Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


47997. Guruljka
2014. jan. 29. 17:30
Rizs helyett a hántolt kölest kellett volna venned.
47996. Guruljka
2014. jan. 29. 17:30

Bizony!

Főtt belőle puliszkát, azt bármihez lehet enni.

Ötszörös folyadékkal lágy lett a tejbegrízem, köretnek vagy kanállal szaggatható galuskának talán elég a négyszeres víz is.

Ki fog tartani egy darabig! :-D

47995. 5c0313b0fc (válaszként erre: 47994. - Guruljka)
2014. jan. 29. 17:01

Fűt is rendesen! :))))

Olyan szép sárga volt ott a polcon, a csomagolt száraz-babok, zsemlemorzsa és egyebek között, hogy szinte vonzott. Csak amikor hazaértem vele, akkor jöttem rá, hogy kár volt!

Mindegy, most addig nem veszek rizst, amíg ez el nem fogy, csak egy-egy étkezésnél a mennyiségre igen-igen oda kell figyelnem! Ennél nagyobb csapás sose érjen az életben! Igaz??

47994. Guruljka (válaszként erre: 47993. - 5c0313b0fc)
2014. jan. 29. 16:56

No igen, a kukoricagríz nem kalóriaszegény.

Én az almás-diós prószát sütöm nagy ritkán, ha itthon van a fiam is. Egy nagyjából 5x5 cm-s kocka belőle jó 200 kalória. De nem finomított liszt, és tényleg fűt is rendesen.

47993. 5c0313b0fc (válaszként erre: 47991. - Guruljka)
2014. jan. 29. 15:25

Nézelődtem én, az a baj, hogy kcal stb. stb. akármit is készítek belőle, azok az értékek sajnos benne maradnak! :)))

De a prósza-ötlet jó, mert már régen készítettem. Eddig krumpliból csináltam, persze jó lesz az ebből is.

A főtt rizst pedig valószínű most berakom a fagyóba, és a jövő héten egy főzelék mellé készítek belőle rizs-fasírtot.

47992. Guruljka
2014. jan. 29. 14:54
A maradék rizzsel rizibizi...vagy levesbe beletenni.
47991. Guruljka (válaszként erre: 47990. - 5c0313b0fc)
2014. jan. 29. 14:53

Gitka, a kukoricadarából lehet finom prószát sütni. Sok recept van, keresgélj kicsit a neten!

Én szoktam enni belőle tejbegrízt is.

47990. 5c0313b0fc
2014. jan. 29. 14:50

1. Rizses húst csináltam mára, most a rizst külön főztem meg és hozzákavartam. Csakhogy: sok lett (a zacskó alján maradó kevéske rizst már nem akartam tárolni), most ott van a hűtőben, mit lehetne vele kezdeni?? Ötlet??


2. Kerestem tegnap az egyik Co.op.-éban a hajdinát, persze: hallottam már róla, de mi nem tartunk válasz volt, viszont láttam egy csomat kukorica-darát és megvettem. Én hülye, hiszen a disznót is kukoricán hízlaltuk.

Mire tudom elhasználni?? Valami jó ötlet??

2014. jan. 28. 16:07
....és hozzá banán , v eperturmix .
47988. forrest2010 (válaszként erre: 47984. - 0e40d7eb14)
2014. jan. 28. 16:07
Ez aranyos ! A fiamnak jöhetne hetente 6x , 3x pala , 3x bana !
47987. lúdanyó
2014. jan. 28. 15:19
:)
47986. mmacus (válaszként erre: 47984. - 0e40d7eb14)
2014. jan. 28. 14:58
Igen:) Bár, a másikban nem tudom, mi a "pala"???:D
47985. alidamolnar (válaszként erre: 47982. - Lisy50)
2014. jan. 28. 14:37
Ebben az a szomorú, hogy kb. a trappista 20 évvel ezelőtt olyan volt, mint most az óvári (mármint az a szomorú, hogy már nem így van.)
47984. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 47960. - Mmacus)
2014. jan. 28. 13:33
akkor: banacsinta?
47983. forrest2010 (válaszként erre: 47980. - 9d7907a17a)
2014. jan. 28. 12:58
Gondolom , akkor az összes többit csomagolod be jó alaposan . Az az igazság , h nemcsak azért tüntetem el a sajtot a fagyosba , mert neadjisten megpenészedne , volt rá példa , de többnyire inkább az a gondom , hiába veszek 1 másfél kilós tömb Karavánt a fiamnak , másfél kilós Pannóniát a férjemnek , he 1-1 hét múlva nincsen belőle egy falat se / ha nem spejzolok időbe / pedig veszek mellette nekik szalámit , felvágottat , májast , sütök husit , + ezt azt , de mintha sáskajárás lenne nálunk ! itt valamelyikük mindig derékig a hűtőbe , beles bagázs ! nem is tudom mi lesz itt , ha jön a nyomorúság !
47982. Lisy50 (válaszként erre: 47973. - Alidamolnar)
2014. jan. 28. 12:19
Én általában az Óv@rit veszem,(megvárom még akciós,) abba még nem csalódtam, nekem is volt hogy nem lehetett reszelni másik fajtát, de azt fagyasztás előtt sem lehetett!:))
47981. 9d7907a17a (válaszként erre: 47979. - Forrest2010)
2014. jan. 28. 12:14
:(
47980. 9d7907a17a (válaszként erre: 47978. - Forrest2010)
2014. jan. 28. 12:12

Minimum két féle főtt étel van a hűtőben (most éppen stefánia, zúza pörkölt, rizs, tarhonya, uborka saláta, kocsonya), rengeteg tejtermék (joghurt, tejföl, túró, vaj, tejszínhab), házi szendvicskrémek, bontott üveg lekvár, savanyúság "uborkaliftben", zsír, megfázás elleni szer, kámforos kenőcs, elem igaz minden jól záródó dobozban, csomagolásban. Ezen felül szalámik, sonka, szalonna, tojás, sárga- és fehérrépa, zeller, citrom, camambert, brie minimális csomagolásban vagy csomagolás nélkül.

Soha nem volt gond azzal, hogy átvette volna a sajt bárminek az ízét, pedig erre a férjem különösen kényes. A dobozok feletti legalsó polcon tartom a sajtokat.

47979. forrest2010 (válaszként erre: 47976. - 9d7907a17a)
2014. jan. 28. 11:52
A lányom ugyan jelentkezett pénztárgépre , kapott is " regisztrációs ?" számot , de végülis nem rendelte meg / a NAV meg is látogatta dec.-be / pedig csak nem volt rá pénze .
47978. forrest2010 (válaszként erre: 47974. - 9d7907a17a)
2014. jan. 28. 11:49
Nálatok biztosan nincsen többféle kaja a hűtőbe , mert a sajt könnyen átveszi a szagokat / szerintem / én se merem csak simán a hűtőbe tartani , én is fagyasztok , Trappistát , Karavánt , Oázist , v Pannóniát amikor majdnem egy ezressel olcsóbban sikerül vennem , az olcsókból reszelek v darálok is a fagyosnak .
47977. 9d7907a17a (válaszként erre: 47975. - Alidamolnar)
2014. jan. 28. 11:28
Tudom mekorrák, november végén két tömböt vettem, nyolc kiló felett volt a kettő. Kb. három kiló van meg belőle. Nagyon sokáig csak betettem a hűtő üveglapjára kibontás után, egy héten egyszer-kétszer megszoktam fordítani amig nem lesz igazi kérge. Mostanában egy műanyag rácsra teszem, igazából a rácsot csak azért használom, hogy könnyebb legyen takarítani a hűtőt.
47976. 9d7907a17a
2014. jan. 28. 11:26
Köszönöm a paszternákpüré ötleteket, bocsánat, hogy csak most, de minden szabadidőmben az online kasszák után próbálok tájékozódni, már a második fajta rendelt gépünknek vonják vissza az engedélyét. Senki nem tud semmit, eszméletlen káosz van. A befizetett előleg 99%, hogy elbukjuk és már közel fél éve csak az idegesség és a méreg van vele.
47975. alidamolnar (válaszként erre: 47974. - 9d7907a17a)
2014. jan. 28. 11:24

Hát, igazából a biztonság kedvéért. Van, hogy egy tömb 3 kiló.

De köszi, hogy írtad, ki fogom próbálni a Te módszeredet is, de bevallom, eszembe sem jutott még.

47974. 9d7907a17a (válaszként erre: 47968. - Alidamolnar)
2014. jan. 28. 11:18

Megkérdezhetem, hogy miért teszed a fagyasztóba?

Én is egyben veszek a rúd nagyságától függően egyet vagy kettőt. Kicsomagolom és simán teszem a hűtőbe, nem penészedik, nagyon lassan lesz felhasználhatatlanul kemény és ahogy érik javul az íze, igaz veszít a súlyából.

47973. alidamolnar (válaszként erre: 47971. - Lisy50)
2014. jan. 28. 11:11

:)

Én is így szoktam! Este átteszem a fagyóból a rendes hűtőbe.

Azért van néha különbség, van, amelyik jól reszelhető, van, amelyik morzsalékosan (de hát egy pizzára vagy rakottasra végülis nem gond.)

Van, amelyik még fagyasztás-kiolvasztás után is szépen szeletelhető is (ez általában finomabb is), van, amelyiket nehéz szeletelni már utána.

De ez mind az akciós trappistán belül, szóval kicsit zsákbamacska, de én azért mindig tartok itthon a fagyóban.

47972. Lisy50 (válaszként erre: 47971. - Lisy50)
2014. jan. 28. 10:44
Ja azt nem írtam,este veszem ki másnapra!:)
47971. Lisy50 (válaszként erre: 47970. - Badcat001)
2014. jan. 28. 10:43

Én darabolva teszem el, mielőtt kellene,át teszem a sima hűtőbe, de kibontom a zacskóból, olyan lesz mintha akkor vetted volna,évek óta így csinálom!Reszelve még nem tettem el!

Bocs alida hogy én válaszoltam!:)

47970. Badcat001 (válaszként erre: 47968. - Alidamolnar)
2014. jan. 28. 10:37

bocsi, én még nem fagyasztottam sajtot.

Kiolvasztáskor ugyan olyan lesz az állaga? Reszelhető pl vagy azt inkább akkor előre tegyem meg?

47969. 7a3a05277b (válaszként erre: 47965. - Mmacus)
2014. jan. 28. 09:34
Javaslom erre a célra az avokádó és a banán fele-fele arányú vegyítését! Jobb állagú, pudingszerű, krémesebb lesz a végeredmény.
2014. jan. 28. 09:15

Akit érdekel: Te..oban a félkemény trappista 1389 Ft/kg (jan.30-febr.5-ig).

Szerintem veszek két tömböt, darabolom, alufólia aztán fagyó.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook