Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én a gyümölcstortát pudinggal szoktam. A túróval készült nálam már túrótorta kategória. :)
A zseléről meg annyi rosszat hallani...volt, hogy nélküle készítettem. A gyümölcsök szépen megállnak a pudingban. :)
köszönöm a tanácsokat, lassan kialakul, mit fogok csinálni
Másik kérdés: Életemben nem csináltam még gyümölcstortát- tudom tudom, nagyon gáz. Most azonban valaki erre kért. Szóval hogy is van ez? Megveszem a kész tortalapot, ez már tuti. A tetején málna lesz, ez is tuti. És a zselé az hogy kerül rá? Van valami készen kapható trutyi és azt kell elkészíteni? Melyiket érdemes venni?
Szerintetek ez milyen ötlet: nem gyümölcstorta formájú piskótlapot veszek, hanem normál tortát, amibe tudok pudingot tenni, beteszem csatos tortaformába és úgy teszem rá a gyümölcsöt meg a zselét, és akkor nem tud lefolyni. Túrótölteléket szerintetek hogyan kell csinálni? Ma ettem egy cukiban málnás túróval töltött tortát, isteni finom volt, de fogalmam sincs, hogy került bele az a túró.
Légyszi segítsetek, várom a tippeket, javaslatokat, fontos volna, hogy jól sikerüljön (még ha bolti is lesz a piskóta) :D
A rizst nem lehet puhává főzni, ha megszakítod a főzést, ha kihűl, ezért mondtam, hogy így lehetne.
A sütő forró legyen, a rizs ne hűljön ki - gyorsan kell dolgozni és akkor jó lesz az!
Nem hiszem, hogy a rizs megpuhulna. 15 perc elég az ételnek a meleg sütőben.
Igazából én a kész rizsre gondoltam, de az is jobb, ha a tányérra külön kerül. Esetleg rá lehet tálalni a zöldséges kockát...
Nekem nem hiányzott róla a só!
És a majonézben sem tocsogott, épp annyi volt rajta, hogy összeálljon sűrű répamasszának.
Bár egy órát biztosan állt az evés előtt...
Mindenkinek köszönöm, hogy együtt örült velem!!! :)))
Nem csak a lelkesedés miatt mosok most ezerrel, hanem szerdáig tart a 3 napos cseregarancia! :)
Mai vacsi:
Vettem egy fagyasztott zöld zöldbabot a Lidlben (390 Ft). A kétharmadát megfőztem sós vízben.
Egy nagy tejföl kétharmadát összekevertem egy tojással és egy csapott evőkanálnyi liszttel.
Na innen jön a kreativitás: belekevertem a babot, egy kis szelet maradék felkockázott kolozsvári szalonnát átsütve, egy csomag újhagyma zöldjének felét, egy kis darabka apróra kockázott sajtot, ízlés szerint fűszereket.
A jénait kizsíroztam és kiszórtam zsemlemorzsával és beleöntöttem a masszát. A tetejére egy kicsi olajjal összekevert zsemlemorzsát szórtam és megsütöttem.
Naggyon finom volt!
Éhesebbeknek rizzsel is lehet tálalni!
Elgondolkoztam, hogy lehetne e rizs tetején, mint a rakott dolgokat megsütni, de nem, mert a massza a sütés elején még folyós és lefolyna a rizs alá, a szárazanyag tartalom pedig fent maradna a tetején. Ebben az ételben pedig az a jó, hogy a massza megszilárdul és majdnem tészta jelleget ölt.
Csináltam már ilyet spárgával is, de szinte minden zöldségből és maradék ízesítőből elkészíthető.
:) Csak azért nem lelkesedtem, mert ez is kiadás volt. Ennek nem lehet (nálam) örülni.
A másik meg, hogy sajnos a mostani gyártmányok csak néhány évre készülnek. Nem úgy, mint az Evrika pld., amelyik már 40. éve mos a nagynénémnél!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)