Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

169. Drafti (válaszként erre: 166. - Vidéki)
2009. márc. 6. 13:20

mai korszerű műszerek????? :)

Azt mindennek lehetne nevezni csak korszerűnek nem. Én is 4 éve hasonló cípőben járok, még mindig semmi eredmény,,,, holott a tüneteim alapján simán a Crohn betegségre utalhatnék. Orvosok szerint IBS.pedig semmi olyan tünetem nincsen... Szóval elég tragikus ez a helyzet....

168. winoka (válaszként erre: 167. - Vadcitrom)
2009. márc. 4. 11:30
hát...én fősuli első év végén lettem ibs-es! tehát semmi fáradság nem volt, mert még a szorgalmi időszak vége felé volt. nem kellett túlzásba vinni a suliba járást, egyáltalán nem voltam fáradt :) szerintem a krónikus fáradsághoz minden betegséget hozzá lehet rendelni...
2009. márc. 4. 09:49

Sziasztok!

Mi a véleményetek arról hogy az IBS összefüggésben van a krónikus fáradsággal.

[link]

166. vidéki (válaszként erre: 165. - Drafti)
2009. márc. 3. 21:56

Szia!Azért ha 4 év alatt nem tudnak beazonosítani egy betegséget a mai korszerű műszerek segítségével, akkor arra mit lehet mondani??

Ha orvosi oldalakon olvasható IBS összes tünete jellemző rám a hátfájástól a vizelési panaszokon át a hasmenésig és semmi szervi elváltozást nem találnak és már 4-6 éve tart, azért valószínűleg nem gyomorrákom van?? Persze nehéz diagnosztizálni, de kétségek között sem lehet hagyni ÉVEKIG egy beteget, hogy akkor most mitől is szenved??

Hallottam egy ismerős fiatalemberről, hogy 2 év után valaki végre rájött, hogy laktóz érzékeny, egy néninél pedig kiderült nagy sokára a lisztérzékenység! Na de mi a helyzet akiknél semmi nem derül ki?

165. Drafti (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 3. 19:48

Szia. Olvasgatva a hozzászólásokat, annyi véleményem lenne, hogy azért nem olyan egyszerű kideryteni azt hogy valakin IBS-ben szenved, ezt ilyen egyszerűen nem lehet állítani egy hasmenéses időszakról, rengeteg más hasonló betegség van melynek ugyanezek a tünetei..

Ezt tapasztalatból írom, nálam 4 éve folynak a vizsgálatok és teljesen ellentmondásos véleményeket hallottam.

Általában minden olyan betegségre amit nem tudnak diagnosztizálni ráfogják hogy IBS.Milyen jellegű hasi fájdalmaid szoktak lenni?? szia

164. hoana (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 2. 21:06

Szia!

Sok tanácsot kaptál én még az elején járok,de a tükrözésről csak annyit,h kellemetlen de van rosszabb vizsgálat is.

Kitartást és jobbulást.

163. nanner (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 2. 19:29

Szia Kunti!

Én is 24 éves vagyok.Kb 10 hónapja küzdök ibs-el.

A gyógyszer amit kaptam és sokat segített az a Dicetel.A baj csak az vele hogy hiába szedem kb.9 hónapja nem múlik el teljesen a betegség,csak javult az állapotom.És az sem rögtön.Kellett egy pár hét hozzá.Ezen kívül kaptam Humana Loperamidot.Ez egy nagyon erős hasfogó.(Legolábbis nekem)És kaptam még nyugtatót (0.25mg-os frontint).A nyugtató is segít ha nagyon stresszes vagy.Tudom hogy nem egy jó megoldás,de a frontin nem olyan erős és nem minden nap kell szedni, csak amikor nagyon úgy érzed hogy szükséges.A Normaflore nekem sem segített sajnos.Ezen kívül én figyelem azt is hogy milyen ételre reagálok rosszabbul és azt megpróbálom kihagyni.Az édesség és a dohányzás még rátesz egy lapáttal a betegség súlyosbítására.És sajnos menstruáció ideje alatt is aktívabb. Ha van kérdésed nyugodtan írj.Ha tudok segítek.Itt viszont sokat megtudsz a betegségről: www.solvaypharma.hu/3-3-5.html

162. vidéki (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 2. 16:38

Nagyon fiatal vagy, nem szabad belenyugodni ebbe a helyzetbe.Valószínűsíthető az ibs.A stressz nagyon sok betegség okozója. Én sem merek elmenni a tükrözésre, bár azt mondják ki kell zárni a nagyobb bajt. Ha úgy érzed nem tudsz megbírkózni a lelki bajaiddal kérj segítséget szakembertől.Bár azon kívűl hogy végighallgat és gyógyszert ír fel nem hiszem, hogy mást tudna segíteni.Próbálj meg melóhelyet váltani-ha teheted.

És kúráld magad hátha sikerül javítani az állapotodon.Én is kinlódtam de gyógyszert nem akartam szedni ezért a homeopátiás kúrát választottam. De én már 54 éves nő vagyok, és nem 24! Most egy kicsit (nagyon) jobban vagyok csak még nem akarom elkiabálni!

Ha végig olvasod itt a kommenteket sok hasznos dologra és hasznos tanácsra lelsz!

A Normaflore 1500 ft. én is használom mert a többi drágább, de itt írta valaki, hogy ez csak egy komponenst tartalmaz a többi 6-ot sőt 7-et is.

Nekem eleinte magában is segített a Neurosan por (900ft.) Első és legfontosabb a lelki tényezők!Olvass el mindent az ibs-ről.

Jobbulást és gyógyulást kívánok neked!Kérdezz nyugodtan amiben tudunk (ha tudunk) segítünk!

161. winoka (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 2. 15:28

Szia Kunti!

Igen, szerintem ibs-ed van!!!Én is ugyanennyi idős vagyok, csak én lassan 4 éve küzdök vele. Tanácsok: nekem se a normaflore, se az espumisan nem jött be, tök felesleges, de azért kipróbálhatod. próbálj meg pszihiáterhez beutalót kérni a háziorvostól. és munkahelyet sem ártana váltanod. A tükrözéstől annyiara ne félj, ez is olyan dolog, amin át kell menni, teljesen olyan mint egy nőgyógyászati vizsgálat. sztem menj el, mert ki kell zárni h nincs-e ilyen polip vagy mi a franc a vastagbeledben. egyenlőre ennyi, de írj nyugodtan!( egyébként a szülők nagyon komoly okai ennek a betegségnek...sztem)

winoka

160. kunti
2009. márc. 1. 20:41
Sziasztok! Azért vagyok itt mert lenne egy pár kérdésem hozzátok. Először is írnék egy pár mondatot magamról. 24 éves lány vagyok aki kb. 2 éve küzd a hasmenéssel. Minden reggel egymás után kétszer kell mennem WC.-re, persze iszonyú hasmenésem van, aztán már csak ebéd után kell mennem de azt sem mindig. De ingerem az egész nap van. Vizelési panaszaim is vannak mert nagyon sokszor kell miatta Wc.-re mennem. A hasam ritkán szokott fájni. Voltam vérvizsgálaton, meg székletmintát is adtam de, semmit sem mutattak ki. Ezután az orvosom elküldött a gasztroenterológiára, de nagyon félek a tükrözéstől, és nem mentem el. Az egész életem stresszes volt, egy alkoholista anyuka mellett nőttem fel aki agresszív volt. A munka helyemről már nem is beszélve a stressz az egyik legfőbb jellemzője. Az lenne a kérdésem, hogy én lehetek ibs beteg? És hogy a Normaflore-ról mi a véleményetek, és mennyibe kerül? Nagyon megköszönném ha válaszolnátok.
159. Darcy73 (válaszként erre: 158. - Ryta)
2009. febr. 27. 14:01

Szia!

Nem tudom eddig milyen probiot próbáltál,de nem árt utánanézni az összetételeknek.A legtöbb probio csak egy féle összetevőt tartalmaz (Pl.Normaflore).Én a Dr.Chen-t szedem,ebben 7féle van+inulin.Az ára 2600ft egy hónapra.Ez szerintem nem drága,főleg annak függvényében hogy többféle hatóanyagot tartalmaz.

Üdv:Darcy73

158. ryta
2009. febr. 27. 07:30

sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valaki próbálta e az Ultimate Probiotikumot?Elég húzós az ára,ezért szeretnék előtte infókat gyűjteni.

Köszi

157. hoana (válaszként erre: 156. - E8de926afc)
2009. febr. 26. 15:08
Szia! Nem vettek mintát.Azt mondta,h a nyelőcső gyulladt.A savamat eddig is tudtam ezért nem kellett volna tükrözni.
156. e8de926afc (válaszként erre: 155. - Hoana)
2009. febr. 26. 14:14

Szia, gyomortükrözésen voltál? Mintát vettek?

Nekem a vastagbéltükr. után picit fájt csak a hasam, de nem sokáig.

Én nem mondtak mást, csak a savasságot?

155. hoana
2009. febr. 26. 14:02

Sziasztok!

Na megtörtént a tüktözés de okosabb nem lettem.Az,h sok a savam eddig is tudtam.Csak azt nem tudom ha szedem a savlekötöt,akkor miért vannak még mindig fájdalmaim.Minden elismerésem a tiétek!Nekem nincs türelmem.

Szeretném tudni,h tükrözés után természetes,h fáj a gyomrom?Olyan mintha szét akarna szakadni?:(

154. ryta
2009. febr. 26. 10:42

Szia winoka!

Én nagyon drukkolok neked,legalább egyvalaki gyógyuljon már közülünk..

153. vidéki
2009. febr. 25. 21:40

Sziasztok!

Ezt most olvastam az IBS-ről:

Kutatók feltételezik, hogy a szerotonin, a szervezetben természetesen előforduló, a bélrendszerben a motilitás és a fájdalomérzékelés szabályozásáért felelős anyag fontos szerepet játszik a gyomor-bélrendszer normál tevékenységének kialakításában. A szerotonin-egyensúly hiánya a bélben fokozott fájdalomérzettel és az emésztésben részt vevő izmok rendellenes működésével jár, ami az IBS tüneteihez vezet.

Nyomozási szakban vagyok, mert szeretném megérteni ezt a betegséget amiről azt írják, csendes szenvedés!Csendes??Néha üvölteni tudnék, a fájdalomtól és a a dühtől!

Mindenkinek és magamnak is jobbulást!

152. winoka
2009. febr. 25. 21:30

sziasztok!

nekem most úgy néz ki h enyhülni látszik a dolog. Én anafranil szorongásoldót szedek naponta (pszihiáter felügyelete mellett) és most egy elég pörgös munkám van uh igazából pisilni sincs időm plusz egy db wc van kb 30 nőre az irodában uh tényleg nincs időm arra gondolni h most kakilnom kell. reggel elintézem és másnap reggelig egész jó. persze enni óvatosan eszem...keveset és csak akkor amikor már látom h nemsokára indulok haza. az orvosom szerint a munka mellett kb 2-3 hónap alatt be kell állnia a dolognak egy viszonylag normális szintre. hát ahhoz képest h volt h naponta 5-6szor mentem, most egész normális :))) érdekes, a hétvégéken még gondva vagyok, amikor elvileg elengedem magam. péntek-szombat este még megvan a 2-3 órás tortúra mielőtt elmegyek...fura...csak azért írtam le, h van remény. persze nem nagyon hiszem h teljesen meg fogok gyógyulni, de talán elindultam. persze bármikor lehet visszaesés. egyik nap megpróbálkoztam a padlizsánkrémmel...fél óra után, alig h elértem a wc-re....ez múlt héten volt. uh elég ingadozó a helyzet!!!!

Hajrá!Hajrá!:)

151. vidéki (válaszként erre: 150. - Ryta)
2009. febr. 24. 22:25

Szia ryta!

Nem kapom hanem magam kerestem ki.Nyugtatásra NERVOHEEL tabletta 1300 ft. 3X1 nyelv alatt kell feloldani.Nekem ez nagyon bejött.Eddig Valeriannal próbálkoztam mert gyógyszert nem akarok szedni, nyugtatót pláne nem.Ettől nyugodtnak érzem magam,sőt olyan (néha) mintha dunyhában feküdnék, lelkileg.

Nux vomica-Homaccord cseppek (1500 ft.)ez gyomorra van.Csak kúraszerüen használ.

Beszedtem még egy doboz Lactív granulátumot, most Normaflore-t vettem,mert ez olcsóbb.És még a Neurosan port és borsmentateát.Lehet kicsit soknak tűnik, de muszáj mert kezdtem kiborulni a hasmenés miatt.Nem múlt el teljesen, de nagymértékben csökkent, igaz bezavartam egy kis bablevessel.Most ünnepélyesen elköszöntem a bablevestől.Is.

Ezekkel próbálkozom.Mindenkinek és magamnak is jobbulást!!

150. ryta (válaszként erre: 149. - Vidéki)
2009. febr. 24. 07:40

Szia vidéki!

Leírnád, hogy milyen homeopátiás kezelést kapsz?

149. vidéki (válaszként erre: 148. - Darcy73)
2009. febr. 23. 23:34
Köszönöm a jó tanácsokat.Az igazság az, hogy mostmár kicsit pánikolok, mert a családom "üldöz" orvoshoz.Voltam de csak hasi ultrahangon, negatív lett. Az összes tünetem megegyezik az IBS-sel.Hol jobban vagyok, hol rosszabbul.Annyira el szeretném kerülni a tükrözéseket meg mindent.Megáll az eszem ettől a betegségtől!
148. Darcy73 (válaszként erre: 147. - Vidéki)
2009. febr. 22. 08:53

Néhány dolog ami nekem bevált:

-Körömvirágtea-csökkenti a belek gyulladását-ezt folyamatosan iszom (Jóízű!)

-Ha megy a hasam akkor zsályát is teszek a körömvirághoz.Ennek nem szeretem annyira az ízét,de nem vészes.

-A legjobb probiotikum a "Dr.Chen" patika által gyártott.Ebben nem csak 1 féle probiotikum van,mint a többiben,hanem 7+inulin.Lehet kapni DM-ben és másutt is.Egy havi adag 2600ft.Szerintem ez nem vészes.Annyi,hogy nekem a kapszulákat nem bírja a gyomrom,ezért szétszedem és a tartalmát beleszóróm a joghurtomba.(Semmilyen íze nincs!).De reszelt almával is be szoktam venni,ha épp nem eszem joghurtot.

Ezek nem drága dolgok,szerintem egy próbát megér.

Emelett-mivel az orvosok nem tudnak megygógyítani-én elmentem term.gyógyászhoz,itt gyógyulgatok.Erről már írtam régebben.15 kezelés után sokkal jobban vagyok.Már sok mindent meg tudok enni-persze vannak még tilos dolgok,elsősorban a tej és a puffasztó kaják-de a hasam szinte alig megy.(Az elmúlt hónapban 2X,és a teával rögtön meg is állt.)A hányingerem is múlóban.(Engem ez is kikészített-néha az ájulás határán voltam.)

Remélem némi segítséggel szolgáltam.:)

Jobbulást mindenkinek!

147. vidéki
2009. febr. 20. 23:31
Én is kínlódok már 3 hónapja az IBS minden tünetével.A hasmenés a legbrutálisabb, és a hozzátartózó görcs a legfájdalmasabb.Nekem nagyon jó a borsmentatea, 2 filtert is teszek 1 csészéhez és akár óránként is iszok.Szedtem egy kúrányi bélflóra javítót is.A legjobb még a Neurosan por.Most homeopátiás kúrát csinálok nagyon sokat javultam.
146. hoana (válaszként erre: 145. - E8de926afc)
2009. febr. 18. 09:51

Szia bécsé!

Nekem eddig székrekedési problémáim voltak akkor az activia néha segitett.A hasmenés nálam uj dolog.Igaz ha ideges voltam akkor mindig wc-t kerestem,de általában csak az inger volt.

Figyelemmel követem itt az eseményeket,beszámolokat és ha történik valami megirom én is.Remélem én is tudok valakinek segiteni.Szép napot mindenkinek!

145. e8de926afc (válaszként erre: 144. - Hoana)
2009. febr. 18. 09:21

Szia, Hoana!

Az jó, ha elmész tükrözésre, mert ott már sok mindent meg fogsz tudni, de ha IBS-ed van, akkor azzal tényleg csak együtt lehet élni, és hosszú évek kellenek ahhoz, hogy kitapasztald, mikor, mit ehetsz, de folyamatosan azért rá lehet jönni dolgokra.

Nekem pl. az elején még segített pl. a Danone Actimel - nem az Actívia -, az néha elállította a hasmenést. Most gyógyszert szedek és mellette ügyelek az étkezésemre.

Majd írd meg, mi volt, minden jót!

144. hoana (válaszként erre: 143. - Winoka)
2009. febr. 17. 21:34

Szia Winoka!

Lehet nincs megoldás,de a ti tapasztalataitok sokat segit.Mindent elolvasok erről a betegséről és jegyzetelek.A fájdalmakat elég jól viselem,de a wc-re futás nagyon idegesit.

Októberben voltam iriszdiognasztikán/én hiszek benne/a hajhullásom miatt,akkor megemlitette,hogy a vastagbél göbös.Akkor nem tulajdonitottam nagy jelentőséget neki,de most...

Minden tanácsot,tapasztalatot szivesen fogadok.

143. winoka (válaszként erre: 142. - Hoana)
2009. febr. 17. 20:19

Kedves Hoana!

Nem akarlak elkeserítani, de amit írsz, abból egyértelmű h IBS-ed van!!! Sajnos a megoldást még mi sem tudjuk, csak együtt élni vele...:(

142. hoana
2009. febr. 17. 20:02

Sziasztok!

Én már régóta küzdök a gyomor problémáimmal,de most...A munkámban is gondot okoz,kellemetlen és idegileg is kész vagyok.Eldöntöttem,h a végére járok mi a bajom.A beszámolotok sokat segit.

Lehet,h nekem is IBS-em van.Jövöhétre vok előjegyezve tükrözésre,már semmi nem érdekel csak mondják meg,h mi a bajom.Már 1hete piritoson élek,mindentől hányingerem van és hasmenésem.A gyomrom korog,morog szörnyű a fájdalomról nem is beszélve.Mindig szorulásom volt és most...

Számomra fontos az egészségem,figyelek az étkezésre,a folyadék bevitelre.A beszámolotok sokat számit nekem és szerintem másnak is.Köszönöm nektek.

Jobbulást mindenkinek!

141. Margitnéni (válaszként erre: 139. - Hannele)
2009. febr. 9. 20:00

Szia! A lányom próbálta már, semmi értelme nem volt azonkívül,hogy jó sok pénzt kifizetett érte.

Valamelyik összetevője hasgörcsöket és hasmenést okozott neki, pedig ő nem IBS-es, csak fogyni szeretett volna. Ja, és nem talált a wc-ben ilyen nagy állatot maga után.

140. ryta (válaszként erre: 139. - Hannele)
2009. febr. 9. 09:02
Én is kíváncsi vagyok, próbálta e valaki?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook