Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


52269. Ginevra01 (válaszként erre: 52267. - Mmacus)
2014. jún. 24. 21:30
Köszi szépen nagyon jó, akkor ezek szerint a túróra jöhet a gyümölcs és rá a zselé. Elég magas az a perem ennek a sok mindennek, vagy a zselé már fölötte szokott lenni?
52268. Briell14
2014. jún. 24. 21:29

Én a gyümölcstortát pudinggal szoktam. A túróval készült nálam már túrótorta kategória. :)

A zseléről meg annyi rosszat hallani...volt, hogy nélküle készítettem. A gyümölcsök szépen megállnak a pudingban. :)

52267. mmacus (válaszként erre: 52266. - Ginevra01)
2014. jún. 24. 21:15
Sok receptet találsz a neten, lényeg, a gyümölcs alá tegyél "szigetelést", pudingot, vagy krémet, akár túrókrémet, mert máskülönben a tetejére öntött zselé még folyékonyan leszivárog a tésztába, az meg beszívja. Túrókrémet én így készítem: 25 dkg túró áttörve, 2 dl hulala habbá verve, azt lazán összevegyíteni a túróval. Nem szoktam bele fixálót tenni. Tortazselépor többféle van, van amit kell főzni, van amit nem. Piros és színtelen szokott lenni. Én a droetkeres nem főzőset szeretem, azt csak forró vízben kell feloldani. Kicsit kevergeted, hogy hűljön, majd óvatosan a gyümölcs tetejére kanalazod, középen kezdve. Ahogy ráteszel 1-1 kanállal úgy hűl és szilárdul meg rajta.
52266. Ginevra01 (válaszként erre: 52251. - 99279bb06f)
2014. jún. 24. 20:55

köszönöm a tanácsokat, lassan kialakul, mit fogok csinálni


Másik kérdés: Életemben nem csináltam még gyümölcstortát- tudom tudom, nagyon gáz. Most azonban valaki erre kért. Szóval hogy is van ez? Megveszem a kész tortalapot, ez már tuti. A tetején málna lesz, ez is tuti. És a zselé az hogy kerül rá? Van valami készen kapható trutyi és azt kell elkészíteni? Melyiket érdemes venni?


Szerintetek ez milyen ötlet: nem gyümölcstorta formájú piskótlapot veszek, hanem normál tortát, amibe tudok pudingot tenni, beteszem csatos tortaformába és úgy teszem rá a gyümölcsöt meg a zselét, és akkor nem tud lefolyni. Túrótölteléket szerintetek hogyan kell csinálni? Ma ettem egy cukiban málnás túróval töltött tortát, isteni finom volt, de fogalmam sincs, hogy került bele az a túró.


Légyszi segítsetek, várom a tippeket, javaslatokat, fontos volna, hogy jól sikerüljön (még ha bolti is lesz a piskóta) :D

52265. mmacus (válaszként erre: 52262. - Briell14)
2014. jún. 24. 20:52
Az biztos.
52264. mmacus (válaszként erre: 52260. - Briell14)
2014. jún. 24. 20:51
:P
2014. jún. 24. 20:49
Képzeljétek, nálunk a CBA-ban a friss zöldbab 900 Ft/kg volt ma. (Nem vettem, van még a fagyóban tavalyi saját termés, na de na...)
52262. Briell14 (válaszként erre: 52252. - Mmacus)
2014. jún. 24. 20:24
Volna is miről beszélgetni közben...akár reggelig is. :)
52261. Briell14 (válaszként erre: 52250. - 99279bb06f)
2014. jún. 24. 20:23
Tudod mit! Jut is, marad is... Gyere! :)
52260. Briell14 (válaszként erre: 52249. - Forrest2010)
2014. jún. 24. 20:23
Finnyás vagyok...a kukacra. :)
52259. 99279bb06f (válaszként erre: 52257. - Anyagi)
2014. jún. 24. 19:58

A rizst nem lehet puhává főzni, ha megszakítod a főzést, ha kihűl, ezért mondtam, hogy így lehetne.

A sütő forró legyen, a rizs ne hűljön ki - gyorsan kell dolgozni és akkor jó lesz az!

52258. mmacus (válaszként erre: 52253. - Anyagi)
2014. jún. 24. 19:57
Ez olyan csőben sült zöldbab-féle. Finom lehetett. De miért nem vettél friss zöldbabot? Nálunk a piacon a nénikék szombaton 250-ért árulták, de még volt borsóm. A héten viszont zöldbabosat tervezek.
52257. Anyagi (válaszként erre: 52255. - 99279bb06f)
2014. jún. 24. 19:54

Nem hiszem, hogy a rizs megpuhulna. 15 perc elég az ételnek a meleg sütőben.

Igazából én a kész rizsre gondoltam, de az is jobb, ha a tányérra külön kerül. Esetleg rá lehet tálalni a zöldséges kockát...

52256. Anyagi (válaszként erre: 52237. - Caravell)
2014. jún. 24. 19:51

Nekem nem hiányzott róla a só!

És a majonézben sem tocsogott, épp annyi volt rajta, hogy összeálljon sűrű répamasszának.

Bár egy órát biztosan állt az evés előtt...

52255. 99279bb06f (válaszként erre: 52253. - Anyagi)
2014. jún. 24. 19:48
A rizst majdnem készre süsd meg, úgy tedd a jénai aljára. Legalulra egy kis morzsát is tehetsz, de szerintem nem kell. Ráöntöd ezt a babos masszát, és megsütöd. Arra figyelj, hogy gyorsan dolgozz vele, a rizs ne hűljön ki, mert akkor kemény marad.
52254. Anyagi (válaszként erre: 52236. - Caravell)
2014. jún. 24. 19:46

Mindenkinek köszönöm, hogy együtt örült velem!!! :)))


Nem csak a lelkesedés miatt mosok most ezerrel, hanem szerdáig tart a 3 napos cseregarancia! :)

52253. Anyagi
2014. jún. 24. 19:42

Mai vacsi:


Vettem egy fagyasztott zöld zöldbabot a Lidlben (390 Ft). A kétharmadát megfőztem sós vízben.

Egy nagy tejföl kétharmadát összekevertem egy tojással és egy csapott evőkanálnyi liszttel.

Na innen jön a kreativitás: belekevertem a babot, egy kis szelet maradék felkockázott kolozsvári szalonnát átsütve, egy csomag újhagyma zöldjének felét, egy kis darabka apróra kockázott sajtot, ízlés szerint fűszereket.

A jénait kizsíroztam és kiszórtam zsemlemorzsával és beleöntöttem a masszát. A tetejére egy kicsi olajjal összekevert zsemlemorzsát szórtam és megsütöttem.

Naggyon finom volt!

Éhesebbeknek rizzsel is lehet tálalni!


Elgondolkoztam, hogy lehetne e rizs tetején, mint a rakott dolgokat megsütni, de nem, mert a massza a sütés elején még folyós és lefolyna a rizs alá, a szárazanyag tartalom pedig fent maradna a tetején. Ebben az ételben pedig az a jó, hogy a massza megszilárdul és majdnem tészta jelleget ölt.


Csináltam már ilyet spárgával is, de szinte minden zöldségből és maradék ízesítőből elkészíthető.

52252. mmacus (válaszként erre: 52248. - Briell14)
2014. jún. 24. 19:36
Én szívesen mennék.
52251. 99279bb06f (válaszként erre: 52243. - Ginevra01)
2014. jún. 24. 19:31
Bármit le tudsz fagyasztani, a lényeg, hogy gyorsan fagyaszd, ne lassan! Ha van mikró, vagy sütője, akkor bármilyen rakottat fel tud melegíteni. A főzelékeket is vagy felforralja, vagy mikróban felmelegíti.
52250. 99279bb06f (válaszként erre: 52248. - Briell14)
2014. jún. 24. 19:29
Ha minden másodikat megehetem, akkor azonnal indulok. :D
52249. forrest2010 (válaszként erre: 52248. - Briell14)
2014. jún. 24. 19:27
Te szegény ! muszáj mindet kimagozni ? volt kolleganőm elrakta a fagyosba maggal együtt , aztán hidegvízbe rakva magozta ki , amikor felhasználta volna . Befőttnek + sose magoztam ki .
52248. Briell14
2014. jún. 24. 19:18
Csajok! Meggyet magozok. Egy vödörrel kész...de még van négy. Jöjjön valakiiiiii!!!!! :)
52247. mmacus (válaszként erre: 52243. - Ginevra01)
2014. jún. 24. 14:11
Ha egy hétig nem esznek főzeléket, nem tragédia. De rakott kelt, vagy karfiolt meg tudsz csinálni előre és megsütik, ha enni akarják.
52246. 8ac08ad781 (válaszként erre: 52245. - 8ac08ad781)
2014. jún. 24. 14:05
nem előre, hanem ha már úgyis benne állsz
52245. 8ac08ad781
2014. jún. 24. 14:05
ha zuhanyzás előtt kell pisilned, pisilj a zuhanytálcába ,úgyis leöblítődik és így megspórolsz egy wc lehúzást.
52244. lúdanyó
2014. jún. 24. 13:50
:)
52243. Ginevra01 (válaszként erre: 52238. - Caravell)
2014. jún. 24. 12:57
Köszi szépen. Nem tudom pontosan, mert apjuknál lesznek, és majd ott fogok főzni pár napra előre, hogy ne kelljen neki minden nap főzőcskézni a 3 gyerekre. 2-3 napra gondoltam, a többit megoldják, 1 hétig lesznek, sült húst, rántott tököt tudnak egyedül is csinálni. Sütök majd sütit, meg kombét, azt lehet enni vacsira is. Mondjuk a főzelékkel van pont a gond, azt lehet fagyasztani? pl a borsót? Mert azt tuti nem tud csinálni :D
52242. 99279bb06f (válaszként erre: 52241. - Mmacus)
2014. jún. 24. 12:02
Úgy is készítettem már, hogy a sáragarépát egy pici olajon megsütöttem, hogy puhább és édesebb legyen. Úgy is finom volt.
52241. mmacus (válaszként erre: 52237. - Caravell)
2014. jún. 24. 10:41
Én is sajtreszelőn fogom, vékony szálasra reszelve gusztusosabb, mint karikára.
52240. 99279bb06f (válaszként erre: 52230. - Anyagi)
2014. jún. 24. 10:26

:) Csak azért nem lelkesedtem, mert ez is kiadás volt. Ennek nem lehet (nálam) örülni.

A másik meg, hogy sajnos a mostani gyártmányok csak néhány évre készülnek. Nem úgy, mint az Evrika pld., amelyik már 40. éve mos a nagynénémnél!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook