Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
889. moonlight13 (válaszként erre: 887. - Szaszacs)
2012. aug. 5. 09:43
Azt IBS-t akkor mondhatják határozottan, ha megcsinálták a vastag- és vékonybél vizsgálatokat. Hasi ultrahang, tükrözés, esetleg CT, MRI., valamint a tejcukor és lisztérzékenységet kizárták. Bár én inkább a Tiéddel ellenkező hatású betegekkel társalogtam csak eddig.
888. moonlight13 (válaszként erre: 887. - Szaszacs)
2012. aug. 5. 09:41
Nem tudom, IBS-nél lehet-e, de én amikor terhes voltam, és hasonló gondom volt, mint most Neked, a kora reggeli 1 pohár hideg tej jött be. Ma pedig a reggeli tejeskávé.
2012. aug. 4. 21:02

Sziasztok! Én is IBS-BEN szenvedek, a szorulásos formájában. moonlight13 hozzászólásűval egyetértek, hogy minden ilyen betegségre, aminek nem találják az okát, IBS-t mondanak. 2 gasztroenteorológusnál jártam, mindkettő elismert. Az első azt mondta IBS míg a másik azt mondta, h ez csak egy könnyű megoldás, mindenre IBS-t mondani. Ősszel megyek vissza a másikhoz és komolyabban utánavuzsgálódik az "IBS-emnek". Kiváncsi leszek.

Van itt köztetek olya, akinek hasmenés nélküli IBS-e van? Hogyan, milyen módszerekkel segít magának "megszabadulni a dologtól"? Már mindenféle hashajtó módszerrt kipróbáltam, de sajna minden csak 1-3 alkalommal hatásos, márha hatásos...

886. moonlight13 (válaszként erre: 883. - Ms.Sesam)
2012. júl. 31. 21:05
Mindenre azt mondják, hogy IBS, ha nem találják az okot.
885. spinneli (válaszként erre: 883. - Ms.Sesam)
2012. júl. 30. 11:29
Persze, nekem is váltakozó, hogy mikro súlyos, mikor nem...nekem amúgy a napi 5x kevesebb étkezés nagyon bevált, sokat javított a panaszaimon.
2012. júl. 30. 11:11

Sziasztok!

Az egyik kérdésem az lenne, hogy a Buscopan-t hogyan kell szedni ? Rendszeresen, vagy csak ha görcs jelentkezik ? A baj az, hogy ha jön a görcs (stressz hatására),szinte nincs idő, h hasson, mert jön a hasmenés szerűú dolog és utána elmúlik a görcs. Ezt a görcsöt kéne megelőzni. :)

A másik meg, hogy szinte állandóan szélgörcsök törnek rám. Erre jó a körömvirág tea ? Vagy Dicetel?

Köszönöm az esetleges válaszokat!

Üdv.,

Gábor

883. Ms.Sesam (válaszként erre: 882. - Moonlight13)
2012. júl. 25. 21:53

Hát miután rég óta vannak ezek a panaszaim, nem tudok visszaidézni, hogy amikor nem voltak 8 éve (15évesen) milyen volt wc-re járni. Mostanában mikor mennem kell, van olyan hogy viszonylag hirtelen kell mennem, de nem kell rohannom, inkább csak mikor már ott vagyok gyorsan megy a dolog.

Nem probáltam probiotikumot, holnap lesz a tejcukor vizsga megpróbálok konzultálni a dokival. A kérdés csak annyi lett volna, hogy ilyen nem súlyos panaszok esetén is lehet ez IBS?

882. moonlight13 (válaszként erre: 881. - Ms.Sesam)
2012. júl. 25. 19:58

Azt, hogy hirtelen kell wc-re menned, szerintem nem lehet beképzelni! Vagy kell v. nem kell!

A tükrözés tudja megerősíteni, hogy látnak-e valamit a belek falán. Ha semmit, akkor mondják, hogy IBS.

Egyébként a probiotikumokat próbáltad? Azok nem segítenek a puffadáson?

881. Ms.Sesam (válaszként erre: 880. - Moonlight13)
2012. júl. 25. 19:01

Igen, voltam gasztroenterologian, azt mondta a nőci, hogy a gyomortükrözés mindenképp kell (a lisztérzékenység kimutatása miatt is), akkor meg pont volt egy szabad időpontja, úgyhogy jóformán ezzel nyitottunk.(Az én legnagyobb örömömre..) Pontosabban volt előtte egy általános labor, amire még a háziorvos küldött el a gasztro előtt, ott minden rendben volt, székletben vért nem találtak, az értékeim rendben vannak.

A gyomortükrözés sem mutatott ki semmit, a lisztérzékenység a biopsziából derül majd ki, még egy hét. De erre nem gyanakszom, mert azt hiszem a sima puffadásnál egy lisztérzékenynek durvább tünetei lennének. Holnap megyek a laktóz vizsgálatra, ebben minden reményem, hátha.

Titeket is kérdeznélek, hogy szerintetek ha "csak" puffadásos problémáim vannak étkezések után szinte rögtön, meg maximum (lehet ezt már csak beképzelem) hogy néha hirtelen kell wc-re mennem, lehet IBS??

Sosem voltak fájdalmaim, görcseim vagy hasmenésem, csak puffadok. Igaz, ez is elég kellemetlen, ha egész nap ha fel vagy fújódva, de lehet ez ettől még IBS? Nagyon várom a véleményeteket!

880. moonlight13 (válaszként erre: 879. - Ms.Sesam)
2012. júl. 25. 13:31
Gasztroenterológián voltál? A laktózérzékenység vizsgálata alaptétel kellett volna, hogy legyen! Liszt-, tejcukor érzékenység kizárása után szoktak tükrözni...
879. Ms.Sesam (válaszként erre: 878. - Moonlight13)
2012. júl. 25. 13:05
Hat elszomoritott ez a valasz, de azert koszonom. Olyan tanacstalan vagyok az egeszet illetoen :( Mar a gyomortukrozesnel is ketsegeim voltak, hogy ez most komoly, hogy egy puffadas miatt ezt kell atelnem? Most meg vegkepp.. Ilyen borzalmakra kell vallalkoznom, hogy kimondjak amit sejtek :( Miutan evek ota igy elek, nem gondolom, hogy sulyos lenne, a verkepem jo, labor vizsgalatokon is voltam, a gyomortukorzesnel sem talaltak semmit. Utolso remenyem a laktoz erzekenysegben van, hatha.. Ha nem tenyleg nem tudom mi jon. Az orvos javasolja majd, hogy csinaljunk vastagbeltukrozest?
878. moonlight13 (válaszként erre: 877. - Ms.Sesam)
2012. júl. 25. 12:27
Csak a tükrözések után tudják kimondani, hogy IBS vagy sem! Ha nem látnak semmi más jelet a belekben, akkor mondják rá.
2012. júl. 25. 08:26
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, látom többeteknél megállapították az IBS-t. Én is rég óta küzdök puffadásos panaszokkal, de csak mostanság szántam el magam, hogy kivizsgáltassam mi a helyzet. Egyéb panaszom nem nagyon van, néha nekem is sürgetően kell wc-re mennem (nem hasmenés), másszor pedig 1-2 napig nem. A probléma inkább az, hogy étkezések után felpuffad a hasam,gázosodik. Komoly traumaként éltem meg a gyomortükrözést, amit a gasztros doki javasolt, és nem vágynék még egy vastagbéltükrözésre is. Szerintetek ha a többi vizsgálat negatív, ez a tükrözés nélkül is kimondható vagy az IBS alátámasztására mindenképpen kell a vastagbéltükrözés? Az igazság az, hogy tényleg nagyon rosszul éltem meg a gyomortükrözést is, még napokkal később sem tudtam teljesen feldolgozni és nem biztos, hogy vállalkoznék egy hasonló élményre. Viszont az IBS dolog nagyon rám illik. Köszönöm előre is a válaszotokat! Egy aggódó lányzó
2012. máj. 18. 17:43

Sziasztok!

Néha-néha még mindig feljövök ide,m érdekel,h kinek mi a változás! Már múltkor is írtam Nektek,h én is ilyen hasmenéses gondokkal küzdöttem több,mint 1 évig! Nekem is Ibs-t mondtak...de én nem törődtem bele!! Én rátaláltam a Hummel gélre és 1 üveg már helyrehozott!! Eleinte rosszabbodott az állapotom,de nem hagytam abba és 1-2 hétre rá már meg is történt a változás! Elmaradt a napi többszöri wc-zés...lecsökkent kettőre...de most már ismét napi 1 van!!!!! :) Jaaa..és a rendszeres edzés,h a feszültséget levezessük(elég napi fél óra is).!!! És én kijelenthetem,h ez segítet!! Azóta a székletem is helyre állt...havi 1szer ha van hasmenésem,de az a menstruáció előtti nap(gondolom másnak is van ilyen tünete)!!! Szóval szívesen válaszolok bárkinek,ha van kérdése! Már annyi mindent kipróbáltatok Ti is(megjegyzem én is)... Nincs mit veszítenetek,ha kipróbáljátok!!! Jaaa..és tuti lelki eredetű is,m nálam közrejátszott a megromlott munkahelyi viszony is...azóta ott hagytam....!!! Előbb kellett vna és akkor talán nem lett vna ez a betegségem!!! Ma már nem szedek semmit, csak néha probiotikumot,h a bélflórám rendben legyen!!! Szép napot Mindenkinek!!! ;)

875. manyika72 (válaszként erre: 872. - Tündi33)
2012. márc. 25. 21:14

Nem lehet hogy más is van aháttérben

????? 2 évig nekem is azt mondták IBS ne idegeskedjek! a tavaly szeptemberben meg ugyan ezekkel a tünetekkel lisztézékenységet és vékonybél gyulladást diagnosztizáltak azota jol vagyok!!!!kop kop!!!

874. moonlight13 (válaszként erre: 872. - Tündi33)
2012. márc. 24. 16:02
Írok privit.
873. Tündi33 (válaszként erre: 864. - Manyika72)
2012. márc. 21. 12:06
Köszi szépen.
872. Tündi33 (válaszként erre: 857. - Jake)
2012. márc. 19. 13:37
Nekem is hasonló kinjaim voltak,és vannak.Én 36 éves vagyok,nekem kb.12 éve van ez.Hol rosszabb,hol jobb,de időről időre kiujul.A buszra szállást én is nehezen oldottam meg sokszor.Hasfogóval.Enterobene,lopedium,vagy immodium.Széntabletta jó hatással van rám,mert nem érzek akkor puffadást,de viszont,ha utazok valahová,akkor gyenge a hatása.Az a legrosszabb,hogy nem elég a bajom,még magyarázkodnom is kell,hogy miért nem eszek a tünetek fellobbanásakor sehol,csak itthon.Vannak emberek,akik csak okoskodni tudnak,közben meg fogalmuk sincs,hogy miről van itt szó.
2012. márc. 19. 13:27
Sziasztok.Vettem protexin ibs floreát,ugy tünik,hogy nem akar beválni.Borsmentaolaj kapszulát továbbra sem kapok.Ha valaki tud valami okosat,irjon.Nekem a legjobban eddig a lacto seven,és a protexin natural care vált be.Baj,hogy állandóan kiujul ez a fránya bélbaj.
870. moonlight13 (válaszként erre: 869. - Cruel)
2012. márc. 13. 19:03
Hát ha több fórumon is ajánlották, akkor gondolom, hogy jó. Én is a netről kerestem orvost, miután először olyannál volt a fiam, aki az eget nézte és széttárta a karjait, amikor megnézte a leleteket! Ekkor cseréltem le!
869. cruel (válaszként erre: 868. - Moonlight13)
2012. márc. 12. 22:27

Olyan gasztrós dokihoz járok, akit már több fórumon ajánlottak, tényleg hozzáértőnek tűnik, csak ez a sok elhúzódó vizsgálat van, és közben keveset kommunikálunk. Kilégzéses vizsgálat előtt állok , és abba kellett hagyni a probiotikumot , ami után érezhetően rosszabb a helyzet. Gyakorlatilag a deréktáji fájdalom dominál, és a rendszertelen, nehézkes kiürülés. Lehet, hogy pszchiés de időnkénti viszketést is érzek a bőrömön a test bármely pontján. Nem tudom, hogy volt e van e valakinek hasonló tünete?

Jobb gasztróst? Esetleg tudsz ajánlani valakit?

köszi,

cruel

868. moonlight13 (válaszként erre: 867. - Cruel)
2012. márc. 9. 18:21
Keress egy jobb gasztróst!
867. cruel
2012. márc. 7. 11:58

Sziasztok,

IBS*essel kapcsolatban írnék.

2011 szilveszterén kezdődtek a bajaim, először csak szúrt az alhasam bal oldala, majd a banzáj utáni munkanapokon erős puffadást és a széklet nehezebb távozását tapasztaltam. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. A tüneteim bővültek, derékfájással, hasi húzódással, diszkomfort érzettel, a teljes kirülölés hiányával. Teltek a napok és semmi sem változott, a székletem gyakorlatilag mindig más formát (vékony, darabos, formált, bogyós stb..) és színt (világos már már fehér , normál barna , sötét stb..), öltött, az eddigi könnyű wczés helyett viszont minden erőltetve történt. A gázok távozása is nagyon lekorlátozódott. Elkezdtem orvosokhoz járni, végeztek vér (GPT alat magasabb az érték 2x-nél ami említésre méltó), hasi uh (itt zsírmájat érdemes max megemlíteni), kolonoszkópiát, INR, széklet minta elemzést, terheléses vércukrot és minden negatív. Még a h2 kilégzés van hátra. A tüneteim változtatosak, vannak jobb és rosszabb időszakok, mikor elkezdtem pl szedni az ibs protexint akkor utána napokig kifejezetten jobban voltam, de aztán elmúlt a hatás. Hasmenésem a pár hónapban csak 2-3x volt, általában a nehezen és ingermentesen végzett széklet a jellemző. Dicetelt is szedetett velem a gasztrós, de kifejezett javulást nem tapasztaltam. UGyan még nincs kimondott diagnózis, de gyanakszom az ibsre. Nem tudom , van e valaki aki hasonlókkal küzd. Bár senki sem orvos itt, de azért a tapasztalatokat, jó megosztani.

üdv,

Ati

866. manyika72 (válaszként erre: 865. - Szelike11)
2012. febr. 28. 20:01
Igen lehetnek ezek atünetek!!!!
2012. febr. 27. 13:02
Mik a tüneteitek?Alhasi szúró fájdalom meg nyálkás széklet jelentjezhet ibsnél??
864. manyika72 (válaszként erre: 862. - Tündi33)
2012. febr. 25. 18:47

Szia!Gratulálok a kisfiadhoz és jo egészséget nektek!

Én nem tudom a gyogyszert hol tudod beszerezni!

863. manyika72 (válaszként erre: 860. - Moonlight13)
2012. febr. 25. 18:46
Így van és nem kell mindig alegrosszabra gondolni!
2012. febr. 25. 11:54
Sziasztok.Szeretnék egy örömhirt megirni nektek.Én ibs-ben szenvedek régóta,régen irtam is neketek néhányszor,de már nagyon rég nem jöttem ide fel,ugyanis megszületett 1 éve a kisfiam.Kérdésem lenne hozzátok.Hol lehetne beszerezni borsmenta olaj kapszulát,mert sehol nem kapok.Dida nevü az van,de az nem teljesen ibs-re van,ugy emlékszem.Előre is köszi.Amit az interneten irnak,az már nagyon régóta nem kapható.
861. zsyka
2012. febr. 24. 15:17

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatom megírásához. Végzős hallgató vagyok a Debreceni Egyetem pszichológia alapszakán. Témának a bélbetegek (Crohn, Colitis ulcerosa és IBS) megküzdési módjának és érzelemszabályozásának vizsgálatát választottam.

Ha van egy kis időtök (a kérdőív kitöltése kb 15 percet vesz igénybe), akkor légyszíves segítsetek nekem kitölteni! A kitöltés teljesen anonim!

A válaszadást előre is köszönöm!:)

[link]

rcGtxc3hsLVFiaURJYTA3QlE6MQ

Üdv, Zsyka

860. moonlight13 (válaszként erre: 859. - Manyika72)
2012. febr. 19. 11:41
Igen, a probléma összetett. Bármitől lehet, ami hasonló tüneteket produkál. Mindenképp az orvosnak kell megmondani, hogy mi lehet az oka, utána lehet gondolkodni a megoldáson.
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook