Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Köszi! Majd ünnep után veszek tököt, a múlt héten ettem elég sokat. De most kell enni, amikor szezonja van! Tök jó lesz!!
(Pár évvel ezelőtt amikor a fehér tök megjelent az üzletben, kerestem a sütő tököt is, mondta az eladó (kedves mosollyal) hogy várjak egy kicsit, mert az majd ősszel. Most már tudom!) :))
:))
Aranyos vagy!!!
A tűzhelyen, serpenyőben készült. A palacsintasütéskor használatos tollal megkentem egy kis olajjal a szeleteket és Lucullusz sültkrumpli fűszerkeverékkel sóztam meg. Persze akármelyik házi, kedvelt fűszer jó hozzá, csak akkor + só! Mindenkinek nagyon ízlett, a céghez is vittem be és ezen a hétvégén az összes csaj ilyet csinál!
Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor érdemes a nyers tököt 2-3 percre betenni a mikroba, folpackba becsomagolva. (néhány lyuk kell rá a gőz miatt. ) De nem megfőzni kell, csak icipicit átpárolni-melegíteni. De nem muszáj.
Értem.
Viszont a kacsazsíros kenyér sem rossz!! :))
És a főtt krumpli kacsazsírral is isteni! :)
Jajj, hát az ígéretek már csak ilyenek :)
Nekem hónapokkal ezelőtt megígérte valaki, hogy segít elintézni egy időpontos ügyet, mert van ott ismerőse. Azóta kétszer szóltam, még mindig ígéretek hegye.... Gondoltam, le vagy xarva, kértem időpontot arra a bizonyos helyre, kivárom a sorom és elintézem egyedül. Jövő héten nyélbe lesz ütve, segítség nélkül.
Szerintem egyáltalán nem rossz dolog, ha úgy tudatosul az emberben, hogy nem számíthat senkire, mert akkor mindig tudhatja, hányadán áll.
Őszintén eszembe sem jutott. A zsírral főzök, és vacsira a zsíros kenyér z-paprikával, paradicsommal imádom. Olajban sütöm a panírozott dolgokat, akár hús, akár zöldségféle, a sült krumplinak, tükör tojásnak is jó.
Nem igazán szoktunk ilyesmit felezgetni itt a házban. A múltkoriban (=már több mint 1 hónapja) megegyeztünk az egyik csajjal, hogy közösen veszünk meg 1kg búzadarát. Mondta, majd ő megveszi és hozza, azóta is hozza...
Egyelőre el vagyok így.
Megnézte valaki a fényképeim között a fűszeres sült tökömet?
Érdemes!!!
És kipróbálni is!
Olvaslak titeket... így utólag szólok hozzá:
- nálunk zsírszalonnát, sertéshájat nem lehet kapni, viszont a maszek-vágóhíd által kisütött zsírt adják az üzletben 500 Ft/kg-ért.
- a jérce boltban a liba-kacsa hájat 5 kg-os tömbökbe fagyasztva 600 Ft/ kg. Azért nem veszek, mert nekem az 1 kg sertés zsír is elég egy hónapig, minek tároljak az 5 kg libahájból kisült kb. 3 liter zsírt hónapokig???
A pulykazsír????
Sosem hallottam róla. A pulyka elég száraz húsnak tűnik. Nem???
Már megfőtt a karfiol + a brokkoli és a hajában krumpli. Vega rakott lesz belőle.
A húsosoknak sült kacsaszárnytő lesz hozzá. Az már tegnap elkészült, csak le kell pirítani melegítés közben. :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)