Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is véleményeznétek az eredményemet? Alig győzöm kivárni az orvosi konzultációt :)
Glükóz
0' 4,7 mmol/L (3,5 - 6,1)
60' 5,8 mmol/L (3,1 - 10,5)
120' 4,5 mmol/L (3,1 - 7,5)
Inzulin
0' 3,1 mIU/L (1,9 - 23,0)
60' 29,8 mIU/L
120' 20,3 mIU/L
HOMA-IR 0,7 ( - 4,4)
Taposógépen?
Azzal én is szoktam, de csak télen:D
És nagyon keveset bírok....
Igen, de ehhez át kellett esnem egy epehólyag eltávolításon és a műtét előtt fél éven át és utána 1-2 hónapig azért nem tudtam igazán enni, már ez idő alatt fogytam 8 kg-ot, amiből visszajött 4 kg, így vagyok 64 kg, ami pont jó, de ha nem figyelek, akkor gyorsan lemegy néhány kiló, ami meg már sok...
Persze jó dolog, hogy nem kell annyira figyelnem a súlyom miatt:D de a cukrom miatt meg kell....
Bele fogsz jönni! csak az első néhány hétben kell méregetni és utána már szemre fog menni:D
Én is így voltam!
Igen, rendben van, közel 10 éve kivették:D
De nem attól híztam, mert én túlműködő vagyok. A gyógyszerem is úgy van beállítva, hogy kicsit túlműködjek:)
2009-ben kivették és én 2015-ben híztam hirtelen, és akkor is jól működött a pm-em. Ezzel már tudok élni. Szigorú kontrollal élek, ezért is volt fura a hízás. egyértelmű volt, hogy a cukrom okozza.
Én hirtelen híztam úgy 10 kg-ot. 3-4 hónap alatt úgy, hogy semmi változás nem volt az életvitelemben, azaz nem ettem többet, ugyan úgy heti 3x1 óra torna volt, hétvégén bicaj.
És nekem ez a vizsgálat előtt, már hónapokon át magas volt mindig a vércukrom is.
Nekem más tünetem igazán nem volt, bár a hasam nekem is sokszor puffad, de csökkentettem a tej mennyiségét a kávémba és az segített valamelyest, de múlt évben kiderült, hogy epeköveim vannak és meg is műtöttek, ami sokat segített, mert azóta nincs ilyen gondom, illetve nagyon könnyen fogyok azóta, így már ott tartok, hogy kötelező sütievés van minden nap, hogy ne fogyjak le nagyon, mert ha 1 hétig nem eszek édességet, akkor 1 hét alatt 4-5 kg-ot lefogyok.
Nekem is a nagymamám volt kettes típusú cukorbeteg, így valószínű innen örököltem a hajlamot...
Nem voltam dietetikusnál most, anno volt terhességi cukrom, akkor voltam.
Mondta a doki, hogy mennyi szénhidrátot egyek (140-150 g) s ezt osztottam el, nem volt ismeretlen a számomra a diéta az előzmények miatt...
A diétával nincs gondom, megoldom ahogy csak tudom.
Hajam hullott, híztam ha ettem ha nem, a végén aludni nem tudtam (volt hogy 3-4 óra alvással voltam napokig), meg szédelegtem. Ahhoz képest most csúcs szuperül érzem magam
Éhgyomri vércukor: 6,0 (3,3-5,9)
60' vércukor: 7,7 (4,2-9)
120' VÉRCUKOR: 4,3 (4,2-6,4)
Inzulin: 8,11 (1,9-23)
60' inzulin: 65,9
120' inzulin: 6,56
Nekem ilyenek voltak az értékeim, erre kaptam 500-at és fel lett emelve 100-re. Nekem inkább a cukorbetegség megelőzése miatt adtak gyógyszert, mert sok cukros van a családban, akik szúrják magukat, és azt gondolja a doki, hogy talán megúszom, ha gyógyszert szedek.
figyelek a kajára, de természetesen nekem is vannak napjaim, amikor nem foglalkozok vele.
Nekem:
0perc : 5,9 inzu: 14,7
60 perc: 10.3 inzu: 131,9
120 perc: 9 inzu: 133,7
4 hónapja diétázom, eszem a Meforal 500 mg, fogytam 7-8 kilót, az éhhomi cukrot szoktam mérni lement már 5,3-ra
A gyógyszer mellett úgy is megérzed mit engedhetsz magadnak meg, mert hamar jön a válaszreakció a szervezetedtől.
Milyen értékeid voltak pontosan?
Nekem IGT-m van, most megyek hó végén megint terhelésre
Nekem a dokim azt mondta élhető diétât tartsak, hiszen ez életfogytig tart. Pont a kenyérre mondta, hogy ha már eszek akkor csak tk legyen. De teszem fel megkínálnak valahol egy sütivel s te eszel belőle 2 falatot, vagy éppen csak fehér lisztes tészta van otthon, egyszer egyszer nem gond, csak MÉRTÉKet kell tartani!!!!
Van facebook csoport ahol ezért az írâsomért darabokra szednének, mert annyira fanatikusok. Lehet itt is van közülük :-D
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?