Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


52211. mmacus (válaszként erre: 52206. - Briell14)
2014. jún. 23. 18:55
Pedig a bolti borsókonzerv is főzve van, nem nyersen, mert jó puha. Nekem az a megoldás szimpatikusabb, még ha macerásnak is tűnik. A másikkal félnék, hogy "megöregszik" a borsó.
52210. lúdanyó (válaszként erre: 52188. - Anyagi)
2014. jún. 23. 17:59
és mást nem tettél bele?
52209. Guruljka
2014. jún. 23. 17:49
Szeretni biztos lehet, de szerzésre gondoltam. :D
52208. Guruljka
2014. jún. 23. 17:49

Nem az üveg műfaja a lényeg, bár a parafadugó valamelyest szellőzik.

Az is fontos, hogy ne natur átlátszó üveg legyen, biztosan a fény miatt.

Tölcséren keresztül azért belegurulnak a sós borsószemek abba a sörösüvegbe is. :D


Talán sörivás nélkül is lehet szeretni üveget, kérdezz rá a boltba, hátha az üveg áráért kaphatsz egyet-kettőt.

52207. 6897bca198 (válaszként erre: 52206. - Briell14)
2014. jún. 23. 17:40
Valóban. De talán 1 fokkal egyszerűbb, mint sörösüvegbe úgy kb. hármasával berakni a borsószemeket.:o))) Ha lenne hor borsót termesztenem, biztos raknék el. Eddig a cseresznye/meggy magvalással voltam elfoglalva. Mivel a gyümölcsöt kaptam, vettem egy magvalót 1.300 Ft-ért. Pikk-pakk kimagvaltam egy nagy kosár cseresznyét. Már fenn figyelnek a spájzban. (Meg én is figyelem őket, első ilyen ténykedésem)
52206. Briell14 (válaszként erre: 52205. - 6897bca198)
2014. jún. 23. 17:22
Hű...ez szerintem nagyon macerás. :)
52205. 6897bca198 (válaszként erre: 52204. - 99279bb06f)
2014. jún. 23. 17:16

Ha nem tudsz sörösüveget beszerezni:


[link]

A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a borsót szűrőkanállal üvegekbe merjük, de úgy, hogy csak háromnegyed részig legyen az üvegekben. Ráöntjük a langyosra hűlt főzőlevet, a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Nedves dunsztban fél órát gőzöljük. A gőzölést másnap és harmadnap megismételjük.

Leöblítve használjuk fel.


Itt is hasonlóan írják: [link]

52204. 99279bb06f (válaszként erre: 52159. - Guruljka)
2014. jún. 23. 10:29

Köszönöm, hogy helyettem keresgéltél! Gondoltam, hátha valaki már csinálta, de ezek szerint nem. Megpróbálom, először persze kis adagban. Ami gond, az a sörösüveg. Nem iszom, nincs is ilyen nálam. :)

...

Annyira sok fog teremni, hogy ennyit nem bírok megenni akkor sem, ha reggeltől estig ezt eszem. A mélyhűtőm kicsi, ezért gondoltam üveges eltevésre.

52203. 99279bb06f (válaszként erre: 52199. - Mmacus)
2014. jún. 23. 10:26

Az uborkareszelővel reszelem a sárgarépát is. Nagyon szép vékony szeletek lesznek. A fokhagyma is és a petrezselyem is jó még a majonézes répához.

...

Ha nincs majonéz, akkor ecetes-cukros lével leöntve finom saláta a sültek mellé.

52202. Briell14 (válaszként erre: 52199. - Mmacus)
2014. jún. 23. 10:06

Látom senki nem válaszol... szóval, igen. Próbáld úgy reszelni, hogy ne a rövidebb oldalánál, hanem picit hosszabbak legyenek, úgy jól néz ki.

Bár az az igazság, hogy én még így magában nem próbáltam, almát és káposztát szoktam hozzá rakni. :)

52201. forrest2010 (válaszként erre: 52189. - Anyagi)
2014. jún. 23. 06:06
Nehezebb , én késsel magoztam , nem is sokat , de szörnyű volt !
52200. fokhagyma (válaszként erre: 52198. - Caravell)
2014. jún. 22. 22:53
A fokhagyma ki ne maradjon, de ne por alakban!!!
52199. mmacus (válaszként erre: 52198. - Caravell)
2014. jún. 22. 21:36
Sajtreszelővel, vagy mivel kell reszelni a répát, hogy szép vékony, szálas legyen? Besózni nem kell?
52198. caravell (válaszként erre: 52188. - Anyagi)
2014. jún. 22. 21:30
Ági, tegyél bele fokhagymát, jó sokat lereszelve vagy fokhagyma port, az az igazi, a gyerekeim vajakenyérrel eszik vagy pirítóssal, hús nem is kell hozzá, de minden hidegtálhoz, meleg sülthúsokhoz stb. jó :)
52197. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 52192. - Anyagi)
2014. jún. 22. 21:26
Az finom!! Készülünk főzni a héten! :)))
52196. mmacus (válaszként erre: 52195. - Anyagi)
2014. jún. 22. 21:06
Én is ott szoktam venni.
52195. Anyagi (válaszként erre: 52194. - Mmacus)
2014. jún. 22. 21:02

jó ideje nem rakok el én sem zöldborsót télire.

Jó minőségű, olcsót adnak (akcióban is) a Lidlben.

52194. mmacus (válaszként erre: 52192. - Anyagi)
2014. jún. 22. 20:58
Én nem szoktam elrakni, megfőzöm frissen, ami terem. Ilyenkor az igazi - nekem. Fagyasztottat megveszem télen, amikor akciós és befér pár csomag a fagyasztómba.
52193. mmacus (válaszként erre: 52192. - Anyagi)
2014. jún. 22. 20:56
Mi ma kivégeztük a borsót:) Eddig tartott nálunk a friss borsó szezon, éppen jó, nem untunk rá, de egyelőre elég volt. Most jön a zöldbab, azt is nagyon szeretem. Leves, főzelék, rakott zöldbab, minden jöhet.
52192. Anyagi (válaszként erre: 52166. - Mmacus)
2014. jún. 22. 20:54
Tessék csinálni zöldborsópaprikást nokedlival!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52191. Anyagi (válaszként erre: 52156. - 99279bb06f)
2014. jún. 22. 20:51
Lehet eltenni zöldborsót üvegbe is, csak az nem olyan jó....szerintem...
52190. Anyagi (válaszként erre: 52154. - Forrest2010)
2014. jún. 22. 20:49
Azért biztos van másik erdős rész is - és a mezőn is teremnek egyes gombák! :)
52189. Anyagi (válaszként erre: 52153. - Forrest2010)
2014. jún. 22. 20:47

Persze, hogy magoztam a meggyet a lekvárhoz!!! Hogy nézne ki magokkal???

De a cseresznyét sokkal nehezebb kimagozni!!!

52188. Anyagi
2014. jún. 22. 20:44

Ma grilleztünk és a görög saláta mellett a csúcs a majonézes sárgarépa volt! :)

Nyers sárgarépa lereszelve és majonézzel összekeverve, de valami nagyon finom! :)

52187. mmacus (válaszként erre: 52186. - Anyagi)
2014. jún. 22. 20:42
Igazad van! Ha valami gond lenne vele, derüljön ki a három nap alatt.
52186. Anyagi
2014. jún. 22. 20:41
Ma egész nap bejáródik az új mosógépem. A 3 napos cseregarancia alatt dolgozzon, mint az őrült!!!
2014. jún. 22. 18:47

"Manikűr" a szorgos háziasszonyoknak:

A legolcsóbb bolti citromlevet (műa. flakonos) veszem.Ebből öntök ki egy keveset pohárba, amibe bele dugdosom az ujjaimat. Rögtön körömkefézem, öblítem, majd megismétlem. Láss csudát:eltűnik az ocsmányság.

De a félbe vágott citrom is jó, de azt sajnálom ilyenre.

52184. lúdanyó
2014. jún. 22. 18:41
:)
52183. Briell14 (válaszként erre: 52182. - Guruljka)
2014. jún. 22. 16:03
Igen. Úgy írja, hogy csírátlanít. Tartja az optimális hőmérsékletet optimális ideig. :)
52182. Guruljka
2014. jún. 22. 16:02
De ez egyben azt is jelenti, hogy akkor sem kellene tartósító, ha mindig sikerülne tökéletesen kidunsztolni, ugye? Mert a gép csak ezt csinálja lényegében. Biztonságos módon állítja elő mindig ugyanazokat a feltételeket.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook