Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

19303. Angyalka20
2011. dec. 6. 16:36

"Egy ember van, egyetlenegy, akivel mindvégig együtt élsz: önmagad."

Müller Péter

19302. Angyalka20
2011. dec. 6. 16:36

“Az imádságnak nincs ” tudományos” értelme. De ez a tudomány szegénysége, nem az imáé. Az igazán nagy tudósok jól ismerik az ima jelentőségét.”

(Müller Péter: Jóskönyv)

19301. Angyalka20
2011. dec. 6. 16:35

Paulo Coelho

Tökéletes bűntény: soha nem tudjuk kideríteni, ki ölte meg az örömünket, hol vannak a bűnösök, és miféle okok vezérelték őket. De ezek a bűnösök, akik nem fedik fel a kilétüket, vajon tudatában vannak-e egyáltalán a tettük súlyának? Szerintem nem, mert ők is a saját maguk által teremtett valóság foglyai - legyenek bár depressziósak vagy arrogánsak, kisemberek vagy nagyhatalmúak

19300. Angyalka20
2011. dec. 6. 16:33

Szepes Mária

A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon.

Ha azt mondod, csak a szél zúg odakint, kavics koccant az üveghez,

vagy néhány száraz falevél rezzent a földön, és ülve maradsz,

a csoda kívül reked, te nem nyitottál ajtót neki.

19299. 1dc16653d6
2011. dec. 6. 16:33
"A szeretet nem más, mint egy játék az elkerülhetetlen végzetünkkel, ahol az sem nyer, aki komolyan veszi, s az sem, aki dacol a sorsával. Kicsit olyan ez, mintha visszafele lépkedne az ember, mint egy visszaszámlálás nulláig. Hiába szeretünk kitartóan és önfeledten, ha a játék valakinél véget ér, kezdhetjük az egészet újra."
19298. Angyalka20
2011. dec. 6. 16:30

Müller Péter

A lelki szeretetben énünk kőkemény falai megrepedeznek,s mint az árvíz kilépünk magunkból,s a másik világát is elöntjük.Még akkor is,ha ez a világ tele van gátakkal,akadályokkal,szögesdrótokkal.S mindezek hiába bántanak,sértenek,karcolnak,vagy sebeznek.És bárki,aki hozzánk is belép szöges,tüskés,csapdákkal és akadályokkal teli országba jut.Onnan tudod,hogy valaki szeret,hogy túllép ezeken a bántó akadályokon,sérelmeit megbocsátja,hibáidat eltűri,s elfedi.

És jön tovább,és helyet csinál magának benned:mert szeret.

19297. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:37

Vajon...

Ki -Mit keres az adventi várakozásban?

Mennyi ima olvad fel gyertya fényében... Hová szállnak a sóhajok..?

19296. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:35

'...Semmi baj. A holnapban

újra fordulnak a homokszemek....'

Brada Ági

19295. Angyalka20

„Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki. Hogy miért? Mert csak a testnek van ideje - a léleknek nincs.”

( Müller Péter )

19294. Angyalka20

"..kopott követ találtam,

tenyeremben tartva átmelegített:

újra hiszek a csodákban!"

Ruder Jana

19293. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:34

Garai Gábor – Nem azért…

....Aztán majd úgyis elmegyek.

Tettem mit tennem lehetett.

Függök a felhők lepke-szárnyán

Villám hasít szét, nem szivárvány."

19292. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:34

"...Tudod, van, amit el kell mondanom,

mert az igen fontos nekem.

Ha szavaim nem tükrözik szándékaim,

szabadnak maradnom segítesz-e?.."

RUTH BEBERMEYER: A szavak ablakok (vagy falak)

19291. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:32

"Mindenhez van jogom,

hát játszom.

Föntről gyereknek, lentről

embernek látszom!"

(Ratkó József)

19290. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:32

"Meddig bolyongok még

ismerős, kifacsart

álmok koszos sikátoraiban..."

(Komáromi János: Még meddig?)

19289. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:31

"Tanulok fényt kovácsolni a fájdalomból,

tanulok hitet meríteni könnypatakból, és

tanulok reményt faragni a félelmeimből..."

(Bódai-Soós Judit)

19288. Angyalka20
2011. dec. 6. 15:30
"Az emberek mindennek tudják az árát, de semminek sem tudják az értékét.”
19287. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:42

Láss a “szíveddel”, mint a Kishercegben a Róka. S akkor ítéleted hibátlan lesz.

/Müller Péter/

19286. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:36

Karinthy Frigyes

Karácsonyi karének

(részlet)

Nem tudok én igazi ajándékot osztogatni

Mint a tehetősek aranytollat és cigarettatárcát

Én mindenféle szép szavakat gyűjtögettem

Adogattam olcsón, még nekem is maradt,

Gondoltam ezekből csinálok most valamit

Komponálok egy szép karácsonyi korált

Amit aztán majd együtt fogunk énekelni…

19285. Angyalka20

"Olyan vagyok, mint a madár, amely előtt hiába nyitották ki a kalitka ajtaját, mert időközben elfelejtett repülni. Újra meg kell tanulnia a szárnyával bánni."

Henri Charriére

19284. Angyalka20

"Tudod, az ember szeret visszafizetni az isteneknek a boldogságból valamit. Mert az istenek közismerten irigyek, s mikor adnak a földi halandónak egy évre való boldogságot, rögtön felírják ezt a tartozást, s az élet végén uzsoraáron követelik vissza."

Márai Sándor

19283. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:35

Szepes Mária

Időtlenül

Nincs vége annak, aminek nem volt kezdete.

Akik összetartoznak, mágnes vonzza össze.

Végre! - kiáltják egymásnak örvendezve.

19282. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:35

Akkor, ott az út szélén még nem tudtam, hogy kicsoda. Csak valami olyasmit éreztem, hogy ezzel az emberrel jó lehet elindulni. És megérkezni is jó lehet. S a legjobb talán a közbeeső idő vele. Az utazás. Mert nem mindegy, hogy kivel utazik az ember. Az már ott bizonyos volt, hogy a férfi körül a dolgok és az emberek biztonságban vannak. Hogy nála az igen igen, a nem nem, a nyolc óra az nyolc óra, a tizenkettő az percre pontosan tizenkettő. Közben játékosság terem mellette, és kíváncsiság, meg jóízű barátok akiknek megőrzi fontos mondataikat.

Schäffer Erzsébet

19281. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:33

"Ne feledkezz meg a színes kövecskéről, amit az út elején a kezedbe nyomtam, és ami csak a tiéd. Tőlem kaptad, hogy mindig tudd, ki vagy. Azért adtam a követ, mert az nem romlik el soha. Bele van írva az üzenetem, varázshatalmad titkos jelmondata. Szorítsd, és őrizd a markodban! Akármi történik veled, a varázskő megment téged minden bajtól, veszedelemtől. Ha megérted, mi van beleírva."

(Müller Péter)

19280. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:25

" Rejtőzködő szeretet mindenkiben van. Az erős lelkű ember maga is rálel, a gyengéből más szeretete hozza felszínre. De ha már lobog, nemcsak világít, melegít is. Felmelegíti a vacogó lelkeket."

(Kun Erzsébet)

19279. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:24

"Tiéd lehet bármi, amit csak akarsz, ha igazán, ha szíved mélyéből akarod. Oly szenvedéllyel kell akarnod, mely átsüt a bőrödön, és egyesül az erőkkel, melyek a világot teremtették."

/Sheila Graham/

19278. Angyalka20

"Isten vendége vagy e világon!

mért nem hagyod, hogy a házigazda

minden termét sorra nyitogassa,

minden kincsét rendre megmutassa?"

Weöres S: Parainesis /részlet/

19277. Angyalka20

"Sok ember vágyik arra, hogy meglássa önmaga valódi arcát, de még több nem mer belenézni a tiszta tükörbe. Vagy ha mégis, félelmében inkább homokba dugja a fejét, haragjában eltorzítja és megmagyarázza a látottakat, vagy dühében összetöri a tükröt."

A.J.Christian

19276. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:18

Olyan nehéz leírni, hogy miről is van szó. Egyáltalán nem olyan, mint a szerelem első látásra. Inkább, mint... mint a gravitáció. Ha meglátod azt a valakit, akkor egyszerre nem a tömegvonzás ereje köt a földhöz többé. Hanem ő. És többé semmi más nem számít, csak ő. Egyszerűen mindent megtennél, bármivé lennél az ő kedvéért... Azzá válsz, amire neki a legnagyobb szüksége van: a védelmezője leszel vagy a szerelmese, a barátja vagy a testvére."

Stephenie Meyer

19275. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:17

"Az ember olyan lény, akinek vágyai szerények és szerénytelenek. Ha valakit szeret, akkor attól a tudattól is boldog, hogy az a világon van. De szerénytelen, mert folyton látni kívánja, és soha nem telik be vele."

Ancsel Éva

19274. Angyalka20
2011. dec. 6. 14:17

"A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála. A szeretet nem az, amit a romantikus dalok mondanak róla. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress."

Paulo Coelho

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook