IBS szindróma (beszélgetés)
Sziasztok!
Jelenleg az IBS-t kutatom, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk ehhez a komplex jelenséghez, ezáltal lehetővé válik, hogy hatékonyabb kezelési módszereket dolgozzunk ki. Ha van kedvetek kitölteni egy ezzel kapcsolatos kérdőívet, akkor most itt a lehetőség: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/517858329/
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, és minden jót kívánok!
toom75!
Küldtem Neked privit!
Az orvosok sem sokat tudnak tenni ez ügyben, max. ezt, ha szerencséd van!
Most már lehet, hogy pszichésen folytatódik a dolog, ezért próbáld meg az agyadban rendbetenni a dolgokat! A vizsgálatok szerint nincs komoly baj, indulj ki ebből! Tehát addig is probio!!!
Én is mindenkinek békés, boldog Karácsonyt kívánok!
Köszönöm szépen a segitséget!Azon leszek hogy rendbe tegyem a bélflorám:))))Áldott Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!!!
Az antibiotikum ugyanis kinyírja a "jó bacikat" is a belekből, ezt kell visszatenni!
Ha jól emlékszem, két antibiotikum beszedése között mehet a probiotikum!
A barátnőm is úgy járt, mint te, de a probiotikum kúra után pár héttel elmúlt neki.
Vedd meg valamelyiket, és nézd meg, mennyit lehet naponta szedni belőle! Próba szerencse!
Egyébként manapság már alapból is javasolják az antibiotikum szedésével egyidőben! Akkor talán nem jársz így!
Az antibiotikum kura után kezdödött!Ennek már 3 hónapja.
Nem az antibiotikumtól lett a hasmenésed? Ha igen, akkor a probiotikumok hatására idővel elmúlik. Ha mástól lett, az már nehezebb ügy!
Valószinüleg igazad van.Igyekszem majd lekötni a gondolataim hogy nem mindig ezen járjon a fejem.Sajnos most az idő is kedvez ennek mert itthon vagyok.Talán jobb lenne ha dolgoznék és lekötném magam.Azért bizom benne hogy a nyaralás jól sikerül.A hely változás és a sok élmény segitt majd:)))
Sajnos ez a betegség részben olyan is, hogy meg kell vele tanulnod együtt élni. Nekem a mai napig vannak problémáim, bár nagyon sokat javult a helyzet. Amennyiben ez sikerül úgy valamelyest szerintem nálad is javulás fog beállni, mert nem minden gondolatod ez köti majd le.
De a régi emlékekből tanulva, hogy általában akkor jött rám a hasmenés, mikor hosszú távra indultam busszal, máig mindenhova inkább autóval megyek. Így akkor és ott állok meg egy kétbetűs kitérőre, ahol akarok és nem kell végig izzadnom teszem azt egy órát :-))))))
Persze eddig mióta autózom még soha ilyen problémám nem volt.
Amugy a dokitól Bonolack re+generált kaptam amitöl nem lett jobb.Elötte szedtem a progastrot ami szerintem jobb volt.Nem tudom hogy van-e összefüggés de amiota tart a hasmenés azota a torkom sem jó.Folyton száraz kaparó érzésem van.
Köszönöm a választ!Én igyekszem de nem olyan egyszerü!Minden reggel ugy ébredek hogy majd ma sikernü fog.Aztán jön a valóság a reggeli WC :))))
Most már pedig visszajöhetne az életkedved, hiszen megállapították, hogy az alsóbb régiókban minden rendben van nálad.
Nekem is vannak /voltak / hasonló problémáim, ezért csak azt tudom javasolni próbáld a gondolataidat más felé terelni, mert ha arra fogsz gondolni az útközben, mikor jön rád a hasmenés, biztos, hogy szaladnod kell majd.
Ez a betegség gyakran a lelkiállapottal függ össze. Nyugodj meg, hogy egészséges vagy és ha ezt magaddal végre el tudod hitetni elmúlik majd az állandó hasmenés is.
Sziasztok.Gondoltam írok ide is.3hónapja kezdödött ez az egész nálam.Begyulladt a fogam és ezért a fogászati mütét elött és utánna antibiotikumot szedtem.A hasmenés nem is váratott magára.Ennek már 3 hónapja.Már nem olyan rossz a helyzet de reggel és este megmaradt a hasmenés.Tény hogy lelkileg megviselt.Itt a neten probáltam megkeresni az okát.Rossz dolgokra gondoltam pl:félelem a ráktól.Nagyon magam alatt voltam vagyok.Jöttek a vizsgálatok.Hasi uh negativ,labor negativ,tükrözés szintén negativ.Tehát szervi problémát kizártak. Ettöl nem lettem jobban.Kedvetlen vagyok de szerintem már depreszios is ez miatt.Január 6-án megyek 3 hétre nyaralni és már elöre félek töle.24 órás repülőut vár rám.Csak remélni tudom hogy nem a repülő wc-ben töltöm ezt a hosszu utat.Sajnos hajlamos vagyok beképzelni magamnak a betegségeket.Nem tudok felülkerekedni ezen a dolgon.Uralkodik felettem.Hogyan tovább?????
Szia!
Figyelmedbe ajánlom az 517. hozzászólásomat, hátha segít. (A Colpermin nekem javított a tüneteken, de nem gyógyított meg.)
Üdv.: szfe
Köszönöm azoknak akik írtak priviben, már megvan a 3 ember, akik elvállalták, hogy segítenek.
Értem, köszönöm szépen, még meg kell beszélnem a témavezetőmmel. :)
Ha vannak kérdéseid priviben szívesen válaszolgatok, interjúra nem gondolnék. Nálam a családban van hasonló, mint amiről szeretnél írni.
Azt még nem tudom :) Egy interjút szeretnék, a kérdések még nincsenek meg. A témavezetőmön múlik, hogy hogy lehet e interjúzni emailon keresztül, most a válaszára várok. Az interjú természetesen név nélküli lenne. Ha megengedi Te tudnál nekem segíteni?
Sziasztok!
Szakdolgozatomhoz keresek olyanokat, akiknek pszichoszomatikus betegségük van, interjút készítenék velük. Az IBS is ez a kategória. Valaki tudna segíteni nekem? Előre is köszönöm :)
Sziasztok! Én most fermentált papaya koncentrátumot kezdtem el inni. Állítólag sok mindenre nagyon jó még a pszichikai stresszre is. Az íze nagyon finom, majd kiderül milyen lesz a hatása. Olvassatok utána a neten! Érdemes!
Nagyon érdekes!!!
[link]
mindenkinek jobbulást!
Igen, akkor ő volt. Mi is mentünk volna, ha nem lett volna messze.
valószínű ő az. a c-c portálon csinálja az orvos válaszolt.
Úgy emlékszem, neki írtam a neten, és mindig lelkiismeretesen válaszolt nekem.
igen, szegeden.
(de megéri utazni... nekem is 100 km egy irány)
Probáljátok ki a protexin IBS florea-t szerintem nagyon jo!Én használom azota sokkal jobban vagyok.
Neten utána lehet olvasni!
További ajánlott fórumok: