Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Sziasztok!
3 nap stagnálás után -10dkg, most ennek kell örülnöm.
Rétitücsök gratulálok!
Csini, nem akarlak megbántani, de a fagyi után azt írtad, nem fogsz nyafogni.....:) gratulálok a 18 kg-hoz, ez csodálatos eredmény, nagyon büszke lehetsz magadra!!!
Látom,de ne még egy kis türelem!!! 18 kilo azért az szép ám!! és legyél boldog ettől is és büszke magadra!!!!
majd csak elhagy ez a pár kilo is!! csak kitartás!!
Az utolsó kg-g mindig a legnehezebbek, ezt mindenki mondja. Nem lehet, hogy neked már ez az ideális súlyod?
Végül is, ez a magasságodhoz is elég jól hangzik.
Halboltban:)
De komolyan, nagyon nehéz halat venni sajnos. Most közel lakunka budapesti vásárcsarnokhoz, ezért nekem viszonylag jó dolgom van.
A vajhal egy viszonylag jó tengeri halfajta. De megcsinálhatod bármiből.
Én viszont metróba nem járok, mert nincs autóm.
Jó reggelt mindenkinek!
Mennyire drága a jó tonhal? 400 ft/darab a metroban amit szoktam venni, simán sós lében. Szerintem ez elég drága:).
Meg mi az a vajhal és hol lehet kapni?
1ébként szerdán olvastam a receptedet, csütörtökön voltam vásárolni és láttam 1 kilós marhahúst. Nem szokott lenni csak nagy darab, kimérve meg nem tartanak. Szóval a véletlenek összjátékán múlt hogy vettem:)
Jo reggelt mindenkinek! A hetfovel nekem nem szokott bajom lenni, de a mai nap rosszul indult!
Ma reggel 62 voltam. :(( elkeserito!!!
Jó reggelt!
Én nem tudom mit csinálok rosszul, de a mikrós süti nekem már másodjára lett sz@r állagú,meg nem finom...
A stefánia a comb egy része, én is azt vettem, de nekem fantasztikus hentesem van.
Az olcsó tonhalak nem igazán jók, a jók meg igen drágák.
Ma megcsináltam másodszor a mikrós sütit, meg a fagyit fahéjjal. Na a párom rácsapott a süti felére.:) Azt mondta,ez isteni, holnap csinálhatok dupla adagot.
Értettem:)
Nálunk esik, dörög, eláll, esik. Legalább hűl kicsit. Én nem zacskóban sütöttem. Azt se tudom mi az a stefánia:). Tehát én vagyok a bölcs, recept Dalittól. Kicsit sós lett a répa, de úgyis a hús volt a lényeg. Még sose sikerült igazán, én 4 órát sütöttem.
Nekem azért nem vált be az 1-1, mert egymagamra nem tudok egy adagot főzni, ezért logikusabbnak tűnik a 3-3 vagy ahogy esik, mert soha nem számolom. Nekem már a 4 csemegeuborka is zöldségnap:)
Bago: a durvább a Müllerben, az apróbb a DM-ben, alanaturas. De vehetsz coop-ban és bioboltban is, spec. nekem azok nem váltak be. Kiderült a CH tartalmuk magasabb, ezért pocakra még híztam is. Legjobb tartalma egy németnek van, amit itthon nem forgalmaznak, de Szerbiában igen. A képeim közt fenn van.
Dalit: már én is untam a sonkát, azt se tudom mikor ettem utoljára, inkább tonhal+tojássalátát ettem.
Sziasztok újak-régiek!
Valaki javasolta a marhasültet! Milyen bölcs volt!!! Istenien sikerült! Ahogy javasoltátok, stefániát vettem hozzá, kb. 2 órát sütöttem zacskóban befűszerezve (persze előtte állt egy éjszakát benne), annyira finom omlós lett! Köszönöm! Nem sok maradt jövő hétre :-(
Most áttérek a 3/3 lépegető szakaszra, mert szerintem nem tud beindulni a fogyás az 1/1 beosztásnál. "Jojózom" csak másképp... 30-40 dkg fel-le. Sütöttem zacskóban csirkét is, így van 2 napra kajám. Natur joghurtot eszem desszertként ízesítőkkel, meg készítek fagyit.
Előre félek a közeledő erdélyi nyaralástól... Volt aki mondta, miért nyaralás előtt kezdtem fogyózni. Úgy gondolom, ha valamennyit vissza is hízom, kevesebbről kell újrakezdenem. Na ezt értettétek-e?
Eső volt valahol? Itt csak a felhők keringenek... napok óta
Szia!
Köszönöm. :)
Annyi időm nincs... :) Majd nézelődöm...
Szia Bagó, sok sikert!
A Google fordítóval jól lehet fordítani, nyelvtudás nélkül.
Örülök, hogy neked is izlett. Nálunk is ez volt ismét.
Azért ha egy részét utána hidegen eszed, és kiszámolod, hogy mennyi ideig elég, nem biztos, hogy a csirkemellsonka lesz az olcsóbb.
Szia, üdv a klubban. Én azért kezdtem el az diétát, mert egy férfi kollegám fogyott ezzel a módszerrel, és neki nagyon bevált. Tehát nem csak nők folytatják.
Tudsz angolul?
Mert akkor küldök magyar és angol oldalakat is, ahol találsz recepteket.
Most olvasom a könyvet, a 3. szakasz olvasásánál tartok.
Egyenlőre jól élem meg, 1 nap volt kritikus, már rá sem bírtam nézni a csirkemellre meg a rákrúdra (ezt meg is utáltam..)
A Dukan-féle kenyeret melyik időszaktól lehet enni? Illetve durvább örlésű zabkorpát hol veszitek?Nekem elég finoman őrölt van.
Több helyen olvastam itt, hogy ledarálják a zabpelyhet és kész a zabkorpa. De a zabpehely és a zabkorpa nem ugyanaz, én úgy tudom.
Köszönöm és jelentkezem privátban.
Ma megcsináltam Dalit zöldségágyon sült marhalapockáját. Hát az valami isteni finom.
Sokáig sült, de nagyon fincsi. Eddig is szerettem a marhahúst (pl. marhahúspogácsa a la Dzsuli), de most még jobban. Egy hátránya: nem olcsó a marhahúst, meg 4 órát sült.
Üdv. a klubban akár még férfi létedre is. Speciel és örülök annak hogy belátogat ide egy dukanozó férfi. Egyrészt, mert szerintem a túlsúly nem CSAK a nők problémája, másrétszt, mert a hormonok működése Nálatok teljesen más. Mindíg is kíváncsi voltam egy férfi hogy éli ezt meg. Nem tudom mennyire vagy képben, mennyit olvastál róla, gyüjtöttél infót. Itt csacsikis egy cikket is írt a hoxán, van könyv is, abban szuper a jojó effektus megértése. Ha írsz privátban mail címet küldök receptgyüjteményt. Dukan receptklub is.De van itt a hoxán Sokan írnak naplót. Én speciel azért h. lássam mit eszek, mit hol "rontok" el, mikor mennyit engedek meg magamnak ami nem dukanos.
Tudunk segíteni mit hol kell venni, milyen márkájú jó, kinek melyik recept válik be.
Sziasztok!
Tudom, hogy ez egy női oldal, csak azért merészkedtem ide férfi létemre, hogy a bizonytalanokkal megosszam a saját tapasztalataimat.
Orvosi tanácsra kezdtem a diétát, mert komoly túlsúllyal rendelkezem. 200 cm. felett vagyok, és 145 kg. voltam még egy hónapja. Gondolkodtam, hogy nekiállok valamilyen formában a kilók leadásának, nem ettem kenyeret, krumplit, stb, tehát szénhidrátot. Ezután jött a háziorvosom javaslata a Dukan diétával. Most 4.napja vagyok a támadó szakaszban, 134,6 kg. vagyok jelenleg, tegnap este óta is -1 kg. Szó szerint betartom a diétát, már keveset eszem, nem is kívánom, édességet igen, de mindennek ára van. Sokjat segít a zabkorpás lepény reggel, onnan már semmi gondom. Még előttem van a java tudom, de el kell érnem a 100kg.(Nekem a magasságom miatt az az ideális.)
Egyet sajnálok, hogy amikor kezdtem a Dukant nem tudtam még mérni a súlyom, kíváncsi lettem volna mennyi ment le a Dukan-al, és mennyi a megelőző szénhidrát mentes időszakban.Számomra nem is fogyókúra, hanem életmódváltás ez a rendszer..
Röviden ennyi a történetem, remélem segít a kétkedőknek. Nekem bevált... :)
Ha esetleg tud valaki Dukanos receptgyűjtemény elérését, azt köszönettel veszem.
Én ajánlom neked hogy igyál Mira vizet, de ilyen hatása van a Hunyadi vagy a Ferenc József víznek is.
Ezeket mind lehet kapni sima kis boltokban is :)
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(
- Ha továbbra is tartom a 62 kilót, elkezdem a 90 napos diétát.