Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Azt én is. Még annak idején a tesómmal ketten voltunk otthon. Felraktuk a tojásokat főni, majd bementünk filmezni és elfelejtettük. Egyszer csak hallottuk hogy durr...néztünk egymásra, de már este volt, nem mertünk kimenni. Aztán megint durr....durr....
Hát,....a tojások voltak. :DDD Még az edényt is eltüntettük valahová. :)
Szinte az összes erdei gomba aranyárba van .
Viszont ingyen lehet szedni!!! és a gombavizsgálat is ingyen van!
Pont most pénteken láttam rókagombát a piacon.
Meg sem mertem kérdezni az árát...
mi = h 1 leves leég ?! :D
Apukám annak idején a teáskannát kozmáltatta oda! :)
Ezen kívül elkészült a meggylekvár is! Isteni lett!!!
Egy kistányérban hűl a maradék, alig várom, hogy megkóstolhassam egy kenyérszeleten is! :))
Még a fagyosba is tettem néhány zacskóval!
Holnap grillezést tervezek. A tacskóban 1050 Ft a tarja. Ma a csontjából volt leves meg fokhagymás husi, petrezselymes krumplival, kovászos uborkával és édes csilimártással.
Sziasztok!
Ma remekül kezdődött a napom! :((
Feladta a mosógépem...
Tulajdonképpen már több, mint 15 éves volt és a torka is véres (pl. a vizet nem melegítette már több éve, de ezt megoldottam egy vödörrel a csapból) de most már meg sem mozdult a dobja. Hallottam, hogy kattan a programkapcsoló, aztán semmi.
Szomorúan panaszoltam a férjemnek, aki elővette az épp megkapott médiamárkos újságot és máris talált egy akciós darabot. Bár végül nem azt választottam, de pont annyiba került ez is és ráadásul beállítható a centrifuga fordulatszáma és még sok minden.
Még tanuljuk egymást, de már lement az első "üres" mosás és most tisztul az ágynemű, amit reggel akartam indítani.
De jobb most, mint soha!!!!
Tulajdonképpen nem örülök a váratlan kiadásnak, de nagyon boldog vagyok az új géppel!!! Remélem újabb 15 évig meg van oldva ruháink tisztasága! :)))
Igen ez így nem a legolcsóbb , de biztos finom.
Én még nem tudom hogy mit is főzzek holnap.Tarjám van itthon abból lesz majd valami.
Én borsólevest főzök, úgy nézem, ezzel vége is idén a friss borsó szezonnak nálunk.
Kénytelen vagyok bővebben főzni, hétfőn és kedden továbbképzésre megyek a nagy fővárosba, ki tudja, mikor érek haza, éhen ne vesszen a család.
Mar meg is vettem a hozzavalokat...
150 g liszt 1 teáskanál sütőpor 375 g lereszelt cukkini 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva 200 g bacon szalonna, apróra vágva 1 csésze reszelt cheddar sajt 60 ml olívaolaj vaj Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy egy 30 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkinit, a hagymát a szalonnát, a sajtot és az olajat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Az előkészített tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk. Magában vagy salátával is igen finom, pénztárcakímélő étel.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)