Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inszemináció és mégis pozitívan? fórum

Inszemináció és mégis pozitívan? (beszélgetés)

100. Shaunie (válaszként erre: 99. - Andela)
2013. máj. 7. 15:00
Teljesen átérzem a dolgot. Nekem is mindig jöttek ezekkel a közhelyekkel, mert sajnos azok és ezt az tudja csak, aki benne van ebbe a helyzetbe. Mi azért is mondtuk el a baráti körben , hogy meddőségibe járunk, mert már elegem volt a sok okos tanácsból...azóta nyugi van és mindenki nagyon empatikus. :)
99. Andela
2013. máj. 7. 14:33
Ja, és még valami! Nagggyon okos tanács volt az, hogy NE GÖRCSÖLJ RÁ A GYEREKRE!!! Aztán egy idő után visszakérdeztem erre a kijelentésre, hogy rendben, nem görcsölök, de áruld már el, hogy azt hogy csináljam, mert ha ezt kijelented, biztos tudod, hogy éveken át tartó küzdelem után hogyan nem kell rágörcsölni? Na erre válasz sose volt.... Aztán miután válaszoltam az okosságokra, el is koptak szépen lassan.... :-)
98. Andela (válaszként erre: 97. - Shaunie)
2013. máj. 7. 14:31

Ez így van! Hüyét is kaptam attól, hogy mindig azt mondták, amikor nem estem teherbe, hogy egyél így, egyél úgy, csináld ezt vagy azt, majd ha a házatok kész lesz, mert tudat alatt nem akarja valamelyikőtök, mert nem akarod, hogy a családból ezt vagy azt a gént továbbvigye, nézz magadra mert egészséges felnőttek vagytok, stb.....

Régen mi volt? Stressz akkor is volt, mégha más jellegű is esetleg, azt ették, ami volt, nem jégsaláta, vasban és vitaminokban gazdag 0%os ételek, és generációk éltek együtt, akár egy szobában. Mégis születtek gyerekek. Mégis megszülettek nagyanyáink, nagyanyáink, dédszüleink. Pedig nem hiszem, hogy annyival rózsásabb lett volna az élet.

97. Shaunie (válaszként erre: 96. - Andela)
2013. máj. 7. 14:21
Dehogy van elegünk!Minden hozzászólásból tanul az ember. Szerintem is felesleges azon aggódni, hogy most stresszesebb az életem éppen, mert attól csak még stresszesebb leszek, hiszen tudom, hogy az nem egészséges...ezt most jól leírtam... :) Egyébként meg szerintem régebben is stresszeltek emberek, mégis születtek gyerekek.
96. Andela
2013. máj. 7. 14:14

Lányok! Ha nekem "feszülni" volt kedvem, hát megéltem azt is, és "feszültem"! Meg kell élni azt is, legalábbis nekem ez bevált. Nekem jobb volt megélni, átlendülni rajta, kicsit nyalogatni a sebeim, és utána simán lazítani.

Tudom, mindenki más, de nekem tényleg bevát ez, és lehet, most azt mondjátok "ez a csaj tiszta lüke"! És nem okoskodni akarok, csak annyira kívánom Nektek is, hogy átéljétek a pozitív teszt csodáját, hogy gondoltam, ezt megosztom veletek.

(Ha elegetek van az iylen hozzászólásaimból, nyugodtan lőjetek ám le! :-D )

95. cebuczo (válaszként erre: 94. - Shaunie)
2013. máj. 7. 10:01
értem :) akkor úgy legyen! :)
94. Shaunie (válaszként erre: 93. - Cebuczo)
2013. máj. 7. 09:54
Úgy értettem, hogy arra koncentrálok, hogy tudjak lazulni. :)
93. cebuczo (válaszként erre: 92. - Shaunie)
2013. máj. 7. 08:43
hát vagy inkább lazujjá :), a koncentrálást meg hagyd a dokira :). Biztos minden ok lesz!
92. Shaunie (válaszként erre: 91. - Cebuczo)
2013. máj. 7. 08:20
Köszi!Remélem, most minden ok lesz, bár sok bennem a feszültség sok minden miatt...azért próbálok koncentrálni...
2013. máj. 6. 09:21

Köszi a biztatást lányok!!

Shaunie Nektek meg hajrá az inszemre!! Jó lesz az!:)

90. Shaunie (válaszként erre: 86. - Cebuczo)
2013. máj. 6. 08:50
Tudom, hogy vannak rosszabb napok, de tapasztalatom szerint mindig vannak jobbak is, így kitartás!Igen, inszemet csinálunk, jó lenne ha sikerülne, mert nem szeretnék lombikot egyelőre.
89. Andela (válaszként erre: 88. - Cebuczo)
2013. máj. 4. 17:45
:-) Rajta!!! Mindent bele!! :-) :-P
88. cebuczo (válaszként erre: 87. - Andela)
2013. máj. 4. 17:02

Koszonom!:) ez a talpra tecccet :) ja igazad van.

Be is jelentkezek hetfon dokihoz. Amugy is most i ciklus szunet jon, ami pont jo lehetoseg arra, hogy megfoganjon a babank a hagyomanyos modon!!:)

87. Andela (válaszként erre: 86. - Cebuczo)
2013. máj. 4. 09:47
Cebuczo! Ne keseredj el! Küldök + energiát, adj magadnak sirdogálásra egy pár órát, és gyerünk TALPRA! Menni kell tovább és csinálni! Hajrá! :-)
2013. máj. 3. 23:11

Sziasztok! Most nagyon ram ferne egy kis pozitiv energia. 3,5 ev, elvileg rendben vagyunk, 2 inszembol 1 halovany + teszt, majd semmi:(.

Shauni inszemet csinaltok?

85. Andela (válaszként erre: 84. - Shaunie)
2013. máj. 3. 15:53
Így van! :-) Te pedig az anyukája!
84. Shaunie (válaszként erre: 83. - Andela)
2013. máj. 3. 15:28
Köszi, aranyos vagy, jól esik a biztatás!Nekünk sem kérdés, hogy a mi babánk lesz és a Párom lesz az egyetlen Apukája. :)
83. Andela (válaszként erre: 82. - Shaunie)
2013. máj. 3. 14:58
Helyes! Tetszik ez a hozzáállás! Nálunk sem volt kérdés, hogy ha donorsejt kell, belevágunk-e úgy! Attól még a mi gyerekünk lenne úgyis, és Nektek is az lesz! Nem lesz semmi gond, és sikerülni fog! Nem is értem azokat a párokat, akik nem vállalják be donorsejttel a kezeléseket, nekünk is könnyen ment szembe nnézni ezzel a problémával, amíg a véreredményemet vártuk. De hát mindenki más! Tudom, hogy nálatok sikerülni fog!!! :-) Gyönyörű Babáitok lesznek!
82. Shaunie (válaszként erre: 81. - Andela)
2013. máj. 3. 12:19
Köszi, aranyos vagy!Nálunk egy db hímivarsejt sincs, többszöri kihagyások után végzett vizsgálatoknál és a Párom heréi kicsik, nem fejlődtek ki rendesen. Úgyhogy nem ábrándozunk ilyeneken. Lombiknál is a donor lombikot mondták.Ettől függetlenül pozitívak vagyunk, csak abban, hogy sikerül donorral. Mi ezt már teljesen elfogadtuk, egyáltalán nincs emiatt tüske egyikünkben sem.
81. Andela (válaszként erre: 79. - Shaunie)
2013. máj. 3. 11:18

Shaunie! Nem akarlak feleslegesen bíztatni, és nem akarom, hogy hiú ábrándokat kergess a mostani hozzászólásom miatt, de azért sokat láttunk mi is a Kaáliba. Volt egy pár, akiknél ugyancsak a férj problémái miatt nem volt sok esély a saját babára. Járt fagyasztatni hímivarsejteket, alig volt életképes, mégis lombikkal saját vérszerinti gyermekük lehetett, pedig nem adtak nekik sok esélyt rá. Gyönyörű kislány. (genetikailag összeférhetőek voltak)

Nálunk én voltam anti-müllerian teszten, hogy tudjuk, nem korai meno pausa problémájával állunk szembe, és azért nem esem teherbe. Nekünk is felvetették abban az esetben a donor sejtet (esetünkben petesejtet), ha annak nem lenne jó az eredménye, de szerencsések vagyunk, jó lett az eredmény. Ezekre az ápolónők illetve a személyzet annyit szokott mondani: nem feladni, láttunk már csodát! Úgyhogy ahogy a címben is van: "....és mégis pozitívan?", most módosítsuk: ".... és mégis pozitívan!!!!"

:-)

80. Andela
2013. máj. 3. 11:03

A 24. ht után mondták, ne szedjem, tehát már abba is hagytam! :-)

Egyébként nekem is a jobb ment át nehezen! De nálunk nem csak ez volt a gond. Lehet, mire mennél vissza a Kaáliba, már terhes is leszel!

