Ikerterhesség (beszélgetés)
Akkor van eltérés a becslés és a valóság között, de gondolom a végén már nagyon nehéz a méreteket is megállapítani.
A 18-20 hét közötti ultrahang után nektek mikor kellett legközelebb ultrahangra menni?
igen, természetes szülés volt az első, és kb 4 óra alatt megvolt minden. kaptam oxitocint, burkot repesztettek, maga a kitolás 1 óra volt, mert elég nagy volt a baba.
a császár szerintem jobb lenne most. főleg, h egyik baba farfekvéses, a másik fejvégű. de ez még nem egyenes út a császárhoz ( sajnos) a doki szerint.
az viszont , h fél kilóval nehezebbb a B baba, az már inkább gond e téren, tehát amiatt lehetne császár. sajnos még nincs eldöntve mi lesz :((
az én uh-s leletemre azt írták, h + - 10% eltérés lehet a mért adatok és a valós adatok között.
én lehet, nyugodtabb lennék, ha bent lennék, és minden nap néznék őket. most csak heti egy CTG van, slussz.
izgi lesz ha itthon gyorasn beindul a dolog, egy órányira vagyunk a kórháztól, forgalomtól függő.
az első terhességemnél is a 40 +1 napon szültem, de rásegítéssel, mert nem akart magától kibújni a baba.
biztos szép nagyok lesznek, nekem a két fiúcska 2,5 és 3kg volt a 35. héten.
nálatok mekkorák, és milyen neműek?
miért várnak olyan sokáig?
még nem fektettek be?
velem is eddig minden rendben, úgy tűnik.
én reménykedem, hogy a betöltött 37. hét után beindul magától a szülés, nem bírnám ki a 39. hétig...
Tulajdonképpen 2 csomagról beszélhetünk.Egyik az anyukáé,másik a babáké/miután megszülettek viszi csak be utánad a férjed/.
Anyukáé pl:(persze nincs kőbe vésve,csak ötlet)
Gyerekágyas betétek,dupla mellszívó,hasszorító bugyik,ruhák/amik végre nem a férjem pólói/magadnak:pl szoptatós póló
Babák:picike ruhák/46-48-as méret,de azt ált.-n mindenütt adnak/,korababára való pelus+törlőkendő/Te ezt fogsz sztem kapni/,én vittem be kókusz pólyát,mert abban könnyebben meg tudtam őket fogni,abban is voltak alváskor.Nem becsomagolva mint egy kötözött sonka,csak ráhajtogatva a babákra.Fényképező,cumik/csak az egyik baba használta,de jól jött,amíg az egyik baba evett, a másik nem sírt addig.
Praktikus lista van összeszedve abban a kiadványban is amit a védőnőtől kaptál,vagy kapni fogsz.Persze úgyis a párod majd behozza,ami még kell, de szerintem jó, ha már van egy alap szett összekészítve.
Köszi :)
Lehet, hogy hülye kérdés, de mit kell készíteni egy ilyen kórházi csomagba?
(Ahol én szeretnék szülni, ott mindent adnak, ezért ebben a témában nem vagyok járatos, de nem árt felkészülni)
Szia,
szerintem igen, az ügyeletes lát el ilyenkor.
Szia!
Köszi a beszámolót :)
Igen, az én dokim is idozitett csaszart javasolt, de o a Maternity klinikán dolgozik. Ezért írtam, hogy ha valami van betoltott 35.hét elott, akkor a sote-ra kell mennem, viszont ott nincsen dokim, ezért bizonytalan vagyok, de gondolom olyankor az ügyeletes orvos mut.
Ha be kell elobb fekudnom, akkor nem tudom, hogy van, mindig az vizsgal aki eppen ott van?
Igen :)
Szuper jo lesz :)
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre