Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

19243. Angyalka20
2011. dec. 5. 13:18

Vannak kincseim szavak nélkül.

Tornay András

19242. Angyalka20
2011. dec. 5. 13:16

Pam Brown

Kívánok neked mindent, ami csak jó

- kiváltképp az újrakezdés képességét.

Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Aztán indulj tovább!

És mindenekelőtt kívánok neked bátorságot!

Ez a bölcsője minden másnak!

19241. Angyalka20
2011. dec. 5. 13:10

Csitáry-Hock Tamás :Van az emlék...

Ami sok emlék. Valaki itt hagyta őket. Valaki, aki elment. De hagyott valamit. Sok emléket. Sokszor felidézhetetlen, már csak foszlányokban, érzésekben, félelmekben, fájdalmakban, apró örömökben, pillanatokban élő emléket. Amelyek itt vannak egy darabka hangban, néhány képben, teleírt füzetekben, néhány hátrahagyott ecsetben, ecsetvonásban.

És benned. Mert nem csak emléket hagyott. Annál sokkal többet.

A valóságot. Az életet. Az emléket, amely tovább él.Nem szavakban,

nem gondolatokban, nem tettekben, és nem tárgyakban. Hanem magában az életben. Egy másik életben. Ami az övé is. Így válik az emlék jelenné, jövővé. Lehet ennél többet hagyni?

Igen, létezik ilyen emlék.

19240. Angyalka20
2011. dec. 5. 12:18

Azt kívánom magamnak karácsonyra, hogy ha rövid időre is, csak hadd hívjam fel a mennyországot, hogy hallhassam azok hangját, akik idelent hiányoznak… Nekem nem kell angyal a karácsonyfára, van néhány a mennyben, akik vigyáznak rám és lenéznek rám.

(ismeretlen)

19239. Cilumiluci
2011. dec. 5. 11:55

A szereteten kívül semmi nem létezik. ez tartja a világot forgásban, és a csillagokat a helyükön, az égen.

Paulo Coelho

19238. Lolita63
2011. dec. 5. 11:09

"Megérthetjük egymást,

de megfejteni mindenki csak önmagát tudja."

(Hermann Hesse)

19237. Lolita63
2011. dec. 5. 11:07

"A pillanat múlékony:

akik számára csak holnap kezdődik az élet,

a ma elmulasztott tegnappá zsugorodik."

(Tatiosz)

19236. a14deb9047
2011. dec. 5. 08:36

A négy gyertya

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya. Olyan nagy volt a csend körülöttük, hogy tisztán lehetett érteni, amit egymással beszélgettek. Azt mondta az első:

- ÉN VAGYOK A BÉKE! De az emberek nem képesek életben tartani. Azt hiszem, el fogok aludni. - Néhány pillanat múlva már csak egy vékonyan füstölgő kanóc emlékeztetett a hajdan fényesen tündöklő lángra.

A második azt mondta:

- ÉN VAGYOK A HIT! - Sajnos az emberek fölöslegesnek tartanak. Nincs értelme tovább égnem. - A következő pillanatban egy enyhe fuvallat kioltotta a lángot. Szomorúan így szólt a harmadik gyertya:

- ÉN A SZERETET VAGYOK! Nincs már erőm tovább égni. Az emberek nem törődnek velem, semmibe veszik, hogy milyen nagy szükségük van rám. - Ezzel ki is aludt.

Hirtelen belépett egy gyermek. Mikor meglátta a három kialudt gyertyát, felkiáltott:

- De hát mi történt? Hiszen nektek égnetek kéne mindörökké! - Elkeseredésében hirtelen sírva fakadt.

Ekkor megszólalt a negyedik gyertya:

- Ne félj! Amíg nekem van lángom, újra meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát. ÉN VAGYOK A REMÉNY!

A gyermek szeme felragyogott. Megragadta a még égő gyertyát, s lángjával új életre keltette a többit.

