Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
97776. Mezei Virág (válaszként erre: 97758. - Tumbo)
szept. 10. 10:24

:)

Én is szeretem a zenéjüket. A híreket meg ... ;)

97775. forrest2010 (válaszként erre: 97759. - Fehérke111)
szept. 10. 10:24

milyen igaz ! főleg azok szeretnek fogni rajtuk , akik 2 szemet le nem szednek :( hajdanán 1x Vámosmikolán szedtünk volna , de szakadt az eső :( az érett szemeknek se igazán tett jót :( macerás egy gyümölcs :(


a hajdanvolt szomszédasszony a kerítés mellé ültetett 1 tövet , áthajlott hozzánk , hatalmas bogyói voltak , mondtam neki , h nyugodtan jöjjön át leszedni , de nem kérte a túloldalon is volt éppen elég :) sajnálom , h nem szaporítottam belőle :(

97774. Százas Evelin (válaszként erre: 97773. - Tumbo)
szept. 10. 09:52
Az merő egy áldás. Én nem utálom. :-)
97773. tumbo (válaszként erre: 97772. - Százas Evelin)
szept. 10. 09:48
nem igazán szeretem az ilyeneket,inkább veszek egy zacskós levest.az édest kifejezetten utálom.
97772. Százas Evelin (válaszként erre: 97770. - Tumbo)
szept. 10. 09:38
Újabban én se kifejezetten levest főzök, két pudinggal meg a befőttlével összefőzök mindent, meg ha van itthon akkor aszaltat is rakok bele, nyersen felkockázott almát, bármit. De tejet nem. Olyan zselés izé lesz, nagyon finom.
97771. tumbo (válaszként erre: 97765. - Globus)
szept. 10. 09:35
kit hajigáljak vele?magamat?
97770. tumbo (válaszként erre: 97769. - Százas Evelin)
szept. 10. 09:34
gyümölcslevest sose főzök,mert életemben nem ettem.a meggyet kimagozom,de az csak sütibe kell.
97769. Százas Evelin (válaszként erre: 97766. - Tumbo)
szept. 10. 09:31

Nem harapdálunk rá, én azt sütibe tevés előtt kimagvalom. A befőzéskor azt csak elhalalsztom, de nagyon szívesen elhalasztom. Üveg van elég. :-)

Gyümilevesbe nem magvalom ki. De akkor tudom hogy ott van.

97768. Százas Evelin (válaszként erre: 97765. - Globus)
szept. 10. 09:30
Aha, mint az ovisok. Ott babzsákunk volt. :-)
97767. Százas Evelin (válaszként erre: 97764. - Globus)
szept. 10. 09:29

Remek. :-) Főleg a beizzadás mentesség tetszik. Majd előállítok egyet. Vagy kettőt.

Köszke!

97766. tumbo (válaszként erre: 97762. - Százas Evelin)
szept. 10. 09:28
akkor a fogadra vigyázz,mert,ha ráharapsz.nekem is így tört ki a tömésem.persze előbb utóbb kitört volna.most is találtam egy darabkát. de talán,amíg kajám lesz,addig fogam is.
97765. globus (válaszként erre: 97762. - Százas Evelin)
szept. 10. 09:28

Felvágtam egy régi kispárnát kb. 23x 30 cm-es méretűre, betöltve teljesen körbevarrtam. Erre kerül még kívül egy kisebb kispárna huzat.

Hajigálni is jó :)

97764. globus (válaszként erre: 97762. - Százas Evelin)
szept. 10. 09:24

Szerintem igen. Ahogy elnézem, nincs túlzott jelentősége.

[link]

97763. tumbo (válaszként erre: 97761. - Fehérke111)
szept. 10. 09:24
én már nem vesződök vele,egy a halat nem tudok agyoncsapni,sikítok,aztán ki a konyhából.már,ha elpusztult,elbánok vele,kivéve,ha nagy.se szétdarabolni nem tudom,ahhoz tán szekerce kéne.
97762. Százas Evelin (válaszként erre: 97760. - Globus)
szept. 10. 09:18

Cseresznyemag is jó? Idén lustamód egészben főztem be. De még azt is visszanyerhetem, ha mindig elteszem a magokat...

De jövőre akár ki is magozhatom. Abból lenne párnányi.

97761. fehérke111 (válaszként erre: 97753. - Sajtostallér)
szept. 10. 08:23
Nem is tudtam, hogy szegedi halászlét főzök :-))))) Az apróbb halakat, meg csontot, uszonyt, fejet hagymával, pirospaprikával megfőzöm, átpasszírozom - nagyon finom, sűrű alap lesz, ennek nagy részét kiadagolom és lefagyasztom (csak egyszer kell vele pancsolni :-)))), belsőséget és sózott halszeleteket belefőzni - tényleg nagyon finom! :-)
97760. globus (válaszként erre: 97758. - Tumbo)
szept. 10. 08:22
Csináltam magamnak meggymag párnát. Banyek, mennyit kellett vele dolgozni. Először kiáztattam vízben jól, de nem jött le róla az apró meggyhús maradék. Akkor szűrőben, víz alatt morzsolgattam, átraktam, vizet cseréltem. Sütőben kevergetve szárítottam, morzsolgattam, a maradék lepotyogjon, hajszárítóval kifújtam belőle. Így lett pár marék hófehéren tiszta meggymag, ami lötyögött a párnahuzatban. Félretettem 1 évre. Következő évben megint eljátszottam, most már tömött, egyébként nem tartós fekvésre való, hanem napközben kényelmi dögléshez :) Annyira csörög, alvás közben fel lehet ébredni rá. Férjem szereti csak markolászgatni, szerinte tök jó, nyugtató.
97759. fehérke111 (válaszként erre: 97754. - Forrest2010)
szept. 10. 08:17
"mindenen kaszálni akar a kereskedelem" Málnatermesztő vidék voltunk, de már huszonéve felhagyott vele mindenki. Tényleg szinte arra volt jó, hogy eltelt a nyár a málnaszezonnal :-( Állandó cirkusz volt a málnásláda cseréje, a ládába való nylon, (nem úgy működött ám, hogy átvételkor kaptuk volna az üreset, hanem éjszaka vagy hajnalban kellett visszamenni érte), csak az aznapi, frissen szedett gyümölcsöt vették át, aztán napokig ott poshadt-rohadt az átvevőnél. Végül műanyag hordóba öntötték, zúdították rá a hangyasavat - jó lesz szörpnek :-((( Első osztályúnak nagyon keveset minősítettek az átvevők. Anyócám nagy mondása volt: fiam, a paraszton mindenki fogni akar!
97758. tumbo (válaszként erre: 97751. - Mezei Virág)
szept. 10. 07:56
eladni a meggymagot gyógyítási célra.én a retro rádiót hallgatom.pár perc,csupa pozitív hír.
97757. tumbo (válaszként erre: 97749. - Szabot.88)
szept. 10. 07:53
az uborka görbületével az agyamra tudnának menni.mikor még volt áfész,mi is termeltünk uborkát.a felét visszadobták,ez nagy,ez görbe.a sok okoskodó próbálná a görbe uborkát begyömöszölni az üvegbe.rendes uborkát csak sok locsolással lehet termelni.
97756. tumbo (válaszként erre: 97753. - Sajtostallér)
szept. 10. 07:49
életem egyik legjobb halászlevét talán Mohácson ettem,de nem tésztával.a másodikat egy vasúti restiben,mondanom sem kell,nem ma volt.a harmadikat a híres halászcsárdában Dunaújváros mellett,de bizony előfordult,hogy tán háromnapos volt.
97755. tumbo (válaszként erre: 97754. - Forrest2010)
szept. 10. 07:45
a régi boltos sem adta olcsóbban.jó lesz a pálinkába jelszóval.
97754. forrest2010 (válaszként erre: 97747. - Szabot.88)
szept. 10. 07:27

nagyon nem lehet egyszerű !!!! látjuk az almát és a szemétséget , h filléreket fizetnek a termelőknek és az üzletbe + aranyáron lehet venni !!!! azért az tragédia , h annak , aki dolgozik vele annak a töredéke jut a kézen-közön átmenő bárminek az árából !!!


a kelkáposzta is mindig magasabb áron kapható , mint a sima , a karfiol + egyenesen aranyárba megy !!! aztán + ott rohad az üzlet polcain , mert inkább menjen pocsékba , minthogy elérhető áron adnák ! mindenen kaszálni akar a kereskedelem !!!

szept. 9. 22:04

Témán kívüli leszek:)

A mai ebédet Baján főzték nekünk, halászlevet ettünk.

Nem, nem rossz a bajai halászlé gyufatésztával, de a szegedit, azt az igazi jó sűrű, passzírozottat nem adnám fel érte!

97752. Mezei Virág (válaszként erre: 97750. - Szabot.88)
szept. 9. 20:23
Kellőképpen kiszolgáltatva. :(
97751. Mezei Virág (válaszként erre: 97749. - Szabot.88)
szept. 9. 20:23

Nem is tudom mi lehetne itt, ha hozzáértő emberek döntenének...

De hát ez a mi országunk... Szinte mindig valakinek a kis mutyija a fontos.

97750. szabot.88 (válaszként erre: 97748. - Mezei Virág)
szept. 9. 20:19
Nagybanira vagy kereskedőnek. 3-4000 fejjel nem állhatsz ki kispiacra.
97749. szabot.88
szept. 9. 20:18
A szövetkezetekről csak annyit, h a 90 évek végén alapítottak nálunk dinnye védegyletet a könnyebb eladás érdekében. A tagdíjat mindenki befizette, de a dinnye csak a tűz közelében ülőktől ment el. :( sok embernek elvették a kedvét. Vagy írhatnám azt is, h a falu 60%a uborkatermesztéssel foglalkozik. Eu-s pályázatból vajon mi létesült a faluban??? Kecskefarm és tejüzem :O logikus....
97748. Mezei Virág (válaszként erre: 97747. - Szabot.88)
szept. 9. 20:17

Ebben biztos vagyok!

Ti nem viszitek ki a piacra eladni?

97747. szabot.88
szept. 9. 20:13
Én termelő vagyok. Higgyétek el, h nem egyszerű. Egyik év viszi a másikat. Tavaly a karfiolt alig tudtuk eladni ősszel. A kelkáposztából egy fóliányit ledaráltunk, mert nem tudtuk eladni. Most is van/ lesz karfiol, kíváncsi leszek az akkori árára....október vége felé.
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook