Július 4-től életmódváltással a cél felé, gőzerővel!! Ki tart velem? (beszélgetés)
Nekem futni kellene, mert a körte alkatomhoz híven a hátsómra hízom a legtöbbet.
De világ életemben utáltam futni...
Lehet hogy ha most belevágok, akkor idővel megszeretem? Vagy legalább le tudok futni 20-30-40 percet úgy, hogy nem akarok utána rögtön mentőt hívni?
Az egyetemen nagyon sokáig csináltam, tényleg gyönyörű alakja van tőle az embernek és rövid idő alatt is meglátszik.
Fogyni a táplálkozásom miatt fogyok, a mozgással (nem csak callanetics-ezem, mást is csinálok) alakítom magam, mert nem szeretnék puhára fogyni. Azt szeretném, ha lennének izmaim (de már alakul, vékonyabbnak nézek ki, mint amennyi vagyok).
Dehogy, teljesen átlagos ember vagyok :-)
Csak úgy voltam vele, hogy ha a gyereknevelést és a munkát igyekszem 100%-osan csinálni, akkor miért pont saját magammal kapcsolatban végezzek félmunkát?
De persze, igazad van, nem kell egyszerre mindenről lemondani, nyilván, én csak azt mondom, hogy az étellel az ember a testét táplálja és ne a lelkét :-D A mozgás meg hihetetlenül fontos, nem csak a fogyás miatt, de nekem nagyon mozgékony a kis kitartottam, muszáj tartanom vele a lépést.
Teljesen igazad van, csak sajnos nem mindenki olyan erős mint te, köztük sokszor én se. :)
Én első körben lemondtam a tésztákról, süteményekről, péksütikről. Ez nagy dolog a részemről!
Aztán majd szépen lassan jön a többi is.
A mindennapi mozgás és, hogy nem 9-kor vacsorázom. :)
Azt kell szerintem eldönteni, hogy tényleg akarjátok-e. Mondjuk én a magam részéről nagyon konok és elszánt vagyok, mert tényleg le akarok fogyni és le is fogok. Ez nem jelenti azt, hogy kínzom magam, csak betartok bizonyos szabályokat, amik kellenek hozzá. Korábban nagyon sokszor beleestem én is abba a hibába, hogy ó, na akkor ma egy kis ez, de majd holnap vagy holnapután vagy akármikor letornázom, aztán mindig az lett a vége, hogy nagy nehezen leszenvedtem magamról 4-5 kilót és villámgyorsan visszajött. Most ésszel csinálom és -14 kilónál tartok május 1 óta.
Azóta nem ettem semmi olyat, amitől bűntudatom lehetett volna, de tudjátok mit? Nincs az a sütemény, pizza vagy csokoládé, ami jobban esne annál, hogy egyre jobban nézek ki.
Szerintem lefogyni, tartósan, csak komoly elszántság mellett lehet.
05.05-én született. A nagyobbik 3 éves, és most ovis szünet van, így nem egyszerű itthon egyedül velük. (a párom sokáig dolgozik)
Nálunk már a kezdetektől csak 20 perces alvások voltak napközben, kivéve ha babakocsival vagy autóval mentünk.
Pár napja 2x alszik napközben 3/4 órát a 20 percek helyett és mellett, úgyhogy alakul talán ez is.
Innét töltöttem le a tornáimat. :)
Én is kondizni járnék szívesebben, csak problémás elhelyezni a 2 gyerkőcöt, főleg, hogy a kicsi még szopizik.
Nálam egyáltalán nem volt fejfájás. Sok folyadék, talán ez is segíthet. Bár én nem csináltam 2-3 napos, de még 1 napos tisztító kúrát se.
Tudtommal a zsír az ami raktározza a méreganyagokat is, és a fogyás során ezek folyamatosan szabadulnak fel a szervezetben. De lehet, hogy rosszul tudom.
Szia!
Az én kisebbik fiam most lesz 10 hetes, úgyhogy hasonló cipőben járunk. :)
Szopizik a babád vagy tápszert eszik?
Ha az előbbi akkor az egy kis plusz segítséget jelenthet, legalábbis én ezt tapasztalom.
Nálunk úgy van, hogy a hús mellé csinálok a fiúknak köretet, magamnak pedig salátát.
Levesből nekem csak a tészta marad ki, hús és zöldség jöhet.
Főzeléket mindenki ehet, az a kis liszt ami kell bele, az engem nemigen érdekel.
A kenyeret lecseréltem teljes kiőrlésűre, a fiúk választhatnak, hogy milyet szeretnének enni.
Ha sütit sütök, akkor meg Update módon próbálom majd ki, talán most a hétvégén.
Zöldség, gyümölcs meg közös.
Nehéz megállni, mikor a gyerek kétpofára eszi a kakaós csigát vagy mikor megveszek egy szelet pizzáért, de hát vmit vmiért.
De ha egyszer oooolyan jó ízű!!! Miért nem tudnak pörkölt ízű diétás dolgokat csinálni, vagy több light dolgot. Mert hiába cserélem én ki barna rizsre a fehéret a töltött kápiban, az még nem sokkal lightosabb.....
De muszály most már változtatni. Két napja nem eszek krumplit, tésztát, nálam ez nagy szó!!! Nagyon tésztás vagyok....
Ahogy így visszaolvastalak titeket, van néhány kérdésem:
Aki a callanetics-et csinálja, izzad is közben, vagy ez csak nyújtó gyakorlat.
Aki dvd-t akar a cinemastore.hu-n rentgeteg van ingyen letölthető. Igaz nekem anno az edzőterem jobb volt, mivel a dvd-t ha fáradt vagyok, abba hagyom, de a teremben égő pár perc után feladni, és hazamenni.
Amitől én is félek az a fejfájás ami a méreganyagok felszabadulásakor jelentkezik. Erre tipp?
Aki mérlegtelenít: szerintem elég egy nap, illetve vannak direkt hétvégi, 2-3 napos gyors kúrák. Pl gyümölcs-zöldség, illetve ha csak egy napig ásványvizet, vagy gyógyteát iszogatunk. De mint írtam, nekem ilyenkor másnapra fájt a fejem…
Akkor jut magamra is pár perc. :)
És nem is vagyok igazán éhes addig.
De igyekszem jobban figyelni erre és max 7-ig elfogyasztani a vacsimat (általában nem sikerül), de ebben a hőségben csak ilyenkor tudok kimenni a gyerkőcökkel levegőzni.
Tudom, kifogást mindig lehet találni mindenre.
De amíg 1-2 szelet dinnye a vacsorám, nem nagyon aggódom emiatt.
Fürdeni 1/4 9-kor szoktunk. Sajnos egyik gyerkőcöm se egy nagy alvó, így nincs értelme korábban kezdeni az esti ceremóniákat.
A nagyobbik fiam 1/2 8 körül vacsizik, a kicsi pedig szopizik és este már nagyon gyakran eszik, nála még non-stop evésből áll az élet. :)
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Én vegán vagyok, a kis lakótársam húsevő, úgyhogy ő húsos ételeket eszik én meg nem, ennyi :-D
Szerintem család ide, család oda, nem kötelező ugyanazt enni (de általában nálunk is vannak "közös" dolgok, bár kevés).
Sziasztok! Remélem csatlakozhatok!
8 hete szültem, és csak nem akarnak lefelé mászni a kilók... :( Eddigi csodamódszereimet a szoptatás miatt, és mert szükség van az erőmre nem használhatom. Értsd: keserű só kúra, amikor annyira legyengültem, hogy állni nem volt erőm. Úgyhogy maradt az életmód váltás. Hétfőn, azaz tegnap kezdtem, mozgás, és igyekszem odafigyelni hogy mit eszek.
Akinek családja van, az hogy oldja meg, hogy nem "nassolgat". Mert ugye pasiknak a zöldség az nyúleledel. :D
Gratulálok! Csak így tovább!
Úgy tudom a heti mínusz 1-1,5 kg az a jó.
Az ennél több már nem egészséges.
És most a meleg szerintem mindenkinek a barátja fogyókúrás szempontból. :) Ha máshogy nem is... :)
Én is jobban örülnék, ha vki megfőzné nekem a diétás menüket és helyettem tornázna minden nap, amíg én a gyerkőcökkel játszom. :)
De sajna minden rám vár. :)
Tudom, hogy vannak ételszállító cégek is, akik nagyon hirdetik a fogyis menüik sikereit, de jobban szeretem tudni, hogy mi az amit eszem.
Én még nem tornáztam eddig (ha a sétát nem számítjuk most ide), bár úgy néz ki lassan beáll a picurnál is valamiféle napirend-szerűség, úgyhogy hamarosan én is nekikezdek az ugribugrinak. :)
Mindenkinél lesznek majd mélypontok, mikor napokig vagy hetekig nem mozdulnak a kilók. Akkor jó lesz majd itt kiönteni a szívünket és összekaparni magunkat a biztató szavakra!
Hajrá lányok!
Tudom mire gondolsz. Én évekig nem tudtam túljutni magamon, a lustaságomon, inkább nem vettem ruhákat magamnak csak ha nagyon kellett és akkor is teljesen kiborultam a próbafülkékben.
Kerültem- és még most is- a tükröket, kirakatokat.
Nem túl jó érzés magamat látni benne, mert tudom, hogy milyen voltam és milyen alakom lehetne, ha egy kicsit is összekapnám magam.
Úgyhogy nincs mese, ha nem akarom ezt így folytatni tovább akkor lépni kell!
Én szinte mindig 9-10 között vacsorázom a 2 gyerkőc miatt. Addigra tudjuk őket megfürdetni és rendesen elaltatni. Korábban mindig szendvicset, péksütit ettem még ilyenkor is, meg is látszott a hatása. Most maradok a gyümölcsnél, joghurtnál.
Többeknél is olvastam, hogy ugyanazt ették a fogyókúrájuk alatt mint előtte, de csak a fele mennyiséget szedték belőle a kisebb méretű tányérra. És így is fogytak, bár jóval lassabban.
A tornával ebben a melegben szerintem különösen vigyázni kell. Egy jó séta is beleférhet ilyenkor esténként.
Hajrá!
Ne add fel!
Mi itt leszünk és biztatunk!
Szépen összeszedted a gondolataidat!
Teljesen egyetértek, mindenki csan MAGÁRA számíthat!
K.rva nehéz, de meg kell próbálni mindent a cél érdekében.
Hogy álltok a tornával meg a kajával?
Én a tornával elég ramatyul, mert 3 napja nem is vagyok itthon,mert 28fok van nálunk a házba és pusztulunk meg a gyerekkel a hőségtől. Mindíg vmelyik mamaánál vagyunk.
Szia!
Próbálj meg felülkerekedni az önsajnálaton!
Az jobb lenne neked lelkileg, ha a környezeted különböző negatív megjegyzéseket tenne a súlyodra? Vagy ha kegyes hazugságokba ringatnád magad? Akkor könnyebben menne a fogyás? Szerintem nem.
Csakis TE vagy az aki változtatni tudsz a saját életeden és annak minőségén.
Motiváció kell?
Ha vannak gyermekeitek, akkor gondolj rájuk!
Szeretnél ott lenni az esküvőjükön?
Szeretnéd a karodba fogni az első, második sokadik unokádat?
Vannak álmaid/céljaid?
Vagy és ez a legfontosabb tedd meg magadért!
Gondolj arra, hogy így hamarosan 110-120 kg vagy még több leszel. Mennyit "egyszerűbb" leadni? 30 kg-t vagy 50-et?
Kell neked a magas vérnyomás? Szívinfarktus? Cukorbetegség? Hogy majd nem tudsz mozogni, fürödni, kikelni az ágyból segítség nélkül? És még sorolhatnám...
Úgy gondolom, ha lemegy pár kg te is jobban kibékülsz önmagaddal és akkor lesz esélyetek a házaséleteteket is rendbe hozni.
A pasik azt a nőt szeretik és kívánják, aki ki van békülve saját magával és elfogadja magát olyannak amilyen.
És egyáltalán nem vagy öreg!
Sosincs késő elkezdeni semmit!
Az én nagynéném is 40 évesen kezdett bele a legnagyobb fogyókúrájába. Nem csinált ő se mást, átalakította az étkezési szokásokat és rendszeresen járt tornázni. Pár hónap alatt ledobott 20 kg-t. Biztos neki se volt könnyű, mert elég zűrös a családi háttere, őt se babusgatta senki, de mégis erőt vett magán és megcsinálta!
Itt van a nyár! Most érdemes belevágni!
Az ember ilyenkor kevesebb ételt kíván és több folyadékot. Itt van a rengeteg gyümölcs és zöldség. Most a legkönnyebb összerakni egy diétásabb menüt.
És hidd el ha belevágsz a fogyókúrába, pár nap alatt átkapcsol az agyad is és a gyomrod is! :)
Nem akartalak kioktatni vagy ilyenek, csak a jó szándék vezet.
Én is ilyen vagyok, hajlamos vagyok elmerülni az önsajnálatba sok-sok sütivel. És ezt nagyon utálom magamban...