Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2012. aug. 3. 19:43
"Vannak emberek, akiket nem lehet elfelejteni. Akik hagynak a lelkünkben egy fájó lenyomatot. Tátongó sebet, aminek a sajgását elnyomhatja ugyan az élet további folyása - a nevetés, a virágillat, a napfény, a finom ételek, a kedves emberek, akik körülvesznek... De mélyen, a lélekben az a seb sosem heged be. Sosem. "
2012. aug. 3. 19:39
*Amikor fiatal vagy, néha úgy érzed, semmi sem bánthat, mintha sebezhetetlen lennél. Az egész élet előtted áll, és nagy terveid vannak. Nagy tervek, hogy megtaláld a tökéletes párt, aki kiegészít téged, de ahogy öregszel, rájössz, hogy ez nem is annyira könnyű, és csak az életed végén jössz rá, hogy azok a tervek csak egyszerű tervek voltak. A végén, amikor visszafelé tekintesz, ahelyett, hogy előre figyelnél, hinni akarsz benne, hogy megtetted a legtöbbet, amit csak tudtál életed során.*
2012. aug. 3. 19:39
*Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet.*
2012. aug. 3. 19:37
"Miért nem hagyod abba és lépsz végre tovább? Nem az számít, hogy mi volt a múltban, vagy hogy mi lesz a jövőben. Az ég szerelmére, maga az út a fontos. Nincs értelme végigcsinálni ezt a sok szarságot, ha nem élvezed az utat. És tudod mit? Mikor a legkevésbé várod, jön valami remek dolog, jobb, mint amiről valaha álmodtál."
29166. fannibaba1214 (válaszként erre: 29160. - SzoSzyke)
2012. aug. 3. 19:11
Ez naggyon jó!! :)
29165. a14deb9047
2012. aug. 3. 18:04
“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)
29164. Meda
2012. aug. 3. 17:28

Szilágyi Viktória: Sziklaszilárd BARÁTSÁG

Oly sok embert rejt a szívem,

Akikért harcolnék hűen.

Oly sok ember nyúlna felém,

De nekik nincsen remény.

Fáj, fáj, hogy csak egy vagyok,

Így osztódni nem tudok.

Nem marad semmi hát,

Csak a sziklaszilárd barátság,

Mely erős mint a szikla.

Nincs aki földbe tiporja.

A szikla is örökké áll,

Ilyen ez a szilárd barátság,

Jöjjön tél, fagy vagy orkán,

Nem dönti le a sziklát.

Ilyen az én lelkem is,

Mely rajtad mindig segít!

Bár néha megtörök,

De mint a szikla nem török!

Ne félj míg engem látsz,

Mert megmarad a barátság,

Mely míg élek szilárdan áll!

29163. Cilumiluci
2012. aug. 3. 16:55

Jól tudom, hogy a szerelem feltétlen, de azt is tudom, hogy lehet kiszámíthatatlan, páratlan, irányíthatatlan is, és elviselhetetlen, és könnyen összekeverhető a gyűlölettel. Olyan, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban, mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd, és hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit. Nem kell ajándék vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért.

Neil Gaiman

29162. bd8f0b56fe
2012. aug. 3. 16:10

Valaki napról napra türelmetlenül figyeli a körtefáját, érik-e már a gyümölcse. Ha megpróbálná erőszakolni e folyamatot, tönkretenné a gyümölcsöt, éppúgy, mint a fát. De ha türelemmel vár, ölébe hull az érett gyümölcs.

Abraham Lincoln

29161. Cilumiluci
2012. aug. 3. 15:48
Kívánj valamit, de ne mondd el senkinek. Bármit. Akármit. Most higgy benne, hogy valóra válik. Sosem tudhatod, hol fog érni a következő csoda, a következő mosoly, vagy mikor válik valóra a kívánságod. Ha hiszel benne, hogy bármelyik pillanatban rád találhat és kinyitod a szíved és az elmédet ennek a lehetőségére és bizonyosságára, talán épp akkor kapod meg azt, amire vágysz. A világ tele van csodákkal, csak hinned kell benne.
29160. SzoSzyke
2012. aug. 3. 15:36
‎~ Vannak emberek, akiket ajándékba kapunk. Nem igazán azért, hogy birtokoljuk vagy uralkodjunk felette. Meg azért sem, hogy tanácsainkkal megfojtsuk. Néha csak azért, hogy menjünk mellette. Átláthatóan. Elég ha tudjuk, hogy Ő a világra jött, gondolhatunk rá. Az igazi találkozások pillanatában belopakodunk egymás életébe, és a lelkünk jót ücsörög egymásnál. Ugyanarra a dalra rezdülünk. Érezzük egymást. Az emberek azt mondják, hogy nem szeretnek szenvedni. Én mégis szeretek. Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik. Ha ott lappang az a torokszorító érzés minden porcikámban, hogy mindent odaadnék abban a pillanatban, hogy újra találkozzak vele. Érezzem újra ugyanazt a dallamot a lelkemben. Az ő dallamát és az ő rezdülését. Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa. Az élet összehoz két embert itt vagy amott, mintha a Véletlen játéka volna csupán, aztán összeköti őket a szeretet láthatatlan szövedékével. Hogy aztán sohase felejtsük el azt a dallamot, azt az illatot, azt a hangulatot, amit elénk terelt, és azokat az érzéseket, amiket a lelkünkbe csempészett. ~
29159. M-inerv-A
2012. aug. 3. 15:17

"Az esztétikai létet választó individum önnön életét mintegy műalkotássá teszi, élmények harmóniájává formálja. A világra nézőként pillant: a morálisan rossz nincs ellenére, ti. ha az markáns veretű és jellegzetes,barátja a jónak ti. ha az nem egyhangú, hanem nagyvonalú és kifejezésében sajátos. Az etikai létet választó egyénnek önmaga feladatként jelenik meg."

Sören Kirkegaard

29158. Cilumiluci
2012. aug. 3. 14:55
"Az Élet nem azokhoz kegyes, akik megpróbálnak jó emberré válni. Az Élet azokhoz kegyes, akik hajlandóak mindent megtenni a céljaik eléréséért. A jóság fontos - de csak másodlagos. A jóság nem cél, hanem a megvalósítás módja. Az öncélú jóság olyan, mint egy nagy becsben tartott zongora, amin soha nem játszanak: szépnek szép, de sok értelme nincs."
29157. a14deb9047
2012. aug. 3. 14:15

Én önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem.

/Marilyn Monroe/

29156. Cilumiluci
2012. aug. 3. 14:03

Igaz történet a szívbéli jóságról: Nem messze élt 1 idős hölgy. A férje meghalt 5 éve, 2 éve pedig lánya férjével és 2 gyerekével autóbalesetben.

Mikor jöttem az iskolából hazafelé, az ajtaján láttam 1 hirdetést amire az volt irva : ”Elvesztettem 2000 Ft- ot, aki megtalálja-hozza vissza legyen szives,a 76-os lakásba,mert kevés a nyugdij és nem tudok miből ételt venni” Kivettem a tárcámból 2000 fo

rintot és felmentem az 5-ödik emeletre.

Mikor odaadtam az idős hölgynek a pénzt,elsirta magát és igy szólt:

”Te vagy a tizenkettedik ember,aki felhozta nekem a pénzt.Köszönöm.”

Elmosolyogtam magam és odamentem a lifthez,mikor a nénike így szólt:”Lányom,vedd le azt a hirdetést,mert azt sem én irtam.” Az öreg hölgy állt és könnyek húlltak a szeméből.

Vannak emberek akiben még maradt jóság és együttérzés.

29155. kismaja77
2012. aug. 3. 13:54

Tanuljunk meg vágyakozni azután, ami a mienk.

Simone Weil

29154. Angyalka20
2012. aug. 3. 13:43

Füst Milán

Az anya kilenc hónapig hordta ki gyerekét, szoptatni fogja, ápolni fogja, ha beteg lesz, nevelni, tanítani, ezernyi gondban lesz érte, - ilyen nehezen jön létre az ember! És hogy pusztul el? Egyetlen golyó elég neki, egy kis golyó is, vagy egy rossz tűszúrás, egy légycsípés, egy torokgyulladás, - mert bár az ember végtelenül sok kínt és bánatot elbír, sokszor azonban narancshéjon elcsúszik az egész élete.

29153. Cilumiluci
2012. aug. 3. 13:41

Én önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem.

/Marilyn Monroe/

29152. Cilumiluci
2012. aug. 3. 13:06

Soha ne becsüld le a pillanatot, a pillanat maga az élet...

A pillanat hozza a legnagyobb örömet,

és a pillanat hozza a legnagyobb fájdalmat!

Az öröm pillanatai széppé varázsolják az életedet,

a fájdalom pillanatai megerősítenek.

A szerelem pillanatai a legédesebbek,

a szakításé a legkeserűbbek,

és soha ne feledd,hogy a legkeserűbb pillanatot,

a legédesebb pillanatnak köszönheted!

29151. Cilumiluci
2012. aug. 3. 13:05

A távolság igen nagy közöttünk,

De mi mégis összejöttünk.

Mert a barátság úgy is élhet,

Ha kezed el nem érhet.

Akire mindennap gondolunk,

Akihez szép szavakat szólunk.

Aki kicsit tudja titkaink,

És képletesen mindig visszaint.

Akivel értjük a kimondatlan szavakat,

Azzal a barátság el nem szakadhat.

2012. aug. 3. 12:12
Életem minden egyes pillanatában szól idebenn egy dal. Lehetek boldog, vagy akár szomorú, egy biztos: mindig van hozzá háttérzene. Sajnos nagyon kevesen képesek meghallani a dalomat, de talán ez nem is fontos.. a lényeg, hogy én halljam. Mindenkinek meg van a maga saját dala. Néha, nagyon ritkán azonban észreveszem, hogy más is ugyanúgy ‘táncol’, ahogyan én. Olyankor közelebb lépek hozzá, elmosolyodom, kézen fogom és igyekszem nem elereszteni többé. Hiszen nincs is varázslatosabb annál, mint amikor ugyanaz a dal csendül fel két emberben. :)
29149. Cilumiluci (válaszként erre: 29145. - Fannibaba1214)
2012. aug. 3. 11:48
Én is!
2012. aug. 3. 11:45
„Meddig lehet hinni? (…) Hány kudarc szükséges ahhoz, hogy valaki föladja a hitét? És végül a legfontosabb: Mikor derül ki a hitről, hogy vakhit? Mikor derül ki, hogy becsaptam magamat? S amit vártam és reméltem, nem valósul meg soha! Mikor derül ki, hogy a vágyad - bárhogy hiszed, akarod, reméled s bármennyi áldozatot ...hozol érte - nem teljesül? Mikor történik az, hogy a hit egy eszmében, egy vallásban vagy akár a saját jövőmben elévül? Mikor jön el a pillanat, amikor a padlóról már hiába állsz föl - vesztettél.”
2012. aug. 3. 11:44

" Mindig van egy személy aki nem számít hogy mit tesz vagy mit mond, és nem számít hogy hányszor okoz neked fájdalmat - nem tudod elengedni, hiszen annyira sokat jelent neked. "

" Bár szeretlek és szeretnélek megérinteni, nem lehet. Nem szánt nekem ilyen jó embert az ég. Valaki másnak szánt téged, valakinek, aki olyan jó, mint te. És én örülni fogok, ha megtalálod ezt a személyt. De szeretnék annak a lánynak a helyében lenni. De nem lehetek. Te vagy a herceg, de ez nem az én mesém, valaki másé. Hosszú az élet, de ahhoz rövid, hogy elfelejtselek. "

29146. a14deb9047
2012. aug. 3. 11:43
"Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön. De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában. (...) Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül." (Wass Albert)
29145. fannibaba1214 (válaszként erre: 29139. - Cilumiluci)
2012. aug. 3. 11:41
Imádom Müller Pétert és a gondolatait :)
2012. aug. 3. 11:40

"Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent."

(Csernus Imre)

29143. Cilumiluci
2012. aug. 3. 11:12
Az ölelés arra jó, hogy tudasd másokkal: szereted őket, anélkül, hogy egyetlen szót is mondanál.
29142. Cilumiluci
2012. aug. 3. 11:10

„Álmot ne szőj, ne várj csodákra, csúcsokra nem jutunk mi fel, de mégsem küzdünk hiába, az élet szép, csak hinni kell!”

(Csehov)

29141. Cilumiluci
2012. aug. 3. 11:09
"Nem az a tény tesz boldoggá, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz - csakis az, hogy mit gondolsz minderről." -Dale Carnegie

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook