Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55301. caravell (válaszként erre: 55284. - Anyagi)
2014. nov. 28. 19:01
Az én kajám is megmaradt, csiáltam bolognaot, hogy főzök ki tésztát, de a gyermek nem jól van, nem éhes. annak nem örülök, hogy valamit benyalt, hasmenése is van, de a főzést holnapra megúsztam, illetve fogok főzni, de az már előre készülás lesz.
55300. caravell (válaszként erre: 55292. - Guruljka)
2014. nov. 28. 18:59

nahh, én le sem szűrtem, úgy ettük trutymósan, kanállal, mi sem voltunk fokhagyma szagúak :)


de jó ötlet a halra tenni! :)

55299. Guruljka
2014. nov. 28. 17:59

Egy gyors megoldás:


10 evőkanál olivaolaj, 4 szelet fagyasztott lazac, 2 gerezd fokhagyma hajszálvékony szeletkékre vágva, 4 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 4 evőkanál citromlé, kevés só és bors.


Egy sütőedényt kikenünk 2 evőkanálnyi olivaolajjal. A lazacot felengedés nélkül belefektetjük. Rászórjuk a fokhagymát, és ráöntjük a citromlét és a maradék olajat. Finoman sóttuk, borsozzuk.

180 fokon, előmelegített sütőben, 30 perc alatt kész.


A kapri helyett használhatunk petrezselyemzöldet is.


Ropogós bagettet vagy héjában sült apró krumplit, tzatzikit adunk mellé.

55298. Guruljka
2014. nov. 28. 17:45

Nézegesd, amit küldtem! Csak fagyasztott lazac (TK Lachs) 5 oldalon át.


Nem tudom, mit ehet még a kislányod, hátha ki tudod választani, melyiket fordítsam.


(Friss lazac itt nemigen kapható szerintem, vagy van tengervizes akvárium henteseknél?

55297. alidamolnar (válaszként erre: 55296. - Guruljka)
2014. nov. 28. 17:30
Köszi előre is.
55296. Guruljka
2014. nov. 28. 17:27
Keresek valamelyik német oldalon receptet a lazachoz! Ott hátha jobban értenek hozzá.
2014. nov. 28. 17:20

Lazacot vett már valaki? Ha igen, azt frissen jobb venni, vagy fagyasztva?

De ha frissen veszem, akkor is lefagyasztom karácsonyig.

Engem annyira nem is izgatna, de a kislány kérte, és mivel igencsak diétásan étkezik, ezért ilyen kaja lesz az, ami egy kis plusszt jelent karácsonykor. Ezt serpenyőben érdemes sütni, alig pár csepp olajon, gondolom...

(Azért lesz a jó kis tőkehalfilé rántva, az az igazi!!!!:)

55294. Guruljka
2014. nov. 28. 16:20
Mármint hogy vajon hol lehet. :D
55293. Guruljka (válaszként erre: 55284. - Anyagi)
2014. nov. 28. 16:17
Ha én nem rakom a hűtőbe a kész kaját, akkor nem probléma, Vagy a macskákban, vagy a komondorban. :D
55292. Guruljka
2014. nov. 28. 16:12

Én tavaly még gyártottam a fokhagymás-citromos "iszókát", amit érelmeszesedés ellen ajánlanak.

Egészen meg is szerettem. (És nem volt rémes íze, krémlikőr-szerű volt inkább, alkohol nélkül, és tényleg nem lettem fokhagyma-szagú.)


Na de a leszűrt citrom-fokhagyma darálékot nem votl szívem kidobni, kisebb adagokba lefagyasztottam.

Nem tudtam, mir elesz jó, de rájöttem. A legközelebbi asag fagyasztott halat egy adag ilyennel olvasztottam fel. Ahogy olvadt, forgattam, rákenegettem a halra. Utána a halat leöblítettem, lecsepegtettem, leitattam róla a vizet, és nagyon finom lett!

2014. nov. 28. 14:29

Sziasztok, szép napot.

Bubi54, megnéztem a képeidet, könnyeket csalt a szemembe. gyönyörűek az iket csajok, nem semmi lehetett mikor még aprók voltak meg gondolom most sem. Egyben nagy boldogság is.

Jó egészséget az egész családnak.

55290. forrest2010 (válaszként erre: 55289. - Bubi 54)
2014. nov. 28. 09:16
...én is minden fagyosba rakott pl levesnek való csontosat így szoktam felolvasztani . Nagyon jó .
55289. Bubi 54 (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 28. 08:45
A halat én is lefagyasztom, ha előbb veszem meg, vagy ha kapok.De nem kirakom olvadni,csapvízbe rakom.Amikor hideg a víz, leöntöm róla, és másikat rakok.Így kiolvasztva olyan lesz, mint a friss hal.
55288. Anyagi (válaszként erre: 55285. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 20:16
Ha most veszed a friss halat, nyugodtan fagyaszd le, majd karácsonykor, amikor panírozni akarod, olvaszd fel teljesen és itasd le a felületéről a nedvességet.
55287. Anyagi (válaszként erre: 55286. - Mmacus)
2014. nov. 27. 20:14
Valamit elszúrtam? Csak ki akartam másolni magamnak azokra az időkre, amikor majd újra ehetek káposztát! :(
55286. mmacus
2014. nov. 27. 19:58
Anyagi elég furcsán jelent meg a Káposztás-sárgarépás majonézes salátád a receptek között, mintha Forever Happy receptje lenne bemásolva, ráadásul kétszer egymás után...
55285. lúdanyó (válaszként erre: 55283. - Anyagi)
2014. nov. 27. 19:53

na nemlettem okosabb..:(

pedig elö

őbb kel vennem halat mint karácsony... akkor most hogyan..?

55284. Anyagi
2014. nov. 27. 18:01

Ma reggel megsütöttem a csibealkatrészeket és képzeljétek, a család nem találta meg!!! Pedig próbáltam hazatelefonálni is, hogy elmondjam, mi az ebéd, de nem vették fel!

Nos, akkor viszont holnapra nem kell főznöm!!!! :)))

55283. Anyagi (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 17:58

Kiolvasztom teljesen.


Mondjuk én sem veszek boltban, fagyasztott halat, mert néhányszor ráfáztam: mire kiolvadt, csak egy löttyedt, vékonyka valami maradt és rengeteg víz!:((

55282. Anyagi (válaszként erre: 55276. - 99279bb06f)
2014. nov. 27. 17:55

Olyat még sohasem ettem, de a friss fügét nagyon szeretem!

Balatonalmádiban olyan a mikroklíma, hogy augusztusra beérik a füge és hatalmas fák/bokrok vannak. Sokat ettünk gyerekkoromban. Imádtam, imádom - és képzeld, Csemete nem szereti!!! ????

55281. Briell14 (válaszként erre: 55280. - 99279bb06f)
2014. nov. 27. 15:33
:D
55280. 99279bb06f (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 15:18

Csakis az általam fagyasztott halat rántom (elég ritkán mostanában). A lényeg a fagyasztáson van. Nagyon gyorsan kell lefagyasztani, hogy ne legyen vizes.

Felolvasztani semmi esetre sem szabad a halat, mert nagyon gyorsan romlik. De egy jó kis hasmenéstől legalább soványabb leszel. :D

55279. hulló csillag (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 15:17
Én is hagyom teljesen kiolvadni.
55278. szabot.88 (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 14:27
Ki kell engedni, mert nagyon sok vizet ereszt...
55277. lúdanyó
2014. nov. 27. 14:09
az utobbi időben nem akart sikerüli a rántott hal. Ha fagyasztott a hal megvárjátok mig teljesen kiolvad és akkor panirozzátok vagy amig még nagyjából fagyos?
55276. 99279bb06f (válaszként erre: 55272. - Anyagi)
2014. nov. 27. 11:04
:) Nekem mindegy, de ha lehet kérni, akkor Fügetortát szeretnék. :)
55275. Anyagi (válaszként erre: 55274. - Hulló csillag)
2014. nov. 26. 21:29
Mondjuk ez édesvizi hal - és nem utolsósorban magyar tenyésztésű. És finom!
55274. hulló csillag (válaszként erre: 55270. - Labi)
2014. nov. 26. 19:24
Köszi, ezt kipróbálnám, csak nem tudom, hogy nálunk is van-e ilyen, de majd megnézem.
55273. hulló csillag (válaszként erre: 55269. - Anyagi)
2014. nov. 26. 19:23
Barnásnak. És tényleg az volt egyes része, nem volt egységesen fehér a filé. (bőrösen vettem, de lenyúztam)
55272. Anyagi (válaszként erre: 55263. - 99279bb06f)
2014. nov. 26. 18:46
Én fantás sütit kérek! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook