Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Köszi, már mindkettő megtörtént:)
Az egyik aukciós oldalon van egy használt, kétszer annyiért, mint az új webshopos ár (ahol pillanatnyilag nem kapható), itt a tudásbázis kérdésemre csak privát üzenetek érkeztek, ahol ugyanazt a használt darabot ajánlja mindenki, amit én is megtaláltam. Most írtam a Fiamnak, péntekig még Németországban van, hátha... És jövő héten szétnézek ott is, ahol valaha én vettem. De a gofrisütő is tuti ötlet, legfeljebb azt veszek egyet.
Én az apróhirdetés oldalakon néznék szét. Sokan megvették és nem tudták használni igazán.
Akár itt a Hoxán is feltehetnéd a kérdést, hogy van e valakinek felesleges!
Keresem, keresem!
Olyan nem lenne jó, amiben kisebb pogácsákban lehetne kisütni azt a tésztát? Úgy nem sül át?
Igen, de ennek az a logikája, hogy végülis aki szereti (szerintem) a tejet, az inni (meg kakaóhoz, stb) is házit vesz, hogy élvezze az ízét. Nekem egy tejberizshez vagy más főzős dologhoz tényleg jó az UHT tej is, és jó hosszú a lejáratuk.
L..ipótit szoktam venni, de csak joghurt készítéshez.
Van némi igaza a férjednek!
Volt olyan hely ahol ali valami sajt lett a tejből, de van olyan is ahol minden rendben!
Érdemes először kis mennyiségekben próbálkozni és oda visszajárni ahol megfelelő az árú.
Szoktam tejfölt meg joghurtot is lecsöpögtetni, ott is van különbség bőven a szárazanyag tartalomban! Ha érdekel a tapasztalatom, kérdezz priviben.
Én szerencsés vagyok akkor!
Az a porszívó amit használok van vagy 15 éves. Semmi extra!
Közben volt egy vízszűrős is, de az nem vált be. Nem tudom, hogy akinek nincs udvara az hova önti ki a haj és szőrszálakkal dúsított sarat??? A vécébe önteni veszélyes, mert eldugul. Szóval amikor elrepedt a víztartálya akkor egyszerűen elővettem a régi porszívómat.
Én az Bp. VIII. Orczy út és a Baross u. sarkán vettem a textil porzsákot egy alkatrész boltban. Az interneten találtam. Már nem emlékszem pontosan, de úgy emlékszem postáznak is.
Írd be a keresőbe a porszívód pontos márkáját (számát is) és hogy porzsák. Biztos ad megoldást!!
Nem mindegyik kukta használható az indukcióson! ( Nekem az egyik igen, a másik nem, pedig ugyanúgy néznek ki!)
Csak az az edény jó amit fog a mágnes (mágneses indukció). Fogj egy hűtőmágnest, rakd rá az edény oldalára és ha ottmarad akkor működni fog az indukciós lapon is!
Nálunk is hetente 2X6 liter tej mindég elfogy, nyáron több is..
Tudom-tudom csak kenyér és tej - de azért havi szinten nem olcsó dolog! Persze még mindég jobb, mint ha sört vagy bort vennénk!
Az már függ a takarmányozástól is, de még a tehén fajtájától és életkorától is.
Úgy hallottam egy volt tehenésztől, hogy a tej zsírtartalma akár 6-8% is lehet.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)