Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Fórum - Gumicsont-e a rezsicsökkentés?
Ide ment volna....:(
Én minden éjjel hamupipőkézek , valamit mindig válogatok , pucolászok , hol rizst / olcsóbb rizst szoktam venni 200 ft környékit / hol babot , borsót , egyebet .
Ha nem túlontúl nagy munka én a nagyját kiszedném belőle , azt olvastam valahol , h a bodza zöld részei mérgezőek .
Jajj, de aranyosak vagytok! :-D
Igen, én is szeretek itt olvasgatni is.
Holnap elvileg be kellene vásárolni...kenyérliszt és tojás kellene, más a hétvégére nem is. Talán még tej. De lesz-e hangulatom elindulni, ha ennyire borongós az idő...nem tudom!
Guruljka, csatlakozom Briell-hez! De már máskor is írtam, h szeretek tanulni Tőled (bár nem mindent jegyzek meg) és olvasni az írásaid. De valójában mindenkit szeretek olvasni, jó kis társaság van itt.
Elég sokáig nem tudtam rendesen visszaolvasgatni, most tettem meg, másoltam is rendesen.
Hmv - megcsináltad a chutney-t? Hogy sikerült? Miből volt?
Forrest, a bodzabogyóval kapcs. van kérdésem Hozzád. Egyiket teljesen éretten szedtem, még frissen villával lehúztam a szemeket, gyönyörűen megszáradtak, de a másik adagot, amit régebben szedtem, szárastól hagytam, akkor nem értem rá, és mikor leszedtem nem sikerült annyira 'sterilen' a bogyókat leszedni, ici-pici szár is jött vele, ami nem is baj, viszont nem mindegyik feketére száradt, némelyik bogyó egyik fele vagy az egész inkább olyan világos, szürkés. Azt találtam ki - mert lehet, h nem így van - h lehet, h az nem volt 100 %-ban megérve, és mint ilyen esetleg mérgező?! Most bogarásszam ki a nem teljesen feketéket? EGy tálcán vannak, elég Hamupipőkének való munka lenne.
Éppen szezonja is van.
Több recept is van a neten, akár dióval kombinált is.
Én is el fogom készíteni, mert nagyon is gusztusom támadt rá.
Amit én ettem, nagyon gusztusos volt. A tésztarétegek között könnyű krém, és szép nagy szemű halványzöld szőlő...Az íze kellemesen szőlős, nem túl édes volt.
Persze akkor mindenkit meglepett, hogy mit kaptunk ebédre, sokan meg sem kóstolták. Mindig olyan kár, ha valaki nem nyitott az új ízekre, sok mindenből kimarad!
Ez közelíti meg a legjobban, amit én ettem a szállodai üzemi ézkezdében, fiatal szakács srác készítette:
hozzad! ..:)
kedveskéim segitsetek!!!!!!!!!!!!
Nem tudom bekapcsolni a telefonomat mer nem tudom a PIN kódját ilyenkor mi van? meg lehet tudni valahonnan????????
Hát..ha nem ürítik ki a kukámat, az még nem hoz lázba, mert sosincs tele, de csak kicsi vagy nagy kukát lehet előfizetni. Kicsi és egy fős megkülönböztetés nincs, sokszor elfelejtjük kitenni, és a következő szállításkor sincs még tele.
Hogy tavalyelőtt karácsonykor csak a dunatévé kívánágkosara volt a fő műsor, az már érzékenyebben érintett, de azért a neten lehetett ezt-azt nézni...
Finom is a szőlő.
De finom a szőlős tészta is nagyon! Ha találok receptjét, hozzam, vagy ismeritek?
Az a nagyon rossz, hogy néha azért annyit csúszom a számlával, hogy korlátoznak. Ilyankor csak hívható vagyok a vezetékesen, a tévén csak a magyar adókat tudom nézni. Szerencsére a netet meg szoktűák hagyni.
És ezek után 4 ezer Ft-ot számláznak a visszaállításra. Na olyankor rémes a következő számla.
Ne sokalld.
Én a vezetékesen is sok mindent intézek. (Amellett, hogy már Ügyfélkapum is van.)
Nekem fontos a vezetékes telefon, és 3 ezerért a fiam kap lebeszélhető perceket a mobiljára. Régebben az a változatunk volt, hogy az azonos szolgáltatójú mobilokat ingyen hívhattam szinte korlátlanul, ez most már nagyon lecsökkent, és az alap 11 ezer helyett sokszor 16 körül is fizetek.
A tévé a családi csomag, vagy 55 csatornával.
Nem az árára gondoltam elsősorban (először gép is kell, utána még tévé, telefon is, ez egy színvonal már)...és én szerencsés vagyok, a családomtól kaptam a gépet, később a barátaim dobbták össze egy jó konfiguráció árát. És nehezen fizetem az összevont csomag számláját, de nagyon kell a net.
Ha nem játékra használja az ember, hanem tájékozódni, akkor hasznos, és erre gondoltam: hogy az alapvető tájékozottság megszerzésében rendkívül fontos a net. Ennyi infót, amit a neten pillanatok alatt meg lehet szerezni, könyvekből és újságokból hetek alatt sem lehetne összeszedni.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)