Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én igyekszem tenni is azért, hogy még a harmadik 56 éves szakaszt is megkezdhessem! :-D
És ha lassacskán is, mert tényleg nem kerget a tatár...azért haladok szépen én is.
Anyu szembeszomszédja is hasonló összeget kért hasonló távra. De ezzel az ideje is meg volt fizetve, mert ezt a szívességet Anyu olyankor kérte, ha nagyobb gond volt, és akkor az emberke szó nélkül várakozott, amíg csak kellett.
Ha mentek a teszkóba, megkérdezték, hozzanak-e valami Anyunak, és csak az árát kérték el. Persze Anyu idős volt, és a szembeszomszédja sem idevalósi. A közvetlen szomszéd néni családja rendszeresen járt oda vásárolni, soha nem kérdezték meg, kellene-e valami nekem...Egyszer megpendítettem a néninek, hogy alkalomadtán meg lehetne-e beszélni...de nem volt reakció.
(A város túlsó határában van a teszkó, még nem is láttam soha.)
Fura lehet, amit mondok, de nem érzem magam egyedül, csak fizikailag egyedül vagyok.
Itt a két kutyám, a macskák, akikkel kellemes szimbiózisban vagyok. Beszélgetni is szoktam velük, mert kell is, és az egyéb, azaz emberi beszélgetésre itt a telefon. Tudok beszélni a lányommal és egy barátnőmmel is gyakorlatilag korlátlanul, a többi pénzbe kerül.
Igen, a tévé folyamatosan megy mellettem. A férjem nehezen látott olvasni, rászoktunk a tévére nagyon is. (Én akkor is sokat ültem a net előtt.) Amióta egyedül vagyok, próbáltam kikapcsolni, de félni kezdtem. Azóta folyamatosan megy éjjel-nappal a tévé.
Soha nem voltam egyedül a férjem haláláig, mert családból mentem férjhez. Még néhány hónap, és végez a fiam az iskolában, megint itthon lesz, mert dolgozni fog. Másutt nem lenne ingyen lakhatása.
Ezt az egyedüllétet viszont úgy fogom fel, hogy most megkaptam a saját életemet, és ez a feladatom is egyben. Azóta táplálkozom tudatosan és egészségesen, sikerül egyre jobb formában lennem a fizikai teljesítőképességemet tekintve is. Apróbb javításokat magam is megcsinálok, vagy a fiammal együtt, amikor hazajön.
Remélem, és nagyon várom, hogy a fiam el tudjon helyezkedni és keressen, hogy legyen anyagi keretünk a ház javítására is, mert az állapota már nyomasztó kezd lenni.
Mindenféle dolog van tehát,ami foglalkoztat, és ha akad fordítási munka, azt is a gép előtt végzem, itthonról.
A falu mint lakhely az egyetlen, ami nem kellemes, ezt áthidalom azzal, hogy ki se mozdulok, ha csak lehet. Ez nem depresszió, csak a közöny védőpajzsa...
Szóval az 100 km-re, gyakorlatilag a valós távolság duplája került fele annyiba neki! Vagyis, nem akarok hülyeséget írni, de akkor ha jól számolom, amit elvileg miattad autózik (de ez sem igaz, mert ő is bevásárol), akkor az kb. 1200-1500 Ft-jába kerül.
5000-1500 = 3500 Ft, meglehet, hogy ha a helyi üzletben drágábban vásárolsz, akkor fizetsz ki ennyit a kajáért, és még hülyének, fejőstehénnek sem néznek!
(Érdemes lenne egyszer felírkálnod, hogy amit így olcsóbban megveszel a nagyüzletben, azzal Ft-ban mennyit spóroltál ahhoz képest, mintha ugyanazokat a helyi üzletben vásárolod meg!)
Hát a taxi az tényleg sok lenne ! Ennyiből nem futná ki a vásárlás !
Néhány évvel ezelőtt valaki megkérte ezt a kolleganőmet , h vinné el bevásárolni , de ne vásároljon magának ő is ! ne vigye a gyerekét ! és ez egy félnapos elfoglaltság lett volna a kolleganőmnek ! az idő is pénz ! felőlem vásároljon magának is ha akar , hozza a gyerkőcét is , ha gondolja ! Kb 3 óra alatt végzünk , ha nincsen sok pénzünk , a mellettünk lévő faluba megyünk többnyire . Azért gondolom , h kevesli esetleg az 5-öst , mert akkor attól a valakitől 10-et szeretett volna kérni , de azt már sokallta a kuncsaft , hát a fene tudja ! én azért gondolom ezt elégnek , mert engem soha nem kell külön vinni sehova , igyekszem alkalmazkodni , hamár nekem tesznek szívességet .
Szerintem nem kevesli, az iszonyat sok pénz. Tőlünk a megyeszékhely 60 km, odáig kérnek ennyit egy fuvarért. Azt hiszem.
Én nagyon szerencsés vagyok, a bevásárlást a férjem intézi. Itt a napit is, de a nagybevásárláskor is ő az aki tudja az árakat, mi az ami tényleg akciós, és fejben tartja, hogy itthon mi van fogyóban.
Ne ijedjetek meg: sok barátot szereztem a neten, és vannak találkozók is, csak nem télen...
De ezt is netnek köszönhetem. Anélkül nem lenne, nem lennének.
Sokat számít a net.
Ha nem lenne, most itt ülnék félig gügyén. Tökegyedül.
Á, itt nincs ilyen.
Még a szomszédot sem veszik fel a bolt közeléből hazafelé autózva. Akkor sem, ha láthatóan nehéz a csomag.
Egyszer egy nénit láttam, nehéz szatyorral a járdán, amikor hazafelé bicikliztem. Még nem is tudtam, ki az,amikor megálltam, hogy tegyük a csomagtartómra a szatyrát! Pedig ismerős néni volt, mint kiderült, és nem győzött hálálkodni, hogy őmiatta tolom a biciklit. Még én jöttem zavarba.
Ééértem. Így már más...
Igen, a kályhának elég nagy a területigénye is, körülötte sem lehet szorosan bútor vagy más.
Nálam is amiatt szorult ki a kis cserépkályha.
Én láttam már fagyasztott spenótot kétféle áron, ugyanott! (Fam..yFrost kocsi.)
Igaz, az egyik a spenót, a másik a parajkrém nevet viselte.
Az egyik 99 Ft volt 450 grammos csomagban, a másik 199 Ft, ugyanannyi. Most is látható a cég választékában, a weboldalukon.
(Én az olcsóbb spenótot vettem, kifoglástalanul finom, krémes volt.)
Igen lépcsó (bár ott van a lépcső alatt a képcső is! Mármint a tévé.
Nem attól félek, hogy a fal melegszik, egyszerűen arról van szó, hogy csak a fa lépcső alá tudnám beépíteni a kályhát. Pont aláfűtenék...
Ez azért is rossz lenne, mert tűzveszélyes, meg szétszáradna a fa a felszálló melegtől és az sem jó, hogy pont felette lenne kivágva a födém a feljáróhoz, így (mivel a meleg felfelé száll) fent hőség lenne, lent meg cidri.
Kicsi az alapterület, mindent át kéne tervezni-építeni, erről pedig szó sem lehet.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)