Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem az üveg műfaja a lényeg, bár a parafadugó valamelyest szellőzik.
Az is fontos, hogy ne natur átlátszó üveg legyen, biztosan a fény miatt.
Tölcséren keresztül azért belegurulnak a sós borsószemek abba a sörösüvegbe is. :D
Talán sörivás nélkül is lehet szeretni üveget, kérdezz rá a boltba, hátha az üveg áráért kaphatsz egyet-kettőt.
Ha nem tudsz sörösüveget beszerezni:
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a borsót szűrőkanállal üvegekbe merjük, de úgy, hogy csak háromnegyed részig legyen az üvegekben. Ráöntjük a langyosra hűlt főzőlevet, a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Nedves dunsztban fél órát gőzöljük. A gőzölést másnap és harmadnap megismételjük.
Leöblítve használjuk fel.
Itt is hasonlóan írják: [link]
Köszönöm, hogy helyettem keresgéltél! Gondoltam, hátha valaki már csinálta, de ezek szerint nem. Megpróbálom, először persze kis adagban. Ami gond, az a sörösüveg. Nem iszom, nincs is ilyen nálam. :)
...
Annyira sok fog teremni, hogy ennyit nem bírok megenni akkor sem, ha reggeltől estig ezt eszem. A mélyhűtőm kicsi, ezért gondoltam üveges eltevésre.
Az uborkareszelővel reszelem a sárgarépát is. Nagyon szép vékony szeletek lesznek. A fokhagyma is és a petrezselyem is jó még a majonézes répához.
...
Ha nincs majonéz, akkor ecetes-cukros lével leöntve finom saláta a sültek mellé.
Látom senki nem válaszol... szóval, igen. Próbáld úgy reszelni, hogy ne a rövidebb oldalánál, hanem picit hosszabbak legyenek, úgy jól néz ki.
Bár az az igazság, hogy én még így magában nem próbáltam, almát és káposztát szoktam hozzá rakni. :)
jó ideje nem rakok el én sem zöldborsót télire.
Jó minőségű, olcsót adnak (akcióban is) a Lidlben.
Persze, hogy magoztam a meggyet a lekvárhoz!!! Hogy nézne ki magokkal???
De a cseresznyét sokkal nehezebb kimagozni!!!
Ma grilleztünk és a görög saláta mellett a csúcs a majonézes sárgarépa volt! :)
Nyers sárgarépa lereszelve és majonézzel összekeverve, de valami nagyon finom! :)
"Manikűr" a szorgos háziasszonyoknak:
A legolcsóbb bolti citromlevet (műa. flakonos) veszem.Ebből öntök ki egy keveset pohárba, amibe bele dugdosom az ujjaimat. Rögtön körömkefézem, öblítem, majd megismétlem. Láss csudát:eltűnik az ocsmányság.
De a félbe vágott citrom is jó, de azt sajnálom ilyenre.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)