Internátus c. sorozatról minden (beszélgetés)
Kiváncsivá tettetek az El Barco-ra.
Megküldené valaki, hogy hol találok magyar feliratosat belőle?
El Barco nekem is kedvenc! + Los Protegidos, Física o Química, Bandolera... :)
A magyar TV-t már be sem kapcsolom.
Az imént csináltam egy gazpachót, és eszembe jutott, hogy az internátusban a kicsik többször is megemlítették, mint híres-neves fokhagyma-szagú kaját. Először "a vámpír" c. epizódban, legutóbb az utolsó részek egyikében, amikor a Paula-Lucas csókot próbálta elfuserálni Evelyn. (Először talán fasírtnak fordítottuk, legutóbb talán spenótnak, de nem biztos)
Tehát, akit érdekel, íme a GAZPACHO RECEPTJE
hozzávalók:
5-6 db közepes paradicsom
1 db paprika (elvileg olyan zöld fajta, de a TV is jó)
1 kígyóuborkából egy 5-8 centis darab (vastagságától függően)
1 kis gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
3-4 evőkanálnyi olíva olaj (étolajjal nem próbálkoznék)
1 db turmixgép
Elkészítés:
Zöldségeket megmosni, uborkát hámozni. A paradicsomokat jól összeturmixolni, amíg olyan krémes kinézete nem lesz. Akkor mehet hozzá a többi is, én minden egyebet egyben bele szoktam rakni, még 1 perc turmixolás, és kész. Ha nagyon sűrű lesz, lehet pici vízzel higítani, nekem ehhez a mennyiségben általában fél deci víz kell, hogy pont jó legyen.
Van, aki vöröshagymát is tesz bele, mások pedig egy kis vízbe áztatott kenyeret.
Lehet dobni a tálaláson (és szerintem az összbenyomáson is), ha az ember kétszersültből, uborkából, paprikából és vöröshagymából kb fél centis kockákat vagdos, és mindenki annyit tesz a "levesébe", amennyit akar.
HŰTŐHIDEGEN FOGYASZTANDÓ!!! Ilyen nagy nyári melegben nagyon jól esik.
Javaslom, hogy kérdezzétek meg a guglit, hogy hogyan néz ki a végeredmény, meglepetések elkerülése végett.
Mi vagyok én, máriáshuncut? :)
Nem, nem szoktam sorozatokat nézni. Se tv-t. De biztos vannak sokan mások, akik tudnak.
Az El Barco felirata már készül egy internátus-rajongó keze alatt. Hasonló stílusú az internátushoz, nem rossz.
Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy vége, lehetett volna egy két rész még a további sorsok alakulásáról, szívesen megnéztem volna.
Nézem az El Barco-t is remélem jó lesz, ugy néz ki, hogy a spanyol sorozatok, "kicsit" többet tudnak mint a mieink?
Szia Stella!
Írtam neked face-n privi levelet,majd ha lesz időd olvasd el :D
Ha valahol mégis ráakadsz, kérlek, küldj linket! Vagy bárki a fórumozók közül: küldjön linket, ha tud, pls!
A mi egyenruhánk nagyon gáz volt..:S Egyedül a nyakkendőt szerettem, de a földigérő fekete szoknya, nyakig begombolt lógó fehér ing...:S
Igen, én is valahogy így érzek.
Az El Barco-ba belenéztem, nem tudom milyen lehet, ami nagyon vonz, hogy az Internátusból is van egy-két szereplő benne, ha jól láttam.
Na, legalább egy ember talpon van még e vidéken. Jó, velem együtt kettő..:D Hová tűnt mindenki? Ennyire nem tetszett az utolsó rész, vagy még nem láttátok? Vagy szimplán meguntátok a fórumot?:(
Gondolkodtam én is ezen a Tower Prep-en, meg látom, van El Barco is, de én annyi másik sorozatot nézek. Meg most hirtelen fájna még pótolni az Internátust..:(
Nagyon-nagyon hiányzik! Még sokáig tudtam volna nézni.
Elkezdtem nézni a Tower Prep-t, de nyomába se érhet.
Sziasztok, köszönöm, hogy segítségetekkel én is befejezhettem a sorozatot. Kb. ilyenre számítottam.
Köszönöm a fordítóknak, nagyon jól esett, hogy adott esetben magyar szövegkörnyezetet alkalmaztak egyes hivatkozásoknál, vagy szófordulatoknál.
Visszanézve a sorozatra, ami magasan veri a szokásos sorozat-filmeket, azért valóban voltak elvarratlan szálak, és nem következetes helyzetek.
Pl. ha csak itt a végét nézem, Elza halála klasszikus volt, ahhoz képest, ahogy a fertőzöttek „szoktak” halni; hidegrázás, vakság, stb.
Volt enyhe utalás, arra, hogy már Irene is génkezelt lehet, - hiszen az ő kiskori képe is 1:1-ben a Wulf kislány volt, és persze Paula is. És érdekes módon, az Espi anyuka Irene szülésébe belehalt, - sírját Marcosék megtalálták - akit bánatában az apuka is követett… de erről aztán több szó nem esett.
És néha nem tetszett, hogy az elején a magas IQ-jával kitűnt Paulának néha olyan bárgyú helyzeteket hoztak, és butának mutatták.
Köszönöm, de miért?:):) Az egyenruha miatt?:) Nekem is volt régen egyenruha, de az kevésbé tetszetős volt sajnos...:):)
De tényleg, ha valaki tudja, honnan lehet rendelni, küldje el nekem, kérem szépen! A másik fórumban valaki betett egy antennás linket, de azon hiába kattintok a ruhákra, ahová továbbdob, ott nincs semmi.
Na látom max négy hozzászólást nyertem. :P
EzüstLant hozzászólására írtam volna,de kuss a nevem úgy fest...
Na mindenki szép napot!
Don Joaqin megfenyegette Jacintát hogy hallgasson mert megöli.(amit ugye majdnem megtett,csak közbe lépett Lucas és az apja)
Mikor beidézték,akkor is Joaqin hozta ki..
Árvákkal kísérleteztek,gondolom Elsa ezért nem lett bele vonva,mert ő Joaqin saját gyereke volt.(vagy nem?)
De mint mondtuk,sok a kérdés,amire csak találgatjuk a választ. :D
Szia!
Úgy értettem hogy megtörtént eseményen alapszik.Nem szó szerint az egész "forgatókönyv" valós eset..
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- A Fringe - Rejtély című sorozatról
- Mi a véleményetek A gonosz álarca (Santa Diabla) c. sorozatról?
- Mellékhatás című sorozatról mi a véleményetek?