Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
101263. Anyagi (válaszként erre: 101250. - Unom)
dec. 30. 20:33

Persze!


Ugyanannyi mennyiségű túró, liszt és margarin. Összegyúrod, betekered folpackba és legalább néhány órát a hűtőben pihenteted.

Semmi más nem kell bele. Máris lehet szaggatni és sütni!

Elronthatatlan és nagyon finom!!!

101262. Anyagi (válaszként erre: 101247. - Guruljka)
dec. 30. 20:30

Hát ebből ugye nem lehet a nyelv szépségére vagy csúnyaságára következtetni!


De mit szólnál ehhez? :)))) :

[link]

101261. unom (válaszként erre: 101254. - Guruljka)
dec. 30. 20:25

Én a hagyományos sajtos pogácsa receptet keresem.

Aki eddig sütötte sajnos idén meghalt.

101260. Guruljka (válaszként erre: 101259. - Unom)
dec. 30. 20:24
Ó, persze, Isten is olasz volt.
101259. unom (válaszként erre: 101257. - Guruljka)
dec. 30. 20:23
Nem ugyanazt isztok.
101258. unom (válaszként erre: 101251. - Guruljka)
dec. 30. 20:22
Minden kősó őstengeri ☺
101257. Guruljka (válaszként erre: 101253. - Anyagi)
dec. 30. 20:22

Egyikünk sem tudhatja, milyen ízű volt a tejeskávé a Monarchiában.

Nekem viszont akkor is tejeskávé, ha tíz olasz iszik mellettem kapucsíííííínót.

101256. Guruljka (válaszként erre: 101252. - Anyagi)
dec. 30. 20:21

Érdekes, számomra a kakukkfű egész más. És inkább a francia konyha kedveli.

A majoranna megint más.


"A szurokfű, más néven közönséges szurokfű vagy vadmajoránna az árvacsalánfélék családjának szurokfű nemzetségébe tartozó fűszer- és gyógynövényfaj, amelyet latin nevéből oregánónak is neveznek. Wikipédia" - most találtam.

101255. Guruljka (válaszként erre: 101253. - Anyagi)
dec. 30. 20:18
Persze, pár év.
101254. Guruljka (válaszként erre: 101250. - Unom)
dec. 30. 20:18

Lehet pogácsára is szaggatni:


„Erzsi sós süteménye”

6 evőkanál hideg víz, 35 deka finomliszt, 25 deka sütőmargarin vagy kicsit kevesebb zsír, 8 deka reszelt sajt, kiskanálnyi só, 1 evőkanál ecet.

A tetejére 1 tojás vagy paprikás tej, köménymag vagy reszelt sajt azon felül, ami a tésztába kell.


A tésztához valókat összegyúrjuk. (Kicsit nehezen áll össze.) Hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és rudakat vagy apró pogácsákat formázunk belőle. A tetejüket megkenjük a tejjel, megszórjuk köménymaggal vagy reszelt sajttal.

Én úgy szoktam, hogy egy tojást felverek, azzal bekenem, és úgy szórom köménymaggal vagy sajttal.

101253. Anyagi (válaszként erre: 101246. - Guruljka)
dec. 30. 20:17

"A kapucsínó a Monarchiában kapuciner volt"


Igazából ezek között is van különbség...!!!

101252. Anyagi (válaszként erre: 101246. - Guruljka)
dec. 30. 20:16

Az oregánóért semmilyen néven nem rajongok! Vadmajoranna néven sem!

És az ízben hasonló Kakukkfüvet sem kedvelem!

101251. Guruljka (válaszként erre: 101248. - Unom)
dec. 30. 20:15

[link]


- ez a Himalája- só.

A másik, aminek senki nem néz utána, az a szűz tea, abból sincs annyi, hogy mindenkinek jusson ennyi kapszulába.


A harmadik az eper, mert abból sem terem még üvegházakkal együtt sem annyi, hogy az egész Földön jusson az eperes csokiba, joghurtba, mindenbe.

101250. unom
dec. 30. 20:13
Bevált sajtos pogácsa receptet tud valaki? Első próbálkozás lesz, tehát nagyon egyszerű, hagyományos érdekelne.
101249. Guruljka (válaszként erre: 101248. - Unom)
dec. 30. 20:12
Uhh. :D
101248. unom (válaszként erre: 101246. - Guruljka)
dec. 30. 20:11

Dehogynem, fordított sznobizmus☺

Akkor vigyorogtam jót, mikor megláttam az őstengeri sót a boltokban, sokszoros áron.

101247. Guruljka
dec. 30. 19:57

Igazából a nyelv hangzásától kapok talán idegbajt, nem is tudom.


[link]

101246. Guruljka (válaszként erre: 101245. - Anyagi)
dec. 30. 19:55

A kapucsínó a Monarchiában kapuciner volt. Annyi tejet tettek csak a kávéba, hogy olyan színű legyen, mint a kapucinus szerzetesek csuhája, akiket naponta lehetett látni, mert kolduló rend volt.


Elismerem, hogy mindenütt más eljárással pörkölik a kávét, és lehet más az íze emiatt, de Olaszországban is csak importcikk a kávébab.


Megsúgom, az oregánóóóóóó is szurokfű a lánynevén, csak úgy manapság nem veszik meg.

101245. Anyagi (válaszként erre: 101242. - Guruljka)
dec. 30. 19:46

"de hogy már a tejeskávé is más, ha olasz..."


Pedig más....


Egyébként én szeretem az olasz konyhát, de az Olaszországi konyha nagy csalódás volt az életemben.

Lehet, csak azért, mert sokat vártam tőle.

Csemete azt mondta rá, hogy "minimáldizájn...."

Egy kicsit sem volt jobb, mint amit itthon előadok - sőt!

101244. Guruljka (válaszként erre: 101241. - Anyagi)
dec. 30. 19:42

Pontosan.

Nálam a rossz hűtőszekrényben van az állatkaja, a verandán. Jól záródik. :D

101243. Anyagi
dec. 30. 19:42

Mindenki szorgoskodik?

Vagy rápihentek a holnapi bulira?? :)))

101242. Guruljka (válaszként erre: 101237. - Anyagi)
dec. 30. 19:41

Nem kóstoltam még maszka-krémet, engem egy olasz név teljesen el tud tántorítani az evéstől.

Ha majd kipróbálom, biztosan édes krémsajtnak fogom hívni.

Mert hogy az.

A zeneszerzőkkel nincs ilyen ellenérzésem, de hogy már a tejeskávé is más, ha olasz, az az agyamra megy.

101241. Anyagi (válaszként erre: 101233. - Guruljka)
dec. 30. 19:40

Nekem most is kint vannak a kész kaják az udvaron. Tényleg az északi oldalon.

Nézem a hőmérsékletet, de max. annyi fok van, mint a hűtő nagy terében.

Akkor meg jobban elférek a kinti asztalon!


Aki félti az állatoktól, szerezzen be egy nem használt éjjeliszekrényt, vagy ládát!

101240. Anyagi (válaszként erre: 101226. - Guruljka)
dec. 30. 19:35
Értem, köszi!
101239. Anyagi (válaszként erre: 101224. - Guruljka)
dec. 30. 19:34

Köszi! Remélem is!


Ez olyan kaja ami látványos, finom, laktató, mégsincs vele olyan sok munka!


Öregszem! Régen hatalmas hidegtálakat is csináltam...

101238. Anyagi (válaszként erre: 101217. - Guruljka)
dec. 30. 19:30
Sokkal jobb állaga lesz, ha nem kevered fel!!!!!
101237. Anyagi (válaszként erre: 101216. - Globus)
dec. 30. 19:29

Nem, dehogy!

De én mascarpone pótlására inkább tejfölt csepegtetnék!


Ki kell tapasztalni a különböző márkájú termékeket, mert nagyon különböző a szárazanyag tartalmuk! Van amiből egész sok sűrű krém lesz és van amiből meglepően kevés!!!!

101236. Anyagi (válaszként erre: 101213. - Globus)
dec. 30. 19:26

Én egy tüll függöny darabba borítom és van a konyhaszekrény fali részének alján egy kampó, oda akasztom. Alá egy tál a folyadéknak.

Kb. egy éjszaka.

Melegebb időben néhány óra után mindenestől egy letört nyelű szitába rakom és azt egy edényre és irány a hűtő.


(egy lazább szövésű, tiszta vászondarabbal, vagy hagyományos pamut pelenkával is működik! :)

101235. Guruljka (válaszként erre: 101234. - Anyagi)
dec. 30. 19:24
Bizony kár! :D
101234. Anyagi (válaszként erre: 101212. - Guruljka)
dec. 30. 19:20

Én is simán használom a savót sütésre - is! :)

Kár lenne kidobni, ugye!

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook