Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29231. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 29219. - Vandam77)
2012. aug. 5. 09:11

Ez is Neked szól TEE:)))))

Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság. A szerelmesek, igen, még a szülők és gyermekek kapcsolatában is mennyi az önzés és hiúság! Csak a barát nem önző; máskülönben nem barát. Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság. S nincs ritkább... A barátság szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep.

Márai Sándor

29230. a14deb9047
2012. aug. 5. 09:02

Te mosod a függönyt,

és én húzom széjjel,

Te vasalsz lepedőt,

és én gyűröm éjjel.

Te főzöl ebédet,

és én várom a jót,

Te szólítsz asztalhoz,

és én szórom a sót.

Te fogsz mosogatni,

én pediglen nézlek,

Te kéred, hogy ,,Segíts!"

Én mondom: ,,De kérlek!"

Te mosod ruháim,

én veszem föl tisztán,

Te törölgetsz nálam,

s én megjövök aztán.

Te beszélsz énhozzám,

én szárnyalok máshol,

Te értesz meg engem,

én téged majd máskor.

29229. Szafy
2012. aug. 5. 08:07

Mikor rám néznek az emberek, mindig megkérdezik:

“Miért vagy olyan szomorú?” Honnan tudják? Miből látják?

A szemem?A szemem hogy mondd el ennyi mindent? Hogy tanuljam meg elrejteni,ami fáj?

Azt hiszem, mindenki meglátja rajtam, csak az nem, aki amúgy sem lát semmit...

29228. M-inerv-A
2012. aug. 4. 22:09

Sérelmein csak a gyenge rágódik. Az erős odacsap, nem is foglalkozik a megbocsátás gondolatával. Ez ugyan nagyon mezítlábas bölcselet, mégis igaz: mindig csak a gyenge sérül bennünk, az erős soha. Ott, ahol erős vagy, nem tudnak megbántani.

Müller Péter

29227. fanni.mano
2012. aug. 4. 21:50
„Nincs szükségem olyasvalakire az életemben, aki nem akar ott lenni.”
29226. Cilumiluci
2012. aug. 4. 21:30
A barátság számtalan dolgot magában foglal: az élet bármely helyzetében készen áll segítségedre, sohasem jön alkalmatlan időben, soha sincsen terhünkre. Ezért szokták mondani, hogy a tűzre és vízre nincs többször szükségünk, mint a barátságra. Hiszen a barátság nem csak a boldogságot aranyozza be még ragyogóbban, hanem a bajokat is elviselhetőkké teszi azzal, hogy osztozik bennük és részt kér belőlünk. (Cicero)
29225. fanni.mano
2012. aug. 4. 20:57
"Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést. Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik,"sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm"…"
29224. fanni.mano
2012. aug. 4. 20:55

„Vannak szerelmek, melyeket csak a bosszú táplál. Vannak szerelmek, melyeket csak a távolság éltet. És vannak szerelmek, melyeket csak a könnyek erősíthetnek. Ne bánd, Ezel! Ne fájjon! Ezt így kell elfogadni. Vannak szerelmek, amelyek nem teljesülhetnek be. A miénk egy ilyen szerelem volt.”

Az egyik kedvenc sorozatom lett, a végére :) Annyira szomorú volt a vége :(

29223. fanni.mano
2012. aug. 4. 20:53

„Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...

Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem.

Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!”

29222. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 29219. - Vandam77)
2012. aug. 4. 20:33

Figyelj...ez szól Neked TEE!:)

„Amikor megismertem, nem tudtam, hogy valaha ennyire fogom szeretni.

Azt az embert:

Ki bajban is fogja kezem,

Ha szomorú vagyok együtt sír-ha boldog vagyok együtt nevet velem,

Olyan mintha Ő lenne a másik felem, úgyhogy nélküle el sem tudnám képzelni az életem!”

29221. a14deb9047
2012. aug. 4. 20:04
A helyzet az, hogy nem vagyok sem a legszebb, sem a legokosabb, sőt még viccesnek sem mondanám magam! Nem vagyok gazdag,Sőt néha nagyon is szegény vagyok! De mindezek ellenére van valamim,Szívem!! ami sok embernek nincs! —
29220. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 29219. - Vandam77)
2012. aug. 4. 19:27
Ez másra vonatkozik TEE:)))))
29219. vandam77 (válaszként erre: 29218. - 16b5d6ae34)
2012. aug. 4. 19:25
Mi van??????
29218. 16b5d6ae34
2012. aug. 4. 19:23
"Azokban csalódunk mindig a legnagyobbat, akiket szeretünk, mert azt hisszük naívul hogy ők is szeretnek minket!"
29217. Meda
2012. aug. 4. 19:19

Kértem Istent...

Kértem Istent, vegye el a gőgömet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta, nem az Ő dolga, hogy elvegye: az én dolgom, hogy feladjam.

Kértem Istent, tegye egészségessé béna gyermekemet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A lelke egészséges, a többi ideiglenes.

Kértem Istent, adjon nekem türelmet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A türelem a szenvedés mellékterméke: nem adható, csak kiérdemelhető.

Kértem Istent, adjon nekem boldogságot, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: Ő áldást adhat, a boldogság rajtam áll.

Kértem Istent, vegye el tőlem a fájdalmat, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A szenvedés eltávolít a földi dolgoktól, és közelebb hoz hozzám.

Kértem Istent, növelje nagyra lelkemet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: növekednem egyedül kell, ő majd megnyes néha, hogy gyümölcsözőbb legyek.

Kértem Istent, segítsen, hogy szeressem az embereket, ahogyan Ő szeret engem.

És Isten azt mondta: No végre egy jó gondolat..

(Budai Irgalmasrend)

2012. aug. 4. 18:59

"Nem

tudom, mit hoz majd a holnap, hogy mit fogok majd reggelire enni.Nem

tudom, hogy rátalálok-e a lelki társamra, vagy hogy fogok kinézni. Még

mindig nem tudtam megfejteni a sorsomat, és azt sem tudom, hogy meg

akarom-e majd írni este a házimat. De amit tudok, az az, hogy a

kocsimban az én zeném szól, a szekrényem tele van ruhákkal, és a lehető

legjobb barátaim vannak...és ez minden, amire igazán szükségem van."

29215. Afrodita
2012. aug. 4. 18:13

"A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást."

(Paulo Coelho)

29214. ae8f040a2b
2012. aug. 4. 18:09

"Hadd nézzem még egyszer a Holdfény táncát

A szemeiden át

Jöjj egy éjjel és simulj hozzám

Engedd, hogy érezzem a Hold játékát!

Jöjj értem még egyszer hát!"

2012. aug. 4. 17:53
„Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. Ha így teszünk, képesek leszünk nevetni kisebb-nagyobb szenvedéseinken, és félelem nélkül menni előre, abban a biztos tudatban, hogy minden lépésünknek megvan a maga értelme.”
29212. Cilumiluci
2012. aug. 4. 16:30
“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.” (Anthony Robbins)
29211. Cilumiluci
2012. aug. 4. 16:28
“Az igazi barát a legnagyobb kincs – és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet.” (La Rochefoucauld)
2012. aug. 4. 16:24

" Gyűlölöm, hogy úgy csinálsz, mintha nem is lennék, szemtől szembe elmondani nem merted, így tessék, elmondok most mindent, bár tudom ezt nem akarod, és tudom, hogy az érzés ott van, de magadnak is tagadod. De nekem még az mindig fáj, hogy nem válaszolsz soha, hiába is vártam, tudtam én vagyok ostoba. "

" Érdekes mikor annyira szeretsz valakit, hogy mindent megteszel érte. Elhagyod a büszkeséged, mert futsz utána. Az önbizalmad, mert úgy érzed sose tetszel neki. Az önbecsülésed, mert hagyod magad porig alázni. És mikor kinyílik a szemed, észreveszed, hogy ez így nem jó. Nehéz helyzet!Mert akármit csinál, vagy nem csinál teljesen mindegy, Szereted... "

2012. aug. 4. 16:21
" Az igazság az, hogy szeretem. Csillapíthatatlanul szeretem... Az első pillanattól fogva. Akkor is szerettem, amikor megesküdtem, hogy nem. Nem tehetek róla, csak érzem. "
2012. aug. 4. 16:19

„Egyszer

majd te leszel az én helyemben..Fájni fog. Ezt garantálhatom.. Nem lesz

halálos, de azt kívánod bárcsak megölne a kín. Ha ez megtörténik

szeretném első sorból nézni. Nem foglak sajnálni. Még csak nem is

nevetlek ki. Egyszerűen csak nézem ahogy arra vársz, hogy valaki

betapasztja az űrt a szíveden, amit egy olyan lány okozott, mint amilyen

srác Te vagy. Nem fogok beléd rúgni, de szemem sem fog rebbenni, mikor

valaki rád veti a végső csapást. Nem gyűlöllek. Egyáltalán nem. Sőt.

Akármit is tettél velem, még mindig ugyanúgy szeretlek. Minden emiatt az

érzés miatt van. Arról amit tettél velem, nem akarok többé beszélni.

Nem akarok rád gondolni, ezért kérlek, ne keress többé, ne játssz velem,

ne mosolyogj rám, ne mondd, hogy szeretsz. Nem akarok mást, csak

elzárni a szívem egy kis zugába és elfelejteni, hogy valaha is

léteztél..”

29207. Cilumiluci (válaszként erre: 29206. - Fannibaba1214)
2012. aug. 4. 16:14
igen:)
2012. aug. 4. 16:14
Olyan jókat írtok mind, öröm ide jönni :)
29205. Cilumiluci
2012. aug. 4. 15:38
Már ide is be kell kontárkodni,legalább helyesen írnál bakker!
29204. Cilumiluci
2012. aug. 4. 15:11

A barátságban nincs elvárás, így hát nem is lehet csalódni: barátság az, amikor két lángnyelv együtt lángol, amikor két fáklya fénye összeadódik.

A. J. Christian

29203. Cilumiluci
2012. aug. 4. 15:07

‎"A barátság a lelkek közötti legtisztább kapcsolat. Nincs benne önzés, kényszer, érzékiség, érdek. Mi választjuk."

Müller Péter

29202. Cilumiluci
2012. aug. 4. 15:06

A barátság nem egy létrehozott kapcsolat, a barátság magától jön létre, mert jó minden elvárás és indok nélkül együtt létezni. Örömöt jelentetek egymásnak csak azért, mert vagytok. A barátság benned van, belőled fakad, nincs köze a másik cselekedeteihez: ha egy ember valóban a barátod, akkor is közel áll hozzád, ha nem kedves vagy igazságos veled, mert hát ott van a szívedben.

A. J. Christian

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook