Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vélemények: Idősek otthona Budapesten, Pest megyében fórum

Vélemények: Idősek otthona Budapesten, Pest megyében (beszélgetős fórum)

23. 7718a2b309 (válaszként erre: 22. - Tuttuka)
2015. nov. 23. 19:15
Tuttuka! Régebben hosszabb ideig laktam és dolgoztam Kispesten, álmomban sem gondoltam, hogy idősotthoni ellátásban fogok egyszer részesülni. Csupa jót írtál, ez jó. Mindenben nem osztom a véleményed, anélkül, hogy elvenném az érdeklődő kedvét. Mi emberek sem vagyunk egyformák, így ugyanez mondható el az intézményekről is. Nem döntő az első benyomás, csak az ottlakás alatt ismeri meg az ember. Azzal együtt sikert kívánok a kérdező társunknak is, s mindenkinek aki ebben a cipőben jár. Neked pedig jó munkát kívánok.
22. tuttuka (válaszként erre: 20. - 80Éves)
2015. nov. 23. 14:22

Találtatok már valami helyet? Egyházi intézmények is szóba jöhetnek?

Nálunk Kispesten kettőről is tudok. Az egyik a fővárosé, de onnan volt szobatársam rehabilitációs intézetben é csupa jót mondott. Amúgy Wekerlén van helyileg, szép környezetben. A másik un. Hagyományos kispesten, ott van belépési díj is, de 80 év felett már jár a havidíjas is. Persze várni mindenhol kell sajnos.

Nagynéném egyháziban van, már három éve, nagyon szeret ott, én azt szoktam mondani, amióta ott van, kisimult a lelke. Férje halála után nagyon "elvadult" a világtól. Ez havidíjas, a Városliget szélén van, de az csak hab a tortán. Nagyon jók a gondozók, jó a hangulat, rendszeres foglalkozások vannak, én is csak jót tudok mondani róluk. Szóval én ennyi konkrétummal tudok szolgálni. De a legjobb körülnézni, személyesen tájékozódni. Az első benyomások fontosak. És főleg annak aki be fog oda költözni. Mi nem dönthetünk helyette. Sajnos erre is van rossz tapasztalatom. Egy ismerősöm nem volt megelégedve a többágyas szobával, elvitte az édesapját egy olyan helyre, ahol egy apartmant kapott, a bácsi viszont rosszul érezte benne magát, teljesen elmagányosodott. Hiába vitték be a szobába az ételt, egyedül nem volt kedve enni, lassan szinte éhenhalt. Pedig biztos a jószándék és szeretet vezette a lányt.

Bocs, hogy ilyen bőbeszédű voltam.

Üdv!

21. 7718a2b309 (válaszként erre: 19. - 80Éves)
2015. nov. 23. 13:52
Egész véletlen kattintottam ide, s látom kérdésed van ellátás ügyben.Sajnos nem tudok konkrét választ adni. Azonban tapasztalatból állítom hiányosság előfordul bárhol.Kifejezetten Pest megyében keresel helyet???.
20. 80Éves (válaszként erre: 1. - Lilimia)
2015. nov. 13. 11:47

Szomorú vagyok, hogy konkrét címet nem látok.

Jó lenne tudni, hogy nektek sikerült megfelelő helyet találni.

Sajnos mi is keresgélünk, de nincs olyan ismerős akinek tapasztalata is van.

19. 80Éves (válaszként erre: 11. - 7718a2b309)
2015. nov. 13. 11:43
Tudnál olyan címet ajánlani, ahol szerinted megfelelő az ellátás?
2015. jún. 12. 11:56
Sehol, senki?
2015. máj. 30. 12:43
Kellemes szombatot! Kellemes hétvégét Mindenkinek. Én ma már kész vagyok, mint a matek lecke. Nos, szombat ide vagy oda, hajnal ötkor keltem. Kész lett az ebéd, kilencre. Rizsfelfújt, pudingos gyümölcsleves. Mamát elláttuk. Volt fürdetés, takarítás nála. És ebédeltetés. Mi is megebédeltünk. Pontosabban a férjem. Egy falat nem megy le a torkomon. Holnap jön a Párom egy kedves régi iskolatársa. Elnézést, hogy nem tudok itt lenni, annyit, amennyit szeretnék. De mindenkire szeretettel gondolok. Visszaolvasni most egyéb okok miatt sincs enerigám...
16. lilimia (válaszként erre: 14. - Andi6020)
2015. máj. 30. 00:10
Néztem, szimpatikus is volt, csak mint kiderült mindenképp Pesten szeretne maradni a nagyi, így nem hívtam fel. Azért köszönöm :)
15. andi6020 (válaszként erre: 14. - Andi6020)
2015. máj. 29. 15:35
Jah, bocsi, később olvastam, hogy havidíjast keresel. Ez nem az.
14. andi6020 (válaszként erre: 1. - Lilimia)
2015. máj. 29. 15:34

Harmónia idősek otthona, Gyömrőn

Demens, Alzheimeres betegeket ellátó részlegük is van, teljesen külön épületben.

Csak ajánlani tudom a helyet.

2015. máj. 29. 15:29

Egyenlőre a Gábriel Gondozó Kft. XX. kerület Vágóhíd u. 73. és a Rózsaház Idősek Lakóközössége XIX. kerület Petőfi utca 101. vezetnek.

Valamelyikkel van személyes tapasztalata valakinek?

Holnap még végigtelefonálom az egyházi otthonokat is.

2015. máj. 28. 19:46
Sziasztok. Nem sokat írtatok. Én csak bekukk... Kész vagyok, mint a matek lecke. Jó pihenést Mindenkinek. Holnap remélem, hogy aktívabb leszek.
11. 7718a2b309 (válaszként erre: 2. - Badrain)
2015. máj. 28. 05:47
A lehető legelszomorítóbb véleményed van az idősotthonokról. Azonban én tartózkodnék az általánosítástól, mert szerintem az félrevezető lehet. Bizonyosan akadnak olyan intézetek is, ahol az ellátás és gondozottak sem mutatnak ilyen siralmas képet. Egyébként a pelenkázás nem attól alakul ki, mert ott él valaki, hanem az életkori egészségi hanyatlásának következménye.Nem okoskodom tovább, egyéni véleményem osztottam meg.Bocs!!!!
10. gigi> (válaszként erre: 2. - Badrain)
2015. máj. 27. 16:14
Ezt azért cáfolnám.Nagyon sok múlik azon,hogy a beköltözött idős ember hogyan képes elfogadni az új helyzetet.Sok múlik a családon,sok múlik azon hányszor látogatják.Nem azért lesz pelenkás valaki mert otthonba kerül,hanem azért mert esetleg az egészségi állapota ezt kívánja.Persze van olyan is,hogy valaki nem tudja elfogadni az uj helyzetet és mondjuk ebbe betegszik bele.Az pedig hogy valaki pelenkás nem egyenló azzal,hogy felfekvése is lesz. Ismerek olyan nénit aki 5 évig feküdt de sehol egyetlen decubitus nem jött ki rajta még akkor sem mikor már nagyon beteg volt.Úgy halt meg hogy nem volt felfekvése.Az elbutuláshoz pedig csak annyit,hogy sok helyen már eleve demenciával viszik be az idős embert.Kezelni ezt az állapotot az orvosok dolga,az otthon dolgozóinak a szinten tartás a feladata de csodát művelni sajnos nem tudnak.
9. ca43169457 (válaszként erre: 8. - Lilimia)
2015. máj. 27. 15:18
Ide inkább nem írnám ki, mert hitelrontás.
2015. máj. 27. 14:38

A Nagyi esetében még csak alakul a demencia 91 éves kora ellenére.

Próbáltunk mi is önkormányzati gondozót (takarításra) elfogadtatni vele a 'magán' helyett, de nem volt hajlandó beengedni, mindenki mást viszont úgy invitál a lakásba, és olyan információkat közöl, hogy reszketünk, mikor törnek be hozzá. Képes ellátni magát teljes mértékben, és mint korábban írtam, ő maga hozta fel néhány hónapja, hogy szeretne otthonba menni, az elmúlt hetek, és a lopások ténye miatt pedig már az unokák (párom és nővére) sem halogatnák tovább.

Kifejezetten olyan otthont keresünk, ahol demens betegeket is fogadnak, ápolási részlegük is van, valamint csak havidíjasak, pont ezen a logikai úton indulva, hogy ha a milliókat befizeti valaki, nem garantálja semmi, hogy megkapja az idős a megfelelő színvonalú ápolást.

Melyik otthonban voltak, vannak a nagyszüleid?

2015. máj. 27. 14:00
Persze amit írtam, az nagyban függ attól is, hogy egyedül lehet-e hagyni napközben az idős embert, vagy nem. Mamát még igen. De mindent kivettünk a kezéből, főzést, mosást mindent. Hétvégén mi megyünk át a férjemmel sokszor háromszor.
6. ca43169457 (válaszként erre: 1. - Lilimia)
2015. máj. 27. 13:54
Nos nekem is van egy 88. éves demenciával küzdő anyósom. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy a kerületi gondozási központtól kértünk napi kétszer egy órára gondozónőt. Felmegy reggel, beadja a gyógyszert, itat. felmegy 12 óra után, ebédeltet, megint itat. Minden este munka után ott kötünk ki. Akkor fürdetés van, takarítás, mosás. otthonba én nem szívesen adnám Mamát. Mert az otthonok - nagyszüleimmel kapcsolatban tapasztaltam - addig jók, amíg az ember el tudja látni magát. Tehát magától iszik, ha szomjas, nem felejti el ezt az alaptevékenységet. Nem kell felügyelni hogy egyen. Nagyapámék, ha nem ettek, nem foglalkoztak vele, egyszerűen elvitték az ételt. Tehát amíg annyira jól van valaki, hogy önállóan eszik-iszik öltözik mosdik, addig jó az otthon. De nincs az a kapacitás egy otthonban sem, hogy egy négy öéves szintjére lekerülő kisöregnél MINDENRE odafigyeljen. az állami otthonok főleg nem, de nagyapámék 3-3 milió forintot fizettek be két szobáért. (Egymást már nem bírták elviselni) Mikor leestek a lábukról nem törődtek velük, mintha arra játszottak volna, hogy jobban forogjanak ezek az "apartmanok". Mert mi történik, ha kiszárad és meghal egy kisöreg? Semmi. Elvitte a kora. És lehet újra eladni a lakáskákat. Ezért (is) van szerintem, hogy hamar pelenkás lesz ilyen helyen az ember, meg öszeomlik a keringése. Én amíg így bírjuk, nem adom otthonba Anyósomat. Igaz, mi közel lakunk 10 perc kocsival.
5. lilimia (válaszként erre: 3. - 7718a2b309)
2015. máj. 27. 12:52
Tudom, telefonon már beszéltem jó néhány otthonnal, de ők egy marketing szöveget mondanak el, nekünk viszont fontos, hogy a Nagyi tényleg jó helyre kerüljön, ezt pedig mások tapasztalatai alapján tudjuk csak eldönteni. Persze a kiszemeltekbe elvisszük majd a Nagyit is, hogy ő is megnézze melyik a szimpatikus neki, de előtte nekünk kell szűrnünk.
4. lilimia (válaszként erre: 2. - Badrain)
2015. máj. 27. 12:48

Családon belül debreceni otthonokkal kapcsolatban csak pozitív tapasztalataink voltak, Pótnagyimat nagyon vacak állapotból hozták vissza, miközben a férje is elhunyt, de a gyász feldolgozásában is segítettek. Keresztapum anyukája itt Pesten van otthonban, ő is jobb állapotban, mint amiben bekerült.

Megírnád üzenetben esetleg, hogy melyik otthonokban voltál?

3. 7718a2b309 (válaszként erre: 1. - Lilimia)
2015. máj. 27. 12:44
Vannak kifejezetten demensekkel speciálisan foglalkozó intézmények.biztosan találsz.Ismeretem szerint BP-en is van ilyen otthon. A neten nézz utána.
2015. máj. 27. 12:02
Legalabb 10 idosek otthonaban voltam gyakorlaton.. szerencsére csak gyakorlaton.. mind ugyanolyan undorito. Ott minden idos ember leepul.. Erdekes, hogy az osszes idosek otthonaban nagyon hamar pelenkas lesz az ember.. majd felfekves es ultra elbutulas.
2015. máj. 27. 11:55

Sziasztok!


Párom nagymamájának szellemi állapota fokozatosan romlik, amiből adódnak problémák... Sajnos családon belül nem megoldható az állandó felügyelete, valamint már ő is mondta, hogy szeretne otthonba menni, mert legalább mindig lenne társasága.

Nyilván képes vagyok rákeresni a megyében, de első sorban Pesten található otthonokra, de inkább személyes tapasztalatok alapján válogatna a lehetőségek közzül a család, amiket végül a Nagyi elé tennénk, hogy ő válassza ki melyik a legszimpatikusabb számára.

Szóval kérlek ajánljatok otthonokat, melyik miért jó, vagy épp miért nem.


Előre is köszönjük!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook