Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

25129. Angyalka20
2012. máj. 1. 12:30

"Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs. Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve."

Arthur Schopenhauer

25128. Angyalka20

"Lehet valaki szépségkirálynő, lehet tudós professzor, körülrajongott sztár, népszerű művész, ha nem tud szeretni tiszta szívből, olyan, mint egy csicsás ajándékdoboz, amely belül üres. Aki megkaparintja és kibontja, hatalmasat csalódik."

Böjte Csaba

25127. Angyalka20

Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. (...) A felnőttdolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is. De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek.

Pam Brown

25126. Angyalka20

Az otthont nem lehet falak közé szorítani, nem lehet kulcsra zárni. Mert az otthon egy érzés. (...) Egy érzés, amit nem tudsz felépíteni, berendezni, vásárolt tárgyakkal felékesíteni. Az otthon egy érzés, amit nem vehetsz, csak kaphatsz. Tőle. Vele, mellette mindenütt otthon vagy.

Csitáry-Hock Tamás

25125. Angyalka20
2012. máj. 1. 12:29

A múltat nem változtathatod meg, de a jövőt igen. A külső szemedet előre ragasztották az istenek, ha a múlttal feladatod volna, hátul is lenne szemed. (...) A múlt nem számít, a jövő pedig ebben a pillanatban kezdődik.

Hioszi Tatiosz

25124. Angyalka20

A szem, amelyikkel a világot látod, a te szemed. Külső szemeddel az emberekre figyelsz, belső szemedet megőrzöd önmagadnak. Amikor visszatekintesz, nem magadat látod, mert nem tükörbe nézel, hanem az embereket. Hogyan vélekedsz a többiekről? Amikor másokra figyelsz, amikor másokat ítélsz meg, úgy véled, szemed csalhatatlan. Milyennek látod önmagad? Amikor tükröt tartasz magad elé, egy számodra kedves lényt pillantasz meg. Ismert vonásait szereted, mert biztonságot nyújtanak neked; ismeretlen arcát, melyek olykor téged is meglepnek, megértéssel fogadod. Vajon ugyanígy teszel a többiekkel is?

Hioszi Tatiosz

25123. Angyalka20

A pozitívos energiaáramlás valójában szeretetérintés.

- Vavyan Fable

25122. Angyalka20
2012. máj. 1. 12:28

Amikor szeretünk, mindig jobbak szeretnénk lenni, mint amilyenek vagyunk.

- Paulo Coelho

25121. Angyalka20

Minden adás - ajándék.

Tehát ingyenes és viszonzást nem igénylő.

A viszonzás megsemmisíti az adás

lényegét. Cserévé silányítja.

- Biegelbauer Pál

25120. Angyalka20

Egyszer azt hallottam, hogy a barátok olyanok, mint a tükrök.

Az ember - kisebb-nagyobb mértékben - azokhoz vonzódik,

akikben a saját személyiségjegyei tükröződnek vissza.

- Nick Sagan

25119. Angyalka20

Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak olyanok,melyeket csak az ért, kinek szíve van.

- Eötvös József

25118. Angyalka20

Az érzelmeknek semmi köze a mértékletességhez.

Csak az számít, hogy őszinték legyenek

- Edward Morgan Forster

25117. anni?
2012. máj. 1. 12:25

“Hajlandó küzdeni? Mert rögtön az elején megmondom, hogy eljutni onnan, ahol van, oda, ahová el akar jutni: harc. Önmagával kell megküzdenie.

Mi magunk vagyunk a súly, amit a saját érdekünkben odébb kell tennünk – amennyiben úgy döntünk, hogy átrendezzük életünk színterét. A legtöbbször képtelenek vagyunk meghozni ezt a döntést. Miért? Miért olyan nehéz előrelendítenünk magunkat, még akkor is, ha valami jobb felé tartunk? Azért, mert bármilyen kevéssé kielégítő az, ahol vagyunk, kényelmes.”

(Judith Sills)

25116. anni?
2012. máj. 1. 12:05

Állandó útitársad vagyok,

Vagy legjobb segítséged, vagy legnehezebb terhed,

Továbbsegítelek, vagy sikertelenség felé húzlak,

Parancsodra várok.

Felét átadhatod annak, amit teszel,

Végrehajtom gyorsan és hibátlanul,

Könnyen kordában tarthatsz, csak légy szigorú hozzám.

Mutasd meg nekem pontosan, hogyan végezzek el valamit,

Pár lecke után már magamtól is megteszem.

Minden nagy embernek szolgája vagyok,

De nem kevésbé a szerencsétleneknek is.

A nagyokat én tettem naggyá,

A szerencsétleneket én tettem szerencsétlenné.

Annak ellenére, hogy nem vagyok gép,

egy gép precizitásával dolgozok,

Amelyhez egy ember intelligenciája társul.

Hasznodra vagy romlásodra működtethetsz engem;

Nekem teljesen mindegy.

Fogadj el, képezz, legyél hozzám szigorú,

És az egész világot lábaidhoz vetem.

Vegyél könnyedén, elpusztítalak.

Ki vagyok? A szokásaid.

(Ismeretlen szerző)

25115. Cilumiluci
2012. máj. 1. 11:57
"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." Jókai Mór
25114. Cilumiluci
2012. máj. 1. 10:29
"A barát az aki ismer,és ennek ellenére is elfogad olyannak,amilyen vagy."
25113. Cilumiluci
2012. máj. 1. 10:28
"Te vagy a hajnal, a reggeli ébredés. Te vagy a nappal, a ragyogó napsütés. Te vagy az éjjel, a csillagok fénye. Vágyaim tüze, minden reménye. Te vagy a szenvedély, Te vagy a szerelem."
25112. Cilumiluci
2012. máj. 1. 10:04
Május van... Május van,nyílnak a virágok gyönyörűnek látom a világot! Gyönyörű a nappal, a hajnal s az éj is a leggyönyörűbb az,hogy benne vagyok én is. Fűszál ha rezzen, -mennyei zene -, szívem kis harangja megkondul vele. Virágoknak szirma nyílik-becsukódik méhecskék rajának zümmögése hallik. Hangyák indulnak hosszú-hosszú sorba mennek előre a nagy vándorútra. Tücsök rejtőzik egy levélernyő alatt, Rázendít dalára ha leszáll a harmat. Fü közt egy lepke ide-oda száll virágok szirmán pihenőt talál. Fecske szálldos fel az ég felé még a szívem is megsajdul belé. Fent a kék ég, lent a tenger sok virág. Az enyém, enyém e gyönyörű világ! Hálám,hogy vagyok fogadd érte, legyen itt a Földön mindörökké béke.
25111. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:19
"...amit a szó nem ér el, azt az érintés adja át..."
25110. bd8f0b56fe
“Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.” (Helen Keller)
25109. bd8f0b56fe

"Miközben álltam

és figyeltem, elkomorodtam. Tudtam, hogy időben kaptam el ezt a

pillanatot. Hogy nem fog megismétlődni. Hogy el kell raktároznom

magamban, és nem szabad elfelejtenem"

25108. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:18
"Szoktál néha egy képet nézegetni magadról, és meglátni egy idegent a háttérben? Elgondolkoztál már, vajon hány idegennek vannak képei rólad..? Más emberek életének mennyi pillanatának lettünk részesei? Csak gondolj bele. Lehet hogy valaki életének fontos része vagy, úgy, hogy nem is tudsz róla!"
25107. bd8f0b56fe
"Ilyen az élet! Kis kavicsokkal dobál meg minket - figyelmeztetésképpen. Ha ezeket a kis kavicsokat nem vesszük észre, akkor egy téglával dob meg. Ha a téglát sem vesszük észre, akkor szétzúz egy kősziklával. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor láthatjuk, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket. És akkor még van képünk azt mondani: "Miért pont én...?"
25106. bd8f0b56fe
"A nehéz idők jobban megértették velem, hogy mennyire végtelenül gazdag és gyönyörű az élet minden téren, és hogy oly sok dolog, ami miatt aggódunk, egyáltalán nem is fontos."
25105. bd8f0b56fe

"AZ IDŐ túl lassú azoknak, akik várnak,

túl gyors azoknak, akik félnek,

túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,

túl rövid azoknak, akik örvendeznek.

Ám azoknak, akik szeretnek,

az idő nem számít."

25104. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:17

" A múlt nem fontos egyesek szerint... De szerintem az élet legfontosabb része ez, mivel ebben van minden; minden amit átéltél, ami miatt boldog vagy, és minden szomorúság amiből tanulni tudsz!

/Losvig Sara/ "

25103. bd8f0b56fe

"Amíg vannak akik féltékenyek Ránk,

és utálnak minket,

addig valamit nagyon jól csinálunk!"

25102. bd8f0b56fe
"Olyanok vagyunk, mint a pillangók - csúnyán és ügyetlenül születünk, de lassan gyönyörűvé válunk, olyanná, akit mindenki szeret" :)
25101. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:16

"Imádok a véletlenre gondolni

- arra, ahogy egy

elejtett szó, egy kavics a

cipőben az egész

világegyetemet

megváltoztatja."

25100. bd8f0b56fe
2012. máj. 1. 08:16
"Csak élni akarok, nem foglalkozni azzal amit mondanak, nem foglalkozni azzal ami történik. Csak élni akarok!"(Good Charlotte)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook