Idősek otthona (beszélgetés)
Embere válogatja! Attól függ, ki kivel tud türelmes lenni.
A fiatalok pedig már régen külföldön vannak.
Így nehéz szakembert találni itthon. Sokan el sem mentek, csak átmentek valamelyik multihoz, mert az megfizeti őket.
Majd, ha itt is lesz a munkának becsülete, lesznek szakdolgozók is - talán...
Nem vagyunk emberbarát ország.
Biztos van nagyon sokban empátia ... de ha választhatnak, hogy pld egy idős embert vagy egy kisgyereket gondozzanak szerintem a kisgyereket választaná kb 99 %. Mostanában jártunk néhány
(kb 4 )otthonban, de még elvétve sem láttam fiatal ápolót. Az otthon ápoláshoz alig találtunk valakit.... óriási probléma az idősek tisztességes emberséges ellátásának a megoldása a családok számára... !!
Erről beszélek. És tévedsz már nem csak fizikailag nem bírják, lelkileg is nehéz. Nekik is.
Meg kell fizetni és akkor majd lesz ápoló és szakszemélyzet. Ennyi a kulcs.
De nincsenek, tudom jól.
Fiatalok nem nagyon jelentkeznek és ha az idősebbek elmennek nyugdíjba nem is lesznek szakképzett ápolók.
Csak KELLENÉNEK szakképzett ápolók (és egyéb szakemberek, s nem csak idősotthonokban!) annak érdekében, hogy a rászorulók rendesen el legyenek látva. DE NINCSENEK, s a helyzet rohamosan romlik. Nem látom az időt, mikorra lesznek, pedig még legalább 30 évig tervezek élni.
Sajnos nem volt más választásunk, így anyukám idősotthonba került, ahol dübörgött a szakképzett, és a szakképzetten személyzet fluktuációja. Mielőtt 2-3 hónap után leléptek, gondosan magukkal vitték a lakók jobb minőségű ruháit.
(Megígértettem a fiaimmal, hogy engem nem raknak be idősotthonba.)
Azt hiszem.ha hirtelen robbanunk le.keso gondolkodni.
Nem szeretnek egyik gyerekem terhere sem lenni.
Igen.Elorelatas kepen gondolkodom a jovomrol.a ferjemmel valo kozos jovorol.
A lakason.amiben elunk jelzalog van,es elegge raszorulna a felujitas is.ezert meg eladni is nehez.
En leszivesebben eladnam akar alon alul is.Es bekoltoznenk egy garzonba.akar albertebe is.Ebben meg a ferjem es a lanyom sem egyezik bele.
Sajnos idáig romolhat az állapotunk, ki tudja mit érünk meg mi is?!
Bátyám az utolsó két hónapban nem tudott aludni. Éjjel-nappal sétálni akart, csakhogy nem bírta a súlyát, tartani kellett.
Csak egy kérdés: az Ausztráliában élő orvos fiatok nem tud majd mellétek fogadni egy nővért? Neki ez nem okozhat gondot. A másik két tesó pedig lehetőségeihez képest segítsen.
Ez az élet rendje. A szüleinket támogatnunk kell. 3 gyerek oldja már meg könyörgöm. Minden megoldás jó, csak le kell ülni és meg kell beszélni.
Okkal fél.
Szerintem minden idősnek az lenne a legjobb, ha a saját, megszokott falai közt élhetne élete végéig. Akkor is, ha agyilag már nem százas, mert adódnak világos pillanataik...
Johannia fél.
Meg kell mondani mire van szüksége.(most a gyerekek segítenek, de ez a természet rendje)
Joanna, ez most megint fikció, vagy valósak a félelmeid?
"Beszélgessünk bármiről 🙂 298. (Egyéb test és lélek témák) 2018-01-16 11:42
hello , sziasztok lányok!!
Ha beférek bejönnék, csak egy baj van velem nagyon régen voltam kislány, 51-es születésú nagyi vagyok méghozzá nyolcszoros. Ezt mindig kihangsúlyozom, mert nagyon büszke vagy anagycsaládomra, a fiaimra és lányomra, és persze az unokákra
Orvos, Rendőr és védőnő, akiket adtam atársadalomnak, ami sajnos nem érdemli meg őket, sőt meg sem becsüli."
Van itt olyan ember, aki a nagyanyjának a szeretetét, meséit, ahogy játszott vele a konyhában számosítaná?
Egy rakás tájszót tudok, volt csuhébabám, ami segített 21 év múlva egy textilt feltűzni. Tudom, hogy kb. hpgy nézett ki a környék mielőtt 10-20 parcellára szedték, vérhasos osztály 18 évesen, teljes épelet felújítás 20pár évesen (hogy a felelősség tiéd lesz).
És a nagyanyáim mindig segítettek "rokonoknak".
Ez szerintem nem kérdés.
Persze, én is írtam, hogy egyik megoldás az ott lakó erdélyi néni, másik az otthon.
Mert a lánya nem fogja tudni feladni az állását, a másik két gyerek pedig messze van.
További ajánlott fórumok:
- Idősek otthonában élők és hozzátartozóik segítsetek
- Idősek otthona vagy házi ápolás?
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Beszélgetés az idősek otthonában idősekkel
- Vélemények: Idősek otthona Budapesten, Pest megyében
- Szeretnék dolgozni idősek otthonában, kell hozzá valamilyen szakképzettség? Úgy tudom, hogy nem...de azért itt is megkérdezem.