Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
A muffin jó ötlet, az gyorsan megvan, és eláll pár napig. :) és jó is vagyok muffinsütésből. (nyamiii a sonkás a legjobb)
Milyen liszttel mehet?
Aurora, először is, az az orvos, aki azt mondja, hogy a met mellé nem kell diéta, mert nem vagy kövér, az nem ért hozzá. Én 56-57 kg vagyok is diétázom. De Nórika pl. még nálam is vékonyabb. A met mellé MINDEN ESETBEN KELL a diéta. Molygó, jól írja, a muffinok ebben az esetben mindig nyerők, és a korpovit keksz, 100%-os gyümölcslevek. 1 pohár gyümilé és pár korpovit keksz és megvan a tízórai vagy uzsi. És tényleg, a hűtőtáska is tök jó ötlet!
Jucus, de kár a fagyiért...
Bea, még semmi nincs a melóval. Csinálom, aztán majd szólnak, ha már nem kell. Mi van veled, hogy ennyire szarul vagy?
Akarni kell... persze... csakhogy párom általában benyögi este 10 kor, hogy hajnali 3-kor indulunk tegyük azt Münchenbe vagy mucsaröcsögére, és akkor leshetek az előkészületnek. Csak ez ijesztett meg.
Mondjuk azt a doki is mondta hogy a legnagyobb bajom hogy nincs rendszer az életemben, nincs ritmusa a napjaimnak. Van hogy két napig ébren vagyok, majd alszom 20 órát egyhuzamban. De hát ilyen a munkánk, ilyen utazós.
Van amikor egy hétig nem is látom a konyhát, nemigazán tudok főzögetni.
De van mikor más dolgom sincs, csak háziasszonykodni. Tök változó.
Párom nem támogat az életmódváltásban, nem hisz benne.
Ő abból indul ki, hogy ha ő elvan reggeltől estig egy fél szendvicsen, majd vacsora felfalja a hűtőt és makk egészséges, akkor én miért vagyok ettől beteg?
Bocsi, értekezleten ültem eddig.
Igen csináltam fagyit, de sajna nagyon rossz lett. Kőkeményre fagyott, és ha kiengedem, jéglemezkék lesznek belőle.
Úgyhogy Molygó, ha találsz jó fagyigépet, oszd meg velem is légyszi!
Aurora a diéta (mégha nem is vagy túlsúlyos) azért kell mert a betegség egyik orvossága hogy kb 1 szinten tartod a vércukor így az inzulin szinted. Tehát az orvos nem mondott túl okosat, szerintem ő arra értette hogy nem kell fogyj. Attól még az ételek minőségre oda kell figyleni, csak ehetsz több ch-t de ugyan úgy elosztva mint azoknál akik fogyni akarnak.
Az ilyen utakra javaslom a muffinokat. Lehet édest és sósat sütni, van pogácsa nekünk való lisztből és akár linzer is. Csak elő kell készülni.
Sziasztok!
Megúsztam, nincs hasmenésem a gyógyszertől, de iszonyatos fejfájást, szédülést és étvágytalanságot csinált. :S
Alig tudtam valamit letuszkolni a torkomon (korpás kifli), de úgy érzem magam, mint aki egy fazék töltöttkáposztát nyomott volna be.
És ez csak a leggyengébb dózis. Képzelem mit csinál egy kicsit ütősebb adag. :(
Nézegettem az IR diétás összeállításokat, hát igen nagy bajban leszek. :(
Főként hogy sokat vagyunk úton, ahol max. egy benzinkút vagy Meki áll rendelkezésre. Aztán válasszak valamit, amit ehetek.
30 fokban meg nem is csomagolhatok magamnak egy egész hétvégére kaját. Vagy ki tudja, lehet lesz valami kreatív ötletem. :)
A számolgatás nem megy nekem, egyszer majd csak rájövök hogyan van ez, addig is ott vannak a mintaétrendek... hát a fele cuccot nem is szeretem egyáltalán. :S
Nem igazán értem ezt a részét, de a doki azt mondta hogy végülis nekem nem kell diéta mert nem vagyok túlsúlyos.
Máshol meg azt olvasom hogy a gyógyszer csak diétával meg mozgással működik.
Hogy is van ez akkor? Tökre kétségbeestem hogyan fogom ezt kivitelezni...
Tezsvírem, az összes szemedet be kell ám csukni.
Jucus, te csináltál múltkor kávés fagyit ugye? Letesztelted? Milyen lett?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?