Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Ez a kómásság is csökkenni fog nyugodj meg, csak idő kérdése.
Tejről lemondani meg nehéz, mondjuk én sose szerettem, de a kisfiam tejimádó volt míg ki nem derült a tejfehérje allergiája..
Szia!
Én Meforalt szedek, de ugye ugyan az a hatóanyaga, rám is iszonyatos álmosság jött a gyógyszer bevétele után az elején, de kb 2 hónap után kezdett megszűnni. A hasmenéses mellékhatás, 2 hét után megszűnt, nem lehet, hogy a tejtermékekkel veszik össze nálad azért nem szűnik? Amikor már reggel este szedtem a gyógyszert akkor pár napra tért vissza csak a hasmenés.
Akkor nincs más ötletem. Nekem sosem volt hasmenésem és más bajom sem.
Az első esti gyógyszer utáni reggel rohantam a konyhába, hogy egyek pár falatot, mert remegtem. Gondolom nagyon leesett a cukrom, de azóta semmi gondom.
Nekem 1 hónapig kellett este 500-at szednem, majd a második hónaptól reggel és este 500-at.
Sajnos van aki nem bírja ezt a gyógyszert. A férjem pl. majd nem elájult tőle, így abba is hagyta...
Addig amíg tart a hasmenés ne emeld a dózist! mert csak rosszabb lesz, írj a dokinak ha bizonytalan vagy mindenesetre addig nem kéne emelni.
Aluszékonyság lehet most időjárás miatt is, de ha tartós akkor érdemesebb megnézni a pajzsmirigyedet is. Nálam 15 kg fogyás után jöttek ki a pajzsmirigy problémák amivel egy méltán híres IR-el foglalkozó magán intézmény nem foglalkozott csak tovább emelte a metformin dózist és mint utóbb kiderült max 1 évig kellett volna szednem a metformint mert utána többet ártott mint használt.
Mindenesetre óvatosan a metformin emeléssel,ha fogyás a cél pajzsmirigyre kiemelten figyelni, és amint úgy érzed a doki nem jó irányba halad a kezeléssel keress másik orvost!
2012 novemberbe diagnosztizáltak akkor még IGT-t nálam.
Másik eshetőség nagyon leesik a vércukrod a reggeli metrofmin után ujjbegyből érdemes tesztelni ha van vércukor mérőd 1 és 2 órásat is. Van akinél pl reggelihez evett paradicsom és metformin kombinációja szépen leviszi a béka segge alá a cukrát és enyhe hypo amihez álmosság szédülés verejtékezés társul.
Én mecformint szedek közel 3 éve, és a köztudott mellékhatás sem jelentkezik, nemhogy a többi.
Az aluszékonyság és fáradság attól lehet, hogy nem jól eszel. A gyógyszer mellett figyelni kell a szénhidrát bevitelre.
Csak úgy kérdezném: te most olvasod épp a beteg tájékoztatókat?
Ha gondolod ajánlok jó könyveket helyettük.:DD
Facebookon van csoport.
Inzulinrezisztenciával-teljes életet
IR, pco, tippek tanácsok..
IR (Inzulinrezisztencia)
sokat segítenek..
Ezek inkább pajzsmirigy alulműködésre utaló jelek.
Vérvételen néztek TSH-t?
Tudom,h nem elég... Azért kaptam,h segítsen a cukornak beépülni, ne termeljen annyi inzulint a szervezetem.
Az inzulin egy építő jellegű hormon,csak sajnos nem izmot épít.
Maga a diéta pedig egymagában kevés volt.
Ahhoz, hogy lefogyj nem elég a gyógyszer.
Kőkemény diétát kell tartanod és, sokat mozognod.
A diétánál az a lényeg, hogy a szénhidrátot minimálisra kell csökkenteni. Nem 160 gr-ra, hanem 100 alattira.
Megnyugtató,amit írtatok.
Csütörtök este be is veszem majd.
Határeset vagyok, uh nekem napi 1-et kell szednem.
A doktornő aggódott,h nem indul be a fogyás,hiába a diéta, ezért írta fel.
Szerinte ha sikerül leadnom 10-15 kg-ot, el is múlhat az IR.
Jó lenne.
"015. októbere óta szedem. Sosem volt tőle hasmenésem.
Én az első időben este szedtem 500-at, majd 1 hónap múlva 1x500 reggel. 1x500 este. Az orvos így írta fel.
Péntek esete vettem először, hogy hétvégén meg tudjam van e gondom, de sosem volt és más bajom sem, csak annyi, hogy amikor először bevettem, másnap reggel felkelés után azonnal kellett ennem pár falatot, így a táskámba mindig volt egy kis keksz, ha kell, de nem kellett többet.
Szia. Fokozatosan kell kezdeni szedni, először mindig az 500 mg -osat szokták fel írni. Ez az xr ez retard, azaz nyújtott hatású tabletta, 24 órás hatással tehát esténként kell be venni. A gyógyszer adagolása pedig így van :
Első 10 napban esténként 1x500 mg
10.nap után 1x2db 500 mg tabletta , azaz 1000 mg
20.nap után 1x3db 500 mg, azaz 1500 mg tabletta.
De a te esetedben mivel 750 mg a legnagyobb adag még egyenlőre, ezért szerintem a 10.nap után kezdhetnéd a teljes adagot szedni. Az a baj, ezeket felezni sem lehet, ezért nincs is felező vonal a tablettán.
Sziasztok!
Tapasztalatok a Merckformin xr-ről?
A héten írta fel az endokrinológus,de még nem mertem elkezdeni a szedését. Néhány helyen azt írták,h hasmenést okoz. Még nem volt olyan napom,amikor ráértem volna otthon maradni tesztelni 😃 majd a héten!
Az endokrinológus szt akkor csinál hasmenést,ha nem tartom be a diétát és túl sok szénhidrátot viszek be.
Sziasztok,
csatlakozom Hozzátok. Korábban a gerincműtétes topikban voltam...:(
Éhgyomri glükózom 4,4 ugyan de a 120 perces már 8,7. Még nem beszéltem az orvosommal, mert csak hónap végére kaptam időpontot hozzá. Az inzulint még nem tudom. Mindenféle pajzsmirigyet is néztek, az oké. A többi hormon még nincs kész...
Olvasgatlak Titeket, tanácsokat elfogadok. Gondolom IR diéta, fogyás, sok mozgás és stresszmentesség...:/
Sziasztok!
Voltam terhelésen. A cukrom miatt aggódok, mert a 0 perces 4,2 a 60 perces 7,6 a 120 perces pedig 8,1 lett. A 120 percesnek vissza kellett volna esnie nem?
Az inzulinon 0 perces 3,2 60 perces 27,5 120 perces 25,6 Vajon ez megfelelő eredmény? Nem nagyon értek hozzá, dokihoz pedig csak hó végén viszem.
Köszi, ha van, aki tud segíteni.
Szia!
Szerintem jók az eredményeid.
Milyen tüneteid vannak?
Sziasztok. Megnéznétek az eredményem? Van benne valami gyanús kimozdulás?
Cukor
0:5,7
60: 8,2
120 : 6,1
Inzulin
0 :4,0
60 :33,1
120 : 19,2
Homa IR: 1,3
A Homa IR-em határértéken beülü van, ám az orvosom szerint az összes többi tünetemmel együtt IR gyanús vagyok.
van esetleg valakinek egy doboz meforalja vagy mercforminja eladó?
elfogyott az enyém,és csak sokára jutok el a dokimhoz.
olyan kellene ami nem XR.
Ha valaki ki tudna segíteni nagyon hálás lennék.
Szia.
Én akit tudok ajánlani ő Kecskeméten rendel, én is hozzá járok sajnos nem a szomszédból, de nagyon sok jót hallottam róla, és nekem ennyit megér.. :)
Pajzsmirigyhez tartozó dolgokat nem nézettél esetleg? Érdemes egyúttal őt is kizárni a tutiból (TSH,T3,T4) sokszor együtt jár a kettő..
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?