Ide jutottunk... :( Segítsetek! (beszélgetés)
Lehet, hogy hülye ötlet, és nem is tudom,hogy mennyire célravezető, de...
Van-e lehetőségetek pl. egyetemistának egyik szobátokat kiadni. A kollágám 2 szobás lakásban lakik. Az egyik szobáját 25+rezsiért bérlik.
Neki ez szükségmegoldás, hogy tudja fizetni a lakásrészletet.
Mivel jól elkanyarodtunk (nem baj), megismétlem azok kedvéért, akik nem olvassák vissza az elejét:
Eladósodtunk, gyűlnek a csekkek, SOS másodállást vagy alkalmi munkát keres 40-es pár lehetőleg Dél-Pesten, de nem válogatunk. Minden érdekel!
Igen, az Unicredittel (is) próbálkoztunk, tényleg nem kér semmit, de ahhoz, hogy velük szerződjünk, a másik 3 banknál zárást kell kérni többszázezerért.
Egyelőre a munkánál jobbat nem tudok..., ha találnánk...
Az AXA nem ad semmit:((
A Raiffeisen bank benne van a 9-ben, bár lehet, hogy a személyi hitel nincs. Próbáljátok meg újra, és levélben!
A BP bank ők lehet nem adnak semmit, elég érdekes bank.
Kiváltással kapcsolatban: Ha ér annyit a lakásod, hogy beleférjen a HB értékbe az összes hiteled, akkor érdemes elgondolkodni rajta. A kiváltással 1 hiteled lenne és mivel most magas az árfolyam, már igazán nem fog emelkedni, csökkenéskor pedig jól jártok, mert alacsonyabb lesz a törlesztés.
Unicreditnél nincsennek előzetes költségek, ha jól tudom.
Most van arra lehetőség, hogy ezeket a költségeket ne kelljen megfizetni! Igaz nem minden banknál. OTP, FHB, stb. 9 bankról van szó.
Melyik banknál van hiteletek?
Igen, én tudom és sokan tudják, hogy milyen a munkaerő piac manapság. de, hogy mit lehet tenni, azt nem tudom.
Elvileg nem lehet a munkanélküliségi ráta és az infláció egyszerre jó.
Most azt veszem észre, hogy a kormány az alacsony inflációt favorizálja, így törvényszerű, hogy a munkanélküliség magas:(
A témára visszatérve: Be kell menni éttermekbe, hátha keresnek beugrós munkatársat.
El kell mindenhova küldeni az önéletrajzot.
A bankokhoz be kell menni, levelet írni nekik, amelyben kérsz törlesztés átütemezést, és fizetési haladékot, stb. Az ügyintéző majd segít!
Ez minden hiteledre vonatkozik.
Igen, vicces, hogy mindenhez 2 diplomát és nyelvtudást kérnek:)
Bár a takarítónői munka lehet, hogy külföldön volt, nem?
Azt nehezem hiszem el, hogy a külföldi cég tulajdonos a takarítónővel akarjon fecserészni:)
Te kis szédült tyúk! Bele kellett volna menned, videóra venni, és megzsarolni!
Csak vicc volt! Nehogy megsértődj! :-))))
Ennyire nem néztünk utána... ez volt az első próbálkozása. Az előző nyarakat intenzív nyelvtanfolyamokon töltötte.
A szerencsében viszont nem hiszek. :o)
Múltkor olvastam egy újsághirdetést... takarítót kerestek német nyelvtudással... hát csak pilláztam nagyokat.
Én azt vettem észre, hogy a gyors éttermekben a 17 körüli fiatalokat szívesen foglalkoztatják. A fiam is dolgozott ilyen helyeken, de ha idősebb, akkor már nem nagyon veszik fel őket.
A nyelvtudás számít mindenhol. A megjelenés és egyebek is.
De elképzelhetőnek tartom, hogy manapság inkább szerencse kérdése:)
Próbáljátok megnézni, hogy a hiteleteket össze lehet-e vonatni, vagy más hitelformával kiváltani, vagy pl. valamennyi ideig csökkentett összeggel fizetni. Persze számolni kell azzal, hogy megéri-e.
Sem a lakás eladását, sem az autó eladását nem javasolnám. Ez a legrosszabb. Gondolom nem palotában laktok, és nem egy Lexus van a feneketek alatt...
Szia!Sokszor voltunk már hasonló,helyzetben a párommal.Amikor munkanélküli lett,fél évig tartott amíg elrendeződott,hogy segélyt kapjon.A nagyobbik gyerekünk beteg,a kicsi 4 éves.Az én keresetemből éltünk,ami közel sem volt elég.Jelzáloghitelünk részleteit meg fizetni kell!
Azt mondtam magamban :majd csak lesz valahogy.Férjem elvállal minden alkalmi munkát.
Segédmunkát is szívesen vállalok, ha tud valaki építkezést, felújítást, a feleségem vállalná új vagy felújítás utáni házak nagytakarítását... bármit, hogy a torlódó számlákat fizetni tudjuk.
A hosszútávú megoldás már más kérdés.