Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
859. manyika72 (válaszként erre: 857. - Jake)
2012. febr. 19. 09:01

Szia Jake!

2 évvel ezelőtt én is igy voltam ,reggelente,én ráfogtam a reggeli kávéra(éhgyomorra ittam).Nyáron elkapott egy 1 napos hasmars.hol előjött hol elmult,aztán kezdtek lemenni a kilok,elmentem orvoshoz,vashiányt állapitottak meg amit nőgyogyászatra fogtak!nem állt vissza a székletem normálisra nem volt vizes,lágy és nem formált,reggelente 2-3x mentem wc-re.visszamentem a dokihoz,ő elküldött agasztrora ott megcsináltak egy pár vizsgálatot de csak gázos,beleket mutatott ki, a gasztos epét mondott a háziorvos IBS-t.kezdtem epére diétázni, 6 hoig jol voltam egy pár napra visszatért a hasmenés robbanás szerüen!!!volt hogy hiztam volt hogy fogytam!!A tavaly májusba kezdtem szarabbul lenni,fájt agyomrom puffadtam,reggelente 2x széklet. a tejre gondoltam mert attol begörcsöltem és ment reggelre a hasam.kértem időpontot a dokihoz.agusztusba elmentem a háziorvoshoz vérképet csináltatni.megint leesett a vasam,a vérsejtsüllyedésem magas volt,meg az alfa amilázom,ő küldött tovább,csináltak egy hasi ct,vérvételt lisztremeg tejre,megcsinálták a laktoz H2 kilégzéses tesztet,a ctvékonybélbetegséget mutatott ki! Csináltak egy gyomortükrözést és az mutatta ki a lisztérzékenységet!!!

Csak azért irom le mert nem lehet tudni hogy mi a baj,ha elmész dokihoz megcsinálnak pár vizsgálatot és megnyugodhatsz!!!!

858. moonlight13 (válaszként erre: 857. - Jake)
2012. febr. 18. 11:40
Írtam Neked privit!
857. jake
2012. febr. 17. 20:19

Kedves sorstársaim! Jelenleg 25 éves vagyok, és nem igazán emlékszem arra, hogy pontosan hogyan, és mivel kezdődött, de körülbelül 15 éves koromban, tehát körülbelül 10 éve kínoz ez a betegség. Orvosnál soha sem voltam vele, azt hittem, hogy ez csak az én bénaságom, hogy állandóan wcznem kell. Néhány napja bukkantam erre a betegségre, és a hideg futkosott a hátamon, ahogy olvastam a hozzászólásaitokat. Szerencsére nekem enyhébb fokozatú.

Panaszaim:

- naponta 3x kell wcznem

- a székletem szinte mindig lekvár szerű, félig meddig hasmenés jellegű

- a bélflórám az teljesen magától tönkre megy

- egész nap úgy érzem, mintha mennem kellene

- gyakori, hogy egyik pillanatról a másikra jön rám a wczés, és akkor futnom kell. ez bárhol bármikor, pont emiatt állandóan idegeskedem, hogy ahova megyek van-e rendes wc. Ha nincs akkor lehetőség szerint el sem megyek. Nekem egy utazás olyan lelki teher, hogy szó szerint hulla fáradt vagyok az idegeskedéstől. Buszra felszállni sem vagyok hajlandó.

Túrákra, stb elmenni szintén nem merek, mert reggel felkelek és az első, hogy 2x 3x mennem kell. A beleim égnek, és kellemetlen érzésem van egészen délig kb. Ha itthon vagyok egészen más a helyzet, akkor egészen jó a helyzet. Szerencsére hasi fájdalmaim, puffadás nincsen, viszont az egész életemet befolyásolja az, hogy alig merek bizonyos helyekre menni. A párom tudja a problémámat, és megérti, segít benne. Ha (távolsági)busszal kell menni netán, és érzem, hogy jön az inger, akkor csak megsimogatom a vállát, és akkor tudja, hogy nem szabad hozzám szólnia. Egyedül így sikerül kiüríteni az elmémet és megnyugtatni magam.

Korábban rettenetesen egészségtelenül ettem mustár kecsap literszámra, összevissza, délután 4ig semmit, aztán bezabáltam, éjfélkor meg hajnali 2 kor is rendszeresen ettem, reggelizni soha. Ezzel felhagytam végleg. Egészséges kenyér, tiltólistás ételek kilőve teljesen, napi 5x eszem. Most kezdtem el, meglátjuk mennyire lesz sikeres.

Pár napja mikor rádöbbentem mi a bajom, teljesen elszomorodtam. Borzasztó kimondani azt, hogy "gyógyíthatatlan", de aztán rájöttem, hogy már 10 éve rettegésben élek. Teljesen megszoktam, bennem van a napi rutin, mikor mit kell tennem, társaságban mit mondok, ha wcznem kell, stb stb, és innen csak jobb lehet. Rájöttem végre tudom mivel állok szemben, és tudok tenni ellene. És LE FOGOM NYOMNI ezt a rohadék betegséget. Tünet mentes leszek. és élek mint bárki más!!!!!

A legjobbakat kívánom kedves sorstársaim! Nem vagytok egyedül...

856. moonlight13 (válaszként erre: 855. - Boszorkaborka)
2012. jan. 29. 08:49
Írtam Neked privit.
855. boszorkaborka (válaszként erre: 853. - F1e23b97ee)
2012. jan. 28. 21:21

Elmondani sem tudom, hogy milyen sokat jelent nekem, amit írtál, hogy talán nem is gondolnád.Örök életemben hálás leszek Neked ezért így ismeretlenül is. Igen, tudom, hogy igazad van és abban is biztos vagyok, hogy nincs szervi bajom. Hogy honnan? Onnan, hogy azokban a napokban, amikor minden rendben (a legnagyobb rendben), akkor megvilágosul az agyam és nevetségesnek érzem magam a szorongásaimért. Aztán igen, jön a fekete felhő, egy kialvatlan éjszaka, egy durcás főnök vagy épp egy gondolat az Apukámról (ez a legfájóbb) és kezdődik minden előről. De azt remélem, hogy tudom uralni a helyzetet és igyekszem nem teljes idiótát csinálni magamból. Egyébként én is nézegetem a arcszínemet a tükörben, este 10-kor, megijedek ha kihullik 10 szál hajam, mert rögtön vashiányra gyanakszom, egy dekát sem híztam, és telis-tele vagyok energiával csak az a félelem, ami néha végigfut belül és szinte megbénít, leírhatatlan. Nagyon kívánom Nektek, hogy senki ne élje át ezt, vagy ha már átélte, akkor gyorsan "gyógyuljon" ki ebből az állapotból. Velem az a baj, hogy tudom, ha elmennék orvoshoz és azt mondaná minden ok, másnap találnék más okot az aggódásra. Nálam ez kódolva van, de igyekszem uralkodni magamon és ha magamat nem is kímélem, de másokat igyekszem nem kikészíteni magammal.

Az internetről nem is beszélek: én már lassan doktorálhatnék, annyi betegséget tanulmányoztam már... :-)az a szerencse, hogy bár igaz, de amikor ezt írtam magam is elmosolyodtam saját magamon.

854. manyika72 (válaszként erre: 852. - Boszorkaborka)
2012. jan. 27. 18:39

nekem régen frontint irtak ki de én rosszul lettem tőle,hiába ugyanaz a hatoanyag!

Nekem még csak 3-om honapja!!!!(friss a dolog):::(((

853. f1e23b97ee (válaszként erre: 847. - Boszorkaborka)
2012. jan. 27. 15:57

Én már az előző hozzászólásokban is leírtam, hogy szerintem nincs mitől tartanod.

Nincs semmi olyan jel ami miatt a legrosszabbra kellene gondolnod.

De azzal is tisztában vagyok, hogy hiába mondják Neked sosem fogsz teljesen megnyugodni ettől.

Ismerem ezt a dolgot, hogy naponta elmondod magadban, hogy már x hónap eltelt és ha súlyos lenne problémám akkor már súlyosbodnának a tüneteim is és egy kicsit megnyugszol. Majd jön egy rossz gondolat és ettől újra beképzeled magadnak, hogy halálos beteg vagy.

5 éve én mindenféle tünetet produkáltam. Kezdődött azzal, hogy néha mikor hazaértem a melóból beestem az ajtón és örültem, hogy elértem a WC-ig . Aztán volt olyan, hogy éjszaka is arra ébredtem, hogy jobb lesz felkeresni a baleset elkerülése végett a mellékhelyiséget.

Ehhez párosult később a nyálkás, véres széklet, valamint lefogytam 15 kg-ot, ami addig akkor is nehezen ment, ha naponta sportoltam. Ekkor nekem mindenféle sport nélkül sikerült. Természetesen én is a legrosszabbra gondoltam és ami további problémát jelentett, hogy elkezdtem az interneten a vastagbél betegségekkel foglalkozó oldalakat nézegetni. Természetesen eljutottam a vastagbél daganathoz is és persze rögtön azt gondoltam nekem biztos az van.

Így húztam én is egy éven keresztül és hasonlóan hozzád azzal nyugtattam magam, hogy eltelt már egy év és semmit nem változott az állapotom. Azaz a kilók mentek le rólam de még mindig éltem és nem éreztem magam fáradtabbnak levertebbnek, ami általában azért a daganatos betegségekkel együtt jár. Sőt az arcszínem is olyan pirospozsgás volt, mint általában lenni szokott. Mivel azonban pszichikailag már ott tartottam, hogy teljesen kikészülök, a család unszolására elmentem az orvoshoz 4 évvel ezelőtt pont így január végén.

Először elbeszélgettem vele, majd mondta, hogy ő a tünetek ellenére a vastagbél daganatnak nagyon kicsi valószínűségét látja, de ennek ellenére csinál egy tükrözést.

A tükrözésre a fenti vizsgálat után két héttel került sor, ahol egy enyhe fokú gyulladást állapított meg, illetve az ibs szindrómát.

Ettől kezdve lassan elkezdett javulni az állapotom, főleg pszichésen. Megtanultam együtt élni a betegséggel és azzal, hogy bizony én elképzelhető egy életre szoros kapcsolatot fogok kötni a mellékhelyiséggel.

Mára javult az állapotom rengeteget, de még mindig előfordul, hogy egy -egy étkezés után hírtelen azt érzem, hogy nem kerget senki de mégis futnom kell.

De most már nem vagyok kétségbe esve, mert tudom, hogy nekem ezt dobta a gép ezzel kell együtt élnem.

Úgy gondolom, hogy Neked is fel kellene keresned egy szakembert. Már csak azért is, hogy ne juss pszichésen a betegségtől való félelem miatt annyira mélyre mint egykor én.

852. boszorkaborka (válaszként erre: 851. - Manyika72)
2012. jan. 27. 08:29
Én szerencsére nyugató nélkül is működöm, de azért van a táskámban egy bontatlan doboz frontin vészhelyzetre. Azt is sokat dicsérik. Remélem mindannyian kijutunk a "kátyúból". Egy szülő elvesztése pedig tudom mennyire fájdalmas, nekem 1,5 éve nem sikerült túljutnom rajta, sőt egyre nehezebb. De ez egy IBS fórum, ezért senkit nem akarok traktálni vele. Van elég bajunk anélkül is, nem igaz?!?
851. manyika72 (válaszként erre: 850. - Boszorkaborka)
2012. jan. 26. 19:40

Menj előbb a háziorvoshoz,őmajd küld tovább!

Lehet pszihologushoz is küldeni fog!!!!

Sok erőt kivánok hozzá!!!!!

Én is elég stresszes vagyok,a tavaly előszőr jött a kivizsgálásom ahol kiderült hogy lisztérzékeny vagyok rá pár hétre meg elveszitettem az édesapámat!!!!Most nyugtatot szedek enyhét xanax 0,25 -őt és jobban vagyok!

a munkahelyem is stresszes!Probálom mindennek a jo oldalát nézni!!!!Nagyon sok erő kell!!!!

850. boszorkaborka (válaszként erre: 849. - Manyika72)
2012. jan. 26. 08:10

Igazad van, én is tisztában vagyok vele. El is fogok menni, ha lesz rá lelki erőm. Nyugodtan valljuk be, egy h.p. vagyok. :-)

Amúgy tegnap minden teljesen tökéletes volt, erre megint kreáltam egy teóriát, de már le sem írom mit. Egyébként én is hiszek a gondolat erejében és azt is észrevettem magamon, hogy amikor szép az idő, süt a nap, vagy éppen elfoglalom magam valamivel, akkor semmi, de semmi bajom. De bezzeg ha ráérek..... Na, ezért gondolom, hogy az agyammal van a fő baj

849. manyika72 (válaszként erre: 834. - Boszorkaborka)
2012. jan. 25. 21:08

ha meg akarod nyugtatni magad el kell menned!

Végül is nincs hasmenésed,ha nem véres,vagy fekete akkor nem kell aggodnod!!!!

A doki jobban meg tud nyugtatni

2012. jan. 25. 19:50

Sziasztok! Már rég voltam itt,de gondoltam megosztom veletek,h én mitől jöttem rendbe!! :)

Már ugye mondtam anno,h tényleg fejben dől el ez azegész hasmenéses dolog...meg a lélek!! Ha a lelked nincs rendben,akkor csak jönnek a betegségek..:( Ugye kezdtem helyre jönni,mivel próbáltam új célokat kitűzni magam elé,h lekössem a gondolataimat...ez sikerült is,de a székletem azért nem volt az igazi!! De rátaláltam a Hummel gélre! 1 hónapig szedtem rendszeresen...és a 2. héttől már javult az állapotom...nem volt többszöri székletem..sőt visszajött a régi normális napi egyszeri!! :) 1 hónap után mostmár csak 2-3 naponta szedem...és nincs semmi hasmenésem sem...:) Olvassatok utána..csak ajánlani tudom! Jaa..és a stressz kezelése(futás,edzés,bármi...)! Rem. másoknak is tudok segíteni! ;)

847. boszorkaborka (válaszként erre: 846. - F1e23b97ee)
2012. jan. 24. 12:32
Az az igazság, hogy a vizsgálattól félek (mármint az eredménytől) és nem vagyok képes rá egyelőre. Viszont miután már legalább 7 hónapja tart nálam az ügy, és nem lett rosszabb, (sőt talán jobb), ezért úgy gondolom, hogy ha baj van, akkor már késő és gondolom, akkor a tünetek is rosszabbodtak volna, vagy több lenne, ha minden ok, akkor pedig remélem elmúlik. De ugye szerintetek a leírtak alapján azért nem kell a legrosszabbra gondolnom?
846. f1e23b97ee (válaszként erre: 844. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 11:24

Te is próbáld ezen túltenni magad és ha megállapítják, hogy minden negatív, egy egy hasonló tünet esetén ne ess kétségbe.

Fogadd el, hogy ilyen a szervezeted és próbálj együtt élni vele.

2012. jan. 24. 11:22
Nekem a vetélésem után a stressztől alakult ki ibs!Sok minden fejben dől el..Megpróbáltam fejben helyre rakni a dolgokat..,és a jövőre koncentrálni. Nehéz,de ha az ember nagyon akarja..,menni fog..
844. boszorkaborka (válaszként erre: 843. - F1e23b97ee)
2012. jan. 24. 11:22
Az jó, örülök és gratulálok.
843. f1e23b97ee (válaszként erre: 842. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 11:20
Hogy mi okozta pontosan nem lehet tudni. Most már nagyon sokat javult az állapotom.
842. boszorkaborka (válaszként erre: 841. - F1e23b97ee)
2012. jan. 24. 11:15
Tényleg? Lelki problémák? Stressz? Túl tudtál jutni rajta? Hasonló tüneteid voltak?
841. f1e23b97ee (válaszként erre: 840. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 10:57
Fogalmazhatunk úgy én már átéltem ehhez hasonlót, mint Te :-)))
2012. jan. 24. 10:56
Nagyon köszönöm, kicsit megnyugodtam. Te miért vagy ezen a fórumon? Szintén valami hasonló?
839. f1e23b97ee (válaszként erre: 838. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 10:26

Éppen ezért, hogy megnyugodjál keresd fel az orvost. Még ha netán kellemetlen is lenne a vizsgálat megér annyit, hogy utána megnyugodjál.

Amennyiben teljesen negatív lesz a tükrözés 5-10 évig nem is kell gondolnod erre a betegségre.

Különben teljesen egyértelmű számomra, hogy édesapád halála az ami kiváltotta nálad a tüneteket.

838. boszorkaborka (válaszként erre: 837. - F1e23b97ee)
2012. jan. 24. 10:21
Persze, az Apukám sajnos ebben a betegségben halt meg tavaly. Amint megtudtam, hogy örökölhetem, rögtön produkáltam az összes tünetet egymás után. Az a szerencse, hogy a többség ahogy jött, úgy múlt el. Egyedül ez maradt (mármint, a reggeli, de az sincs mindíg, mondjuk hetente 1-2 alkalommal, de van, hogy hetekig semmi). Olyankor megnyugszom, aztán jön a bogár... és kezdődik minden előröl.
837. f1e23b97ee (válaszként erre: 836. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 09:55

Az orvostól egyáltalán nem kell félni. Nekem két alkalommal volt már tükrözésem. Bódításban csinálta és egyáltalán nem éreztem semmit. Egy kicsit az előző esti procedúra kellemetlen mikor meg kell inni néhány liter béltisztító folyadékot, aminek azért nem olyan jó az íze. Illetve akkorra ne tervezz semmit, mert a lakás legkisebb helyiségbe töltöd az este nagy részét :-))

Különben a családodban előfordult valakinél vastagbél daganat?

Egyébként amiatt is előfordulhatnak ezek a tünetek, hogy stresszeled magad. Biztos vagyok benne, ha a doki a kivizsgálás után azt mondja minden negatív a panaszaid is megszűnnének.

836. boszorkaborka (válaszként erre: 835. - F1e23b97ee)
2012. jan. 24. 09:49
Köszönöm! Hát, őszintén szólva nagyon félek a dokiktól, pont ez a bajom. Sajnos a családom körében csupa rossz tapasztalatot gyűjtöttem. Nem, szerencsére sem nem véres, sem nem gyákos. Fájni sem fáj semmim. Ezzel nyugtatom magam. Csak ez a reggeli móka furcsa a számomra. Kitaláltam, hogy biztos végbélrák, és azért megyek többször, mert nem tudok egyszerre kiürülni... Hát, mindíg kreálok magamnak valami idegbajt.
835. f1e23b97ee (válaszként erre: 834. - Boszorkaborka)
2012. jan. 24. 09:30

Ha magadat meg akarod nyugtatni, akkor elmehetsz a gasztro dokihoz. Mert, ha bebeszéled magadnak a betegséget akkor az állapotod egyre rosszabb lesz.

Különben én a leírtak miatt nem különösebben látom az okát.

Akkor lenne nagyobb a probléma, ha véres és nyálkás lenne a székleted.

De mint írtam, ha úgy érezed ettől megnyugszol akkor mutasd meg magad a dokinak.

2012. jan. 24. 09:23

Sziasztok!

Visszaolastam egy csomó hozzászólást, és szeretnék segítséget kérni Tőletek: nem mindíg, de előfordul reggelenként, hogy 2x, sőt akár 3x is kell mennem wc-re. A székletem állaga normális, az első vastagsága is teljesen ok, a második már többnyire vékonyabb. Szedtem az IBS floreat, de attól meg olyan brugál kemény lett az állaga, hogy ezért csak heti 1-2 szemet szedek be. Egyébként a nap további részében már nem kell mennem wc-re max. este még egyszer és az is normális. Szerintetek fel kell ezzel keresnem a gasztro-s orvost, vagy ez teljesen normális és a kávétól, a reggeli stressztől vagy épp a rengeteg teljes kiérklésű ételtől van? (mindíg azt eszünk, nasinak meg zabfalatokat).

Nagyon félek, hogy komoly baj van (pl. rák), elég stresszes vagyok és hipohonder. Mit szóltok hozzám?

833. manyika72 (válaszként erre: 832. - Rixidetti)
2012. jan. 19. 18:10
oké!!
2012. jan. 17. 13:50

köszönöm a segítséget!

online kitölthetitek: [link]

manyika, elküldtem a mailedre! köszönöm!

831. manyika72 (válaszként erre: 829. - Rixidetti)
2012. jan. 16. 19:44

nem hozza be a gép!Írj a mailomra!!!

margit.major@freemail.hu

830. manyika72 (válaszként erre: 829. - Rixidetti)
2012. jan. 16. 19:38

Szia én szivesen segitek!Addig mondtak nekem IBS-t

mig ki nem derült hogy nem is az hanem lisztérzékenység!!!!!2-év után derült ki,fogták epére,IBS-re,nőgyogyászati dologra!

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook