Ide jutottunk... :( Segítsetek! (beszélgetés)
Bocsánat az offolásért de ez még fontos.
Szerintem nem szabad a hitellel variálni mert az biztos hogy ráfizetés.Másrészt most is elég jól alakul a forint,elképzelhető hogy 1-2 év múlva csökken a havi törlesztő(lehet hogy előbb)Érdemesebb kivárni.
A gyerekeket két helyre semmiképp se engedjétek dolgozni.Az egyik a tesco a másik az út melletti szórólapozás.Akkor már inkább a takaírtást vagy bármi mást,de ezt a kettőt ne.A tesco egy rabszolgamunka és nagyon durva a szórólapozásnál pedig beszipákolja a szmogot és leég a feje arról nem beszélve hogy beránthatják egy autóba ....szóval ezt a kettőt semmiképp sem ajánlom diákoknak.
Figyelj!
Ha még is lakáscserére kerül a sor(én már a helyetekben most hirdetném és nem az utolsó pillanatban)szóval igaz hogy olcsóbban lehet most eladni viszont a vétel is olcsóbb,így túl sok kár nem érne benneteket.Ráadásul Délpesten főleg olcsók,én mindig figyelem az ingatlanpiacot ezt azért tudom.És ha szerencsétek van akkor lehet hogy ugyanakkorát kifogtok mint amilyet eladtok úgy,hogy még marad egy kis pénzetek is.Csak az adójának nézz utána.
Következőket tudom javasolni minden hasonló helyzetben lévőnek.
Meg lehet próbálni a Spart és társait mert részmunkaidős állások is szoktak lenni vagy csak hétvégi.
Nőknek ha Bp ajánlom a bkv-t,mert a villamos vezetéshez pl még jogosítvány sem kell és 100-200 ezer ft közt keresnek.6 hónap a betanulási idő (ezalatt 50 ezer a nettó)de utána elég jó a fizetés.Férfiaknak a buszsöfőrködést ajánlom mert a bkv nál most sokan mennek nyugdíjba és nincs buszsofőr.Maszekokat nem ajánlok mert nem biztos hogy kap fizetést.A diákoknak nem tudok semmit én sem.Ajánlom még az internetes aukciós piacokat,oda fel lehet tenni a megunt kacatokat(vatera,zsibvásár stb)Az egészségügyben is érdemes szétnézni mert ott is mindig van felvétel.Ha takarítani szeretne a nejed akkor személyesn menjen be irodaházakba vagy szállodákba és ott megadják a cégek elérhetőségeti.
Ja ja igen, nem nekik írtam.:(
Szerintem itt is igényelhetnek egy kis kest, ha már azok akik így elcseszték összedobtak rá egy keveset...
Lehet ilyet is csinálni, de nem biztos, hogy feértékelik úgy a lakást/házat, hogy beleférjen a kb. 3 hitel+zárlatiköltség+egyéb kiadások:(
Ha ilyet akarnak csinálni az első lépés az értékbecslés, hogy tudják belefér e az összes tartozás+minden. Ha jól értékelnek fel, akkor járható az út, de ha nem akkor bukják az értékbecslés díját. És annak sem lenne értelme, hogy rosszab kondíviókkal azért lecseréljék a hiteleket, hogy most perpillanat jobb legyen aztán később még rosszabb helyzetbe legyenek.
Na igen:)
De pont az a lényeg, hogy nincs pénzük, ezért másodállást keresnek:)
Azzal legtöbben tisztában vagyunk, hogy az a jó ha visszafizetjük, de ha nincs miből....
Nem tudom, ennyire nem vagyok otthon a bankos dolgokban, de olyat nem lehet, hogy ezt a zárási költséget v. mi a neve, hozzácsapják az adósságrendező hitelhez? Mondom, ehhez nem értek, de az biztos, hogy ha több banknál van a hiteled, az szívás. Mert még ha bankon belül lenne a 3, toleránsabbak. De így...
Munka: esetleg zaklasd a munkaügyit személyesen, telón! Mert levélre, mailre nem szeretnek válaszolni. De ez csak egy ötlet. Nem tudom, hol laksz, de az önkormányzat nem tud segíteni? Több helyen tudom, hogy van az önk.által támogatott hitel. Pillanatnyilag kihúzhatna az is a kakiból.
Viszont az hülyeség, hogy a gyerekre rakjatok nagyobb terhet, bőven elég neki az egyetem meg annyi meló, amiből a saját kiadásait fedezi. Mondjuk spórolni rajta is lehet, de gondolom, ezt ti is tudjátok:)
Nem tudom. Ismerősök, ismerősök ismerősei és a munkaügyi kp "zaklatását" tudom még javasolni esetleg. Hátha vki tud vmit, csak nem szól, mert ha ti nem kérdezitek... Érted.
Igen, ebben is igazad van, de lehet, hogy egy hosszabb futamidővel, alacsonyabb lesz a törlesztésed.
Én utána járnék, hátha érdemes lenne.
Olyan divat a műkörömépítés, amit tudtommal a pedikűrrel együtt tanítanak.
Na, az utóbbira is lenne kereslet, szerintem, de azt kevesen csinálják.
Fú. Munkát nem tudok (ellenben, ha vki tud vmit, szólhat nekem is...), viszont mindenképp érdemes lenne a bankok nyakára járni, és egynél összevonni a hitelt! Mert így nemcsak a 3 hitelt fizetitek, hanem mindnek van mindenféle bizbaz költsége, plusz a kamatok külön, ezeket mindenféleképp csökkenteni tudnátok! Vagy: adósságrendező hitel? Felvenni egyet vmi normálisabb banknál, kifizetni a meglévőket, és ugyanott vagytok: "Csak" egyet kéne törleszteni.
Nem tudom, állással kapcs.nekem sincsenek mostanában túl jó tapasztalataim: elküldöd az önéletrajzot, jelentkezel a meghirdetett állásra, és csesznek válaszolni. Pedig a megjelenéssel, nyelvtudással, végzettséggel nincs baj.
........és el tudod képzelni milyen nagy teher nekem, hogy én már tudom, hogy kiket akarnak elküldeni a cégtől.
Lapítok, mint a szar a fűben, és reménykedem,hogy bejön egy nagy rendelés, és még sem kell nekik elmenni.