Hüvelygomba (beszélgetés)
Úgy tudom, hogy Ujházy nem tartja szükségesnek a ph helyreállítást a bórsavas kúránál. De azt már nem tudom, hogy olvastam, vagy írta itt valaki. Egyébként kalmiandi küldött nekem egy linket a doktor úr tanulmányáról, sok érdekes dolog van benne a hüvelyfertőzésekről és kezeléséről.
Én is gondoltam már rá, hogy nekem azóta vannak gondjaim, amióta elkezdtem az irrigálást. Kimostam a jó bacikat és túlszaporodott a gomba, ami a nők közel 30 %-ának a hüvelyében megtalálható és nekik nem okoz gondot, csak ha túlszaporodik. Túl "tiszta a hüvely" szerintem.
Indi szerintem a borsavat használd inkább. Vagy a doki javasolta a ph helyreállítást az antibió után. Nekem régen a doktornő azt mondta, hogy ha a gombát irtom a a baci jön elő, ha a bacit a gomba szaporodhat el. Szerintem addig nekem is azért nem használtak a tejsavkúpok, mert amig valamelyik bennünk van, nem tud elszaporodni a tejsav baktérium. Nekem is rosszabbodik, ha ezt használom. Szerintetek a borsav kúp után nem kell ph-t helyreállítani?
lehet hogy viccesen hangzik,de ma az jutott eszembe,hogy lehet hogy többet árt mint használ ez a sok "kezelés"
Basszus hány ember van koszos büdi területen,nem is fürdenek,össze vissza szexelnek,és sokuknak semmi problémájuk ezzel,magától helyre jönnek stb..
nem lehet hogy valami mellékhatásféle?
Csak úgy olvastam,és eddig kétszer ültem bele.De nem tudom hogy a gyógyszer volt jó,vagy utána a fürdő is,mert állítólag mind gomba ölő,mind pedig ph vissza állító hatása van.Kivi vagyok meddig tartós..
szerintem vesztenivalód nincs ha kipróbálod..
Azt mondják a fogamzásgátló helyre hozza.De én egy részt azért nem akarom mert szeretnék babát,más részt mert nem akarok hormont szedni,harmadszor meg azért,mert 33 leszek az idén,és azt kb ilyenkor már nem javasolják.Aztán azt mondták szülés után nem lesz ilyen gond.(na kivi leszek rá)
Ezt meglesem ezmiez,hogy isszák é vagy eszik,még nem hallottam róla.köszönöm. :)
akkor most mit használjak este? bórsavas kúpot vagy lactofeel-t sztetek?
Szerintem hivd fel vagy rendelj még egy kenetet és kűld el. Akkor sem kerül annyiba, mintha elmennél. Én is itt kinlódom, igaz nem viszket, de csip. Nem fogom feladni és te se indi. Valami megoldás kell hogy legyen. Csak az a szar hogy ez a sok kisérletezgetés több százezerbe van
Elvileg nekem baktérium volt a kenetemben. Anti biot szedtem rá. Nem lehet gomba, ha csak 7 nap alatt a bórsavas kúp ellenére is vissza tudott jönni.
De legalább látnám valami jelét h javul, ha egy napra vagy 2re elmúlna... de nekem minden nap ilyen. Nem akarok így élni. Szerintem bele kéne törődjek. Már nem merek itthon szolni anyuéknak h megint pestre kellene menni, meg megint pénz kellene, mert nem is hisznek benne. Hülyeségnek tartják h én orvosokhoz járkálok.
Szoval most tanácstalan vagyok. Nagyon gondolkozom h feladom.
Ma délben használtam egy lactofeel-t azért mert már annyira rossz volt. Szoval attól nem lehet.
Holnap felhívom a doktor urat, h most mi tévő legyek, de nem sok esélyt látok már arra h meggyógyulok. Reménytelennek érzem.
Szia Indi. Nekem is volt olyan, sőt én állandóan ph helyreállítást csináltam az orvosok javaslatára és azt vettem észre a gomba a tejsavas közegben jobban szaporodik. Nekem ezektől a tejsav kúpoktól, krémektől még inkább érzékeny lett. Szerintem a tejsav a gombának olyan mint olaj a tűzre? Meg fogom kérdezni a dokit. Vagy mondjátok ha hülyeséget mondok. De 2 napig jó volt a lachtofeel, de a harmadik nap még több folyásom lett és égett az egész hüvelyem, meg kiszárított kivül. Meg fogunk gyógyulni, tegnap én is olyan boldog voltam, mert nem volt semmi, ma reggel meg már megint kezdődött előlről minden. Amikor van egy kevésbé érzékeny napom akkor egy kicsit megint úgy érzem van még remény. Fel a fejjel.
a cisztára jó lehet a women's cream is, nem újul ki, illetve a meglévő kitisztul.
Eddig nincs javulás. Pedig már a helyreállításnál tartok.
Ma hajnalban arra ébredtem h bizsereg és viszket. Azóta bőgök megállás nélkül, és nem akarok így élni. Eddig legalább nem viszketett, most meg rosszabbodik.
Nem tudom mi tévő legyek. Feladom.
Elkiabáltam, még sincs javulás. Ma már megint fáj. Lehet kipróbálom a sós esetes fürdőt én is.
Na én meg a menzesz utáni első napon canesten tabi,az volt három nap,rögtön utána minden nap sós ecetes fürdőt vettem,és egyenlőre semmi tünet. :D
De jó lenne nem "látni" többet...
Akkor már csak a fránya cisztától kéne megszabadulni,az is mindig kiújul.grr..
indi66 minden esetben 7 nap a ph helyre állítás?
Jobbulást kivi mindenkinek :)
Sziasztok! Lányok nem tudom mi történt de ahogy elmúlt a menzeszem a 8 nap körül már égni szokott. Most meg semmi. Épp csak érzem. Szedem a protexin candida plust, meg a barátcserje kapszulát. Na meg használtam 4 napig a teafaolajat. Szerdán megyek a dokihoz azért majd beszámolok. De ilyen még nem volt 2 év alatt.
Reméljük mar lesz javulas,olyan nehez ilyenkor a betétet elviselni,borzalom...legszivesebben nem vennek fel semmit
Na igen...
Rám még vár egy kör ph helyre állítás. az is 7 nap. és még nem fejeztem be a gyógyszeremet sem. Minden nap be vagyok páncélozva. -.-
Csak lenne jobb tőle. Bízom benne h most már valami előre lépés lesz.
Hali,rendeltem en is ujhazy fele kenetdiagnosztikat,hat kivancsi leszek ra,nalam nincs javulas,meg mindig ég,pocsek,nem ertem mi van,jo lenne mar egy okos orvos,aki tudja mi merre hany meter
Szia.
hát érdekes mert valami megváltozott, a kegyetlen viszketés helyett most érzékeny, és már nem is olyan vörös, alakulgat, de már majdnem elfogyott a gyógyszerem kúpozok közben, remélem nem áll itt meg a dolog.
az anti bio mellett bórsavazok és utánna kell egy kis lactofell hüvelygél a ph miatt.
azért nem írtam mert még nem tudtam nagy változásrol beszámolni.
Pedig már jó lenne :D
Hahó Indi mi újság veled. Remélem alakulsz.
Nekem jó volt a tamponra cseppentve,szépen kitisztít és megnyugtatja a bőrt belül. Valóban, nekem is csak kívül nem volt annyira jó, sőt, volt, hogy bedagadtam tőle, bár akkor tényleg nagy volt a baj is.
Lehetséges, nekem dr. mülleres van, a cseppentéstől égett is, meg lefagytam. :))
Ma viszont belül kentem és érdekes módon ott nem csipi. Biztos ott van felmaródva.
Hali!a teafaolaj nekem is csipett,de csak egy fel oraig,utana jobb,de nekem nem nagyon hasznalt.
Kisbaris neked a teafalolaj nem csipte. Most van a menzeszem utolsó napja és a tisztasági betétre cseppentettem a teafaolajból 1 cseppet, és úgy ég tőle. Lehetséges?
A második héten már nem jött vissza, csak arra figyeltem fel, hogy egyik nap sem kell irrigálnom, mert nincs miért.. :)) Ez a múlt hét volt, azóta is jó minden. Persze kíváncsi leszek a mensi utáni hétre, akkor szokott kezdődni, de remélhetőleg addigra lesz bórsavas kúpom is és végleg búcsút intek ennek az egésznek! Az ezüstkolloidot ezután is be fogom vetni, ha szükséges. :)
Én nem tudom miben bízhatok,de inkább a természetes izék mint a gyógyszerek..
Ez az ecetes sór víz jó valamire? :D
köszi a tanácsod,utána fogok nézni.. Pusz
Köszi szépen a segítséget, és mennyi idő alatt lett jobb? vagy el is múlt teljesen?
Én irrigáltam vele, persze hígítva, 0,5 liter vízhez 15 ml-t tettem, valamint 15 ml-t ittam naponta.