Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
97850. Százas Evelin (válaszként erre: 97846. - Forrest2010)
szept. 12. 07:10

Némi szerencsével én is megteszem. Kiolvasztom, bepácolom a húst előző nap, beáztatom a szárazbabot stb. Szerencsétlenebb esetben meg kikapok valami húsnak tűnő csomagot a fagyóból, és megmikrózom, általában feliratozva vannak a dolgok. Ami egyértelmű, azt nem feliratozom.

Van ilyen közértes árcédula tekercsem, csak sajnos az a ragacs nem tart elég jól, találok ott különféle lehullott feliratkákat, meg névtelen csomagokat.

Ezért is jó, ha a fejemben is van valami. :-)

97849. fehérke111 (válaszként erre: 97838. - Syria)
szept. 12. 07:03
Jójó, akármilyen kevés van az észből, csak felvetődik, hogy: de mi a füttynek annyi cart előállítani, amikor így meg lesz egy csomó kidobandó/megsemmisítendő felesleg?! Ezen az áron inkább kevesebbet, de minőségit - mondom én, ezzel a kevessel...
97848. Klingy 15 (válaszként erre: 97842. - Forrest2010)
szept. 12. 06:35
Nagyon jó ötlet ez a füzet. Régebben én is vezettem, de most miért nem csináljuk? Mától elkezdem, igaz, hogy mindent csak holnaptól szoktam, sajnos.
97847. forrest2010 (válaszként erre: 97833. - Globus)
szept. 12. 02:01
na akkor se tudnám jobban h mi rejtőzik a csomagba ? ha mind szépen tégla alakúra van fagyasztva :) régen egyik kolléganőm mondta h a főnöke szép kis lapos csomagokat szokott , mert ha több kell elővesz kettőt-hármat , a kicsi lapos előbb kiolvad .......jobban pakolászható .....és én + piros bugyit húzok a husira h megismerjem messziről h az hús :) :) / a piros bugyi = piros tésztás-zacskó a Spá.rból :)
97846. forrest2010 (válaszként erre: 97829. - Százas Evelin)
szept. 12. 01:56
Anyóskám hajdanán mindig beáztatta a füstölt ezt+azt mielőtt főzte / úgy általában is sokkal körültekintőbben főzött mint én :( / a kocsonyának valót is besózta előző napon h átjárja a só , mindig elhatározom , h én is úgy , aztán mindig el is marad :(
97845. forrest2010 (válaszként erre: 97828. - Tumbo)
szept. 12. 01:53
a legolcsóbb bab amit vettem mostanába 500 volt kilója :) a legdrágábbat a falunkba láttam 1.200-ért kilóját a cba-ba !! / az 500/kg-os az auch..ba volt , meg is vettem mind a 13 csomagot , igaz , h csak 400 dkg-os volt / 200 ft/cs , de ezévre elég lesz :)
97844. forrest2010 (válaszként erre: 97825. - Globus)
szept. 12. 01:47
én veszek 1 tömb sajtot és szeletelem , darabolom lereszelem és eldugom a fagyosba , mielőtt rám penészedik :)
97843. forrest2010 (válaszként erre: 97825. - Globus)
szept. 12. 01:46
na le is ordibálná a fejedet Bundy :( én is csak a legnagyobb titokba merek a gép előtt enni :D
97842. forrest2010 (válaszként erre: 97839. - Százas Evelin)
szept. 12. 01:44
valamikor , amikor még csak a kicsi fagyos volt , nekem is volt füzetem amibe beírogattam h mikor ? mennyit ? lehúzogattam , mikor kivettem belőle ...... jó volt az !!!! de aztán lett a nagy fagyos :( és onnantól hanyagoltam a füzetet , na azóta se tudom , h mikor ? hol ? mit ? találok , oda teszem ahol helyet találok és lett belőle akkora katyvasz :( :( :( vissza is sírom a kicsit :) de próbálom magam mindig utolérni :)
97841. Százas Evelin (válaszként erre: 97840. - Guruljka)
szept. 11. 23:47
Jóvan, majd kiteszek egy tacepaót. :-)
97840. Guruljka (válaszként erre: 97839. - Százas Evelin)
szept. 11. 23:34
Hát nem mindjárt könyvelni, csak a jó füstölt lötyit feltüntetni... :D
97839. Százas Evelin (válaszként erre: 97837. - Guruljka)
szept. 11. 23:13

Egyszer már megpróbáltam könyvelni, Írtam listát, lehúzogattam róla ami elfogyott, hozzávettem amit betettem, amiből több csomag volt ott is minuszolgattam. Ez kb. egy hétig rendesen ment, aztán kis csúszásba keveredtem, egy hónap alatt végképpen összekeveredtem.

Ez nem megy. Utálom, inkább kb. fejben tartom, az sokkal inkább múködik. De nem száz százalékos. Ez sem százas. :-)

97838. syria (válaszként erre: 97812. - Fehérke111)
szept. 11. 22:25
Egyszerű a logika: minél több olcsón előállított sz@rt drágán megvetetni. :( Ezt kevés ésszel is könnyű látni. :)
97837. Guruljka (válaszként erre: 97831. - Százas Evelin)
szept. 11. 21:19
Jej, édeslányom, hát a fagyó ajtajára odapappolsz egy cetlit, miszerint füstölt lé éppen tartózkodik benne. Nnna.
97836. sajtostallér (válaszként erre: 97833. - Globus)
szept. 11. 21:18

Sógórnőd tévedett...

Mindig ráírtam, hogy leveshús, szelet, egész, kocsonya, tölteni való.

Na jó a kolbászra hurkára, meg a darált húsra nem, az úgyis látszik:)

97835. tumbo (válaszként erre: 97829. - Százas Evelin)
szept. 11. 19:33
de hol vegyek egy jó hentest?
97834. tumbo (válaszként erre: 97833. - Globus)
szept. 11. 19:32
én is rájöttem,több próbálkozás után.
97833. globus (válaszként erre: 97832. - Tumbo)
szept. 11. 19:31

Hahaha. Sógornőm mondta, hogy a húst felesleges címkézni, hiszen úgyis látni, hogy zsíros-e, csontos, szeletelt vagy milyen.

Afffenét... már egy hét múlva se tudtam, mi az. Minden csomag egyforma: kemény, deres, formátlan :D

97832. tumbo (válaszként erre: 97831. - Százas Evelin)
szept. 11. 19:23
én a hússal voltam így,mondom úgy is tudom,hogy mi.bezzeg a borsóra ráírtam,hogy borsó,mintha összekevertem volna a babbal.persze,hogy elfelejtettem milyen hús.na azóta nem veszek.legfeljebb egy-két-négy szeletet.
97831. Százas Evelin (válaszként erre: 97830. - Guruljka)
szept. 11. 19:20

Pedig ki szoktam. Pedig igazad van, ha nagyon sós akkor felerészben lehet hígítani. Hányszor öntögettem már ásványvizet palackokba a sonkalét, ha épp nem bableves volt a következő ötletem. Hányszor nem fogyott el...

Még fagyasztottam is, azt meg elfelejtettem.

97830. Guruljka (válaszként erre: 97829. - Százas Evelin)
szept. 11. 19:16

Ki ne öntsd!

Csak leönteni kell, ha nagyon sós. Mondjuk a felét leöntöd, lefagyasztod a következő hasonló kajához.

Felhígítva is finom lesz.

97829. Százas Evelin (válaszként erre: 97826. - Guruljka)
szept. 11. 19:13

Azannya.

Van a piacon egy hentes, mostmár ha lehet nem is veszek máshol ilyesmit, isteni cuccai vannak, és az nem mű, jól meg van füstölve de nem carrá sózva meg ilyenek.

A múltkor egy szem sót nem raktam a bablevesbe amit a csülöklével főztem, ennek ellenére eléggé marhára sós volt. Tudom, le kellett volna önteni az első felforrt csülökfőző vizet. Nem öntöttem le. Erre elsózódott a legnagyobbik fazékban főtt leves.

97828. tumbo (válaszként erre: 97826. - Guruljka)
szept. 11. 18:03
már régen is volt az a mondás,hogy az isten jól kitolt velünk.a hús sokkal kisebb lesz,a bab megduzzad.bár a bab is lassan olyan drága.
97827. tumbo (válaszként erre: 97825. - Globus)
szept. 11. 18:00
én is csak annyit.régen mikor voltunk a vásárcsarnokban,bementünk egy sajtboltba.már akkor sem volt olcsó,de gyönyörű sajtok voltak.
97826. Guruljka (válaszként erre: 97797. - Százas Evelin)
szept. 11. 17:59

Haha! Épp nemrég volt, hogy mit mívelnek a sonkával. A csülök se lehet sokkal különb.

Többek közt a páclét beleinjekciózza egy gép, a "munkadarab" majd' kétszer akkora, mire kijön belőle, mint ahogy bement...

97825. globus (válaszként erre: 97822. - Tumbo)
szept. 11. 17:57
Sajtból már csak max. 15-20 dekát veszek, amit pár napon belül elhasználok. Néha alapanyag, máskor csak nasi, itt a gép előtt rágcsálom.
97824. Százas Evelin (válaszként erre: 97820. - Mezei Virág)
szept. 11. 17:41

Az durva. Tényleg bepenészedik, az egészben hagyott is, de olyan randa penész, ami az egészet átjárja, nem is érdemes levagdosni róla, ki kell dobni.

Egyszer megettem egy ilyen levagdosottat, szabályos ételmérgezéses tüneteket okozott.

97823. Mezei Virág (válaszként erre: 97822. - Tumbo)
szept. 11. 10:10
Mi is jártunk már így régen, azóta ilyet nem is veszek. :(
97822. tumbo (válaszként erre: 97820. - Mezei Virág)
szept. 11. 10:00
nem is lehet.a szomszédom vett egy karikasajtot.a közepe csupa penész volt.
97821. Mezei Virág (válaszként erre: 97813. - Fehérke111)
szept. 11. 09:58

:)

Az afrikai harcsa jó állagú, és jóízű hal.

Sütve is, rántva is finom. Alig van benne szálka.

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook