Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hoxás gyűjtés? fórum

Hoxás gyűjtés? (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
220. zsoka1984 (válaszként erre: 211. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 14:21
Na ez az nekem jogsim volna, de hát mire összejött volna pénz, elvitte csatornázás majd a város rendezés utánna a villanyóra doboz aztán az építkezés és még sorolhatnám.
219. c33bd8536b (válaszként erre: 176. - Zsoka1984)
2012. jan. 17. 14:19

"Nem értem mi ez a nagy utálat lenézés a nagy családosok iránt?"

Nézd, én is ismerek nagycsaládost. Nyolc gyerek, hatalmas falusi ház, kert, apu többet keres egy hónapban, mint mi három hónap alatt. Anyu nem dolgozik a klasszikus értelemben, de csirkéket nevel, kertészkedik, simán kiviszi a piacra a tojást, vagy a virágot. Nem szégyenli. Tény, hogy a nagyok nevelik a kicsiket, de szerintem ez nem tragédia.

Jól élnek. Nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a 3 évest színházba vigyék, de a meg tudják engedni maguknak, hogy teniszre járassák azt, amelyiknek ez fontos.

Mindenki tiszteli őket. Mert meg tudják adni a gyerekeiknek az alapokat, az esélyeket. Ha kétszer ennyi gyerekük volna, már ők sem tudnák fenntartani ezt a szintet.

218. urbanszkyviki (válaszként erre: 212. - 4c30444687)
2012. jan. 17. 14:19

Elnézést kérek a félreéthető fogalmazásért, igazad van, kihagytam egy szót a zárójelből (sokgyerekesek TUTI tudhatják), de ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem tudják, csupán azt, hogy őnekik jobban kell tudniuk, mert tapasztalták valahol valamikor. Attól persze még ez egykék (és az egyedül élő emberek) is tudhatják, mivel ők is ugyanolyan emberek.

Egyébként nekem ezt akkor mondta pár óvónéni, amikor azon tanakodtunk, hogy belevágjunk-e a 3 . gyerek kérdésbe......És hiába áradoztak a nagycsalád előnyeiről, a legtöbb óvónéninek is 2 gyereke van, nem pedig sok.

217. Cippora (válaszként erre: 215. - Ezüst Hold)
2012. jan. 17. 14:18
Gratula :) és le a kalappal...!
216. michelle.r (válaszként erre: 207. - Zsoka1984)
2012. jan. 17. 14:18

Majd sorra kerülsz te is egy ilyen kiveséző fórumon :))

Az pl. nagyon nem fér a fejembe, hogy a villanyszámlát megnézve fizetek elszámolói veszteségtől kezdve minden kutyafülét.

Ilyen esetekben nem tekinthetne el ez a csodás vállalat attól a nyomorult százezertől?

215. Ezüst Hold (válaszként erre: 214. - Cippora)
2012. jan. 17. 14:16
5 :)
214. Cippora (válaszként erre: 209. - Ezüst Hold)
2012. jan. 17. 14:15
Meg lehet kérdezni,hogy hány gyerkőcöd van?
213. Ezüst Hold (válaszként erre: 210. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 14:13

Részemről itt a vita lezárása...aki tud segítsen a gyerekeknek, mert nem tudhatja, egyszer majd hátha neki kell segítség...aki nem tud, vagy nem akar,az ne segítsen.

Ennyi az egész. Vita nélkül.....

212. 4c30444687 (válaszként erre: 197. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 14:12

Persze, nem sértegettél senkit, csak úgy írtad le a nagy család előnyeit, mintha csak az ismeré a nagy titkot, akinek az van (nem tudom, ezzel engem, mint gyerektelent hova szándékoztál sorolni).

Az empátia inkább habitus kérdése, mint családi háttéré, a bátorság úgy szintén, illetve a szülőktől látott minta befolyásolja inkább, és nem az egy fedél alatt élők száma. Kudarc mindenkit ér, a szeretet nem nő exponenciálisan a családtagok számával. A hasonlítás egy gondolkodási forma, amit abból kezd el tanulni a gyerek, ahogy magyarázunk neki. Tök mindegy, hogy a tücsköt a békához hasonlítja, önmagát a ovis társához vagy a testvéréhez. Itt jegyezném meg, hogy ha a gyereket folyton a testvéréhez hasonléítgatjuk, akkor az egyikben kisebbségi érzés fog kialakulni.

Elnézést kérek a bla-bla-bláért, remélem, így már elfogadható az álláspontom.

211. urbanszkyviki (válaszként erre: 207. - Zsoka1984)
2012. jan. 17. 14:12
Nekem sincs 100 ezrem - különben már rég kicseréltettük volna a gyerekek szobájában az ablakot...
210. urbanszkyviki (válaszként erre: 206. - Mosoly30)
2012. jan. 17. 14:10
Ez valószínű tényleg így van.....:S Én is úgy látom, egyértelműen a szülők hibája. A baj csak az, hogy a gyerekek szívják meg - de ők aztán tényleg nem tehetnek semmiről sem, segíteni viszont nekik kéne, nem az anyjának és az apjának.
2012. jan. 17. 14:08

Jelentem, lehet foglalkozni a több gyerekkel is...

Én este 10-től dolgozom, igaz bőven végzettségem alatt, de ez is pénz, és emberek között vagyok.

Reggelivel keltem őket, majd délelőtt pihenek. Ebéd után máris indulok a kisebbekért. Hazafelé sétálunk, beszélgetünk, bevásárolunk, ha kell. Itthon aztán a nagyobbakal foglalkozom, kétnaponta főzök, este meseolvasás után a Zuramé is vagyok....

Mindent be lehet osztani, magunkat is...

Trapiti!

Te, aki örökbe fogadtál, ajánlod a fogamzásgátlót, vagy az abortuszt?

208. urbanszkyviki (válaszként erre: 201. - Trapiti)
2012. jan. 17. 14:07
Nem modtam, hogy nincs igaza, sokmindenkinek igaza van - és ez így is van rendjén. A lónak is 2 oldala van. Én biztos nem szülnék 16 gyereket, nekemez a 3 is nyakig munka. Egyébként elvileg tanítónéni lennék, voltam ár 16 gyereknél többel is egyszerre egyedül....persze nem a nap 24 órájában.
2012. jan. 17. 14:07

Egyébként a halasi rotary klub kifizetett minden költséget és a démász 4 napra rá, büszkén beszerelte, mondván ezt 20 napra vagy mennyire szokták. Ideiglenes mérő volt, ami nem lehetett a házon, ezért kellett a kerítéshez dobozba rakatni, mert már ez a módi 100 ezerért veszünk müanyag dobozt. De ez nem a szolgáltató hibája hanem az övék mert nincs kapásból 100 rugójuk.

Egyébként nekem sincs és ezek után el kell venni a két fiam?

2012. jan. 17. 14:06
Egy kérdésem lenne. Milyen elgondolásból szül valaki 16 gyereket? Egyszerűen nem értem. Mert ehhez már az kevés, hogy szereti a gyerekeket és nagy családot akar. Na de ekkorát?? Valószínűleg nem gondolkoznak az ilyen szülők a gyerekeik jövőjéről.
205. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 193. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 14:05

Egy nem él velük csak.

Amúgy mikor kérdezték a gyerekeket,hogy lehet így tanulni,az volt a válasz:nehezen.Egyik fele tanul a brigádnak,a másik fele addig lefoglalja a kicsiket.Micsoda buli az élet!!

204. 8d691b84ef (válaszként erre: 196. - Trapiti)
2012. jan. 17. 14:05

Olvasd el mégegyszer mit írtam. Senkire nem lőcsölném soha, hogy adjon bármit, most éppen én sem tudok, volt olyan is nem olyan rég, de most épp nem az van.

Nekem a vélemény nyilvánítás módjával van problémám. Ez nem egy politikai vagy válság kitárgyaló fórum. Ez odavaló, csak éppen találtunk valamit amibe bele lehetett kapni, és jól ki lehet tárgyalni a fenti két témát. Ennyi.

Én nem óhajtok senkinek a tárcájában kotorászni, ki mit csinál a pénzével stb. És nekem mentegetőzni sem kell ki miért nem adakozik. Nem és kész mert nem tud, vagy mert nem akar. De a körítés nagyon nem tetszik, és senki nem is tudja megmagyarázni, hogy ezt így kellett volna.

203. zsoka1984 (válaszként erre: 181. - Cippora)
2012. jan. 17. 14:03
Mint régebben írtam helybéli vagyok és még soha sem hallottam erről a családról pedig 16 gyerek az már valami. Én a helyi tv-ben láttam őket és mondták hogy eddig még nem kértek.
202. urbanszkyviki (válaszként erre: 195. - Michelle.r)
2012. jan. 17. 14:02
Igazad lehet. Végülis mi is megálltunk/megállunk 3-nál, mert a többi már nem hiszem, hogy nekünk való lenne.....
201. trapiti (válaszként erre: 197. - Urbanszkyviki)
Abban azért igaza volt, hogy 3 gyereket nevelni egészen más tészta mint 16-ot. Attól hogy Te 3-mal tudsz foglalkozni, még nem biztos hogy egy osztálynyival is tudnál.
200. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 189. - 1c92396beb)

Azért ne hidd :))) az életösztön csodákra képes.

Nem kell mindent iskolában tanulni, a magot el kell vetni, az állatnak enni kell adni. Nem nagy dolgok ezek.

Városban élek, de vidéken is éltem párévet, egyszerű volt minden és nagyon élveztem.

Tanyák is áramosítva vannak,vagy van az aggregátor, illetve azért látom, hallom városban is egyre többen kényszerednek megtapasztalni, milyen is áram nélkül élni.

199. c33bd8536b (válaszként erre: 170. - Zsoka1984)
2012. jan. 17. 14:01
Nem gondolom. De elnézve az értékrendet ebben a családban, (ahol senki nem dolgozik), és tudva, hogy a gyerekek fejlődésében a legnagyobb súllyal esik latba a nevelés, és a környezet, ne haragudj, de sehogyan sem látom, hogy a 16 gyerek többsége hogyan tudna kitörni ebből a körből. Főleg anyagi és erkölcsi támogatás nélkül.
Nem is értem, hogy lehet 16 gyerekkel foglalkozni. Nekem néha még a kettő is sok. Sose értettem miért vállalnak szegény családok 4-6- vagy még több gyereket. Aztán meg panaszkodnak. Szerintem ez a gyerekeknek se jó egy csomó mindenből kimaradnak.
197. urbanszkyviki (válaszként erre: 191. - 4c30444687)
Tisztességes ember vagyok, tudtommal nem sértegettem senkit (stb..) Nem hiszem, hogy azt kéne egyik hozzászólásomra visszaírni, hogy bla-bla-bla. Vélemények különbözhetnek, ezért nem kell még sértegetni és lefitymálni senkit sem....
196. trapiti (válaszként erre: 184. - 8d691b84ef)
2012. jan. 17. 14:00
Én úgy gondolom, támogatom épp eleget azokat akik nem dolgoznak. Fizetem az adót a TELJES jövedelmem után, fizetem a TB-t és mindent amit kell. Annak a pénznek amit megkeresek MUNKÁVAL kb. a felét adom oda az államnak, társadalombiztosítónak stb. azért, hogy ellássák azokat, akik ráaszorulnak. Ezen kívül nem szültem egyet sem, és nem költöttem lombikra sem az állam pénzét, hanem örökbefogadtam egy olyan gyereket akit máskülönben nevelhetett volna az állam. Szóval a magam részéről nem vagyok hajlandó lelkiismeretfurdalni azért, mert az adózott jövedelmem megmaradó részét a saját családomra, adott esetben a saját, nyugdíj mellett is dolgozó 70 körüli szüleimre vagy a saját egyke gyerekemre költöm. Szép ha valaki sok gyereket szül, de szerintem a társadalom dolgozó tagjain így is épp elég teher van, nem elvárható hogy még ugráljanak is örömökben ha ilyet hallanak.
195. michelle.r (válaszként erre: 178. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 13:59

Erre a kérdésekre akkor tudnék igazán válaszolni, ha egy időre kipróbálhatnám, mondjuk, hogy négy gyerekem legyen :).

Szerintem nem feltétlen kell ahhoz nagy család, hogy kitartást, empátiát nevelj beléjük.

Én elhiszem mindenkinek aki azt állítja, hogy az öt gyerekére is tud kellő időt szentelni, nekem biztosan nem menne. Nekem a kettő a határ ahhoz, hogy a kapcsolatomra, a karrieremre és magamra is maradjon úgy, hogy ők tényleg mindent megkapnak úgy anyagiakban, mint törődésben, odafigyelésben.

194. urbanszkyviki (válaszként erre: 190. - Michelle.r)
2012. jan. 17. 13:58
Nem tudhatjuk, míg nem élünk benne......
193. urbanszkyviki (válaszként erre: 186. - C33bd8536b)
2012. jan. 17. 13:57
Az apa dolgozik....hiába csak idénymunkát, de úgy rémlik, azt is mondták,. hogy mindig akad valam munkája, csak nem a "normális" bejelentett körökban. Mondjuk sok faluban-közelében elhiszem, hogy nincs annyi munkalehetőség, de nekem ez azt jelenti, hogy apuka megtesz mindent, amit csak tud. De valami olyasmit is mondott az anyuka, hogy pár nagyobb gyerek - talán3 - már "kirepültek" otthonról? Azokról mi tényleg nem tudunk semmit...lehet, hogy búcsút intettek és soha nem akarnak visszanézni, de az is lehet, hogy elhelyezkedtek valahol és támogatják ugyanúgy a családot...
192. Cippora (válaszként erre: 183. - Michelle.r)
2012. jan. 17. 13:56
Számomra ne haragudj,de nem ugyanaz a kettő!Ha lenne választásom nem lenne mindegy hova kerül az én adóm!
191. 4c30444687 (válaszként erre: 178. - Urbanszkyviki)
2012. jan. 17. 13:54
Bla-bla-bla-bla. Ugye nem gondolod, hogy amit 3 gyerkkel meg lehet csinálni, azt 16-tal is ugyanúgy lehet.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook