Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A Google szerint a poloska csípése 8-10 nap után kezd elmúlni.
Az én csípéseim már egy hónaposak. Időnként nyugalomban vannak, nem viszketnek és elhalványulnak és kevésbé domborodnak ki a bőrből, de aztán...
Mondjuk igazad van, melegre aktiválódnak!
Én a férjemmel aludtam egyszer egy ismerősnél.
Ott szedtünk össze csípéseket, amik először a meleg fürdővízben kezdtek el sajogni, viszketni. Az volt valószínűleg poloska, de szinte azonnal kezdett is elmúlni. Ezért tippeltem magamban arra, hogy tényleg talán inkább pók harapott meg Téged, vagy valóban más oka van, és nem is csípés, hanem kiütés.
Remélem ezután sem lesz semmi baja a kutyusodnak a furcsa ízlésétől! :)
A kenőcstől ne múlik el a csípésem (?) de talán kevesebbet viszket.
Attól ijedtem meg, hogy a hosszan és nagyon viszkető csípésre a Google elsősorben az ágyi poloskát hozta ki. Ezért (is) forgattam föl a hálószobát, de hál'istenne nem találtam semmit és s csípéseim száma sem nőtt.
Majd csak elmúlik egyszer....
Nem is csodálom!
Ráadásul kellemesen magára hagyható. :-D
Iza, ez zseniális!
Nyáron bográcsban is ráér fődögélni! Köszönöm szépen, engdelmeddel mentem máris!
Egy nagyon finom ételt ajánlok a figyelmetekbe, lányok-asszonyok! Gazdaságos, sokféleképpen készíthető, könnyen sokszorozható vagy osztható recept és ízbomba.
Angolszász ragu:
1 kg pulykacomb filé (de működik olcsóbb sertéshússal vagy bármilyen inas marhával is, sőt, jót tesz neki, mert sokáig kell főzni)
4-5 sárgarépa
1-2 zellergumó vagy szárzeller
1 póré (de vöröshagymával is működik)
2 doboz paszirozott paradicsom
0.5 üveg vörösbor/fehérbor/1 doboz sör
0.5 l víz
Bőven (!) kakukkfű, rozmaring, oregano.
Falatnyira kockázom a zöldségeket és két kanál olívaolajon (vagy amit használsz), nagy lángon (!), sűrűn kevergetve, öt percig pirítom, a fűszerekkel együtt. Nem fog leégni, de igazi ízbomba keletkezik a fűszerek pirítása miatt. Ezután beleteszem a falatnyira kockázott húst és minden egyebet és sózom. 1-2 babérlevelet is érdemes ekkor beletenni.
És most következik a jó rész. Vagy alacsony lángon a tűzhelyen, vagy a sütőben felforralás után főzzük ezt az egészet jó 2 vagy inkább 3 órán át. Szépen besűrűsödik és nagyon finommá válik, sőt, meglepően jóvá.
A következő köretekkel szoktam készíteni:
1, rizs
2, Beöntöm egy sütőtálba, a tetejére gombócokat teszek kenyértésztából és lealufóliázva egy fél órán át forralom lassan, amikor még nem teljesen sűrűsödött be. Ez lesz a knédlis megoldás.
3, Sima krumplipüré
4, Ha egy sütőtálba öntöm és a tetejére simítom a pürét, majd azt rápirítom sütőben, akkor a kevesebb ragu is kiad egy kiadós, hamis pásztorpitét.
5, Szélesmetélttel is finom.
6, Szintén a sütőtálat veszem elő, bele a ragu, a tetejére pedig főtt krumpli karikák, szerecsendiával és pár csepp olajjal.
7, Ha már csak egy semmirevaló kis adag van belőle vagy unalmassá vált, akkor tésztabatyuba töltöm és megsütöm, mint egyszemélyes calzone pizzákat. Uzsonna, tízórai is lehet. A legjobb benne pedig az, hogy a hústól, folyadéktól függően mindig más ízt ad ki és sok munka sincs vele.
Szomorú dolog, de valóban előfordulhat, hogy ilyen döntést kell hozni! Ha az ember belegondol, hogy ma egy csirke, holnap egy malacka, holnapután esetleg egy ember, kisgyerekről nem is beszélve. Szóval, bármennyire nehéz, és bizony bármit is mondanak, mondanának az állatvédők, a gazdának a felelőssége nagy.
Gondolom azóta van másik kutyus, amelyik sokkal jobb természetű és szépen beleillik a jószágok közé! Mondd, hogy van másik!!!!
Látod, milyen becsületes kutyus volt. Csak kölcsönvette, utána amikor már kellőképpen kijátszotta magát, tudta hova vigye vissza!!!
Szegény csibe, ilyenkor nem tudni, hogy sírjunk-e, vagy nevessünk?
Amikor hozzánk került a tacskó, megtanítottuk, hogy az apósom galambjaihoz nem nyúlhat, de minden más idegen állatot zavarjon el.
A lábszomszéd felől mirhó, kerítés nuku, ki tudja honnét, felúsztak a mamájukkal a sárga kiskacsák és feljöttek a kertbe.
Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a tacskó már 2-ikat, 3.-ikat fordul a kert felől, kinézek: a kiskacsák megfojtva, szépen sorban egymás mellé fektetve a lépcső mellé. És a tacskó büszkén néz rám, hogy ugye milyen ügyes vagyok?
Hát nem bántottuk érte. Gyorsan elásta apósom a kiskacsákat, és hallgattunk róla a szomszédok előtt. De tudtuk, hogy a kutyát mi tanítottuk. Igaz, hogy macskára és idegen kutyákra gondoltunk akkor, de hát a kiskacsák is jöttek.
Szegény kutyus! Madár = madár
A veréb is madár, .... gondolta a kutyusod, nem lehet a gazdin ki-igazodni!
Nem feltétlenül kell, hogy te válts kozmetikumot, vagy bármit.
Elegendő, ha a gyártó változtat valamit az összetételen, és máris jelentkezhetnek tünetek.
Én pl. azért használok ezer éve Tomit, mert attól nincs baja a kezemnek, ha még esetleg kézzel is mosok.
A hétvégén kimostam vele kézzel pár db-ot, és most olyan szálkás-száraz a kézfejemen a bőröm, hogy szinte nem is tudok vele mit kezdeni! És ki tudja, mikor változtattak rajta, hiszen ha a géppel mosunk, észre sem vesszük!
Meglehet, hogy a testápolód összetétele a ludas!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)