Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
199. vidéki (válaszként erre: 198. - Florcicc)
2009. márc. 18. 23:36

Szia!

Társul bizony! Nem tudok tippet rá, mert nekem minden létező panaszom van és több mindent szedek. De ha szeded a Dicetelt és semmit nem javult akkor miért szeded? Mégiscsak gyógyszer!

Kínomban most a felfújodásra (és a vele együttjáró bélmorgásra) Pankreoflatot szedek.Most enyhültem, de ez csak a 2. nap.Nehéz bármit ajánlani mert nincs két egyforma szervezet és ami egyikünknek bejön a másikra hatástalan!

Most olvastam egy orvos válaszol rovatban, hogy bélkorgásra mit tegyen? Azt válaszolta a doki:gasztroenterológus.Mintha az olyan egyszerű lenne, elszaladok és annyi!Én a hasi ultrahang vizsgálatig eljutottam.Gyógyulást neked!

2009. márc. 18. 18:11

Sziasztok.

Nektek az IBS-hez társul bélkorgás?

Én nem tapasztalom magamon az IBS tüneteit, de már legalább 1 hónapja van bélkorgásom -enyhébb-, ám eléggé idegesít. Én is Dicetelt szedek rá. Van valami tippetek, ötletetek ellene?

Előre is köszi a válaszokat!

197. vidéki (válaszként erre: 193. - Ene22)
2009. márc. 17. 17:38

Szia Ene22!

Azt szeretném kérni írd már le a Salvus vízről a saját tapasztalodat.Már többször a kezemben volt, de mindig visszatettem,mert én úgy emlékeztem hasmenést okoz.Abból meg van bőven.Köszi.

196. vidéki (válaszként erre: 195. - Winoka)
2009. márc. 17. 17:35

Szia winoka!

Szerintem azért mert nem foglalkozunk vele és a szervezetünk az adott bajban a kettő közül a nagyobbat választja. Lehet, hogy tudományosabb értéke is van!

Én már lábalok ki (nagyon lassan)az influenzából, van is bajom a beleimmel. Újabb: annyi levegő keletkezik a gyomromban,szinte egy légbuborék.Gyomorban.És le fel liftezik a nyelőcsövemen. Szép az élet:)

195. winoka (válaszként erre: 191. - Vidéki)
2009. márc. 17. 10:57
most én is betegszabin vagyok itthon és az IBS-hez képest szorulásom van. tényleg érdekes lenne megvizsgálni h vírusos megbetegedés (láz, köhögés, orr fújás) idején miért enyhül az IBS...????
194. vidéki (válaszként erre: 192. - Husipook)
2009. márc. 13. 18:37
Szia husipook! Hálásan köszönöm. Én is hiszem , hogy meg fogok gyógyulni.Ha a hasmenés nem lenne elviselhetőbb lenne az élet!
193. Ene22
2009. márc. 13. 18:28

Sziasztok!

Nekem is volt ilyen problémám, majdnem 2 évig ment a hasam minden nap, voltam mindenféle tükrözésen, az eredményeim negatívak sehol nem találtak semmit. Mióta elkezdtem sportolni (aerobic, torna) azóta levezetem a stresszt és sokkal jobban vagyok, nem megy a hasam+ Salvus ásványvizet iszok, ami nagyon jó has és gyomorfájásra.

2009. márc. 13. 16:16
Szia vidéki.Már irom is a tölgyfakéreg teát lefekvés elött és hasmennés után 2-3 decit kell inni.És hasmenés után is.A pro gastro-t azt nem irta.Gondolom a papirján rajta.Ezt ö kurába csinálja.És azt irta hogy 2-3 honap után érezte a javulást.Ugyhogy légy türelmes kérlek.És mégegyszer irom ne add fel.Meg fogunk gyógyulni.És egyik betegség sem jó,inkább ne legyél semilyen beteg.Probáld jol érezni magad.Szép napot.
191. vidéki (válaszként erre: 188. - Husipook)
2009. márc. 13. 08:18

Szia! Aranyos vagy!Nem kérdeznéd meg az ismerősöd, hogy mennyi teát ivott és hogyan?És mennyit szedett be a pro gastro-ból. Köszönöm.

Érdekes megfigyelést tettem.Kiütött az influenza 4 napon át olyan rosszul voltam viszont a beleimmel semmi bajom nem volt, ma lettem először jobban egy kicsit már rohantam is többször.Egyik betegség felülmúlja másikat!Azt hittem 4 napig itt a kánaán!

190. youlcsi (válaszként erre: 189. - E8de926afc)
2009. márc. 12. 21:50

nem is azért írtam :) csak tájékoztatásul, másoknak, hogy amíg nincs tükrözés, nincs kizárva minden. és ugye az ibs alapvető kritériuma a szervi elváltozások meg nem léte.

egyébként a kaja az egy érdekes téma. megvan, hogy mit lehet és mit nem... a túrót sokszor nehezen tolerálom. az egyéb tejes dolgokról majd holnaptól tudnék nyilatkozni, mert reggelre is iktatok be metformint a napirendbe. az meg állítólag nem szereti :) zsíros, fűszeres általában tabu, bár amúgy is minimális ilyet eszek. de ehhez képest engem pl a mexikói csilis bab napokra teljesen rendbe tesz. legalábbis tünetileg. lehet, csak azon kellene élnem :)

progastrot még nem próbáltam. normaflore kúrát már csináltam egyet, de az csak rontott a dolgokon (és sajnos azóta is úgy maradtam)

további szép napot/estét/éjszakát!

189. e8de926afc (válaszként erre: 181. - Youlcsi)
2009. márc. 12. 20:40

Szia!

Biztos igazad van, én csak azért gondoltam, mert nálam a tükrözés után rögtön diagnosztizálták a col.ulc-t, és mivel tudtam, hogy ez a bélfal egy részét érinti, úgy gondoltam, hogy ha teljes bélfalat érinti, akkor az még egyértelműbben látszhat.

Egyébként azt már írtam, hogy akkor - 10 éve -azt mondták, hogy ebből nem lehet kigyógyulni, a 3 hónapja megismételt tükrözés szerint már nincs ez bajom - hál'Istennek, le is kopogom.

Egyébként egy ideig én is szedtem a ProGastro-t, szerintem is jó.

Egyébként a megoldás nálam: nem enni tejszínhabot, banánt, narancsot, almát, mákot, szezámmagos dolgokat, picit zsíros és fűszeres kajákat, tejfölös dolgokat, illetve ritkán és keveset néha.

2009. márc. 12. 19:41
Szia vidéki.Én beszéltem azzal aki kigyógyult belöle.Amit irtam.Probáld ki a pro gastro 825 és a tölgyfakéreg teát.Ö 3 honapig csinálta és most már semmi baja nincs.Ne keseredj el.Hátha sikerül.
187. vidéki (válaszként erre: 186. - Ryta)
2009. márc. 10. 14:11

Szerintem nálunk se a Colpermin se a Medacalm nincs.

Se a Borsmenta kapszula.

Miért is lenne?

Állítólag csak minden 5. ember szenved IBS-s tünetekben.

186. ryta (válaszként erre: 185. - Vidéki)
2009. márc. 10. 10:37
itt is a Colperminről írnak.
185. vidéki
2009. márc. 10. 10:13

Sziasztok!

Ezt találtam nagyon érdekes!

[link]

184. ryta
2009. márc. 10. 08:45

Sziasztok!

Elolvastam jó néhány német oldalt az IBS-ről.Két termék nevére bukkantam:

Medacalm és Colpermin, mindkettő borsmenta olaj tartalmú kapszula, mindkettő 5000 Ft körül van. Kúraszerűen 3 hónapig folyamatos szedése ajánlott.

2009. márc. 9. 16:25
Szia vidéki.Hát én is kerestem és ilyen kapszula tényleg nincs otthon csak valamivel keverve találtam.Sajnos.De ha van ismerösöd aki Ausztriában dolgozik probáld megkérni hozzon neked.DE TALÁLTAM MÉG EGY ÉRDEKES DOLGOT!!!!!!!!!!Van egy lány aki azt mondja magáról hogy kigyógyult.Csak akkor vannak 2 hetes tünete mikor évszak változáss van.És bátran kimer menni az utcára már félelem nélkül.Ö tölgyfakéreg teát ivott és pro gastro 825-öt szedett.És még a colonix kurát probálták ki páran akik azt irták sokat javultat.Csak szerintem ez kicsit veszélyes mert nagyon oda kell figyelni rá.Eddig ennyit tudtam meg de még keresek.Mindenkinek szép napot kivánok.
182. youlcsi (válaszként erre: 160. - Kunti)
2009. márc. 9. 11:06

szia kunti!

én 27, szintén lány, szintén 2 éve, szintén csak reggeli panaszokkal (általában). amíg nem volt tükör, nem biztos, hogy ibs! el kell menni, meg kell csináltatni, mert ha ibd, akkor minél előbb kezelni kell!!! (mondom én, akit nem kezelnek terápia-rezisztencia miatt :))

a tükrözés meg nem olyan vészes. 3 hónap alatt 2x voltam (volt közebn egy konzíliumnak indult orvos-váltásom) és lám itt vagyok, túléltem :)

181. youlcsi (válaszként erre: 173. - E8de926afc)
2009. márc. 9. 10:59

sziasztok!

múlt héten találtam rátok, egyenlőre csak olvasgattam. nekem nincs ibs-em, legalábbis a számtalan rá beszedett gyógyszer (dicetel, spasmomen, coaxil) hatástalansága alapján így gondolom. alapból van egy néhány hónapja felfedezett mérsékelten aktív crohn-om, ami viszont nem magyarázza a hasmenéseket, így valami pszichés gond mégis állhat a háttérben. na, ezért kezdtem el itt olvasgatni.

amiért pedig mindenképpen meg kellett szólalnom, hogy tisztába tegyek egy-két dolgot:

a crohnt nem mutatja ki simán a colonoscopia, mert hogy szájüregtől rectumig bárhol lehet, és sokszor még a szövettan sem támasztja alá, pedig ott van. nekem is a terminális ileumban van (klasszikus hely), és odáig sajnos megesik, hogy nem is tudnak eljutni a tükrözés közben. A teljes bélfal gyulladt, igen, de ez nem a "hosszára" hanem a rétegekre vonatkozik, jellemzően szegmentálisan váltják egymást ép és gyulladt szakaszok. colitis ulcerosát mutatja ki "simán" a colon., mert az mindig a rectumtól induló, összefüggő gyulladás, csak belső bélfal éreintettséggel.

még annyi, hogy az ibs-nek egyik feltétele a negatív colonoscopos kép!!! tehát akinek nem volt tükrözése, annál még nincs kizárva egyéb, ennél sokkal rosszabb betegség.

bocsánat, hogy beleszóltam :)

üdv!

180. kunti
2009. márc. 8. 18:10
Szia husipook. Köszönöm hogy írtál, én is írok neked ha kipróbáltam. Addig is gyógyulj meg (teljesen).
2009. márc. 8. 16:33
Szia vidéki.Hát igen ez nagyon rossz.Nekem elöször azt mondták beképzelem magamnak pedig ez nem volt igaz.Én is voltam már tükrözéseken agy dokinál sehol semmi eredmény.Pedig addig nem nyugszok mig nem leszek teljesen jól.Bármi áron is de ki kezelem ezt betgséget.Én is körbe nézek hátha találok neked kapszulát.És megirom hogy hol találtam.Addig is szép napot kivánok.
178. vidéki (válaszként erre: 177. - Husipook)
2009. márc. 8. 15:00

Szia husipook!

Körülnéztem de csak egyet találtam itt a neten.

BIONIT: Borsmenta tabletta 522 ft.-ért.

Valami lehet benne, mert én meg borsmenta teát ittam, de 2-3 napig úgy, hogy 2 filtert tettem 1 csészébe és óránként ittam és jó is volt, de nem megy ekkora mennyiségű lötty!De persze úgy hatásosabb volt.

Az ember mindent kipróbálna csak vége lenne már. Most 2 napja jól vagyok (aránylag) de már nem csapódok be, hogy itt a kánaán! Sohasem hittem volna,hogy a legfontosabb kérdés az lesz az életemben, hogy a WC elérhető távolságban legyen.

Mindenkinek és magamnak is jobbulást, gyógyulást.

2009. márc. 8. 14:47
Szia kunti.Még nem szüntette meg,de jobban vagyok töle sokkal.Reggel még kicsit rosszul vagyok meg félek,de ezt már az agyamba kell rendezni.Hogy nem lesz semmi baj ha kimegyek az utcára és nincs közelbe wc.Még csak egy hete szedem és ez 3 honapos kura.Ennek a neve itt kint Medicalm bei reizdarm.Ezt is meg tudod nézni a google-ba.Ebben borsmenta olaj van.Én iszom mellette a kamilla teát ami még nyugtatja a gyomrot bár ebböl semmit nem vettem észre.Én még ki fogom probálni az orbáncfüvet.Állitolag az jó a félelmekre és nyugtat.Probáld ki.Remélem segiteni fog.Kitartás ne add fel a reményt.Hát azt nem tudom mennyibe kerül mert én Ausztriába vettem,és gyógyszertárba.Irjál ha veszel ilyet kérlek kiváncsi vagyok neked segit e.Szerintem gyógyszertárba vegyél.Vigyázz magadra.
176. kunti
2009. márc. 8. 07:42
Szia husipook! A borsmenta kapszula megszüntette a hasmenésed? Gyógyszertárban lehet kapni? És mennyibe kerül? Előre is köszönöm válaszod! Szióka.
2009. márc. 7. 18:19
Sziasztok.Üdvözlök mindenkit aki az irritabilis bélszindrómába szenved.Azért irok HOGY SEGITSEK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!Én 10 éve szenvedek ebbe a betegsége.Ami egyre rosszabb és rosszabb lett.Én reggel vagyok nagyon rosszul kb 5-6 szor mentem wc-re mert annyira fájt a hasam és nem múlt el a székelési inger.Ha mentem valahova mindig 2-3 enterobene hasmenés elleni gyógyszert kaptam be.Igy nem sokat mentem sehova csak ha nagyon fontos volt.De most FIGYELEM!!!!!AKINEK EZ A BETEGSÉGE VAN PROBÁLJA KI A BORSMENTA KAPSZULÁT AMI NEM A GYOMORBA HAT HANEM A BELEKBEN.ÉN MOST AZT SZEDEM ÉS MÁR MÁSNAP JOBBAN VOLTAM.AKI NEM HISZI EL MENJEN BE A GOOGLE KERESÖBE ÉS IRJA BE HOGY BORSMENTA KAPSZULA.ÉS OLVASÁTOK EL.DE HA KIPROBÁLJÁTOK SEMMI BAJ NEM LESZ HISZEN GYÓGYNÖVÉNY.Én sirva fakdtam gyógyszer szedés után 2 nap hogy milyen régen van nekem ez a betegség mennyi mindent kiprobáltam.És ez a gyógyszer egyik naprol a másikra hat.Nagyon jó.Ha valaki kiprobálja Irjon nekem.Ha valakin segitettem most annak nagyon örülök.Jobbulást minden társamnak aki ebbe a szörnyü betegségbe zenved.Puszi
174. vidéki
2009. márc. 7. 16:18

Szia kunti!

Én még nem jártam személyesen egy pszichológusnál sem, de már begyűjtöttem másoktól 1-2 élménybeszámolót.Lehet, hogy rosszul gondolom, de az én véleményem az, hogy elég lenne egy jó barátnőt, barátot találni aki egészséges gondolkozású, türelmes és MINDENNAP végighallgat érdeklődéssel!!! Végül is a pszihiáternek is ugyanez lenne a feladata, csak lehet, hogy őt nem is érdeklem. És jön a gyógyszerfelírás, ami csak betakar valamit, de nem old meg! Kellenek mankók a stressz, ideg ellen de nem a méregerős, nagyágyú nyugtatók, depresszánsok.Akkor kell keresni gyógynövényest, homeopátiást. Igaz hosszabb idő kell hogy hasson, tehát türelem kell, de megéri. Én pl. mindig iszonyatosan rosszul aludtam, éjszakánként félelmeim voltak itt legbelül.Elkezdtem egy homeopátiás szert szedni és kb. 2 hét múlva kezdtem érezni a hatását. Fantasztikus.ALSZOM! Sajnos az emésztési problémám nem ennyire jól oldódik meg, nagyon hullámzó.Napokig oké,a fellegekbe járok tőle, aztán vissza az egész.De már nem vagyok ideges, nem félek és aludni is tudok.Ez is valami.

173. e8de926afc (válaszként erre: 169. - Drafti)
2009. márc. 7. 13:56
Drafti, a Chront simán kimutatja a vastagbéltükrözés, olyanon már voltál, nem? A teljes bélfal gyulladt, azt látnia kell a dokinak. A fekélyes vastagbélgyulladásnál a bélszakasz egy része gyulladt, azt is látják tükrözéssel.
172. winoka (válaszként erre: 171. - Kunti)
2009. márc. 7. 13:20
lehet hogy kellene keresned egy másik pszihiátert!!!én is az ötödiket fogyasztom és eddig ő a legjobb!
171. kunti
2009. márc. 7. 10:45
Sziasztok. Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat. Nagyon aranyosak vagytok. Sajnos munkahelyet nem tudok váltani, mert családi vállalkozásban dolgozom. Pszichológusnál meg már jártam de a gyógyszer amit felírt iszonyú mellékhatásokat produkált nálam. Pszichológushoz azért jártam mert úgy reszket a kezem mint egy öregasszonynak, de az orvosomat inkább az érdekelte hogy minél hamarabb hazamenjen. Úgy hogy a gyógyszer amit felírt nem a legjobb választás volt. Köszönök mindent. Sziasztok. Kunti
170. vidéki (válaszként erre: 169. - Drafti)
2009. márc. 6. 17:00

Szia Drafti!

Jó igazad van, elismerem nagyon nagy hiányosságai vannak a mai egészségügynek. Nem csak műszerek terén.... És a magánklinikák?

Gyógyulást, jobbulást!

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook