Hüvelygomba (beszélgetés)
És velem szerintetek mi legyen?
Egész más tüneteim vannak, olyan mintha kicsit fel lennék fázva, ég, szúr, mar, viszket. Eddig csak viszketett de nagyon. Most meg még a húgycsövem is szúr... :S Ugyan úgy vörös.
És ha bórsav kúpot használok még rosszabb.
Az elsőnél csak aláhúztam, a másodiknál 2 mondatban leirtam. Azért is érdemes irnod, mert akkor látja h. folyton visszatér, vagy el sem múlik.
Én írtam a papírral, oda ahol üres volt a hely. Leírtam, hogy rendszeresen jelentkeznek a tünetek, meg az is, hogy a ciklus mely napjain.
De igen. A döderlein citolizis ua. Amikor voltam dokinál a kenetben nem volt gomba, de szétesett tejsavbaktériumokat talált.Túlszaprodot a d.bacillus. Mivel volt már gomba spóra, candida,ezért azt is kezelni kell. Erre kaptam bórsav kúpot. A citolizisre nem adott semmit. Emiatt volt szerintem, hogy a gomba kezelés kellős közepén rosszabbodott a helyzet, mert hogy nem is gombám volt. Úgyhogy most szedem még a barátcserjét, meg szódabikarbónás vizbe ücsörgök esténként. Mert amig a kúpot használom nem akarok irrigálni. És lehet, hogy nekem néha volt csak gombám, és a túl savas hüvely ph irritált és okozott égő érzést. Most valamivel jobb, de még nem tökéletes.
Szia,ez nem a citolitikus vaginozis?mert arrol van egy video a neten,es az a lenyeg,h szodabikarbonas irrigalassal lehet megszuntetni.
nincs rá hely. Én nem írtam
Hali.Ti irtatok vmit az ujhazys kenet papirjara,mert en reszletesen leirnam,h muk a tunetek,meg mit hasznaltam eddig.
Ez egy idióta! És ráadásul nő az illető!! Tényleg felháborító, amit írt.
Ez de durvaaaa,ez nagyon hülye,nyugodtan oszd ki,a mi nevünkben is,ebbol is az latszuk,h neki ilyen sose volt...szemét mázlista,de ha neki lenne,nem tudom mit szólna... Fú baszki ez engem is felidegesitett
Valamelyik nap írtam egy pszichológusnak, hogy nehéz ezt feldolgozni, tudna e segíteni nekem ebbe, már hogy nem bírom már idegekkel hogy nem javulok. Erre ő azt a választ adta h biztosan nem tartom be a higiénés szabályokat és azért jön vissza - mikor világosan leírtam h nem vissza térő hanem állandó- ja és hogy hallottam e már az óvszerről ami megvéd a nemi betegségekkel szemben.
Ez hülye?
Az óvszer nem véd meg a gombától, és ez nem nemi betegség.
Mellesleg nehogy már azt gondolja rólam látatlanul h nem fürdök, mikor masszázskabinunk van meg bidénk, és nem használom a fürdőt? -.-
Nő volt amúgy nem férfi.
Kicsit felkaptam a vizet. Már nem kérdezek senkitől semmit.
Sziasztok!!
Benéztem ide olyan régen voltam már. Én olyan nagyon szerencsés vagyok hogy már több orvosnál is voltam mert nem hittem el, hogy az állandó ragacsos folyásom ami nem viszket nem csíp azzal nincs semmi baj. Hát tényleg nincs semmi. A rákszűrésnél vettek kenetet és tényleg nincs semmi. Hihetetlen!! Úgyhogy beletörődtem, ráfogtam a fogamzásgátlóra. Persze ha szeretkezünk a párommal mindig használok utána Protexin Gynophilust és a menstruáció után is. Kicsit költséges de azóta semmi gondom nincsen hogy erre figyelek.
Sajnálattal olvasom hogy még mindig vannak akik már akkor szenvedtek ezzel mikor én is és még mindig :(( Remélem azért mindenki megtalálja a neki megfelelő megoldást a problémára!! Kitartást csajok!!!
Én úgy félek,h sose múlik el.... Nagyon el vagyok keseredve,de ezt mások nem érthetik,el se tudják képzelni,azt hiszik,h csak egy kis viszketés,pedig ez egy átok.tököm ki van.... Bár tököm lenne,fejem se fájna,a férfiaknak minden olyan könnyű
Szia Szandra!
Hát nekem a gomba mellé még ez a citolizis is társult, amitől nem tudom h. fogok megszabadulni.Most kezdtem el 1 napja a bórsav kúpot még semmi változás. Én is használtam ezeket a termékeket, a gélt, a probiotikumot, a zöldség kapszulát, a firs-t, méhpempőt,nem javultam. Légyszives ird meg mit és mennyit használsz. Megköszönném. Most megyek holnap épp biorezonanciára hozzájuk, de nem tudom mi az ami elősegítené a gyógyulást. Jobbulást neked is. Privit nem tudtam küldeni...
én sem..
Én pihenek egy kicsit. Most eleget foglalkoztam vele megint ahhoz, h kivegyek egy kis szabit belőle. Így sem úgy sem javul, ha kínlódok és igyekszem, meg akkor sem ha leszarom és megpróbálom jól érezni magam.
Fúú basszus én már semmit nem értek....
Remélem. Most olvastam, hogy a citolizis azt jelenti, hogy a döderlein bacilus azért szaporodik túl, hogy a mérgező, (citotoxikus) sejteket legyőzze. Akkor lehet tényleg gomba miatt szaporodik túl. Ja és a doktor úr azt mondta, hogy a krónikus candidánál nem mindig olyan tünetek vannak mint egy akut gombafertőzésnél. Ezért nincs viszketésem, csak az égő érzés. Diétát nem javasol, de a cukrot élesztőt, lisztet próbáljam kerülni. És a cink fogyasztás állitólag gomba hosszú távú kezelésénél jó. Ha nem is szedek, de megnézem miben van. Jobbulást mindenkinek.
Remélem használni fog a kúp. Én a másodiknál járok, eddig semmi gond vele, illetve én is jól vagyok. Szerencsére tegnap reggel óta nincs probléma. :)))
Sziasztok lányok! Tegnap voltam pesten doktor úrnál. Vittem a kenetet, amiben feketén fehéren gomba spóra volt egyszer, másodjára meg candida hüvelyfertőzés. Na a doktor úr nem látott sem gyulladást, sem gombára utaló jelet, de én éreztem , érzem azt a kellemetlen égő érzést a hüvelyben. Igy kenetet vett aminek az eredménye ma reggelre lett meg. Gomba negatív, baci negatív. Döderlein citolizis. Sok és szétesett tejsavbaktérium. Ami miatt extrém savas a hüvely. A kenet a citolizis miatt értékelhetetlen, elfedi a valódi tünetet. Ettől függetlenül szerinte gombára kezel. Először 3 hónapos kezelés bórsavkúppal.Azután további 6 hónap még. Úgy mint neked Kisbaris. Ma kezdem el, bár el vagyok kenődve, hogy most van gomba vagy nincs gomba.Meg még ez is. De engem már az sem érdekel, csak múljon el a tünetem. Lactofeelt nem haszálhatok.
Tegnap használtam az első bórsavas kúpot! :) Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig folyik... és ennyi... :)) ki kell még tapasztalnom. Nekem az a bajom, hogy nem tudom ezeket a vackokat teljesen feltenni. Még a tampont sem. Muja vagyok, de egyszerűen nem megy feljebb. Pedig van feljebb.. :D :D
Nekem is genoidos teszt mutatta ki a hpv-t anno, meg a clamidiát is, meg volt még valami. 5-ből 3 talált. :( nem is voltam jól akkoriban. De szerencsére az a doki aki a tesztet kérte, legalább mindent ki akart zárni azért kért ilyen vizsgálatot is. Én beadattam a HPV elleni vakcinát, úgy éreztem ennyit megteszek a biztonságért, bárhonnan is szedtem össze akkor a vírust, nem akarok félni mindig.
Nem akarom meg,mert egy hete meg kupoztam,es az befolyasolna azert varok meg egy kicsit
Nekem a hpv-t a genoidos mutatta ki. Alacsony rizikofaktorú, ami a dr nő szerint csak szemölcsöt okozhat és ha az immunrendszer erős a virust leküzdi. Na azóta nem tom mi a helyzet. Szemölcsöm nincs. De a másik doki szerint a méhszájseb műtétet sem kellett volna P2 eredmény mellett elvégezni. Ajánlották az injekcót 90.000 Ft, de az is csak bizonyos törzse ellen véd. De nem adattam be, mert elment a pénzem a jelenlegi bajomra. Szerintem a hpv nem okozhat ilyen tüneteket nem? A hpv az ujházy kenetd. sem mutatja ki. Én elküldeném a helyedben minél hamarabb.
Akkor ez a genoid szart se ér,erről ennyit,senkinek nem ajanlom.A hpvt hogy mutattak ki?
Szia nekem is sokáig semmit nem mutattak ki még a genoidos sem, szerintem a sok irrigálás amit előírtak elfedte. Viszont nekem is volt méhnyakgyulladásom, amivel meg is műtöttek. Mivel hpv pozitivitásom volt. Igaz a rákszűrés P2 volt. Nekem anno azt mondta drnő h a hpv okozta nálam a méhnyakgyulladást. Csupán az utóbbi fél évben, találtak gombaspórát, meg az utolsó 2 kenetben amit dr úrnak kűldet volt candida. Úgyhogy csak benne bizok már annyi orvosnál jártam egyik sem alkalmazott hosszabb távú kezelést. Csak úgy ránézésre hol ezt, hol azt állapított meg. Főleg mikor a negatív leleteim ellenére a tüneteim - égő érzés - meg voltak hülyének néztek. Akkor döntöttem h saját magam próbálok meg valamit, mert csak találgatnak, de a valós problémát nem tudják megoldani.
Szia,nekem valoszinu,h nogyogyaszati,mert mikor fel eve elojott mehnyakgyulladasom volt,eleg durvan.Kaptam antibiot meg szazfele kupot,es mostamara tartok itt,hogy mar annyira nem viszket,csak bizsereg,meg nagyon eg.Nekem az ehyik doki aztodta,h ez a gyulladastol is lehet.De a gyulladast meg mindig nem tudom mi okozza,nem tudnak semmit kimutatni.a levendulabol 3-4 cseppet szetdorzsolok kivulrol,aztam kenem a canesten plussal.
Zsófi ugyan azok a tüneteim, nekem is érzékeny,ég de amikor irrigáltam csak akkor viszketett. Lehet h. bőrgyógyászhoz kellene menni vele. A levendulaolajat hogy használod? Nekem csak a menzeszkor múlnak el 3-4 napra a tüneteim.
Sziasztok.Gondolkodtam már én is nagyon sokat, h miért pont nálam jön ez elő, nem értem, vagy valami külső dolog okozza, valami adalékanyag, tartósító, sok szar amit megeszünk, de lehet h genetikai hajlam, nem tom. Az a baj, hogy a szervezetet nem egészként kezelik. Most canesten plussal kenem kívülről, kicsit enyhíti a tüneteket, meg vettem levendulaolajat, most kicsit tűrhetőbb, de koránt sem vagyok gyógyult. Az a durva, h csak kívülről fáj, folyásom sincs, mondjuk nekem nem is volt. A mensi előtt használtam a nystatinos kúpot, 5 napig, eléggé felmart, de most h elmúlt talán jobb kicsit, de nem akarom elkiabálni. Még várok kicsit, aztán kipróbálom az újházy-féle kenetet. A canesten plust megpróbálhatjátok, nem olyan vészes az ára, 1200-ért vettem. Amikor próbáltam a flórát visszaállítani, nekem is kezdett tőle viszketni, úgyh most inkább várok. Az irrigálás szerintem se jó, nekem sose vált be, pedig már régebben is sokat próbáltam.
Nagyon köszi megkaptam :)
elküldöd nekem a tanulmányt? én is keresni akartam már