Hoxás gyűjtés? (beszélgetés)
Azt én sem értem, hogy miért indítottad.
Az a baj, hogy itt kevesen vannak, akik TUDNÁNAK adni. Itt leginkább sokan rászorulnának. És nem irigyek. Csak az ember mindig a családjáról gondoskodik elsősorban, azután a barátokról és arról a közösségről, akihez tartozik, azután a népről és csak utána a haiti árvákról. Már ha normális.
azt gondoltam h valamivel különb ez az oldal..
de tévedtem.azért biztos van egy két ember akik szívesen mondanának véleményt a sok negatív-irígy véleményező mellett..
Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
Amit adsz, azt kapsz!
nem is értem miért indítottam el ezt a fórumot.
Kérlek, ne érts félre.
Arra a társadalomra gondolok, amiben élünk. Tetszik vagy sem, ez van.
Az a baj, hogy te is csak abból indulsz ki, amit az iskolában látsz ezek szerint és talán azt gondolod, hogy csak ilyen hiper-szuper kütyük miatt érheti a gyereket sérelem a társai részéről? Hát, nem igazán.
Nem akarok vitatkozni, de én szegénységben nőttem fel. Egykeként és ezt már szerencsének tartom. Nem hiszem hogy bírtam volna lelkileg hogy a testvérem is nélkülözzön sok mindent.
Én nem ismertem a legót, a videót és általában egyszerre egy cipőm volt. És sokszor lyukas. Kamaszkorom végére lett fürdőszobánk.
Kár papolni a szeretetről! Én szeretem a gyerekeket, elhiheted, mert egyiknek sem kívánok nyomort.
Jó is ez a tiszta és önzetlen szeretet, nem? Biztos ők is erre gondolnak amikor nincs villany vagy esetleg ennivaló... hű de jó nekik... de van szeretet.
Azért ezek elég erős csúsztatások... Attól hogy 16-ot szült, még nem biztos hogy nagyobb szeretetben élnek. Csak az hogy nem védekeznek...
Attól, hogy egy család egy vagy két gyereket vállal, még nem biztos, hogy nem élnek szeretetben, vagy nem foglalkoznak a gyerekükkel.
Egyébként pedig, nagyon sok mindenből ki van rekesztve a 16 gyerek egy tanyán. Nemcsak az internetről van szó. Hanem a jó minőségű egészséges élelmiszerről, az egészséges lakókörnyezetről, normális ruháról-cipőről, könyvekről, játékokról, tanulás lehetőségéből. Adott esetben gyógyszerre, szükéges kezelésekre stb. sem jut pénz.
A szomszédunkban egy 9 gyerekes család lakik 80nm-en 3 szobában. Amíg az én egy gyerekemnek az ennivalón felül jut mesekönyv, színház, nyaralás, úszás és megtehettük hogy kezeltettük amikor probléma volt vele, meg tudom venni a szemüvegét pl. A szomszéd gyerekek sóvárogva nézik amikor megyünk valahová. Az Ő szüleik is dönthettek volna úgy, hogy kevesebb gyereknek biztosítanak több lehetőséget, de nem így tettek. Helyette a nagyok nevelik a kicsiket... nem tűnnek annyira boldognak tőle :(
A gyűjtésről pedig annyit, hogy van helye a fölösleges pénzünknek, több alapítványt támogatunk rendszeresen, akiket közelebbről ismerünk. Ha Neked még nincs hová adnod, bátran küldj nekik csomagot, a többiek meg szerintem maguk is el tudják dönteni, hogy mit kezdjenek a fölösleges pénzükkel.
Régen nem volt születésszabályozás. A dédanyáink ha akartak, ha nem, szültek. Nem válhattak el. Családon belüli erőszak elfogadott volt. Nem dolgoztak munkahelyen napi 8-10 órát.
Nem volt pénzbevételük, de volt veteményük, állataik stb... A gyerekeket tudták etetni, nem arra vártak, hogy majd más ad nekik enni. Amígy ki nem seperték a padlást (pl. háború) addig egy falusi család nem éhezett. Városban akkor sem szültek sok-sok gyereket.
Nagymamám 8 gyereket szült, 5 maradt életben iskolás korára. Nem cserélnék vele életet, még úgy se, hogy én összesen 10-12 órát dolgozom egy nap, nevelek egy gyereket. Ő a mai életmódot nem bírná, mint ahogy én se bírnám az övét. Engem egyszer ütne meg a férjem, egyszer jönne haza részegen a kocsmából, és a gyerekkel csak egyszer másznék ki az őrjöngő férjem elöl menekülve az ablakon. A férjem nem élné túl. Az ő életében ez mindennapos volt, de kuss volt...
Nos, én tanítottam több nagyon gazdag szülő gyermekét, akik mindent megadtak egyetlen csemetéjüknek, csak éppen szeretet nem kaptak.
Akkor már inkább szegényen egy nagycsalád, ha szeretet teljesebb életet él.
Mert miből is van kirekesztve, az internet, a facebook világából? Volt olyan tanítványom, aki alig bírta ki a 45 percet facebook nélkül. A szünetben gyorsan vette elő az okos telefonját.
Milyen társadalomra gondolsz?
Ma sajnos a diploma sem sokat ér, sok a diplomás állástalan. Egy jó szakmunkás hamarabb talál állást mint egy diplomás.
A turkálóban pedig minőségibb ruhák vannak mint egyes plázákban, ahol kínai cuccot árulnak.
Igen.Csak akkor nem volt segély,nem volt gyes.Nem arra vártak,hogy majd az állam megsegíti őket.
Ja,és fogamzásgátlók sem voltak ennyiféle változatban.
Végigolvastam a sok-sok negatív hozzászólást.
Én sajnos nem láttam a riportot, de elképesztő, hogy sokan, hogy gondolkodnak. Régen nagymamamáink korában általános volt a 9-10 vagy annál több gyerek is. Szerintem sok fórumozó nem lenne itt, ha a dédnagymamák nem szültek volna annyi gyereket.
Akkor pedig nem volt áram, nem volt gáz, hütőszekrény, és a nagycsalád egy szobában lakott.
Azért vagyunk már 10 millió alatt, mert sokan így gondolkodnak, és csak egy két gyereket vállalnak.
Nem mondom, hogy én szülnék 16-ot, vagy 10-et, de ha valaki vállal ennyit, akkor azt miért kell ennyire sárral megdobálni?
Szerintem igazad van ebben, bár tudjuk, hogy ilyet nem lehet csinálni. Bárki szülhet 16 gyereket és koldulhat ország-világ szeme láttára. Szép dolog...
De azért úgy őszintén, felforr az agyam, ha ilyen riportot látok... pfff. Én 17 évesen kezdtem dolgozni, befejeztem önállóan a középiskolát és eközben eltartottam magam + két évet jártam főiskolára és eltartottam magam, most meg 26 éves vagyok, munkám nincs és nem merek szülni 1 GYEREKET, mert a kedvesemmel nem akarjuk azt találgatni, hogy holnap mit adunk neki enni. Gyalázat ez az egész!
Bocs ha hosszú voltam.
Ez is egy szitu!
Akkor a védőnőnek volt igaza...
Nyilván azért tette, mert olyan körülmények között élnek, ami még az eddigi 4-nek sem való...
Bár vannak kriminális védőnők, de ha már valakinek azt mondják hivatalból is, akkor lehet benne valami.
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Aki csinálta már a Rubint Réka 20perces tornáját.Tapasztalat gyüjtés kinek vált be és ki csinája?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Kacatok gyűjtése, rendszerezés, minimalizmus.
- Hogyan kell(ene) magánúton gyűjtést szervezni?