Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Már egyszer kipróbálom. Valahogy magamtól eszembe sem jutott volna a banán-kakaó kombó.
Tudom, hogy nagyon jó gyümölcs a banán, néha veszek is, de inkább a narancs vagy az alma, amiért először nyúlok a boltban.
Persze, én is azt tenném!
Képzeld, olvasom, hogy kakaósan is lehet banánt enni, amolyan csokikrém-szerű desszertnek.
A banán valahogyan a lisztet váltja ki benne. Ne egy gyümölcsös palacsintát képzelj el, egy teljesen natúr dolog.
És nem olyan, mint az amerikai palacsinta, én azt utálom, mert vastag. Ez a hagyományosnak felel meg. Minden olyan hozzávalót mellőzve, amit a Lányom nem ehet, ezért örültem, amikor hallottam erről a receptről. Ha nem lenne ilyen gondunk, eszembe sem lenne ilyen katyvaszokkal kísérletezni. Én a hagyományos konyha híve és gyakorlója vagyok. Csak most szükség törvényt bont alapon minden lehetőségbe belekapaszkodok.
Nekem meg a banánja nem...Nem vagyunk egyformák. :-D
Az omlett nagyon sokféle. Én is azt hívom omlettnek, amihez külön felverjük a habot, de van, aki az egyben hagyott rántottát hívja annak. (Nem tudom, hogy írjam le: a tojásokat elkeveri, de a serpenyőben már keverés nélkül süti.)
A serpenyő tapadásmentes, így az első előtt áttöröltem olajos papírtörlővel, a többinél azt sem. Kb 3 evőkanálnyi masszát tettem egy palacsintához, így szép hajszálvékony lett, gyorsan sült. 1 banán-2 tojás mennyiségből kb 7-8 palacsinta van, abban a kicsi sütőben.
Omlett?? Hát, attól távol áll. Ez palacsinta. A tojásokat egyben kell hozzáadni, nem kell habbá verni a fehérjét. A banánt összetörtem villával, aztán mixeltem össze az egészet botmixerrel.
köszönöm, kipróbálom.Adtam neki nevet: banánomlett.
Vajon kell sütni, vagy lehet olajon is?
:) Nálunk az akciósból volt gombaszósz!:))
A Sp@rba viszont volt ez a 20%-os matrica, sajnos megint csalódtam, de lehet direkt csinálják, ráragasztom egy termékre,amit a pultban direkt megkérdeztem hogy ugye nem akciós,( mivel arra nem lehet), mondták nem, a pénztárnál meg közlik hogy nem viszi a gép, biztos akciós,negyvenen a sorba, mert persze pénztáros szombaton 1 van, már belefáradtam, többet nem ragasztok!:)))
Láttam olyan teflonos serpenyőt, ami lazább tésztákhoz van, de négy kis mintázott mélyedés van benne, tehát kicsivel vastagabb lepénykéket süt.
Olyanban nem lenne jó?
Köszi.
Sajtos tallér sütőm kettő is van, az erre nem alkalmas. Kifejezetten palacsintasütő szükségeltetik hozzá, hiszen ez palacsinta.:) Rendes palacsintasütőben is meg lehet sütni, de nagyon nehéz fordítani, mivel forrón szörnyen szakadós. De megoldódni látszik a probléma.
ostyasütő nem lenne jó?
vagy olyan sütő, amiben a sajtos tallért sütjük?
azokat lehet kapni a piacon/boltokban
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)