Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

25099. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:16
"Az élet hosszú, egy perc röpke, mégis egy röpke percben egy élet törhet össze."
25098. bd8f0b56fe
"...és rohanj, és táncolj, és ugrálj, és üvölts, vagy csinálj bármit, csak lássam rajtad, hogy élsz!"
25097. Cilumiluci

Az ember a világ urának érzi magát, amikor szeret.

Edmonde Charles-Roux

25096. bd8f0b56fe
"Az élet nagy kaland, átírható színdarab, s hidd el csak rajtad áll, hogy jó vagy rossz mi Rád vár..."
25095. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:15
"Ha romba dőlnek legszebb álmaid, reményeid el ne hagyjanak, mert sokszor a romok fölött a legszebb virágok nyílnak."
25094. bd8f0b56fe
"Dalolj, ha belül fáj is Nevess, ha zokogni kell tanulj meg szenvedni, S akkor boldog leszel."
25093. bd8f0b56fe
"Sok ember fog ki és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben." (Eleanor Roosevelt)
25092. bd8f0b56fe
"...mert én bolond akarok maradni,és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom,nem pedig úgy... ahogy mások elvárják..."
25091. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:14
"A pohár mindig félig van töltve, s nem azon kell keseregni, hogy miért nincs tele. Annak kell örülni, hogy nem üres." ( Diana Dorth )
25090. 9938c84fee
2012. máj. 1. 07:57

..."senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet".

Nem igaz.

Ez nem olyan seb, ami gyógyul.

A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad.

Egyetlen dolog szünteti meg a másik hiányának a fantom-fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Ha elfelejtjük. Amikor azt mondjuk, hogy az "idő gyógyít", erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban - ha valóban szeretünk - nem lehetséges.

A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, odaát, vagy egy másik életben... Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem is az emléke, a hiánya él bennünk. (Sok idő után ez úgy jelenik meg, hogy "Nem tudom, hogy ki, de hiányzik nagyon!".) És ezt a hiányt valamennyien felfedezhetjük a lelkünkben."...

25089. b203172578
2012. máj. 1. 07:30
"Sokan kérdezik a fogalmát. Ki is az igazi nő és miért?S egyre többen kérdezik... Mert végképp nem értik. S a válasz, mely ott van a szánkon, nem adja meg a választ...Úgy tartják, az igazi nő nem szép, csupán ápolt. De hatalmasat téved az, ki azt hiszi, ennyi csupán elég...Az igazi nő szép, bájos, egyéni, kedves, okos, intelligens.Az igazi nő belép a terembe és minden szem rászegeződik. Csupán őt, csakis őt nézik.Legyen az egy pillanat, vagy egy perc, az a pillanat az övé, csakis az övé, senki másé.Vannak irigyei,... mert kinek nincsenek. De őt nem érdekli, csak ő érdekli abban a pillanatban. Hiú? Nem. Csak szép. Mert az emberek törődnek magukkal, törődnek, mert másnak akarnak mutatkozni. Többet akarnak mutatni, mint amik valójában.A nő is egy ilyen lélek, a maximumot akarja mutatni. S emiatt hiába tekintik hiúnak és magabiztosnak. Legbelül ő is csak egy félénk lány, aki erősnek akar tűnni. S aki megkaparintja a lelkét, az a mennyországba kerül."
25088. b203172578
2012. máj. 1. 07:25

Amikor két ember szereti egymást, akkor szabadok, egyének. Van szabadságuk; a szeretet nem kötelesség. Szabadon adnak egymásnak, és szabadon nemet mondhatnak. Ha a szerelmes emberek igent mondanak egymásnak, az a saját döntésük, nem engedelmesség, nem valamilyen elvárásnak való megfelelés. Élvezetet lelsz abban, hogy szeretetet adsz, ezért adsz. És bármelyik pillanatban megváltozhatsz, mert semmilyen ígéretet nem tettél, nem vállaltál semmilyen elkötelezettséget. Két szabad egyén maradtok: szabadon találkoztok, szabadon szerettek, az önállóságotok és a szabadságotok érintetlen. Ebben rejlik a szeretet szépsége!

Osho

25087. Angyalka20
2012. ápr. 30. 22:25

Sokszor elmegyünk egymás mellett, nem becsüljük meg azt, aki mellettünk van. Másra vágyunk. Az igazi szerelem egy egyenrangú kapcsolat, nehéz, küzdelmes munka, hiszen el kellene fogadnunk a másik árnyoldalát is, ami üzenet saját magunk árnyoldalainak elfogadására is.

Berniczky Konkoly Edit

25086. Angyalka20
2012. ápr. 30. 22:24

Egy rózsa éjjel-nappal a méhekkel álmodott, de a valóságban egy sem pihent meg a szirmain. A virág azonban tovább álmodozott. Hosszú éjszakáin elképzelte, hogy az eget ellepik a méhek, és sorra leszállnak, hogy megcsókolják őt. Így tudta kibírni másnapig, amikor a napsütésben újra kinyílt.

Egyik este megszólalt a hold, aki ismerte a rózsa magányát:

- Nem unod a várakozást?

- Talán. De folytatnom kell a küzdelmet.

- Miért?

- Mert ha nem nyílok ki, elhervadok.

Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk.

Paulo Coelho

25085. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 21:46
Soha ne feledd, nem vagy egyedül, minden gondolatom Hozzád menekül. Te vagy az álmom, Te vagy az ébredésem, Te vagy az összes szívverésem!
25084. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 21:15
A szeretet csodálatos dolog... Sosem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adjunk: Mindig jut belőle bőven Mindenkinek!
25083. d0f360ed26
2012. ápr. 30. 20:41

Mi a jó és mi a szükséges, nem az dönti el, amit az emberek mondanak vagy cselekszenek, nem is a haladás, hanem én - a szívemmel.

Lev Tolsztoj

25082. Lolita63
2012. ápr. 30. 20:12

"A fájdalom senkit nem kímél. Öl, butít, nyomorba dönt. A fájdalom a por,

melyből a főnixmadár feltámad, benne kezdődik az újjászületés. Életet lehel

az élő halottakba. Megtanít rá, hogy nem létezik abszolút igazság és

abszolút hamisság. Megtanítja az élőknek, hogy ne legyenek biztosak

semmiben, amit ismernek. Alázatossá tesz. Beárnyékol. Megfeketít.

Kivilágosít. A bánat új embert farag belőled, ha közben nem pusztulsz bele."

(Stephanie Ericsson)

25081. Lolita63
2012. ápr. 30. 20:12
"Az ember nem olyan mint a képeken mert a szíve és a lelke nem lehet rajta. - Az ember mindig többet ér mint az arca ... mert a szív és a lélek egy fotón sincs rajta!"
25080. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 20:10

AZ ÉDESANYA MEGTEREMTÉSE

Az Isten elhatározta, hogy megteremti az édesanyát. Már egy hete bajlódott vele, amikor megjelent egy angyal és így szólt:

Ezzel vesztegettél el egy egész hetet?

De olvastad-e a megrendelőlapot? Mosható legyen, de ne plasztik anyagból. 180 alkatrészből álljon és mindegyik cserélhető legyen, kávéból és az elöző napok maradékából éljen, olyan legyen a csókja, hogy mindent meggyógyitson, és legalább hat pár keze legyen.

Az angyal hallgatta, és hitetlenkedve rázta a fejét:

Hat pár?

Nem a kezek megteremtése a nehéz - mondta az Isten -, hanem az a három pár szem, amellyel egy anyának rendelkeznie kell.

Olyan sok?

A jó Isten bólintott. - Az egyik pár azért kell neki, hogy csukott ajtón keresztül is megláthassa, hogy mi történik amikor beszól: "Mit csináltok?" és azt a választ hallja, hogy "semmit". Egy másik szempárra a fej hátsó részén azért, hogy észre vegye, amit nem kell látnia. A harmadikra pedig azért, hogy mikor gyermeke valami rosszat tett, szemeivel közölhesse: "Mindent tudok és éppen ezért melletted vagyok."

Uram - szólt az angyal, enyhén megérintve a karját -, ma már eleget dolgoztál, térj nyugovóra, holnap is lesz nap.

Sajnos nem tehetem - szólt az Úr -, már majdnem befejeztem. Elkészült egy édesanya, aki magától meggyógyul, ha beteg, aki tud hat ember számára ebédet készíteni egy fél kiló darált húsból.

Az angyal kíváncsian körbe repdesi a minta-anyát és sóhajtva megjegyzi: - Túl gyöngéd.

De mindennek ellen tud állni. Neked halvány fogalmad sincs mit tud egy édesanya elviselni - szólt az Úr.

Tud gondolkodni?

Nemcsak hogy gondolkodni tud, hanem annyira ügyesen használja az értelmét, hogy még a kompromisszumra is képes - állította az Úr.

Akkor az angyal közelebb hajolt a modell-anyához és az egyik ujját végig húzta az arcán.

Itt van valami ami fölösleges - szólt az angyal.

Nem fölösleges ott semmi - szólt az Úr -, az egy könnycsepp.

Hát az meg mire jó?

Azzal lehet kifejezni az örömöt, a bánatot, a csalódást, a fájdalmat, a magányt és a büszkeséget.

Te egy lángész vagy! - kiáltott fel az angyal.

Finom melankóliával válaszolt az Úr - Megvallom az igazat, a könnyet nem én teremtettem!

Ha a könnyet nem az Isten teremtette, miért erőszakoljuk mi mások szemébe?

25079. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 20:10
“Csak akkor tudunk kitartóan szeretni, ha úgy döntünk, hogy jobban szeretjük az embereket, mint megérdemlik.”
25078. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 20:06

Mindig azt gondoltam. az ember a saját anyjától tanulja meg, hogyan kell anyának lenni. De nem igaz. A gyerekedtől. A gyerekedtől tanulod meg, hogyan legyél anya.

(Tony Parsons)

25077. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 20:06
Érdekes dolog is ez a barátság. Az igaz barátot érdekli mi van veled, az igaz barát megkérdezi mi a baj, mielőtt bármit is mondana, az igaz barát nem hagy magadra mikor szükség lenne rá, az igaz barát kérés nélkül ott terem leül melléd, hogy foghassa a kezed...
25076. Cilumiluci
2012. ápr. 30. 20:04
"Megnyílni, és bízni benne, hogy a másik olyannak fogad el, amilyen vagyok - ez a szeretethez vezető út."
25075. M-inerv-A
2012. ápr. 30. 19:22

"Egészséges egyén soha nem lesz olyasvalakiből, aki nem vállalja az elfojtott érzéseinek megélését, és az ezekből fakadó változtatásokat. Átélni és kimondani. Elfogadni és változtatni. Soha senki nem lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha ezt nem képes megtenni. Csak vergődni fog a félelmei csapdájában, haláláig..."

(Csernus Imre)

25074. Fannusi
2012. ápr. 30. 18:33
Egy nap majd hiányozni fognak az üzeneteim, amiket küldtem neked. Hiányozni fog, hogy mennyire aggódtam érted. Hiányozni fog az idegesítésem. Egy nap, amikor eltűnök, hiányozni fog, hogy volt valaki, aki akart téged. És amikor már nem leszek itt többé: HIÁNYOZNI FOGOK!
25073. 8da56b30fc
2012. ápr. 30. 18:30

A dinoszauruszok szinte semmi nyomot nem hagytak maguk után. Kivéve néhány borostyánba zárt csontot, a gyomruk tartalmát, a székletüket. Csak remélni tudom, hogy mi ennél érdekesebb emlékeket hagyunk magunk után.

Guillermo del Toro

25072. b203172578
2012. ápr. 30. 15:27
Van egy különös játék... Nő és férfi játssza. Írott szabályai nincsenek. Szabályait egyedül a szívükben lévő érzés, az egymás iránti őszinteség, a tisztelet, a bizalom határozza meg. Mert egy játékot lehet sokféleképpen játszani. Lehet közönséges módon, ahol csak az számít, hogy nyerjek, mindegy, milyen áron. Taktikázom, minden eszközt bevetek, hogy gyorsan legyőzzem a másikat, térdre kényszerítsem, uralkodhassak felette, és megmutathassam a világnak, hogy ki vagyok én. És lehet nemesen, amikor az számít, hogy a játékban együtt lehetek a másikkal, és az a cél, hogy mindketten élvezzük, mindkét fél arra törekszik, hogy a játék a másiknak szépet adjon, örömet adjon. Így a játék szép lesz, igaz lesz, amiben nincs kapkodás, nincs csalás, nincs vetélkedés. És ebben a játékban csak együtt győzhetünk. Nem legyőzni kell a másikat, hanem vele együtt győzni. Győzni, és elnyerni a másikat. És ez nem játék.
25071. b203172578
2012. ápr. 30. 14:36

Talán meglep, ha azt mondom, hogy a szeretet vágy nélkülivé tesz, de a vágyak az

elégedetlenségből születnek. Vágyakozol, mert hiányolsz valamit. Vágyakozol valami után,

mert azt hiszed, ha azt megkapnád, elégedetté válnál. A vágyak az elégedetlenségből

születnek.

Osho

25070. b203172578
2012. ápr. 30. 14:35
"Aki beáll ördögnek, az ördöggé is kell váljon. Nem elég ha feketére befesti magát."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook