Hüvelygomba (beszélgetés)
Nekem is erődösnek a tünetek a mensi 2. 3. napján és mikor elmúlik borzalmas. Rengeteget melózom rajta h a napom elviselhetővé tegyem. Gondoltam rá h mensi allat kellene használni probiotikus tampont. Használtad már? Van a gyógyszertárban 14 darabos 3000.- körül, megelőzésre is jó és a tampon funkcióit is ellátja. Még nem próbáltam, aztán felírtam magamnak a gyhophilust, az mensi utánra, de előtte bórsav kúpot használnék. Na meg a dalacinon gondolkozom még.
Nekem mondta a doktor úr h ha úgy érzem h jön vissza (el sem múlik -.-) akkor használhatok több kúpot is. Megmondom őszintén már magam belátása szerint használom a kúpot, nem úgy h egy héten kettőt.
Pároddal óvszert használtok? vagy csak úgy natúrban?
És eszel csokit? vagy édességet? Mert én nem, de pár napja annyira kívánom az édeset, még a forró csokit is, tejszinhabot, de direkt nem ettem, csak most egy keveset sportszeletből :S:S
nekem naponta 2 is felmegy.
A kezelést egy hétig 2vel kezdtem. Mensi után is minimum a 2. de ha egy nap nem is, minden másnap. Érzékeny tőle, de legalább nem viszket annyira.
Amúgy ha nekem nem,de nektek beválik? Nekem egyáltalán nincs párom, de ti éltek nemi életet így is?
néha kell is sírni, kiadni magunkból a felgyülemlett érzelmeket, különben eléggé "életképtelenné" válunk.
remélem, hogy mielőbb megtalálod a kiutat (mert meg fogod ;)) és meggyógyulsz!
Néha azt hittem csak én veszem ennyire rosszul a dolgot, de örülök h így leírtad. :):):)
Én is próbálkoztam már energiagyógyásznál, de nem hittem benne így abba hagytam. Meg nem is használt semmit.
Most jelenleg csak a gyógyszerekre, azokon belül is a kúpokra vagyok jobban rákattanva. Már kialakult bennem a adagolás meg minden féle gondolat is. Dalacint akarok feliratni magamnak, hátha bejönne. Meg most használgatom a bórsavat, azt fogom is. Ma vettem magamnak 200.- ért hidrofiles mosakodó krémet,naturlandos. írtak róla jókat, hogy azzal mossam odalent, hátha enyhülne a viszketés, de ha ott nem is válik be, a bőröm is kiskorom óta néhol ki van pörsögve, arra tuti jó lesz.
Írj ha van nálad valami változás. Engem gyakran elhagy a hitem, és teljesen elkeseredem, olyankor sírok és lefexem aludni. Jó volna ha lenne olyan aki engem is fel tud rántani hogy van ebből kiút. :)
Jobbulást:) puszi
az az igazság, teljesen együtt tudok érezni, én megközelítőleg másfél évig 'szorongattam magamban' ezt a problémát, mert hát ilyen vagyok, túl büszke, hogy elmenjek panaszkodni egy állítólagos szakembernek, meg persze nem is bízom bennük, hasonló okokból, amiért te sem. én is szégyelltem magam jó ideig, mire elhatároztam, hogy az önostorozás és -utálat nem vezet semmire, sőt, inkább ront a helyzeten.
tavaly nyáron kezdett eldurvulni az állapotom, akkor még a szülővárosomban laktam, egy ideig Canestennel kezelgettem, aztán mikor már nem használt, egy ottani jó hírű dokihoz mentem el, aki serényen írogatta fel nekem a Gynazol hüvelykrémet meg az egy szemes Mycosyst-Gyno-t. Egy ideig ezek is használtak, aztán a hüvelykrémre teljesen rezisztenssé váltak a kis dögök. Szeptemberben felköltöztem Pestre, persze a problémám rosszabbodott, de pénzem sem volt és nem igazán akartam elmenni random dokikhoz sem, úgyhogy megkértem az akkori barátomat, hogy szerezzen be nekem Mycosyst-Gynot (kinyomoztam, hogy anyukája barátnője gyógyszerész). Azzal tömtem magam, de egy idő után persze már semmit sem használt. Sőt. Kiütések jöttek ki az arcomon, saját magam diagnosztizáltam, periorális dermatitisz (száj körüli bőrgyulladás), de elmentem bőrgyógyászhoz és ő is megerősítette. adott valami allergiagyógyszert, nem ért semmit. utánaolvastam a neten, hogy erre az egyetlen hatásos szer a tetraciklin nevű antibiotikum, hát itt estem bele egy jó mély gödörbe, ugyanis hozattam belőle a barátommal. olyan beteg lettem egy hónap lóerős antibiotikum-szedés után, hogy azt leírni nem lehet. közben rájöttem egypár dologra a sráccal kapcsolatban, volt dráma bőven, majd' belepusztultam, ezek után nem csoda, hogy 'kiirthatatlanná' vált a gombám is. emberi ronccsá lettem, mondhatjuk.
mocskosnak és szégyellnivalónak, szerethetetlennek láttam önmagamat, aki segíteni merészelt, messze elküldtem nem éppen kedves hangnemben. közben hallgattam az ismerőseim foghegyről odavetett hozzászólásait, hogy csak beképzelem, nincs is semmi bajom, estébé, tehát nuku támogatás vagy ilyesmi.
szinte mindent kipróbáltam, semmi nem segített, de arra aztán nem pazaroltam egyetlen gondolatot sem, hogy esetleg lelkileg kellene magamat helyretennem először..
Idén nyáron fordultam az ezoterikához, lehet más nem hisz benne, de nekem nagyon sokat segített, hogy megismerjem magam, felismerjem, mi az, amit nem tudok elengedni, és méregként raktározom magamban már régóta..
ezekkel próbálok leszámolni mostanság, meg persze használom a bórsavas kúpot, hogy fizikai értelemben is elősegítsem a gyógyulást.
ja és.. amelyik orvos vagy asszisztens vagy egyéb egészségügyi dolgozó ferde szemmel néz rád emiatt, az nem érdemli meg, hogy az egészségügyben dolgozzon.. ez NEM nemi betegség.
de már szégyenlem magam h mindig hívogatom.
Még a szüleim előtt is. Apámnak azt hazudom h minden rendben. Ne tudjon már róla. Annyit én is tudok amit a doki elmond. Csak a tenyésztéshez kell meg a recept felíráshoz. Könyökömön jönnek ki a hatóanyagok meg a baktérium törzsek. -.- na ez a kínos.
Valamelyik héten a dm-ben vásároltunk bnőmmel, és meglátta a colpo cleaner hüvelyzuhanyát és odaszalad megnézni h mi az, mire való ő olyat még nem látott. Én is simán rámondtam h én sem tudom mi ez, pedig mennyit használtam. -.-
Olyan szégyen érzetem van már emiatt, mert amennyit járkálok kivizsgálásokra meg miegymásra, a házi dokim már ferde szemmel néz rám, biztos gondolja hogy nemi beteg vagyok, meg a legtöbb helyen ha megyek a problémámmal, büdös k.vának néznek, és ocsmányul beszélnek velem, vagy azt mondják hogy biztos nem tartom be a higiénés szabályokat, alig akarnak meghallgatni, az orromra zárják az ajtót, nekem ebből elegem van. Megvan az orvosokról meg a rendszerükről a véleményem. Nem igaz hogy 10 ezreket kell fizessünk azért h meghallgassák mit akarunk. -.-
Feladni nem adom fel, csak nem fizetek nekik fölöslegesen tovább.
én? dehogy. lehet nekem is jobb lenne ha nemi beteg gondozóba mennék vagy valami hasonlóba. ezt a bacit nem tudom kiirtani. arra gondoltam hogy most jönne jól a dalcain, de a doki nem mondta. Lehet felíratom magamnak a házival, és elhasználom. Mikor gombám volt mindig azt kaptam. 5x is. Most mikor kéne senki nem írja fel. Kiírtam pár dolgot amit lehet megvennék, és utána olvastam h mikre jó meg mik a hatóanyagaik. Lehet belerondítok a dologba, de nem ülök itthon semmit sem téve.
A bórsav úgy néz ki jó a gombára, de nekem van mellette baci is, szoval... most az következik.
Szia! Tegnap reggel hívtam a dokit lelet-ügyben. Közölte velem, hogy teljesen negatív, a laktobacillus flórám is tökéletes. A kúp mellékhatásával kapcsolatban csak annyit kérdezett, hogy mennyire zavaró, mert ha nagyon, akkor nem folytatjuk tovább ezt a kezelést. Mondtam, ha hatásos, akkor inkább elviselem; a gondom főleg az volt, hogy nem tudtam, mitől is olyan furcsa pontosan. Egy hétig teljesen tünetmentes voltam (érdekes, pont akkorra lett a legjobb, mikor mentem vizsgálatra..), ma jött meg. Picit félek, mi lesz, ha elmúlik és kezdem a kúpozást megint, ráadásul most hetente egy-egy nappal később fogom felhelyezni, így beszéltük meg. Nekem a ciklusom elején (de főleg a közepén) a legrosszabb, talán azért, mert ilyenkor több a folyásom a peteérés miatt, ezért a kúp sem tud olyan jól felszívódni. No de majd meglátjuk. :)
Egyébként köszönöm a tippet, ki fogom próbálni :)
Sziasztok!
Most olvastam a beírásokat, egyébként azért mert van egy eladó wcre szerelhető bidém ha valakit érdekel!) szóval nekem is voltak hasonló gondjaim, évekig, előjött a viszketés, folyás stb és a nőgyógyászok mindenféle irrigálást meg kúpokat irkáltak, mígnem elküldött valamelyik áldott orvos a bőr és nemibeteg klinikán belül az STD klinikára, (elég ciki hely volt, sok egymás kezét fogó fiúval) ahol sikerült meggyógyítaniuk kb két hét alatt. Beutaló kell persze, nekünk a férjem urológusa írta fel, neki persze semmi baja sem volt csak azért ment el, hogy hátha ő a vírusgazda, az STD-n őt is megvizsgálták (semmit sem találtak) és nekem elmondták, hogy van gomba meg baktérium és adtak egy (úgy emlékszem) két tablettából álló gyógyszert ami simán megszüntette a panaszaimat. Elmondták, hogy a nőgyógyászok által imádott irrigálás simán megszünteti a normális hüvelyi bélflórát és aztán hajrá gomba! Szóval azóta már a lányomat is elvittem oda (melyik nőnek nincs egyszer-egyszer ilyen panasza...) és őt is simán kikezelték. Tulajdonképpen mindegy melyik orvoshoz kap az ember időpontot, (ami legalább két hét...) mert én már szinte mindegyiknél voltam és mindegyik nagyon precíz és kedves. Szóval fel a fejjel, van remény!
Üdv: Ági
sziasztok! hát én ezt nem hiszem el :)
ma voltam a doktor úrnál, elmeséltem a panaszaimat (darabos folyásé és irritáció a bórsavas kúp felhelyezése után), azt mondta, hogy ezek mindenképpen a kúptól vannak. Vett kenetet és cytológiát, a leletemen az olvasható, hogy nem tapasztalható kóros folyás, tehát látszólag minden rendben. Péntek reggel tudom meg a kenetvétel eredményét, hát nagyon kíváncsian várom, még inkább meglepődnék, ha az is negatív..
Örülök nektek egyébként :)
így tovább!