79. Shaunie (válaszként erre: 72. - Vivien1212)
2013. máj. 3. 11:02
Én is úgy hallottam, hogy utána könnyebb azért, amit Andela is írt.Nekünk első gyermek lenne, csak jönne már. Én már 5 éve babát szeretnék, célirányosan 2 éve próbálkozunk.Ovu tesztek, orvostól orvosig mászkálás az ország több pontján, mire most Szegeden kiderült, hogy a Páromnál genetikai a probléma, így ne is éljük bele magunkat, hogy sikerülhet kettőnktől gyerek.Közben már volt egy donoros inszemünk, mert azt tudtuk megfizetni, a herebiopsziás lombik most nem ment volna, de ezek szerint nem is baj, hiszen múlt héten megtudtuk, hogy nem is találtak volna semmit.
78. Vivien1212 (válaszként erre: 76. - Andela)
2013. máj. 3. 10:59
az én fiam neve ,NOEL:)
77. Vivien1212 (válaszként erre: 76. - Andela)
2013. máj. 3. 10:58
Szia, az elevitet én is szedtem a fiamnál, és 3 hónap alatt össze is jött:) lehet igazad van,de most hogy a hsg-n átmostak és elég nehezen ment át a jobb oldaliba a k.anyag.akkor egyből azt éreztem hogy tuti volt itt dugulás..tehát ez most megoldva, most jöhet egy kis mozgás, zöldségek-gyümölcsök, c vit.1000-s, meg jódaqua. az elevitet 28.hét után ne szedd,mert nagyon nagy lesz a baba:)) szia:)
76. Andela
2013. máj. 3. 10:45
Papírforma szerint július 14.én születik meg a kisfiúnk. :-) Nálunk első baba, három évet küzdöttünk célirányosan, mire lett eredménye bárminek is. Ne add fel Te se! Menni kell és meglesz az eredmény. Egy valamit viszont tudok: én szedtem az elevitet, mint a kisangyal! Az a tapasztalatom (de lehet, hogy csak lökött vagyok), hogy azoknak előbb összejött a lombik/inszem, mint akik nem szedték. Sőt! Volt, aki elsőnél nem szedte, nem sikerült, második előtt elkezdte szedni és másodszorra összejött a Babóca! Mindenki maga dönti el, szed-e valamilyen vitamint, bevallom, én elleneztem is egy időben, de csak meglett az eredmény, csak ajánlani tudom!
75. Vivien1212 (válaszként erre: 74. - Andela)
2013. máj. 3. 10:40

Gratulálok nektek, majd értesíts, mikor szülsz?:)

Én már egy gyerkőc anyukája vagyok, de álmomban sem gondoltam volna hogy a kistesóért ennyit kell harcolni majd...:(

74. Andela
2013. máj. 3. 10:36

Viven! Nagyobb rá az esély, hogy hsg után öszejön. Hiszen "ki van takarítva az út" a kiskatonák előtt, menetelhetnek szerelembe esni a petesejt felé.

Nálunk a lombik volt a megoldás, két embriót kértünk vissza. Sokan úgy gondolják, hogyha több embriót kérnek vissza, ikrek lesznek a Babák, de nem így van. Kb 78% (tizedre pontosan nem tudom) egyes terhesség lesz, függetlenül a beültetett embriók számától. És az se tény, hogy minél több sejtes embriót kapunk vissza, annál biztosabb a terhesség megmaradása. Volt velem olyan lány is, akinek egyetlen petesejtje lett, ami végülis megtermékenyült és osztódott lombikprogram során, az embrió négy sejtes lett, és megmaradt. Mi két nyolc sejteset kaptunk vissza.

2013. máj. 3. 10:15
Andela, most olvasom, hogy lombikkal sikerült nektek, inszem után. a beültetésnél egyet kértetek vissza, vagy többet? köszi,üdv.
2013. máj. 3. 10:12
Andela, azt hallottam, hogy akinek volt HSG-je akár utána egyből könnyebben teherbe is eshet. Szerinted van rá esély? üdv.
2013. máj. 3. 09:51

Shaunie, szia, és sziasztok többiek!:)

Az sajnos a gond, hogy nem jön évek óta össze a kistesó..!!! 6,5 éves a fiunk és 2 éve simán próbálkozunk. Nemrég szántam rá magam, hogy akkor ennek utána járunk. És elkezdtem a vérvételeket, vizsgálatokat, és kaptunk ip.ot a pesti káliba is , oda is elmentünk, összeírták milyen vizsgálatok kellenek, és ha meg vannak az eredmények, akkor menjünk vissza. Most ott tartunk, hogy minden kész van, kivéve a sperma vizsgálat meg a HIV vérvétel eredmény. Ha ezek meglesznek, utána ismét vissza Káliba, majd szerintem jön az inszem ,amit Szmatona doki javasolt. Üdv.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook