Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


85074. Dodi44 (válaszként erre: 85063. - Lúdanyó)
2017. okt. 24. 00:33

( ha egy kicsit az angolban otthon vagy, es ha erdekel, nezz utanna a "meno" szineszeknek. Nezd meg az eredeti nevuket... Ugyan csak Rakosi elctarset, Gerot, es a Avo fejet, a Benjamin Eisenbergert.. Na es vissza az amcsi szineszekre, hogy mi is az eredeti nevuk? Ki fog tunni, milyen vallasuaknak van uj felvett nevuk, hogy lolab ki ne logjon..., es micsoda gepezet all mogottuk, hogy nepszerueseget ha nincsen is krealjanak nekik, hogy azok annyira elorehaladtak es haladnak.

Az elet egy nagy szinhaz, egy nagy szemfenyvesztes!

A fuggony elott es a fuggony mogottiek nem mindig "egyenesben" tortennek.

Pl. a kacsa, milyen majdhogy mozdulatlanul uszik a vizben, de amit nem latunk, mint a motolla ugy jarnak a labai a viz alatt...

A mozi az egyik legjobb porteka. A filmet egyszer kell megcsinalniuk, es azt hanyszor adhatjak el, de csak megnezesre! Ugyan ugy van a Windows computer programmal is. hany millioszor adjak el ugyan azt a portekat??? es amikor kijonnek egy ujabb valtozataval, ugyan annaka kuncschaftnak ujra eleadjak, mert elhitetik vele, hogy az elozo mar elavilt, mar osdi, mar csak a multe.. Es a hiszekeny emberek ujra koltik a penzuket , ugyanarra, amit mar ugyan azt megvettek ketszazert. Edesapam azt mondta, "amig lo kaka van, addig vereb lesz!"

Amig hazugok lesznek, azok mindig talalnak hiszekeny embereket...

85073. Dodi44 (válaszként erre: 85042. - 12d083b51b)
2017. okt. 24. 00:15

A gyerekein, mig kissebbek voltak, mivel az x nem volt kimondottan hazias, a befottet sosem tett

el, [Az anyja sosem tanitotta meg a konyhai tudomanyra, az en edesanyam tanitgatta egy es masra.]

A gyerekeim a befottek helyett konzervet kaptak, es a vegyes gyumolcs konzervdobozokban voltak ugy harom-negy fel cseresznyek is, es a ket gyerkocom argus szemekkel nezte kinek hany fel cseresznye kerult a kis tanyerjaba! Abbol lettek a legnagyobb vitak!!! :DDD

85072. Guruljka (válaszként erre: 85071. - Lúdanyó)
2017. okt. 23. 16:29

Persze, de spórolni hó végén, maradjunk abban, nekünk kell. :D

Bárki énekelget is a tévében. :D


Én sikeresen vettem pár olcsó pizzát, tud enni a gyerek, míg nem leszek itthon. Hét közbeni kiruccanás, kedden kora délután indulok, csütörtök estefelé érek haza. Hát éhen ne vesszen az ártatlan!

Kolbászt sütni is tud. :D Kenyeret vesz, ha elfogyna.

85071. lúdanyó (válaszként erre: 85070. - Guruljka)
2017. okt. 23. 16:10

látom nem akarsz megérteni..:( na mindegy

mindenkinek lehet saját véleménye... nekem ez..:O

85070. Guruljka (válaszként erre: 85069. - Lúdanyó)
2017. okt. 23. 15:51

Hát nem, de én senkire nem nézek fel a vagyona miatt.

Buta meg nemcsak az, aki tanulatlan vagy mamlasz. Lehet élelmes a hótt buta is.

Még a diplomás is. Találkoztam már nem egy ilyennel, orvossal is.

85069. lúdanyó (válaszként erre: 85068. - Guruljka)
2017. okt. 23. 15:36
nem a színpadi tudását dicsértem mert hangja az nincs de a pénz csináláshoz ért és akkor nem lehet buta ember...erre utaltam...és, h kire mire emlékszik az utókor azt mi már úgy sem tudjuk meg..:)
85068. Guruljka (válaszként erre: 85067. - Lúdanyó)
2017. okt. 23. 15:32

Arra senki nem fog emlékezni a halála napján.


Ilyen alapon Győzikére is fel lehet nézni.

85067. lúdanyó (válaszként erre: 85064. - Guruljka)
2017. okt. 23. 15:25
hát egy picikét jobb módba és mint itt közülünk bárki..(gondolom én) és azt valahogy össze kellett hoznia...
85066. lúdanyó (válaszként erre: 85047. - Fehérke111)
2017. okt. 23. 15:18
húsdarálón ledarálom jobb mint a bot mixer de a paszirozásnál mindenképpen az nagyon macerás..:O(
85065. Guruljka
2017. okt. 23. 15:17

Nem szeretem a nóta műfaját, pláne nem a lakodalmast, de ha valaki profizmussal és szakmai alázattal csinálja, akkor rendben van.


A profizmushoz az iskolázott, jó hang is hozzá tartozik.

85064. Guruljka (válaszként erre: 85063. - Lúdanyó)
2017. okt. 23. 15:16

Mennyire vitte?


Kiáll a fahangjával danászni, annyira?

85063. lúdanyó (válaszként erre: 85018. - Guruljka)
2017. okt. 23. 15:09
a Fásyt különösen nem szeretem de, h buta lenne??? na szeretnék én ilyen buta lenni és közbe ennyire vinni..:O)
85062. Anyagi
2017. okt. 23. 14:31

És most tévézni fogok egy kicsit!!! :)))


Borzasztó ronda idő van kint! Már mindent elpakoltam a teraszról és a virágokat is bementettem. Nem sokan fognak ma kimenni a szabadtéri rendezvényekre!

85061. 12d083b51b (válaszként erre: 85057. - Anyagi)
2017. okt. 23. 14:30

Ha visszagondolok, valamikor egy évvel ezelőtt vettem pulykát, karácsony előtt. A városunkban levő baromfi feldolgozónak az üzlete itt van velünk szemben, leginkább minden héten csinál valamiből akciósat. Ezért mindig olyan részét vásárolom akár pulyka, akár csirke, ami akciós, és azt főzöm.

Az igazság, hogy nem nagyon vagyok leveses, sőt, inkább eszek zöldséges tésztalevest, mint húslevest. Egy kicsit lökött vagyok! :))


Az biztos, hogy csirkéből a hátsó negyed 400-430 Ft/kg, a többit most nem tudom.

85060. globus (válaszként erre: 85046. - Fehérke111)
2017. okt. 23. 14:23
Közben eszembe jutott, hogy jó lenne karácsonyra szaloncukor helyett az ételallergiás családtagnak, így sem érdemes nekiállni?
85059. Anyagi (válaszként erre: 85040. - Forrest2010)
2017. okt. 23. 14:23
Hát igen... Különbözőek vagyunk és nem mindenki szimpatikus. És tényleg van olyan is, hogy meg sem kell szólalnia az illetőnek, mert már első ránézésre is utálnivaló...
85058. Anyagi (válaszként erre: 85039. - 12d083b51b)
2017. okt. 23. 14:19
Ez nagggyon jó ötlet!!!
85057. Anyagi (válaszként erre: 85038. - 12d083b51b)
2017. okt. 23. 14:18

A pulykanyakból csak levest szoktam készíteni.

Olyan, min bármelyik, most divatos szárny : aránytalanul drága! Hús árában adják a sok csontot! (és bőrt)

6-700 Ft a p.nyak és 340 a csirkecomb amin van egy kis farrész. De a sima csirkecomb is 600.

Levesnek meg 190 Ft a kacsanyak. Nem is kell egy egész kiló belőle és 5 személyre elegendő finom húsleves lesz belőle.

A filézett pulyka alsócomb is 450 Ft körül van és nincs benne egy gramm csont sem. A p.felsőcomb pedig filézve 800 Ft.

Szóval a pulykanyak nem éri meg - szerintem.

85056. Anyagi (válaszként erre: 85037. - Dodi44)
2017. okt. 23. 14:09

Hát most lebuktam... :(

Sohasem csináltam (még) csigatésztát saját kezemmel.


Egyéb friss tésztát is csak néha. Külön érdekességként. Pedig Csemete szeretné. Csak én (ahogy öregszem) egyre kevesebb erőt/időt szeretnék beleölni a háztartásba. Inkább beszélgessünk, kiránduljunk, ha marad még fölös energiám!

85055. Anyagi
2017. okt. 23. 14:05

Na, túl vagyok a romeltakarításon! :))

Most pihenek egy kicsit :))


Reggel még főztem egy adag csokis pudingot és feljavítottam két kanál holland kakaóval.

Ezt aztán összerétegeztem babapiskótával és szeletekre vágott őszibarack kompóttal. Jó nagy adag lett - és finom.

Ez volt az egyszerű, de nagyszerű!!! :))

85054. 12d083b51b (válaszként erre: 85052. - Forrest2010)
2017. okt. 23. 13:54

Már évek óta én is úgy főzök, hogy van 4 db. üres jégkrémes dobozom, azokat főzöm tele és 2 dobozzal ahogy megaludt, megy a fagyóba. Majd ha kell, amikor kiengedett, egy pillanatra átforralom. Másnapra ismét csak alszik.

2 ilyen dobozkával egy bő hétig akár ebéd, akár vacsora megoldott. Újabban csirkéből főzöm, igaz, hogy egy kicsit más az íze, de egyrészt egészségesebb, másrészt lényegesen olcsóbb! :))

85053. ab61752c45 (válaszként erre: 85052. - Forrest2010)
2017. okt. 23. 13:49
a múltkor vettem az auchanban egy kis tálka kocsonyát,nem volt rossz.magamért én sem főzök.
85052. forrest2010 (válaszként erre: 85044. - 12d083b51b)
2017. okt. 23. 13:44

:))))))))))))) nem rossz ! de a spanyolviaszt már én is feltaláltam rég :) jó ideje kisebb adagot főzök / mert a lányunkat kivéve mindenkin volt 5-10 deka :D súlyfelesleg :( / gondoltam h hátha majd nem mernek annyit enni , jusson másnak is jelszóval :) de ráfáztam , mert apci megkérdezte a kölyköket kérnek-e ? husit és mivel a gyerekeink sose voltak húskedvelők :) hát megette mindet :) pl natúrszeletből :)))))) mára + már ő is csak kidekázott adagokat ehet :(

én eleve csak 4-5 tálka kocsonyát főzök , mert a gyerekeknek nem kell , én csak a cidrijéből eszem 1x , annyi fél évre is elég :) mikor még élt Anyóskám vitt neki kicsifia 1 tányérral , de közbe hazajött az egyik sógor és megette 6 szegény Mama biztosan kiakadt , mert ő 10-en tányérokkal főzött , dehát akkor még otthon voltak a gyerekei és mind szerették a kocsonyát :( nálunk viszont nem :(

85051. forrest2010 (válaszként erre: 85049. - Fehérke111)
2017. okt. 23. 13:34
:) valamikor hajdanán......:) egyik néni karácsony előtt adott el rendszeresen pulykát :) vágás előtt nemtom mennyi idővel dióval etette , h finomabb legyen a húsa :)
85050. 12d083b51b (válaszként erre: 85049. - Fehérke111)
2017. okt. 23. 10:37

Ez a pulykasajt oltári ötlet!!


A far-hát csontosból mit szoktál készíteni?

85049. fehérke111 (válaszként erre: 85038. - 12d083b51b)
2017. okt. 23. 09:03

A pulyka nagyon kiadós (persze, bármelyik baromfi az, csak a pulyka ugye termetesebb :-))

Ezeknél a házi pulykáknál nincs mondjuk 8 kilós pulykacici, meg 6 kilós comb, mert nem is az a fajta, és hát a táplálék is számít, de nagyon-nagyon jóízű.

Jövő héten kerül kés alá a most legnagyobb madár, és így, ahogy írod, mindenre kerülhet belőle. Csináltunk már pulykakolbászt és pulykasajtot is (a disznósajt mintájára).

85048. fehérke111 (válaszként erre: 85036. - Sajtostallér)
2017. okt. 23. 08:51

Kösziköszi még egyszer! :-)

El tudom képzelni, mekkora sikere lehetett - finom is, jól is néz ki...

85047. fehérke111 (válaszként erre: 85030. - Anyagi)
2017. okt. 23. 08:47

Picikét macerásabb lett, mint gondoltam: valamelyik receptnél olvastam, hogy átpasszírozás helyett botmixerrel dolgozott a receptíró - most kipróbáltam, talán kisebb mennyiséggel kellett volna próbálkoznom :-)))

Maradok majd a hagyományos passzírozónál (én csak a saját káromon, hiába no! :-)))

85046. fehérke111 (válaszként erre: 85031. - Globus)
2017. okt. 23. 08:44

:-) Sajtnak tényleg nem, de mondjuk jó kis kompótnak (fahéj, szegfűszeg, akármi), vagy esetleg krémlevesnek?

A birsalma sokáig eláll (addig is illatozik :-))), ha egyet-kettőt sültek mellé bedobsz - isteni finom. Mi sok formában szeretjük.

85045. 12d083b51b
2017. okt. 23. 07:53
Igen, a cérnametélt (de sokszor odaszeltem a körmömet is!), a grízgaluska, és az eperlevél tészta. Csigát mi sem gyártottunk.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook