Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29139. Cilumiluci (válaszként erre: 29138. - Fannibaba1214)
2012. aug. 3. 11:07
De szép!
2012. aug. 3. 11:06

"Csoda az, ami bennünk és körülöttünk van - de nem vesszük észre. Amíg éljük, azt hisszük, természetes... Csak amikor elmúlt már, döbbenünk rá, hogy csodában éltünk. Utólag. De akkor már késő."

(Müller Péter)

29137. Cilumiluci
2012. aug. 3. 10:17
" A szerelem széppé teszi azt, amink van, visszaadja, amit elvesztettünk, sőt azzal is megajándékoz, ami eddig nem volt a miénk" (Chamfort)
29136. Cilumiluci
2012. aug. 3. 10:16

Ha öröm ér - fogadd örömmel,

Ha bánat ér - viseld türelemmel,

Amihez idő kell - ne siesd el,

Ami megérett - ne szalaszd el.

- indián közmondás

29135. Cilumiluci (válaszként erre: 29134. - 9ec59d8582)
2012. aug. 3. 09:49
:)
29134. 9ec59d8582 (válaszként erre: 29131. - Cilumiluci)
2012. aug. 3. 09:48
Imádom :-)
29133. Cilumiluci
2012. aug. 3. 09:45

"Nem félek a holnaptól,

mert láttam a tegnapot,

és szeretem a mát." -William Allen White

2012. aug. 3. 09:20

"Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod mire jöttem rá? Az élet túl rövid."

(Everwood c. film)

29131. Cilumiluci
2012. aug. 3. 07:41

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni a...z öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán mindenki csodálatára megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és

egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált.

Az élet mindenfajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg. Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

29130. Cilumiluci (válaszként erre: 29129. - 9f98008a3b)
2012. aug. 3. 07:05
aranyos:)
29129. 9f98008a3b (válaszként erre: 29127. - Cilumiluci)
2012. aug. 2. 20:54

Ááááááááá!:D

Ez mekkora!:D

29128. Meda
2012. aug. 2. 20:43
Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul. - Alban Goodier
29127. Cilumiluci
2012. aug. 2. 20:40

Malacka: "Hogyan betűzöd azt, hogy SZERETET?"

Micimackó: "Ne betűzd, ÉREZD!"

29126. Cilumiluci
2012. aug. 2. 20:23

Várlak, mint a virrasztó a hajnalt,

Mint a reggeli harmatot a föld,

Várlak, mint senkit nem vártam soha,

A lelkem csak érted kiált, üvölt.

Várlak, mint kék éj a csillagokat,

Mint reszkető növények a tavaszt,

Mint elültetett magok a napfényt,

Mint repülő madár az ágakat.

Várlak mint egy hajós a parti fényt,

Amikor tenger vadul háborog,

Várom a napokat, amikor én,

Álmodban már csak veled táncolok.

Kívánom a csendet, de csak Veled,

Nagyon-nagyon a békés estéket,

Várom a napot mikor mellettem,

Talán elmúlhat minden félelmed.

Bárcsak itt lennél most, vagy én Veled,

Nem számít a hely és az idő sem,

Várok rád, hogy elmondhassam végre,

Mit gondolok bolondos szívemben.

A percek nélküled oly üresek,

Az órák oly kínosan peregnek.

A napokat, heteket számolom,

S a helyemet én sehol sem lelem.

(Scheffer János)

29125. bd8f0b56fe
2012. aug. 2. 20:10

A szívem mélyén elhervadt már minden virág.De megtanultam, mit jelent egy igazán jó barát.

Ha bajban vagyok, elég az, ha rá gondolhatok.Hisz nélküle már nem lehetnék az, ki most vagyok.

Halász Judit

29124. bd8f0b56fe
2012. aug. 2. 20:10

Egy ember élete nagyrészt figyelmének története. Ha két pillantás valóban találkozik: rendszerint döntő pillanat. Szinte kivédhetetlen, hogy szerelem vagy barátság szülessék belőle. Boldog karambol.

Pilinszky János

29123. Szafy
2012. aug. 2. 19:25

Minden szerepében másképp szeret az ember.

Más az anyai, más a baráti szeretet,

hogy a szerelemről ne is beszéljünk...

Sokféle szeretet van.

De csak az tud igazán szeretni,

aki már az összes szerepet el tudja játszani!

2012. aug. 2. 19:24
'Bizonytalan vagyok.., én, a mindig életerős lány.. Most jött el a perc, amikor nem bírom már tovább.. Tudod, a legjobb dolog amit tehetsz ilyenkor, a menekülés.., de én még menekülni sem bírok.. Tudom bárhol is vagyok, előle úgysem tudnék elmenekülni. Ő az, aki mindenhol ottvan. Ő az, akit minden erőmmel próbálok elfelejteni, kitépni a szívemből, de sajnos ez lehetetlen. Ahogy erősködöm, annál rosszabb. Sőt, nemhogy elfelejteném, ábrándozom is róla.., de hát mi mást tehetnék, ha egyszer szeretem? Nem mondhatom a szívemnek hogy; szív, ne szeresd, engedd már el őt.., hisz ez reménytelen. Kitépnélek a szívemből, de félek, hogy elvéreznék. Azt hiszem.. ezt hívják reménytelen szerelemnek..'
29121. fannibaba1214 (válaszként erre: 29118. - Cilumiluci)
2012. aug. 2. 17:39
Ez az egyik kedvenc idézetem :) Olyan jókat írtok :)
29120. bd8f0b56fe
2012. aug. 2. 17:13
Semmi különbség a pesszimista és az optimista között, ha az előbbi azt mondja, hogy "ó, ez reménytelen, úgyhogy a kisujjadat se mozdítsd", az utóbbi pedig azt, hogy "a kisujjadat se mozdítsd, végül úgyis minden jóra fordul". Egyik esetben sem történik semmi.
29119. bd8f0b56fe
2012. aug. 2. 17:13
Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek.
29118. Cilumiluci (válaszként erre: 29117. - Fannibaba1214)
2012. aug. 2. 17:01
De szép!
2012. aug. 2. 16:58
ű2Néha elég egy pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem. Csak van valami. Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon. Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül. És félsz, és halára rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében. Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal. Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot. Amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját, minden mocsoktól és szennytől mentes arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Az életed összeomlik, mint egy kártyavár. De nem bánod, tudod, hogy legközelebb nem kártyavárat kell építeni, hanem biztosat. Megreped a burok, amiben éltél, és kapsz még egy esélyt. Egy esélyt egy más, egy igazabb, jobb életre. Kapsz egy lehetőséget, hogy megértsd a világot, az embereket, az élet lényegét, hogy élni kezdj, és abbahagyd a fejedben lejátszott sakk játszmát. Talán mások vagytok talán nem lehettek együtt, nem a jó időben és a megfelelő helyen találkoztok. Talán sajnálod, hogy ennyi volt, talán tudod, hogy így kellett történnie. Évek múlva az érzés feltör belőled. Csak pár szót váltotok üzenetben, csak röppen egy gondolat, csak megrebeg a szíved újra. Elteltek az évek, változtál, és ő is változott. Minden más lett. Fonalak összegubancolódtak, fonalak szakadtak el, fonalak jöttek létre, por szállt a régi érzésekre. De a tietek mit sem változott. Ott van közöttetek a láthatatlan szál, ami egy életre összeköt benneteket. És ott is marad. Nem fog rajta vihar, idő, hely, por vagy más ember. Ott van, és kész. Egy életre össze vagytok kötve, valahol a csillagok közt. Tudjátok mindketten..."
29116. Cilumiluci
2012. aug. 2. 16:55
Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel." (Müller Péter: Szeretetkönyv)
2012. aug. 2. 16:47
"Ha követ hajítasz egy tóba, a tó vize fodrozódni kezd, majd újra kisimul. De valami örökre megváltozik, ott lent, a tó fenekén..."
2012. aug. 2. 16:45
"Ne aggódj azok miatt,akik már a múltad részei: megvan az oka annak,hogy a jövődben ők miért nem szerepelnek."
29113. Cilumiluci

Az élet olyan mint a cigi...néha jól

megszívjuk..

...Ilyen egyszerű az egész, anya mindig mondta, hogy nem kell fejjel rohanni a falnak, majd jön akit keresek... ha akar.... annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül, s a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, én ki vagyok.. a boldogság közel van, itt van az orrunk előtt, csak nem látjuk... Már nincs baj anya, mert én tudok szeretni, és nem vagyok egyedül!...
29111. Cilumiluci
2012. aug. 2. 16:44

Ígérd meg,hogy soha nem fogsz más lányt szeretni rajtam kívül.

-Nem tehetem.

-Tehát, van valaki más?

-Igen. Ő teljesen úgy néz ki mint te, csak fiatalabb. És úgy fog hívni téged: Anyu

2012. aug. 2. 16:43
"Mi, nők, annyira bele tudjuk képzelni, magyarázni hihetetlen alakokba a fantáziát. (...) Lássuk be, a rossz fiúkra bukunk. A csibészekre, ebadtákra. Akik sosem javulnak meg, de mindig ebben bízunk. Mindig átvernek, így sajnos sosem unalmasak. Á, dehogy változnak! Kicsit még meg is aláznak. Várni kell rájuk. Nem jelentkeznek annyiszor, hogy elegünk legyen belőlük. Stratégiájuk kipróbált, kidolgozott. Csókjuk kábító, begyakorolt. Ők azok, akikért élni-halni kell. Akikért biológiai bombánk robban. Akiket kerülünk, mégis mindig beléjük botlunk. Ha választani kell, őket választjuk. A jófiúk nem mozdítanak ki pályánk egyensúlyából. Velük nincs is mit megbánni. Ilyet szeretnénk, de nem ilyet akarunk. Legalábbis nem készen. Szóval, rossz legyen, amikor elszédít, de aztán jó legyen a hatásunkra. És maradjon is olyan, hogy a többi nőre már ne legyen hatással. Esküszöm, nem értem magunkat. Csoda, hogy szegény jófiúk belerokkannak a próbálkozásba? A rosszak nem, mert ők nem is akarnak érteni minket. Csak mi őket. Ördögi kör ez."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook