Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
( ha egy kicsit az angolban otthon vagy, es ha erdekel, nezz utanna a "meno" szineszeknek. Nezd meg az eredeti nevuket... Ugyan csak Rakosi elctarset, Gerot, es a Avo fejet, a Benjamin Eisenbergert.. Na es vissza az amcsi szineszekre, hogy mi is az eredeti nevuk? Ki fog tunni, milyen vallasuaknak van uj felvett nevuk, hogy lolab ki ne logjon..., es micsoda gepezet all mogottuk, hogy nepszerueseget ha nincsen is krealjanak nekik, hogy azok annyira elorehaladtak es haladnak.
Az elet egy nagy szinhaz, egy nagy szemfenyvesztes!
A fuggony elott es a fuggony mogottiek nem mindig "egyenesben" tortennek.
Pl. a kacsa, milyen majdhogy mozdulatlanul uszik a vizben, de amit nem latunk, mint a motolla ugy jarnak a labai a viz alatt...
A mozi az egyik legjobb porteka. A filmet egyszer kell megcsinalniuk, es azt hanyszor adhatjak el, de csak megnezesre! Ugyan ugy van a Windows computer programmal is. hany millioszor adjak el ugyan azt a portekat??? es amikor kijonnek egy ujabb valtozataval, ugyan annaka kuncschaftnak ujra eleadjak, mert elhitetik vele, hogy az elozo mar elavilt, mar osdi, mar csak a multe.. Es a hiszekeny emberek ujra koltik a penzuket , ugyanarra, amit mar ugyan azt megvettek ketszazert. Edesapam azt mondta, "amig lo kaka van, addig vereb lesz!"
Amig hazugok lesznek, azok mindig talalnak hiszekeny embereket...
A gyerekein, mig kissebbek voltak, mivel az x nem volt kimondottan hazias, a befottet sosem tett
el, [Az anyja sosem tanitotta meg a konyhai tudomanyra, az en edesanyam tanitgatta egy es masra.]
A gyerekeim a befottek helyett konzervet kaptak, es a vegyes gyumolcs konzervdobozokban voltak ugy harom-negy fel cseresznyek is, es a ket gyerkocom argus szemekkel nezte kinek hany fel cseresznye kerult a kis tanyerjaba! Abbol lettek a legnagyobb vitak!!! :DDD
Persze, de spórolni hó végén, maradjunk abban, nekünk kell. :D
Bárki énekelget is a tévében. :D
Én sikeresen vettem pár olcsó pizzát, tud enni a gyerek, míg nem leszek itthon. Hét közbeni kiruccanás, kedden kora délután indulok, csütörtök estefelé érek haza. Hát éhen ne vesszen az ártatlan!
Kolbászt sütni is tud. :D Kenyeret vesz, ha elfogyna.
látom nem akarsz megérteni..:( na mindegy
mindenkinek lehet saját véleménye... nekem ez..:O
Hát nem, de én senkire nem nézek fel a vagyona miatt.
Buta meg nemcsak az, aki tanulatlan vagy mamlasz. Lehet élelmes a hótt buta is.
Még a diplomás is. Találkoztam már nem egy ilyennel, orvossal is.
Arra senki nem fog emlékezni a halála napján.
Ilyen alapon Győzikére is fel lehet nézni.
Nem szeretem a nóta műfaját, pláne nem a lakodalmast, de ha valaki profizmussal és szakmai alázattal csinálja, akkor rendben van.
A profizmushoz az iskolázott, jó hang is hozzá tartozik.
Mennyire vitte?
Kiáll a fahangjával danászni, annyira?
És most tévézni fogok egy kicsit!!! :)))
Borzasztó ronda idő van kint! Már mindent elpakoltam a teraszról és a virágokat is bementettem. Nem sokan fognak ma kimenni a szabadtéri rendezvényekre!
Ha visszagondolok, valamikor egy évvel ezelőtt vettem pulykát, karácsony előtt. A városunkban levő baromfi feldolgozónak az üzlete itt van velünk szemben, leginkább minden héten csinál valamiből akciósat. Ezért mindig olyan részét vásárolom akár pulyka, akár csirke, ami akciós, és azt főzöm.
Az igazság, hogy nem nagyon vagyok leveses, sőt, inkább eszek zöldséges tésztalevest, mint húslevest. Egy kicsit lökött vagyok! :))
Az biztos, hogy csirkéből a hátsó negyed 400-430 Ft/kg, a többit most nem tudom.
A pulykanyakból csak levest szoktam készíteni.
Olyan, min bármelyik, most divatos szárny : aránytalanul drága! Hús árában adják a sok csontot! (és bőrt)
6-700 Ft a p.nyak és 340 a csirkecomb amin van egy kis farrész. De a sima csirkecomb is 600.
Levesnek meg 190 Ft a kacsanyak. Nem is kell egy egész kiló belőle és 5 személyre elegendő finom húsleves lesz belőle.
A filézett pulyka alsócomb is 450 Ft körül van és nincs benne egy gramm csont sem. A p.felsőcomb pedig filézve 800 Ft.
Szóval a pulykanyak nem éri meg - szerintem.
Hát most lebuktam... :(
Sohasem csináltam (még) csigatésztát saját kezemmel.
Egyéb friss tésztát is csak néha. Külön érdekességként. Pedig Csemete szeretné. Csak én (ahogy öregszem) egyre kevesebb erőt/időt szeretnék beleölni a háztartásba. Inkább beszélgessünk, kiránduljunk, ha marad még fölös energiám!
Na, túl vagyok a romeltakarításon! :))
Most pihenek egy kicsit :))
Reggel még főztem egy adag csokis pudingot és feljavítottam két kanál holland kakaóval.
Ezt aztán összerétegeztem babapiskótával és szeletekre vágott őszibarack kompóttal. Jó nagy adag lett - és finom.
Ez volt az egyszerű, de nagyszerű!!! :))
Már évek óta én is úgy főzök, hogy van 4 db. üres jégkrémes dobozom, azokat főzöm tele és 2 dobozzal ahogy megaludt, megy a fagyóba. Majd ha kell, amikor kiengedett, egy pillanatra átforralom. Másnapra ismét csak alszik.
2 ilyen dobozkával egy bő hétig akár ebéd, akár vacsora megoldott. Újabban csirkéből főzöm, igaz, hogy egy kicsit más az íze, de egyrészt egészségesebb, másrészt lényegesen olcsóbb! :))
:))))))))))))) nem rossz ! de a spanyolviaszt már én is feltaláltam rég :) jó ideje kisebb adagot főzök / mert a lányunkat kivéve mindenkin volt 5-10 deka :D súlyfelesleg :( / gondoltam h hátha majd nem mernek annyit enni , jusson másnak is jelszóval :) de ráfáztam , mert apci megkérdezte a kölyköket kérnek-e ? husit és mivel a gyerekeink sose voltak húskedvelők :) hát megette mindet :) pl natúrszeletből :)))))) mára + már ő is csak kidekázott adagokat ehet :(
én eleve csak 4-5 tálka kocsonyát főzök , mert a gyerekeknek nem kell , én csak a cidrijéből eszem 1x , annyi fél évre is elég :) mikor még élt Anyóskám vitt neki kicsifia 1 tányérral , de közbe hazajött az egyik sógor és megette 6 szegény Mama biztosan kiakadt , mert ő 10-en tányérokkal főzött , dehát akkor még otthon voltak a gyerekei és mind szerették a kocsonyát :( nálunk viszont nem :(
Ez a pulykasajt oltári ötlet!!
A far-hát csontosból mit szoktál készíteni?
A pulyka nagyon kiadós (persze, bármelyik baromfi az, csak a pulyka ugye termetesebb :-))
Ezeknél a házi pulykáknál nincs mondjuk 8 kilós pulykacici, meg 6 kilós comb, mert nem is az a fajta, és hát a táplálék is számít, de nagyon-nagyon jóízű.
Jövő héten kerül kés alá a most legnagyobb madár, és így, ahogy írod, mindenre kerülhet belőle. Csináltunk már pulykakolbászt és pulykasajtot is (a disznósajt mintájára).
Kösziköszi még egyszer! :-)
El tudom képzelni, mekkora sikere lehetett - finom is, jól is néz ki...
Picikét macerásabb lett, mint gondoltam: valamelyik receptnél olvastam, hogy átpasszírozás helyett botmixerrel dolgozott a receptíró - most kipróbáltam, talán kisebb mennyiséggel kellett volna próbálkoznom :-)))
Maradok majd a hagyományos passzírozónál (én csak a saját káromon, hiába no! :-)))
:-) Sajtnak tényleg nem, de mondjuk jó kis kompótnak (fahéj, szegfűszeg, akármi), vagy esetleg krémlevesnek?
A birsalma sokáig eláll (addig is illatozik :-))), ha egyet-kettőt sültek mellé bedobsz - isteni finom. Mi sok formában szeretjük.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)