Ferjem igenyelte a gyedet aug.1 tol.mert o a fizetese alapjan tobb gyedet kapna.viszont szeptemberbe nem kapott gyedrt.munkaltatoja azt mondra h lassz az allamkincstar.attol felek hogy most ugrik a gyed.en lemondtam mert o tobbet kaoni.en 4 orara kaptam 41eft gyedet.kivancsi vagyok hogy oktoberbe utalnak e gyedet.mar 2 honapot kell
Akkor ez már változott, egy ismerősöm pár éve még "megszívta" anyagilag, hogy csak 1,5 év van a két gyermeke között, és a másodikkal úgy lett terhes, hogy az elsővel még gyeden volt.
Első kérdésedre a válasz igen, elvileg lehetséges. Kirúgni csak okkal rúghatnának ki pl nem végzed el a munkát, részegen mész be stb de ezek nem is jöhetnek szóba. Nem tagadhatják meg h vissza vegyenek, csak akkor ha megszűnt a munkaköröd és nem tudnak olyat felajánlani amit el tudsz végezni.
Szia! Sajnos nem működik így. Táppénzre akkor mehetnél a második gyerekkel, ha visszamennél dolgozni. Fizetés nélküli szabadság az azt jelenti, hogy nem vagy állományban, és csak az mehet táppénzre aki állományban van. Amúgy még azt lehetne csinálni, hogy beszélsz a munkahelyeden a hr-rel, ügyintézővel, és visszavesznek állományba, de dolgoznod nem kellene, mert az első gyerekkel való terhességed alatt ki nem vett szabadság és a szülés után 6 hónapig járó szabadságot kiveszed egyhuzamban. Csak rizikós mert ez alatt az idő alatt kellene teherbeesni, és azért többnyire ez nem csettintésre megy. De csak így lehetne táppénzre menni.
Jelenleg Gyesen vagyok a kislányommal 2023. Júliusig. Akkor tölti hármat. A munkahelyemen fizetés nélküli szabadságon vagyok.
Ha összejönne a baba a Gyes és fizetés nélküli szabadság ideje alatt akkor megszakithatom a szabadságot és elmehetek táppénzre(a munkahelyen amint terhes lesz valami táppénzre kell hogy menjen mert veszélyesnek minősül a munkavégzés). Köszönöm szépen a válaszokat.