Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


47846. 5c0313b0fc
2014. jan. 25. 09:06

Nekem csak 2 fiókom van, akarom mondani másfél. Én is laposra formázott, dupla zacsiba rakom a cuccokat. Május végén, június elején leolvasztom, akkorra előtte megfőzök mindent, ami még benne volt. Ahogy kezdenek érni a zöldségek (borsó és társai) úgy rakom a frissen olvasztott fagyóba őket télire. Húsféleséget csak 1-2 hétre vásárolok előre, ha igazán akciós valamibe futok bele, hogy ne foglalják a helyet.

Utolsónak okt. vége, nov. eleje a karikára szelt zöldpaprika, répa-gyökér kerül bele, ebből annyi, hogy a téli hónapokra elég legyen. A többi zöldségből 2-3 főzésre való adag.

Karácsony előtt, amikor már odakint kellően hideg van, kirakom a tele fiókokat az erkélyre, és leolvasztom a fagyót. Majd május végén ismét olvasztom. Vagyis 6 havonta olvasztom.

47845. caravell (válaszként erre: 47839. - 7a3a05277b)
2014. jan. 25. 08:17
Neked ilyenek vannak a fagyasztódban? Szívesen segítek kiüríteni :))
47844. caravell (válaszként erre: 47843. - Forrest2010)
2014. jan. 25. 08:15
Jó is az ilyen lapított csomag, ha tehetem én is úgy rakom, de nekem meghatározó a zacskó mérete: fejlövésem ugyanis, hogy a zacskót én nem veszem, hanem a munkahelyemről hordom haza, ahol a többiek a mindenféle zsömlés és egyebes zacsikat csak begyűrik az asztal lapja alá. Így takarékoskodom a pénzzel és védem a környezetet az újrafelhasználással. Főleg, hogy én két zacsiba csomagolom és a kettő közé teszem a feliratot, így nem vész el róla.
47843. forrest2010 (válaszként erre: 47841. - Mmacus)
2014. jan. 25. 06:32
Egyik kollegám sok-sok lapos csomagot készít a fagyosba , téglalapot , mert az gazdaságosan kihasználható helyileg , gyorsan kiolvasztható , ha + van kis maradék hely , zacsiba tesz közé borsót , kukoricát , zöldséget , mert az + felveszi a maradék hely formáját , biztos , h a jó pap hóttig .... meg az ilyen fortélyókat egymástól is ellesik az emberek . Mellettem szól a tv , épp az előbb szárított gombát mutattak , azt hiszem rókagombát , egy nagyon klassz szárítójuk volt , nem olyan kis vacak , mint a mienk , ez egy hatalmas udvari valami / jó , egy kis háztartásba éppen elég az is amink van ./
47842. martini64 (válaszként erre: 47840. - Caravell)
2014. jan. 24. 23:09
Nekem is háromfiókos, egész januárban nem tartott ki, de a hétvégén abból főzök most. Paradicsomos húsgombócok saját paradicsomból, krumplival, ez lesz szombaton. Vasárnap pedig pörkölt tarhonyával.
47841. mmacus (válaszként erre: 47840. - Caravell)
2014. jan. 24. 19:17
Az én fagyasztóm is mindössze 3 fiók, a hűtőm alsó részében. Tökélyre fejlesztettem a pakolást, csak elmozgatni veszélyes a csomagokat, mert nem biztos, hogy még egyszer vissza tudom rakni.
47840. caravell
2014. jan. 24. 18:58

Mivel nekem mindössze egy 3 fiókos fagyasztóm van, nincs ürítési projectem, de, ha lenne, sem húznám vele sokáig...

Holnap paradicsomleves (saját paradicsomból) és zúzapörkölt tarhonyával, vasárnap gombaleves, rántott hús és rántott gomba.

47839. 7a3a05277b (válaszként erre: 47828. - Alidamolnar)
2014. jan. 24. 16:48

Holnap töltött csirkecombot eszünk sült almával.

Vasárnap pedig párolt fekete tőkehalat, csőben sült körettel, amiben lesz: édesburgonya, burgonya, póré, paszternák, sárgarépa. Mindezt nagyon vékonyan felkarikázom, összekeverem kis rozmaringgal, tejszín rá, parmezán a tetejére és megy a sütőbe. Még én is a hűtőürítési projectet nyúzom :)

47838. Guruljka (válaszként erre: 47836. - 99279bb06f)
2014. jan. 24. 15:24

Nekem áldás az indukciós, beállítom és kikapcsol.

Ha kifut az étel leve, akkor viszont összekeveredik az elektronika.

De ezt is ki lehet trükközni, mert csak az edény alatt forró, azaz konyharuhát lehet az edény köré tekerni.


Az enyémek nem szólnak, a főzés nálunk elkönyvelődött emberi huncutságnak. :-D Régen volt egy kutyám, az jelezte, ha a a saját kajájuk elkészült, vagy ha meg kellett kavarni.

47837. 99279bb06f (válaszként erre: 47828. - Alidamolnar)
2014. jan. 24. 15:20
Hétvégén kacsa far-hátból lesz husileves, sodrott tésztával és rakott palacsinta.
47836. 99279bb06f (válaszként erre: 47822. - Forrest2010)
2014. jan. 24. 15:17

Ezért laknak velem a cicáim és a kutyáim. Mindenért ők szólnak.

Gondoltam h. főtt tojást készítek, de közben eszembe jutott valami, és nekiálltam a neten bogarászni (persze közben a fülemen a fejhallgató, mert a kemény rockot nem nagyon bírnák ezek a kis "élesfülűek"). Amikor már mind itt üvölt körülöttem, akkor jövök rá, hogy valami van...odaégett a főtt tojás! :D

47835. 99279bb06f (válaszként erre: 47832. - Ginevra01)
2014. jan. 24. 15:12
:)
47834. 5c0313b0fc (válaszként erre: 47832. - Ginevra01)
2014. jan. 24. 14:52
Hogy mindig tanul az ember! :))))
47833. Guruljka (válaszként erre: 47832. - Ginevra01)
2014. jan. 24. 14:50

Ügyes vagy!!!


Én anno kétszer szedtem szét és raktam össze porszívót, a végén észrevettem, hogy a dugója szorul cserére.

Legalább a szivacs is tiszta! :-D

47832. Ginevra01
2014. jan. 24. 14:48
Örömmel jelentem porszívó megjavítva :D Vissza tettem a szivacsos szűröt, és bekapcsoltam, de nem szívott semmit. valami isteni sugallatra belenéztem a csőbe, és nem láttam át rajta. nem a gége csőn, hanem a merev, egyenes műanyagon. belevilágítottunk és láttam h van benne valami. Söprűnek a nyelével tiszta erőből ütögetve kivertem beleőle egy hatalmas porból meg koszból kőkemnnyé összeállt dugót. Na, most jobb mint újkorában :D
47831. lúdanyó (válaszként erre: 47815. - Anyagi)
2014. jan. 24. 14:43
éljen, éljen sokáig!!!!!puszillak..:)
47830. mmacus (válaszként erre: 47828. - Alidamolnar)
2014. jan. 24. 14:18
Én ma paradicsom levest főztem (a saját, nyáron eltett paradicsomomból). Második rántott hal (fagyasztóban volt még karácsony óta harcsafilém), kukoricás rizs. És sütöttem hókiflit, amihez a dió a saját fánkról van:) Holnap talán nem leszünk itthon, vasárnapot még nem beszéltük meg, de mindenképpen a fagyasztóból főzök.
47829. forrest2010 (válaszként erre: 47828. - Alidamolnar)
2014. jan. 24. 13:08
Ha sikerül úgy kifogyasztani a fagyost , akkor nagyon ügyi vagy , nekem se ártana .
2014. jan. 24. 10:05

Ma cukkini krémlevest főztem (még a fagyasztó projekt jegyében, ezt még a szomszédasszony adta, és kockázva lefagyasztottam a nyáron, finom krémleves lett belőle). Másodiknak bögrés diós lesz. Holnap: a fagyóba karácsony után eltett töltöttkáposztának a maradék aprókáposztájához holnap főzök gombócokat füszeres-vegetás vízben, aztán a végén összeforralom, azt esszük majd tejföllel. Vasárnap: fagyóból csirkemell és hasábburgonya, ebből lesz csirke kft módon, és hozzá kfc káposztasaláta.

(Idén a kenyéren meg az egy fej káposztán kívül még nem vettem élelmiszert. Most megfogadtam, hogy 1/3-áig kiürítem a fagyót tényleg.)

Ti mit főztök hét végén?

2014. jan. 24. 09:48
Boldog szülinapot,Ági!
47826. 9d7907a17a (válaszként erre: 47815. - Anyagi)
2014. jan. 24. 09:28
Picit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok boldog születésnapot!
47825. 7a3a05277b
2014. jan. 24. 08:57
Isten éltesse a topicgazdát! :)
47824. 7a3a05277b (válaszként erre: 47802. - Guruljka)
2014. jan. 24. 08:51
A sovány túróról jutott eszembe: ha az Aldiban jársz, érdemes megkóstolnod a cottage cheese azon válfaját, ami natúr és zsírszegény! Nagyon finom, könnyed friss íze van kis kaporral, pici joghurttal vagy tejföllel kikeverve, mondjuk héjában sült krumplihoz. Számomra jelenleg életmentő :)
47823. 7a3a05277b (válaszként erre: 47801. - Alidamolnar)
2014. jan. 24. 08:47

Az az igazság, hogy ezeken az árakon érdemesebb kevesebbet venni valami jobb sajtból, mint kb. 1600-ért ezeket az ízetlenek rátenni az ételre. Még finommá sem teszi, a zsírtartalmát pedig az egekbe löki.

Sajtból én inkább kevesebbet veszek, de nagyon jóból. Azaz most csak vennék az operációig, na de után...! :)

47822. forrest2010 (válaszként erre: 47821. - 99279bb06f)
2014. jan. 24. 06:28
Ez jó ötlet a sóval , azt észrevettem régebben , h nem egyformán sós minden só , nálam nem ennyire car a helyzet mert , azért ha valami túl sós , túl édes abból érzek valamit , csakhát az se jó , ha addig sózok , h én is érzem , h van benne . nem érzem azt se , ha odaégett a kaja , v ha a kávé lefőtt , de legalább ezt még hallom .
47821. 99279bb06f (válaszként erre: 47820. - Forrest2010)
2014. jan. 24. 06:15

Voltam, a balesetemnél szakadhatott el egy ideg, de a gyógyszerek is befolyásolhatják.

Kisgyerek korom óta a "konyhában élek". Nagymamámtól, majd anyukámtól tanultam főzni. Miután önálló életet kezdtem, szinte minden nap főztem/főzök.

Az ízek miatt egyszerre legalább 6-8 kg sót szoktam megvenni, mert rájöttem, hogy minden csomag máshogy ízesít. Így legalább nincs elsózva, mert az első adagoknál azonnal megtudom, hogy milyen a só. :D

Annyira nem érzek ízeket, hogy vendégségben készítettem kávét, és cukor helyett sót tettem a kávékba. Nekem nem tűnt fel, csak az, hogy mindenki rohan a fürdőbe. :D

Sőt, egy szakácsot is ismerek, aki hasonlóan nem érez ízeket/szagokat. Neki könnyű, mert - nagyon rafináltan persze - véleményezteti a főztjét a segédekkel! :D

47820. forrest2010 (válaszként erre: 47811. - 99279bb06f)
2014. jan. 24. 05:53
Én se érzek se ízeket se szagokat már legalább 20 éve . Sose voltál vele dokinál ? bár nekem se tudott rá mit mondani m h mitől ? van ez . Én emlékezetből főzök , v ahogy esik úgy puffan !
47819. caravell
2014. jan. 23. 21:54
Tyúkok, feltettem megint egy tortát a naplómba :)
47818. caravell (válaszként erre: 47815. - Anyagi)
2014. jan. 23. 21:52
Vidámságos boldogságos szülinapot, Isten éltessen sokáig! :)
47817. geranna7 (válaszként erre: 47815. - Anyagi)
2014. jan. 23. 20:31
Telnek az évek, múlnak a napok, minden percben öregebbek vagyunk. Én csak azt kívánom neked, adjon a jó Isten hosszú életet! Legyél boldog, s a rosszat most felejtsd el, gondolj arra, hogy mindenki szeret, s mindenki ott van veled. Ha nem is látod, de szívedben élnek, ők is azt kívánják, amit most én kívánok neked. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook