Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Alaposan mellényúltam....mert nem az "Utolsó vasárnap"-ot akartam, hanem EZT::)))))
Amint az ember elkezd foglalkozni azzal, hogy mit gondolnak róla mások, azonnal elfelejt önmaga lenni.
--Chester Bennington--
"Utolsó vasárnap
kedvesem gyere el,
pap is lesz, koporsó,
ravatal, gyászlepel.
Akkor is virág vár,
virág és - koporsó.
Virágos fák alatt
utam az utolsó.
Nyitva lesz szemem, hogy
még egyszer lássalak.
Ne félj a szememtől,
holtan is áldalak..."
Jávor László
"Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz,
hanem hogy milyen világ él benned."
(Popper Péter)
"El kell indulni bátran
hátra se nézve
berántani az ajtót magad után
akiket szeretsz
úgy is veled maradnak."
(Parancs János)
„Mindig a kialakult negatív megmérettetés mutatja meg, hogy ki milyen erős. Ha jól mennek a dolgok, akkor nagyon könnyű hangoztatni, hogy én milyen erős vagyok.”
Dr Csernus
A szerelem olyan, mint egy gyönyörű virág, amit talán nem érinthetek meg, de a minek az illata a kertet mindenképpen az öröm helyévé varázsolja.
Helen Keller
"Van az arc...
Az egyik számára csak egy a sok közül, a másiknak pedig a minden. Az egyik közömbösen elviseli jelenlétét, a másik nem viseli el hiányát. Az arc, amit nem a krémek szépítenek napról napra, hanem a lélek, ami megmutatkozik rajta. Az arc, ami korábban egy volt a sok közül,, a lélek által egyetlenné válik. A legcsodálatosabbá. Lehet rajta pötty, lehet rajta bármilyen hiba. Mégis a legszebb. Mert egy tiszta, őszinte, tisztességes lelket rejt. Dehogyis rejt... Hiszen éppen azt mutatja. Az egész világnak. Mindenki láthatja, de csak egy veszi észre az arcot. Csak egy valaki látja meg benne maradéktalanul a lelket. Az, akinek ez a lélek teljes egészében feltárulkozik, kiadja titkait, akinek teljes szeretetét adja. Csak ő látja meg az arcot a maga teljességében, gyönyörűségében.
Létezik ez az arc."
/Csitáry-Hock Tamás/
"volt az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerültem önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki mertem adni. Akit beengedtem magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember az, akit valóban szerettem, és ilyet keresek."
(ismeretlen szerző)
Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy. Események, emberek, gondolatok jönnek és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül, aztán egy idő múlva nem marad belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben, mint apró haszontalan holmik a házban. Itt-ott valami leszakad az emberből, valami láthatatlan kis lelki cafat, odaakad egy ajtókilincshez, egy-egy ablakpárkányhoz, rozoga padlóhoz, keskeny sétaúthoz. Az ilyeneket emlékeknek nevezzük, tiszteljük őket hosszabb-rövidebb ideig, aszerint, hogy mekkora bennünk a romantika. Aztán szépen és észrevétlenül végképpen elmaradnak mellőlünk, mint halk szavú régi barátok, vagy mint az élet, aki velünk indult s valahol egyszer lemaradt.
Wass Albe
“Milyen közel állnak egymáshoz:
adni - kapni,
ajándékozni - elvenni,
tisztelni - megalázni,
odafigyelni - elvárni,
elengedni - kényszeríteni,
megbocsátani - haragudni,
megbízni - gyanakodni,
együttérezni - közönybe burkolózni,
hinni - kételkedni…
A választani tudás az igazi tudás.
A jó ember ritkán téved.”
(Tatiosz
Úgy élj, hogy visszanézhess. Ne haraggal, hanem örömmel forgathasd át emlékeidet, visszafelé. Nehogy sajnálkoznod kelljen... Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében, hanem szellemeikben. Ahogy a vonuló vadak hagynak nyomot maguk után, úgy hagyj te is. Hogy rád találjanak, ha keresnek. Hogy rád találhasson, aki keres. Hogy ne felejtsék el a vonulásodat. Jeleket hagyj a világban, téged jelzőket. Gondolatokat, amelyek rád mutatnak. Emlékeket, bármilyen, csak markáns legyen... akkor jól éltél. Akkor éltél helyesen. Úgy élj, olyan megfontoltan, okosan és szépen, hogy még az elmúlás fájdalmát is eltakarja a jóleső emlékek felizzó melege. Úgy élj!
/Hankiss János/
Egy igazi barát
Egy barát, ki tudja minden gondolatod,
Mikor beszél, te figyelmesen hallgatod.
Ki minden bajban melletted áll,
S ha repülni akarsz, ő veled száll!
Figyelmeztet őrültségeidre,
S bólint egyet ballépéseidre.
Mindig veled van, ha sírsz,
S ha véletlenül tévútra térsz.
Testvérként nagyon szeret
Ő az kiben bízni lehet
"Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak olyanok, melyeket csak az ért, kinek szíve van."
Eötvös József
Az élet lényege az, hogy éljünk, nem pedig az, hogy egy sarokban kuksoljunk, mert annyira félünk, hogy semmi újjal nem merünk próbálkozni, vagy annyira elfáradtunk és kiábrándultunk, hogy már nem is vesszük magunknak a fáradságot az életre.
Danielle Steel
*
"Az érzelmek 'fertőzőek': ha valaki ránk mosolyog, ösztönösen visszamosolygunk rá, míg ha partnerünk maga alatt van, sokszor a mi kedvünk is elromlik. Az érzelmek 'terjednek": hangulatunk tudományos vizsgálatok szerint nemcsak az ismerőseink hangulatát befolyásolja, hanem az ismerőseink ismerőseinek a hangulatát is. Az ezt az elméletet alátámasztó kutatók eredményei szerint az alapvetően jó és az... alapvetően rossz közérzetű emberek megtalálják egymást, csoportokba rendeződnek, és tartós kapcsolat alakul ki közöttük. Ha Önnek volt már olyan érzése, hogy az egyik ismerőse mintha 'gyűjtené' maga köré a boldogtalan, panaszkodó embereket, most már tudhatja: ez nem véletlen." (Dr. Szondy Máté: A boldogság tudománya)