Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

31069. bd8f0b56fe
2012. szept. 24. 18:15

A régi, ismerős, százszor megjárt gyalogút volt, mégsem ismert rá. Azt hitte, idegen helyen bolyong. Hát a brezinai háztáj hová lett? Minden úgy áll, mint azelőtt, szemben a bércek, alant a selyem rét a futó patakkal, a kerekes kút az udvaron, s a nagy vályú az akol mögött. Minden, minden ott van, minden, minden úgy van, s még sincs ott semmi és még sincs úgy semmi... valami hiányzik, üres, néptelen az egész ház tájéka.

/Mikszáth Kálmán/

31068. bd8f0b56fe

Mikor az éj leszáll s a csillagok feljőnek, mikor a világ szavai elhalnak, elkezd beszélni a természet, akkor a végtelen mindenség megnyílik s az ember lelke lát.

/Jókai Mór/

31067. bd8f0b56fe

Nagyon fontos a megfelelő egyensúlyt megteremteni - mind a külsőt, mind a belsőt. De mind a külső, mind a belső a kemény munka után igényli a pihenést és a szabadságot.

/Csernus Imre/

31066. bd8f0b56fe

De a nevek nem is fontosak. Az emberek közt széthintett jóságnak, örömnek nincs neve, mint ahogy nincs neve az őszi ragyogásnak, a ködös messzeségnek, a hullámnak, amikor a parthoz ütődik, a nád suttogásának, vagy a simogatásnak, amit nem felejtünk el soha, pedig sok kemény ütést régen elfeledünk ugyanezen idő alatt.

/Fekete István/

31065. a14deb9047
2012. szept. 24. 17:32

Ha kell valaki, aki mindent megeszik, amit főzöl neki, és soha nem mondja azt, hogy nem volt finom...

... szerezz egy kutyát!

Ha kell valaki, aki mindig kimegy veled, bármilyen hosszú ideig tart is...

... szerezz egy kutyát!

Ha kell valaki, akit nem érdekel a sport, akinek megfelel a választott TV-csatorna, és aki szívesen nálad ül egy romantikus filmnél ...

... szerezz egy kutyát!

Ha kell valaki, aki az ágyban megmelegíti a hideg lábadat, és akit kinyomhatsz az ágyból, ha horkol ..

... szerezz egy kutyát!

Ha kell valaki, aki soha nem kritizál, aki nem törődik azzal, hogy nézel ki, milyen kövér vagy, vagy idős vagy, aki minden szavadat figyeli; és aki mindig szeret ...

... szerezz egy kutyát!

De ha kell valaki, aki soha nem figyel rád, mindent otthagy maga után, hajnalig kint van, jóformán csak azért jön haza, hogy aludjon és egyen, ráadásul határozottan meg van győződve arról, hogy te csak miatta létezel...

... szerezz egy macskát!

31064. 63d6abf1d7
2012. szept. 24. 16:03

"Mit akarok tőled? Semmit. Semmit nem akarok tőled. Hanem neked akarok. Nem tőled, hanem neked. Mégpedig adni. Mindent. Mindent, amit őrizgetek magamban. Őrizgetem egy érkező pillanatra, egy napra, egy életre. Őrizgetem annak, aki egy pillanat, egy nap, egy élet. Aki minden. És ha te vagy az, ha neked adhatom, ha elfogadod, akkor már nem csak "neked" van, hanem "tőled" is. Mert akkor már kapok is. Tőled."

Csitáry-Hock Tamás

31063. bd8f0b56fe
2012. szept. 24. 15:53

Élj úgy, mintha csak a mai nap lenne,

a szemedben mosollyal és nevetve.

Talán könnyebb az élet szeretve,

ha jó kedvvel nézel mindenre.

Búcsú nélkül soha ne indulj útra,

ha megérkezel, ölelj meg újra,

és ne gondolj, csak a mai napra,

reményünk lehet csak a holnapra!

Becsüld meg, hogy ránk süt a Nap,

minden ölelést és forró csókokat,

hogy tavaszi eső mossa arcodat,

csodáld meg a tarka virágokat!

Becsüld meg az emberi szeretetet,

és nagyon köszönd meg Istenednek,

hogy a mai napot megadta Neked

S az utána következő napokat is köszönd meg.

31062. Cilumiluci
2012. szept. 24. 15:39

“Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs. Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.”

/Arthur Schopenhauer/

31061. Cilumiluci
2012. szept. 24. 15:38

“Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.”

/Antoine de Saint-Exupéry/

31060. 9242a6388c
2012. szept. 24. 15:09

"Nem tehetünk eleget mindenki elvárásának, nem szolgálhatjuk ki mindenki igényeit. Az emberek annyira sokfélék, és olyan sokfélét és ellentéteset követelnek tőlünk, hogy szét kellene szakítanunk magunkat a megsemmisülésig, ha mindennek meg akarnánk felelni. Nem lehetünk jók mindenki szemében (...). Ez nem lehet magatartásunk mértéke. Szelektálnunk és választanunk kell az elvárások között. Ennek mértéke saját meggyőződésünk, lelkiismeretünk. Ezért adott esetben tudnunk kell nemet mondani. Csak a jellemtelen, konformista embernek nincsenek ellenségei."

Popper Péter

31059. 16b5d6ae34
2012. szept. 24. 14:46

"Arra születtem, hogy megszeressenek, megszeressem én is azt, akit lehet.

Arra születtem, hogy boldog is legyek, s továbbadjam egynek az életemet. S végül arra jöttem én a világra, hogy belehalnom se kelljen hiába!" -Adamis Anna

31058. 16b5d6ae34
2012. szept. 24. 14:28

"Édes barátaim, olyan ez éppen,

mint az az ember ottan a mesében.

Az élet egyszer csak őrája gondolt,

mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt...",

majd rázuhant a mázsás, szörnyü mennybolt,

s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt... "

Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,

mint önmagának dermedt-néma szobra.

Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.

Hol volt, hol nem volt a világon egyszer."

Kosztolányi Dezső

31057. 63d6abf1d7 (válaszként erre: 31056. - Ea010c7029)
2012. szept. 24. 14:27
:))
31056. ea010c7029
2012. szept. 24. 14:25

Loptam...;)

"Csak rajtad múlik, hogy ki is vagy valójában. Mindenről te tehetsz. Ha a tükörből egy roncs néz vissza, ne okold a körülményeket. Sem a főnököd, sem a családod, sem a társad nem tehet arról, ahol te tartasz. Egyedül a te kezedben van az irányítás. Csak te húzhatod be a féket. Csak te fordíthatod el a kormányt. Ne hidd, hogy az élet szajhája vagy. Senkihez nem tartozol, és senkinek nem tartozol. Az életed elcseszheted, de tökéletessé is formázhatod."

/A.T./

31055. M-inerv-A
2012. szept. 24. 14:05

"Bármikor, ha nagyon fontos döntés előtt állunk, a legjobb a megérzéseinkre és az indulatainkra hallgatni, mert az észérvek általában megpróbálnak eltántorítani minket az álmainktól, mondván, hogy még nem jött el az idő. Az ésszerűség fél a vereségtől, az ösztönösség viszont élvezi az Életet és a kihívásait."

(Paulo Coelho)

31054. 16b5d6ae34
2012. szept. 24. 12:47
A kezedben szorongatott madár kevésbé veszélyes, mint amelyik a fejed fölött röpdös.
31053. a14deb9047
2012. szept. 24. 12:40

Ki vagy?

A kómában fekvő asszony haldoklott. Hirtelen az volt az érzése, hogy felvitték az égbe, és ott állt a bírói szék előtt.

- Ki vagy te? - kérdezte egy hang.

- A polgármester felesége - válaszolta.

- Nem azt kérdeztem, hogy kinek a felesége vagy, hanem azt, hogy ki vagy.

- Négy gyermek anyja.

- Nem azt kérdeztem, hogy kinek az anyja vagy, hanem, hogy ki vagy.

- Tanítónő vagyok.

- Nem a foglalkozásod kérdeztem, hanem azt, hogy ki vagy.

És ez így ment tovább. Bármit is válaszolt, úgy tűnt, hogy nem a megfelelő választ adta arra a kérdésre, hogy ki is ő.

- Keresztény vagyok.

- Nem a vallásodat kérdeztem, hanem azt, hogy ki vagy te.

- Én az vagyok, aki mindennap a templomba ment, és mindig segítette a szegényeket és a rászorulókat.

- Nem azt kérdeztem, hogy mit tettél, hanem hogy ki vagy.

Végül is megbukott a vizsgán, mert visszaküldték a földre. Amikor felgyógyult betegségéből, elhatározta, hogy utánajár, ki is ő. És ez nagyon megváltoztatta az életét.

Anthony de Mello

31052. 63d6abf1d7
2012. szept. 24. 08:39

"Belehalni a szerelembe szép, de még szebb élni benne."

Csitáry-Hock Tamás

31051. 9f98008a3b
2012. szept. 24. 06:12

A hatalomtól mindannyian megszédülünk, mert ez az ősbűnünk. Senki sem mentes ettől. Nem csak a politikáról, hanem az egyszeri, hétköznapi életünkről beszélek. Mindig felül maradni, nem alákerülni, csak győzni, az igazamat a másik fölé helyezni: én, én, nekem, enyém! És ebben a "szédületben" az a muris, hogy aki benne van, nem tudja, hogy szédült. Mint a legtöbb őrültnek, nincs betegségtudata. Egyszerűen csak úgy érzi, hogy igaza van. Mindig.

M. P.

31050. Cilumiluci
2012. szept. 23. 18:48

‎"A szeretet mindig veled van, neked csak észre kell venned. Boldogságod olyan lesz, mint a szereteted.

Mindennap új életre tudod kelteni, ha akarod."

Tatiosz

31049. Cilumiluci
2012. szept. 23. 16:46
"A türelem tulajdonképpen a szeretet építőművészete. Egyfajta "passzív" alkotás, amikor a belőlünk áradó szeretet és bizalom éppen azáltal készteti változásra a másik embert, hogy nem szólunk bele az életébe, nem sürgetjük, nem szabunk neki sem határidőt, sem feltételeket. Egyszerűen csak várunk rá. Ez a legfontosabb." -Simon András —
31048. M-inerv-A
2012. szept. 23. 16:28

"Az a felnőtt ember,

- aki tudja, hogy védtelen, sem istenre, sem emberre nem számíthat, csak önmagára,

- aki tudja, hogy az élet minden fontos helyzetében egyedül van, születésében és halálában

- aki megértette,

hogy csak az egyedüli magány vagy a társas magány között választhat,

- aki tudja, hogy a bűneit mindhalálig cipelnie kell, nem rakhatja át senki más vállára,

- aki mindezt lázadozás nélkül elfogadja,

- s aki mégsem rémül meg, és csak azért is mer játszani a világgal és önmagával..."

2012. szept. 23. 12:58

Minden embert másképp kell szeretni. Vagy nem szeretni. Ez is gond. Vannak lelkek, akikkel nehéz összehangolódnunk, mert épp ott szúrnak, ahol fáj. Vagy éppen fordítva: ott bántjuk őket, ahol érzékenyek.

Müller Péter

31046. Meda
2012. szept. 23. 11:30

Szekeres Adrien: Olyan, mint Te

(Nincs még egy pillantás, mi

vérem szítaná

Nincs még egy érintés, mi

hangom fojtaná...)

Nincs még egy pillantás, mi vérem szítaná,

Nincs még egy érintés, mi hangom fojtaná,

És úgy ringatna el, hogy könnyű álmot szór,

Olyan, mint Te, nincs még egy, tudom jól.

Jártam a sziklás hegyeken,

Jártam a kincset rejtő szigeten,

Nincs már hely a földön,

Ami nem lenne börtön,

Ha nem vagy ott vagy nem jössz velem.

Láttam a kívül gyönyörűt,

Hittem már édesnek a keserűt,

Úgy, ahogy Téged,

Soha nem láttam szépnek még senki mást,

Régóta tudom...

Hány esélyt adott nekem a sors,

Nem vitt sehová

Vágyakon és a szavakon túl,

Most Benned leltem rá.

És úgy ringatna el, ó, nincs ennél nagyobb szó,

Nincs még egy pillantás…

31045. Meda
2012. szept. 23. 11:26

"...azon a hétvégén találkoztunk a mostani barátommal egy szórakozó helyen…és szokásos módon piszkáltuk egymást (bele csíptem, aranyosan néztem)…és egyszer csak azt mondta nekem, hogy: „most már lassan ezt be kellene fejeznünk” én meg erre fel akartam állni az asztaltól, mondtam hogy oké.. de én ugyan úgy hülyülésnek vettem mint addig, viszont ő visszahúzott az asztalhoz és mondta,hogy nem így gondolta. Akkor nem akartam kapcsolatot mivel pont akkor lett vége egynek és élveztem a szabadságomat, meg tudtam,hogy nyáron külföldön lesz gyakorlatom és pont nem lenne jó ha addig valakit megszeretnék. És ezt elmondtam neki. Mivel már késő volt elbúcsúztam mindenkitől,tőle is és elindultam haza.

Hó volt az utakon, a bicikli út le volt takarítva, viszont én a járdán mentem direkt, ami televolt hóval, hogy ne kerülgessenek a biciklisek, meg este nem szeretem ha mögöttem jönnek. Egy kis idő után hallottam, hogy jön mögöttem valaki a járdán…arra gondoltam, hogy ó miért nem megy a bicikli úton…vannak megrögzött hülyeségeim és ez is az, hogy nem szeretem, ha mögöttem jönnek… Na de utol ért és kiderült, hogy ő volt az a mostani barátom. Megállított és mondta, hogy szerinte mi nagyon jól elbeszélgettünk és jól éreztük magunkat és kérdezte, hogy haza kísérhet e. Én meg úgy meg voltam lepődve, hogy hirtelen lefagytam. Végül hazakísért, és az úton beszélgettünk, majd elbúcsúztunk."

(The Secret, a vonzás törvénye)

31044. Meda
2012. szept. 23. 11:23

Tilinger Attila: Ha bekopog a szerelem

Ha bekopog a szerelem a szívedbe, csak szállj, csak szállj, ha rád talál.

Hidd azt hogy nem lehet vége,

Hidd azt hogy nem lehet vége soha már.

Rád vár valahol, kiért szíved zakatol.

Hidd el odaér, hozzád.

Rád talál aki kell,mindörökre átölel,

Vonatod, valahol, megáll.

Rád vár valahol, kiért szíved zakatol.

Hidd el odaér, hozzád.

Rád vár az a szó ami felgyújt, ami jó egy rég várt szerelem száll rád.

31043. Angyalka20
2012. szept. 23. 11:21

Már azt hittem , hogy megkaptam mindent és odaadtam mindent, s hogy szegény vagyok , mint a koldus.

Majd megjelentél előttem te….Egészen más voltál , mint a többiek , és olyan rejtett kincsekkel megáldott, amilyeneket még senki nem adott nekem. És én ismét gazdagnak, ifjúnak és ártatlannak érzem magam, mintha csak most lépnék az élet küszöbére

Johannes Linnankoski :Dal a tűzpiros virágról

31042. 9f98008a3b
2012. szept. 23. 11:05

Minden szerelem úgy lép az életünkbe, hogy megfoszt a szabadságunktól. Ha belemegyünk, nem tehetjük azt, amit akarunk, csak azt, amit a szerelem akar.

M. P.

31041. Cilumiluci
2012. szept. 23. 10:54

‎"Minden anya gazdag, ha szereti a gyerekeit. Nincs szegény édesanya, sem csúnya édesanya, sem öreg. Az ő szeretetük mindig a legszebb az Örömök között. És amikor, úgy látszik, szomorúak, akkor is elég egy csók, amit kapnak vagy adnak, és már minden könnyük csillaggá lesz a szemük mélyén."

(Maurice Maeterlinck)

31040. Cilumiluci
2012. szept. 23. 10:46

‎,,Van, hogy megjutalmaz az élet és van, hogy csak szimplán pofán vág,

Hiszen a léted egy hosszú ösvény, és bizony belóg néhány ág,

De ha fel is tépi szíved egy-két éles tüskés gally,

Csak menj tovább az úton, s ígérem nem lesz semmi baj,,

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook