Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról (beszélgetés)
Dehogy térek ki-csak gondolkozásra akarlak serkenteni:)
A válaszod viszont nem jó.
Tévedsz:)
De a kérdés nem neked szólt :)
Kérdésre kérdést kapsz:
Mi az a dolog ami elválasztja Istent az embertől?
"Ha elegendő erő áll a rendelkezésedre, egyetlen kimondott szó is sorsfordító jelentőségű. Ám ha nincs személyes erőd, feltárulhat előtted a legkáprázatosabb bölcsesség is, és egy hajszálnyi változást sem idéz elő"
:))
Az, hogy te mit gondolsz-az egy dolog, a valóság meg egy másik dolog:)
Béke neked, ne rajtam töltsd ki a magadban rejlő és jelenlevő frusztrációdat. Hanem inkább törekedj arra, hogy béke legyen a szívedben:)
Ádám és Éva egy metafora...
max. neked, meg azoknak akik nem ismerték még meg Őt.
miért nem igaz? mert Ádám és Éva elesett-csak ezért.
Ha nem esett volna el, akkor igazad lenne..de nincs:)
A Biblia Isten irott Igéje-de van nála nagyobb bizonyiték.
A Biblia "csak"utat mutat-a bizonyiték az a mai napon is létezik.
Szabadon választhatod az életet vagy a halált.
Isten tökéletes döntési szabadságot adott minden ember számára.
Az első mondatod nem igaz.
A második mondatodra:
Annyira nincs kivételezés, hogy az egyik "jobbra", a másik "balra" megy...
"Nincs ra bizonyitek "
van:)
" Mindegyik a maga modjan keresi es tanitja Istent "
Csak az ér be a célba, aki eleget tesz a szövetségkötésben lévő dolgoknak-Ige módón, és a visszacsatolása is meg van.
Es miert baj az ha , az ember szabad ? !
A rabszolga egyetlen vagya hogy , a bilincseit letörje ! Miert kötözöd meg sajat magadat az emberek diktalta "kötelekekkel?"
Szep es fiatal kislany vagy , nem buntetni es sanyargatni kellene magadat, hanem elni az eletet es BOLDOGNAK lenni ! En ugy gondolom hogy Isten is azt akarja hogy , teremtmenyei boldogok,vidamak es elegedettek legyenek :D
Egyebkent Isten minden egyes gyermekevel szövetsegben van :D
Isten szine elött nincs kivetelezes :)
Jezus eletet,tetteit nehany szaz evvel a halala utan irtak le ! Az apostolok törtenetei is meglehetössen kulönbözök :D
Masszoval nincs semmi konkret iras csak az amit szajhagyomany utjan jegyeztek fel.
A nagy vallasokra gondolva a a zsido,iszlam,hindu,budhizmusra gondoltam , ezeken kivul meg több szaz vallas van földunkön ! Mindegyik a maga modjan keresi es tanitja Istent !
Nincs ra bizonyitek hogy , valamelyik jobb ill rosszabb volna mint a MI kereszteny hitunk !
Igen, biztos vagyok benne, hogy én választottam..
Engem a szüleim megkereszteltettek, de valahogy nagyon szabadnak éreztem azt a hitet... Ezért elmentem más felekezetekhez is, más gyülekezetekbe és ahova most járok, úgy érzem ott követik legjobban Isten igéjét...