19235. csirike57
2011. dec. 4. 18:56
Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk. Aki a legkedvesebb. Lelkünkhöz közelálló. Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni. A szeretet mélyebben van. Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben. A szeretet nem kötelesség, nem feladat. Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel elõidézhetõ állapot. A szeretet: a szabadság jegyében áll.
19234. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:29
Vannak álmodozók és realisták a világon. Azt gondolná az ember, hogy egy álmodozó egy másikkal fog összejönni, míg egy realista egy másik realistával, de az esetek többségében ez bizony nem így van. Az álmodozóknak szükségük van realistákra, hogy ne hagyják őket túl közel repülni a Naphoz. A realisták pedig... az álmodozók nélkül talán mindig csak a földön járnának.
19233. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:21

Minden nap én magam építem a múltam birtokát, és úgy élek rajta, amilyenné tettem.

Konrád György

19232. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:19

Ne azzal mérd magad, amit eddig elértél, hanem azzal, amit elérhettél volna képességeiddel.

John Robert Wooden

19231. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:19
Az tesz valakit bátorrá, hogy nem akadályozza őt a félelme.
19230. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:18
Ki vagyok én? Mi a múltam? Mi lesz a jövőm? Ezeket a kérdéseket minden ember felteszi legalább egyszer az életében (...), ámbár csak serdülőkorban aggasztóak ezek a problémák. Bizonyos kor után az ember elunja az efféle haszontalan gondolatokat.
19229. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:16

Embernek lenni, ha már emberek vagyunk, elég bajos és körülményes feladat. Mindenki maga találja ki, hogy mit tesz az: embernek lenni.

Konrád György

19228. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:15

Csak afölött tudok hatalmat szerezni, amiről tudom, hogy mi az. Csak akkor tudok a magam ura lenni, ha megértettem, hogy mi van bennem.

Konrád György

19227. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:15

Tudom, hogy nem sok megfontoltság vagy józanság szorult belém, de rendelkezem valamivel, ami annyival többet számít: meg tudom szerettetni magam másokkal.

Lucy Maud Montgomery

19226. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:14

Ha az ember nem ragyoghat úgy, mint egy csillag, ragyogjon úgy, mint egy gyertya.

Lucy Maud Montgomery

19225. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:12

Az elmúlt egy hét új idézetei

Nem tudjuk, kik vagyunk, nem tudjuk, honnan jövünk, nem tudjuk, hova megyünk; nem tudjuk, hogy végső fokon milyen erők mozgatják az univerzumot és az életet; nem tudjuk, hogy miért kell szenvednünk, és miért kell meghalnunk; nem tudjuk, hogy mi életünk értelme és célja; és így tovább. Az ezekre a kérdésekre adott válaszokat és a velük kapcsolatos feltételezéseket és elméleteket nem lehet bizonyítani, sem cáfolni. Nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni Isten létét; nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni, hogy van-e élet a halál után; nem tudjuk bizonyítani vagy cáfolni, hogy van-e vagy nincs célja, értelme az univerzumnak és az életnek; nem tudjuk, hogy szabadok vagyunk-e, hogy szabadon tudunk-e dönteni önmagunk sorsáról; nem tudjuk, hogy vajon működik-e vagy sem valamilyen morális princípium az univerzumban.

Hankiss Elemér

19224. 055d9fdbe6
2011. dec. 4. 18:10

A töprengés nem ágyaz meg a szerelemnek. Aki töpreng, nem hisz az érzelmeinek.

Bolgár György

19223. 9242a6388c

"Közölj nyugodtan.

Akire nem tartozik:

úgysem érti meg."

Fodor Ákos

19222. 055d9fdbe6

A boldogság azoknak van fenntartva, akik hajlandók boldogok lenni, dacára a körülményeiknek.

Darnel Christian

19221. 055d9fdbe6

Az embereknek nem életük van, hanem életstratégiájuk, ami kevesebb és több, mint az élet. Az ember az az egyetlen teremtmény ezen a bolygón, akinek nincs természetes környezete.

Hankiss Elemér

19220. Meda
2011. dec. 4. 18:09

2011-12-04 17:58

Sík Sándor

Fekete kenyér (1931)

Egy karéj fekete kenyeret

Szelnék elétek emberek.

Valamit adnék,

Valami meleget mutatnék:

Egy ember föltakart szivét.

Embernek ember: Úgy veszed a versem,

Ahogy született, suta-nyersen:

A szívemből most bújt ki éppen,

Azon puhán és melegében,

Mint ért tojásból vaksi kis csibék.

Embernek ember. Mit tegyek? -:

Húrosan született a lelkem,

És nem lehet nem énekelnem,

S már nem tudok más éneket.

Egykor kiálltam házam kapujába

S a lobogó látásokat,

Amiket láttam az égboltra írtan

És szürke szívem hamujába,

Világ elé ujjongtam, sírtam,

És ittam boldogan a testvérhangokat:

Velem örültek, sírtak ezerek:

Szép, drága, testvér, választott sereg!

De hol a többi testvér milliom?

Az én versem nem gyémántbillikom,

De forrásvízzel csorduló tenyér.

Nem úri ínyeket csiklandni jöttem:

A szó, amit szólni születtem,

Mindenki-falatja, fekete kenyér.

De ki ügyel a dalra,

Aki a kor zakatát hallja?

És ének és ige mire jó,

Ha meg nem hallja a millió,

És nem lesz tőle különb a világ?

Mire itt, jámbor, a te muzsikád?

Szirtfokon állok,

Fölöttem mozdulatlan ideálok,

Átnapsugárzók századokon,

Mellettem egy marék rokon, -

És messze lenn

Eszeveszett atléta gyanánt

Rohan a világ új fények iránt.

És nincs a futásban értelem.

Mégis, mégis: amíg a lelkem jajdul,

A szívem, a szívem utánuk sajdul.

Mégis, mégis: szép ez az őrült vágta

Az ismeretlen, égő pusztaságba.

Mégis: húz, húz közéjük valami:

Akarok utánuk kiáltani.

De boldog Isten, mit mondjak nekik?

Az igét, igémet kinevetik!

És mégis, enyém is ez az iramat!

Akarom, akarom: halljanak!

A szó lángnyelve kizúg belőlem,

Elperzseli az ajakamat.

Hát egyet mondok: magamat.

Nem mondok igent, nem mondok nemet:

Öletekbe dobom a szívemet.

Nincs benne semmi, csak szeretet,

Egyszerű, csendes, szürke szeretet.

Embernek ember szel itt kenyeret.

Kis szürke morzsák, kenyérszín szavak,

Csak menjetek,

Ne kérdezzetek, csak feleljetek!

Ne nézzétek, kit, csak öleljetek!

Ki tudja, szív még hány akad,

Aki megrezzen a testvéri szóra,

S egy félénk visszhang benne fölfakad,

És ráébred az örökkévalóra.

19219. Angyalka20
2011. dec. 4. 13:02

Ez volna a boldogság? Kiválasztani valakit, akinek a szorításában, ölelésében mindent hajlandó az ember odaadni?

Bolgár György

19218. Cilumiluci
2011. dec. 4. 11:23
"Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra kap, a szélre bízza magát, játszik, élvezi röpke élete minden pillanatát. Úgy él, mintha nem lenne más nap, hiszen számára nincs más nap. Talán tanulhatnánk tőle. Képzeld csak el, ha úgy élnénk minden nap, ahogy ő éli egyetlen napját! Micsoda élet lenne!"
19217. Angyalka20
2011. dec. 4. 11:10

Amire mindannyian vágyunk - hogy valaki higgyen bennünk.

Gary Chapman

19216. Angyalka20

Hogyan vágyakozhat a szív olyasmi után, amiről a fej tudja, hogy lehetetlen, bűnös dolog?

Kinley MacGregor

19215. Angyalka20

Az ember mindig arra vágyik a legjobban, ami távolodik tőle...

Milan Kundera

19214. 16b5d6ae34
2011. dec. 4. 09:33

...

„Csak egy bűn van - a szeretet hiánya. Légy bátor, légy képes szeretni, még akkor is, ha a szeretet rettenetes és csalárd dolognak tűnik. Találj örömet a szeretetben. Találj örömet a győzelemben. Kövesd, amit a szíved diktál.”

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook