Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról (beszélgetés)
Viszont Istzen Ábrahámmal kötött szövetsége előbb volt-mint a "nagy vallasok"
Nem beszélve arról, hogy a "nagy vallások" már azt sem tudják hol a kulcs Istenhez..
Isten nem épitményekben lakozik:)
1Kor 6,19 Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
Egyebkent nagyon fontossak az egyebb nagy vallasok IS :D
Azert mert 1-ikuk,masikuk sokkal elöbb volt mint a keresztenyseg ! Az is köztudott ma , mar hogy a zsido törtenetirok elöszeretettel "loptak!" az O-testamentum megirasakor egyebb,öregebb vallasok szent irasaibol :D
"megtalalja a neki valo , fazonra szabott HIT"
Ilyen nincs.
Mivel a hit szellem- az egyik ajándéka a Szent Lélek 9 ajándéka közül.
Amit az emberek a hitnek hisznek az semmi.
Mit jelent szerinted ez az ige?:
Jak 2,22 Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit;
1Kor 2,4 És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
Biztos vagy benne hogy Te valasztottad az adott hitet ? !
Ezt csak azert kerdezem mert sok ember , ra lessz beszelve,meg lessz agitalva egy ugyes embertars altal aki ,nagyon jol forgatja a szot :D
"És a biblia arról is ir, hogy nem csak néha kell templomba, közösségbe járni! :)"
A templom kivételével-tegyük hozzá.
és miért?
Mt 18,20 Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
Rm 10,17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
Mindenkit besoroztak , elsösorban a szuleink , aztan a környezetunk,ovonök,tanitok,tanarok stb...
Ez nem baj , valahova tartozni kell az embernek !
Viszont mikor felnövunk vegre szabad hasznalni a sajat ,jozan eszunket es megvizsgalni,megkerdöjelezni a dolgokat :D
Nem könnyu de ha az ember szivossan keres,kutat megtalalja a neki valo , fazonra szabott HIT-et :D
Vegsösoron Isten valahol megbujik es gondolom nemi humorerzeke is van :D
" Besoroztak ", mint keresztényt? Ez jó!
Engem nem soroztak be, magam választottam :)
Nem azt kérdeztem amúgy, hogy hova jársz el, hanem, hogy eljársz-e! Ezt is csak azért, ahogy a papokról, vezetőkről beszéltél és az általuk tartott agymosásokról, fenyegetésekről!
Szerintem egy egyházi vezető igen is próbálja terelgetni, tanitani a hiveit!
És a biblia arról is ir, hogy nem csak néha kell templomba, közösségbe járni! :)
De igen , eljarok idönkent azokba a templomokba ahova besoroztak mint keresztenyt :)
De az elöiteleteim a mas vallasuakkal regen megszunt ! Kepes vagyok elfogadni minden embert , barmilyen vallasu is es ez nagy szo nalam ! / mert nem mindeg volt igy :)
Nem kell ide indulat , csak a jozan eszt kell alkalmazni :)
Ma mar nem egetnek meg senkit maglyan azert mert velemenye van :D
Mint tudjuk minden vallas valahogy , egyszer elkezdödött ! Igy volt a keresztenyseggel IS :D
Viszont az is egy teny hogy , abban a pillanatban amikor 1-1-vallas megvetette a labat , rögtön elkezdett kulönbözö törvenyeket hozni Isten "neveben!" Termeszetessen Istennek ezekhez a törvenyekhez semmi köze :)
Viszont a vallasi vezetök,papok,tanitok,varazslok stb mindenkeppen kordaban kivantak/kivanjak tartani a megszerzett hivöket ! A kordaban tartashoz hozzatartozik az agymosas , rettenetes fenyegetesek,elkövetkezö bunhödesek,pokolban valo megegetes amennyiben a hivö nem engedelmeskedik ! Nagyon jo modszer allandoan Istenre hivatkozni es elultetni a mit sem sejtö,egyszeru emberben a felelem magjat ! A megfelemlitett ember ijedteben termeszetessen engedelmeskedik a dörzsölt papnak,vallasi vezetönek es meg raadasul el is tartja Isten szolgait :)
Jo ember az aki NEM tesz eröszakot önmagan ! Jo ember az aki megtudja valositani vagyait,elkepzelesit es ezeket megosztja embertarsaival ! Jo ember az aki megtud csodalni egy nyilo viragot az arok szelen ! Jo ember az aki kepes elfogadni embertarsait olyannak , amilyenek..... jo ember az aki gyakorolja a könyöruletesseget mindenfele hatso gondolat vagy,követelödzes nelkul.